• 9.381.823 stemmen

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot The Mist

"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

Super goeie film!

spannend en interessant, de hele film bijna in spanning met wat er verder ging gebeuren.

alleen het einde, zielig, maar wel orgineel en onvoorspelbaar.

avatar van Quintin

Quintin

Twee keer heb ik de film opnieuw aangezet om hem uiteindelijk toch uit te kijken. Vond het echt een bar slechte film, slecht geacteerd, voorspelbaar en geweldige enge monsters...

avatar van noknoke

noknoke

leandra6 schreef:

volgens mij moet je wel fan zijn van King om deze film echt een topper te vinden.

Die argumenten slaan gewoon nergens op van luitjes die dat zeggen, fan zijn van.

De meeste weten nog niet eens van wie een film is geregisseerd.

Of dat het een boekverfilming is.

Een film is goed of niet.

Ik ben een S. King fan en er zijn ook boeken van hem waar ik geen reet aan vind.

Die verfilmd zijn.

avatar van notsub

notsub

Deze film is wel aardig, maar ook niet echt goed. Daarvoor is de film niet eng genoeg. Vooral het eerste moment dat er enge zaken in beeld komen is het meer om te lachen. Daarna volgen nog meer scenes die wel leuk zijn, maar niet eng of spannend. Daarnaast kom je ook erg weinig te weten ver wat er nu precies gaande is. Het einde is dan wel weer pluspunt, maar als geheel net boven de middelmaat.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

De derde film die ik heb gezien van Darabont en moet zeggen dat ik toch niet echt onder de indruk was. De film bevat in de supermarkt zeker een paar enge scenes die de film wel iets over het gemiddelde uit tillen maar het is niet super.

De film is aardig geacteerd ster van de film is natuurlijk Marcia Gay Harden als dat labiele wijf.

The mist is al met al een aardige film waar ik me zeker mee heb vermaakt. Minpunt van de film is toch wel het einde en ook vond ik de film niet bevredegend ik zou toch wel graag willen weten waar de mist nou uiteindelijk vandaan kwam en hoe die monsters zijn gemaakt het enige wat we weten is dat het een mislukt experiment was van het leger in de bergen .

avatar van Kevin13

Kevin13

Hoe die monsters zijn gemaakt? Papa monster neukte moeder monster en daar kwamen dan andere monstertjes van.
Dus je weet toch wel waar die mist vandaan kwam? Die wetenschappers dachten dat er nog andere dimensies waren, dus maakten ze een raam, maar dat raam bleek een deur te zijn. Ik denk dat die monsters komen uit een andere dimensie op onze planeet.

avatar van Filmkonyn

Filmkonyn

Heb me meer vermaakt met het boek... Dat vond ik een schitterend verhaal. Deze film komt daar nog niet een beetje bij in de buurt... Gemiste kans

avatar van Minotaures

Minotaures

Kevin13 schreef:

Gewoon Aliens, hierin wordt hun achtergrond of wat ze zijn niet weergegeven, alleen hoe ze hier kwamen, wat je ook vermeldt.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Kevin13 schreef:

Quote van het jaar.

avatar van Lee-john

Lee-john

Pff wat een flutfilmpje.

Erg slecht geacteerd allemaal, en verhaal ook niet echt bevredigend. Vooral op het einde, was het nou opeens echt zo nodig om iedereen overhoop te knallen?? Najahh..

Zag op het einde pas dat ie van Darabont was, ben beter gewend van hem.

avatar van *Thijs*

*Thijs*

Kortgeleden deze film bekeken. Het verloop was niet echt boeiend en kijkt misschien wel té makkelijk weg. Echter heeft het verrassende einde mij tóch naar een voldoende gebracht. De betreffende scene met de muziek van Dead Can Dance deed mijn adem even stokken. 3*

avatar van bollepeer

bollepeer

noknoke schreef:

De meeste weten nog niet eens van wie een film is geregisseerd.

Of dat het een boekverfilming is.

Een film is goed of niet.

Die verfilmd zijn.

daar heb je wel een beetje gelijk in, maar het is wel zo dat king een bepaalde genre heeft, en daar hou je van of niet.

avatar van thisistimo

thisistimo

Ik weet nog dat ik vooral het einde van deze film vreselijk vond. Eerst doen ze allemaal moeite om te overleven, en vervolgens geven ze meteen op als hun benzine op is, echt belachelijk en ongeloofwaardig!

avatar van Elineloves

Elineloves

Gemiddelde is aardig gezakt sinds de laatste keer dat ik hier keek! Ik weet nog dat ik toen ik de bioscoop uit liep, ontzettend onder de indruk was, en dat was bij de herziening op DVD ook. Hoewel ik me ontzettend stoorde aan een bepaald personage, hoef denk ik niet te benadrukken wie, vond ik het erg geslaagd! De sfeer, de muziek, de personages.. mij wist het te overtuigen en mee te slepen.

De tweestrijd was ook schitterend! Want waar moest je nou banger voor zijn, de dingen die zich in de mist verschuilen, of je groepsgenoten? Erg geloofwaardig dat je de verandering bij mensen ziet, dan is het ineens ieder voor zich.

Het einde vond ik juist totaal niet belachelijk, past perfect bij een film als deze!

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Juist één van de betere eindes die ik de laatste jaren in een film gezien heb.

Vind de score ook zwaar underrated. Topfilm van een geniale regisseur.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Dankzij 'The Host of Seraphim' vind ik het einde van deze film ook prachtig. Voor mij misschien één van de betere eindes ooit, érg ontroerend, elke keer weer (tot nu toe). Maar dan wel keihard aan die muziek, dat het overal doorheen dreunt, die bass en vocals van Lisa Gerrard doen je in een andere wereld belanden.

avatar van louisvf

louisvf

Jammer, een goeie cast samen te stellen en het dan te laten verpesten door de hoofdrol aan Thomas Jane te geven, man wat kan die een pak geloofwaardigheid wegnemen! Vond het einde en de muziek doorheen de film zeer sterk! Conflict tussen de bevolking in de supermarkt is ook nog leuk! Verder had ik hier niet veel aan, totaal mijn gerne niet, heb hem dan ook bekeken vanwege Frank Darabont!

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

thisistimo schreef:

avatar van bollepeer

bollepeer

AnthonyG. schreef:

Moet je volledig gelijk geven, dat einde zit gewoon niet juist.

klopt, het is ineens zo plots. het is geen leuk eind, maar ik zeg niet dat het een slecht eind is.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

AnthonyG. schreef:

Moet je volledig gelijk geven, dat einde zit gewoon niet juist.

Waarom niet? Tegenslag na tegenslag, vind je het gek dat ze erdoor zitten? Uitzichtloos is de situatie, ze geloven er niet meer in en kiezen voor de, in hun positie, beste uitweg.

Niks mis met het einde, enige scéne waar ik enige voldoening uit wist te halen, de rest is echt mehhh..

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Tonypulp schreef:

Wil om te overleven wordt onderdrukt, hatelijk dus.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ze hadden genoeg wil getoond, het werkte alleen niet

avatar van SaBBeS

SaBBeS

Heerlijk einde, typisch Stephen King.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Typisch Stephen King. Het einde in het boek is anders dan in de film.

avatar van DMF

DMF

JacoBaco schreef:

Typisch Stephen King. Het einde in het boek is anders dan in de film.

Maar King heeft wel degelijk meegewerkt aan dit einde.

avatar van KKOPPI

KKOPPI

goede film met een fantastisch eind. ook vond ik het prachtig gedaan met die oma met die vlammenwerper van deo, de perfecte manier om toch nog wat humor in de film te brengen
sommige dingen vond ik wel teleurstellend, zoals toen die ollie door een onrealistische greep van dat monster voorgoed verdween.. de wezens waren wel matig en de spinnenwebben om te janken, maar het geheel is mooi.

avatar van bino020

bino020

ik vond het goede

vermakelijke film

alleen zielige einde,,

met mooi nummer passend nummer erachter!

avatar van marijnV

marijnV

het einde is echt WTF, OMG. Ik dacht: wat gebeurt er nu. De wezens waren wel wat uber alien/insect achtig.

De film gaf een echt apocalyptica gevoel. Met verschillende groeperingen die ontstaan. De functie van religie hierin, en vooral opvallend hoe de simpele zielen en andere stereotypen hierop reageren en mee omgaan.

@JacoBaco: hoe eindigt het boek dan?

avatar van StickStickly

StickStickly

Don't go out there! There's something in the mist!

Een memorabele film. En dat is meestal een goed teken. Leuk horror verhaal.
Beangstigend, vind ik.
Angst kan behoorlijk veel met je hoofd doen. En dat is juist het enge aan deze film. De enige manier om deze verschrikkelijke situatie te overleven is samenwerken. En dat is moeilijk als je met vijftig man opgesloten zit in een supermarkt terwijl je omringt bent door gigantische wezens. Zonder idee waarom, hoe en wat. Typisch iets voor Stephen King. Religie speelt ook een rol in de film. Maar dit zou ik er persoonlijk niet tussen hebben gemixt als oorzaak van de mist , terwijl de oorzaak mislukte wetenschappelijke experimenten zijn.
Het einde shockeerde mij. Met mijn mond open staarde ik naar het scherm. ' Wat gebeurt hier nu? '. Zeker en vast de moeite waard. Minpunten zijn een paar van de karakters en meningsverschillen met het verhaal. Maar daar kan je natuurlijk niets aan veranderen. 7/10.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

marijnV schreef:
@JacoBaco: hoe eindigt het boek dan?

Het boek heeft een open einde. Het eindigt dat hij wat op de radio lijkt te horen en ze rijden dan nog steeds eenzaam door de mist. *The End*