Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Frank Darabont
Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot The Mist
"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."
Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...
David Drayton
Jessup
Norm
Sally
JacoBaco
Ach, hij had gewoon teveel gezopen. Als ik dat doe, zie ik ook alles mistig.
Reinoir
Hij was echt heel vervelend ik irriteerde me constant en vooral aan het einde. Bah.
jirachi03
Het korte verhaal van King las ik in één ruk uit (ca. 200 bladzijden). Dat doe ik eigenlijk nooit, dus ik was ook benieuwd naar de verfilming.
En die viel niet tegen. Ondanks de wat oppervlakkige personages die wat matige dialogen voeren, wist de film me toch beet te pakken en vast te houden. De chaos in de supermarkt gecombineerd met het beklemmende sfeertje bood veel goeds. Het einde was totaal anders dan in de novelle, maar was wel stukken beter.
* * * ½
Bedoel je het boek ''Skeleton Crew'' ? ( maar dan de vertaalde nederlandse versie )
Een soort verhalenbundel ?
jirachi03
Oja zó mistig moet het juist zijn in de film, volgens mijn boek.
Daarin staat (niet prcies ; ik wil het niet opzoeken
) ''Ze gingen de mist in en losten na een paar meters op'' etc.
Daaruit kun je concluderen dat de mist wel erg dicht is.
DMF
Een soort verhalenbundel ?
"The Mist" staat inderdaad in "Skeleton Crew" (Nederlands: Duistere Krachten), maar is in Nederland ook als aparte novelle uitgegeven (uiteraard in filmeditie). Dat boekje heb ik gelezen (en hoe, in één middagje
En zoals je hierboven al zegt: in het boek blijkt inderdaad dat de mist echt ontzettend dicht is. De familie kon vanuit hun huis op een gegeven moment het meer al niet meer zien.
rick*
Vond het een beetje matig. Het zag er allemaal neppig uit. Af en toe wel eng, ook de scène met de spinnen. maar het einde vond ik echt niet leuk. Hoe groter de wezens werden, hoe kleiner de indruk op mij werd. Op zich wel vermakelijk hoor, maar zeker geen top film.
noknoke
Ik vond er geen reet aan, ik moet er niet aan denken dat hier een boek van 200 bladzijdes over geschreven is
Als je eerst dit of een ander boek leest van S.K. dan stop, of vorm je je Eigen fantasie erin terwijl je leest.
En dan heb je een eigen beeld in het verhaal en dan is dat boek geweldig.!!
Een verfilming van the mist kan dan wat anders zijn dan je denkt, omdat de film door andere is gemaakt, met hun beeld en inzicht van het verhaal, boek.
En dan heb je de acteurs en wie het regisseert, etz..
Allom vind ik dit een redelijke boekverfilming van S.K.!!
rox91
Ik vond het erg matig. Had er echt meer van verwacht. Vooral die wezens uit de mist.. zo nep!
maikel01
Geweldige film gewoon! ik keek mijn ogen uit. Gewoon zo'n mooie film , en het einde gewoon heel triest! En die vrouw over dat god gedoe.. zat ik in mijn stoel en dacht ik, schiet dat wijf dood
Bottleneck
King-verhalen en Darabonts gevangenisfilms kan ik wel waarderen, maar The Mist is toch wel teleurstellend. De wezens zijn prima en het eerste uur vond ik erg veelbelovend. Maar dan begint een stoorfactor dat alles flink naar beneden trekt: het gedrag van de mensen.
De godsdienstige vrouw is echt te cliché en uitvergroot voor woorden. Ja mensen grijpen zich in tijden van nood vast aan een leider (zoals ook keurig wordt uitgelegd in de film, voor het geval de kijker het zelf niet weet..). Maar de godsdienstwaanzin van die vrouw en dan de volgelingen die binnen een dag letterlijk als schaapjes om haar heen gaan staan en veranderen in mensen die bereid zijn tot offeren, echt too much. Het is zo versimpeld vormgegeven dat het lachwekkend is. Naast enkele dubieuze (of domme) beslissingen drukt het een te grote stempel.
Het onverwachte einde kon ik wel waarderen, maar ik moest me eerst worstelen door een overdreven dramatische, bijna kerkelijke muziek, die zijn impact miste vanwege het voorgaande. En zijn vrouw die als een heilige Maria aan het huis hing, tja.
shrink
Super film. Een van de beste van mister King. Vooral het einde bleef nog een tijdje in mijn hoofd circuleren. Effecten waren super en de spanning ook. Dat mensen klagen dat het allemaal nep is. Dat klopt !!!!! Die beesten bestaan echt niet. Koop planet Eath dan maar !
Kevin13
Na het matige Shawshank Redemption en The Green mile te hebben herbekeken, deze ook nog maar is opgezet.
Blijft een geniale film die mij weet te boeien ook al heb ik hem talloze keren bekeken. Goede special effects, al laten ze soms wel een steekie vallen maar de film draait er niet om. Goed geacteerd met als uitschieter Thomas Jane. Maar het einde is toch het sterkste punt van deze film. Thomas Jane acteert zo goed dat je zelf de pijn kunt voelen die hij heeft. En door de soundtrack wordt het alleen beter en beter.
Een zeer leuke herbekijking en terug een plaatsje in mijn Top10.
finalman
goede special effects?
Maar het stoorde me ook niet, ik volgde gewoon het verhaal.
Kevin13
al laten ze soms een steekje vallen...
Thom1994
Wat een geweldige film van Darabont. Twee uur lang de spanning erin gehouden. Dat is wel een echte topprestatie voor een film van het genre "Horror"
De special effects hebben mij echt verrast. De prachtige, insectachtige wezens, maakten een grote indruk op mij. Dat de film écht spannend en eng is, is al een prestatie op zich, maar het feit dat deze film ook écht goed is, maakte het voor mij helemaal af.
Twee minpunten wil ik nog even goed benadrukken.
- het acteerwerk was hier en daar niet geheel perfect.
-Het afgezaagde einde van de film. Ondanks dat het een horror was hadden ze van mij wel een iets mooier / beter doordacht einde mogen doen.
Voor deze minpuntjes trek is 0,5* af, maar het resultaat is nog steeds uitstekend. Geweldig spannende horror die net zo goed is al "the shawshank redemption" en "the green mile" , de twee andere toppers van deze regisseur. Ik ga zeker nog meer films van deze man kijken, want hij is gewoon ongelofelijk sterk in het reggiseren van films.
narva77 (crew films)
En met het prachtige nummer "The Host of Seraphim" van Dead Can Dance, geniale scene!!!!
Kevin13
Waarom zou het een typisch standaard einde geweest moeten zijn?
jirachi03
Ik denk dit : ''de twee leefden nog lang en gelukkg''
bloedlink
Echt precies wat ik wilde zeggen.
Thom1994
Ja.. Maar ik weet niet hoe hij op " typisch standaard einde" komt, dit heb ik nooit gezegd.
Kevin13
Idd, maar ik leidde het af uit je bericht waarin je zei dat het einde iets mooier mocht.
Thom1994
Ja, Dat hij de enige overlevenden door de kop schiet, en nog geen 10 seconden later een heel leger tevoorschijn komt en de mist plotseling verdwenen is. Hiervoor heb ik 0,5* van mijn beoordeling afgehaald.
Kevin13
Wat zou jij doen? een gruwelijke en zeer pijnlijke dood sterven of de snelle dood? Ik kies toch het laatste hoor.
En zoals gezegd in de film, is heel die mist door een raam gekomen dat een deur bleek te zjin. Zou het niet mogelijk zijn dat de deur werd gesloten? Of dat de mist nog niet over heel de wereld was getrokken. En natuurlijk kan de mist ook gewoon verdwenen zijn zoals bij ons. Volgens mij het eerste aangezien de soldaten van achter hun kwamen. Dus beter gezegd, vanwaar de mist begonnen is.
Ik zou gewoon even wachten op het leger.
maikel01
Reinbo schreef : ik zou gewoon even wachten op het leger.
En als je niet weet of er wel een leger is in die mist? wat moet je dan
rkdev
Blijft een geniale film...
Werkelijk, meen je dit serieus ??
Shawshank Redemption is misschien wel de beste film ooit gemaakt (zie ook waardering op deze site) en deze film is toch echt een matig werkje met slechte special effects. Net iets beter dan de gemiddelde B-film. Ben het alleen eens met je opmerking over het spel van de hoofdrolspeler.
p.s. gezien je top 3 heb je wel een goede smaak. Vreemd dat we het hier dus zo oneens zijn.

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Misery
Thriller, 1990