Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Frank Darabont
Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot The Mist
"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."
Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...
David Drayton
Jessup
Norm
Sally
Jules15
Spannende film, de monsters vond ik wat minder. Het eind vond ik echt vet! 3.5 ster
narva77 (crew films)
Afgelopen weekend gezien. Heerlijke en beklemmende verfilming van Stephen King weer.
Maar wat een mooie scene met het prachtige nummer "The Host of Seraphim" van Dead Can Dance zeg, prachtig gewoon!!!!
The_Game
Best geslaagde horror/thriller van een goede regisseur. Ik heb het meestal niet echt op de Stephen King verhalen, want ik vind dat die eindes altijd zo belachelijk slecht zijn. Met dit in mijn achterhoofd ben ik de film toch maar gaan kijken. Gelukkig wist de film me toch te boeien, mede dankzij Thomas Jane, en was het eind best wel sterk.
neforce
Wat een film!
Zat regelmatig op m'n puntje van de stoel...
Wat een verhaal ook, redelijk uniek in z'n soort, en ook het einde had ik niet verwacht.
Wat zal die vent zich k*t gevoeld hebben!!!
Enige wat er ontbrak in deze film was een ietwat groter budget.
De wezens zagen er wel redelijk fake en ingeplakt uit
Anyway, een 4*!
Heb ze wel eens veel minder gezien!
DMF
Het korte verhaal van King las ik in één ruk uit (ca. 200 bladzijden). Dat doe ik eigenlijk nooit, dus ik was ook benieuwd naar de verfilming.
En die viel niet tegen. Ondanks de wat oppervlakkige personages die wat matige dialogen voeren, wist de film me toch beet te pakken en vast te houden. De chaos in de supermarkt gecombineerd met het beklemmende sfeertje bood veel goeds. Het einde was totaal anders dan in de novelle, maar was wel stukken beter.
* * * ½
JacoBaco
Best een slechte film eigenlijk. Het is veelste mistig. Deed me denken aan Silent Hill 1 voor de PS1 waar ze ook mist gebruiken. Alleen daar had het vooral met de beperkingen van de console te maken, maar het deed de game wel goed.
Denden 100 Piek
Wel jammer dat het te mistig is in een film genaamd The Mist...
joshua1111
Een erg goede film hoor, ik ben zelf fan van Horror- films, en deze film verdient zeker een top-10 plaats in mijn top-10 horrorfilms. De monsters zijn echt super, vreselijke ellende en soms is dat erg boeiend om naar te kijken, 1 ster minder voor het eind, erg zonde. Niettemin een erg goede horror.
themaniacboy
Het eind vond ik juist erg goed.
De opbouw is perfect, soms zijn de monster niet al te geweldig, maarja.
canciser
De monsters insecten en andere 'beessies' hebben de film toch behoorlijk verpest. Ik had liever mysterieuze monsters gezien, of beter gezegd: niet gezien. Het mysterieuze vond ik echt heel erg goed, ook de toestand die zich afspeelde in de winkel was perfect. Om het einde schoot ik (zonder beter weten in) in de lach, maar was wel erg origineel. 3.5*
feilunhai
Ik begrijp niet dat er voor deze film zo goed gestemt wordt, ik vond hem vreselijk! De opbouw van spanning is te snel, zodra hij in het winkelcentrum is is de mist er al. En de effecten zijn ook vreselijk slecht, het bloed (het beetje dat er in voorkwam) de 'monsters' waren gewoon belachelijk. Eerst heb je mega wespen, dan een of andere dinosaurus-vogel. Ook bijna geen enkel schrik-moment. En ook nog eens een verschrikkelijk einde.
Achilles
Nou het einde vond ik juist geweldig! ze besluiten om weg te rijden uit het centrum. Ze rijden juist weg van de redding! Het leger rijdt dezelfde richting uit namelijk. Vervolgens wat een mens durft te besluiten als de hoop nihil is. Poeh en dan de timing van het neerschieten. Iets later en ze waren weer gered. Over verkeerde keuzes gesproken. Vond het einde juist een upgrade van de film
themaniacboy
Hoe ken iemand deze film nou vreselijk vinden, ik vond het verhaal juist realistisch.
Wetenschappers hebben met de dimensie's gekloot waardoor er wezens vanuit een andere dimensie vrijkwamen in onze dimensie.
Dat klinkt juist erg logisch, het verhaal staat sterk, het is meer een drama dan een horror.
Vooral het einde, dat is een van de beste eindes dat een film kan hebben !
Prachtig !
Gebeurd vrijwel dagelijks.....
PEN15
Ik vond er geen reet aan, ik moet er niet aan denken dat hier een boek van 200 bladzijdes over geschreven is dat als het zo gespreid is als deze film net zo langdradig moet zijn. Er is wel wat "actie", maar ook eindeloos gelul in de ruimte. Het komt voor mij persoonlijk 100% nep over, denk je nou echt dat er is een ramp gebeurd van het kaliber aanslagen metro Londen en dan gaat een persoon spreken en de rest luisteren, als een persoon wat zegt dan is de rest stil, iedereen volgt "de leider", doe dit doe dat iedereen is een trouw hondje jaja dikke vinger.. Ik vond het ook weer eens zo overdreven, een overkill aan insecten zo groot als leeuwen en die precies weten waar de halsslagaders van een mens zitten en doe er wat mist bij zodat je je er helemaal niks meer bij kunt voorstellen. Dat laat me echt helemaal koud, zeker als het op zo'n manier moet. Ik vond deze film een aaneenschakeling van ergernissen om naar te kijken, aangezien 3/4 van die film dom gelul is onder een groepje mensen zonder een eigen wil..
Wilde eigenlijk niet stemmen, maar doe het wel zodat ik alle spoilers hier kan lezen. 2.0*
PEN15
Het boek komt voor 90% overeen met deze film.
IEKS!!!
PEN15
OK, ik dacht het al goed te hebben verwoord, maar ik zal het nog eens proberen. Ik heb me ontzettend zitten ergeren aan de interactie tussen de acteurs. Iedereen sprak steeds keurig na elkaar, nooit vielen ze elkaar in de reden. Iets wat je onder dergelijke stressomstandigheden wel mag verwachten. Daarnaast ergerde ik me aan de dynamiek van de groep. Nooit waren er op meerdere plekken discussies aan de gang. De groep figuranten stond steeds op afstand en in doodse stilte toe te kijken hoe de acteurs (die aan de beurt waren hun zin te zeggen) met elkaar spraken. Waarom geen geroezemoes of beweging op de achtergrond?
...
heel slecht broddelwerkje.
Het was even 14 maanden terugspitten naar jouw reactie, maar man wat ben ik blij dat ik hem gelezen heb, ik ben hier geheel alles met je eens, dit is precies waar ik me de hele film lang door aan het ergeren ben. De gebruiker onder je ene dutchliga of iets, weet het even niet uit mijn hoofd, suggereert dat je aan het muggenziften bent, maar was dat nou maar waar! Het is muggenziften, als het 5 minuten in die film voor komt, maar het is godsamme haast die hele film door dat iedereen zo gehoorzaam is als een schoothondje. Haal de bal, breng het terug, haal de bal weer, kolere zeg. Ik kan het echt niet verdragen als iedereen er maar bij staat als zombies zonder enige wil en emotie, hallloo er iiets heel erg engs en levensbedreigends sta je er dan zo bij als een robot waar je moet programmeren wat het gaat doen? Ben het eigenlijk zo met je eens, dat ik mijn stem maar eens moet herzien. Goed om te weten dat er nog 1 persoon is die dat ook is opgevallen. Kan toch niet man...
-Shira
slechtste film die ik ooit heb gezien. =|
echt super slap, geen enkel schrik moment of zoiets.
ik kan me normaal nog wel inleven in andere die niet zoveel horror zien als ik en dan kan ik nog begrijpen dat ze het eng vonden. maar deze film kan zelfs mijn zusje van 5 nog kijken. =|
maarja, het zal wel aan mij liggen (aa)
zicht
Het einde is toch wel heel bijzonder. Ik heb deze fim nog eens bekeken, maar de inkvis achtige tentakels die onder de garage deur doorkwamen van de monsters in het begin deden mij in eerste instantie denken aan een jaren 80 b horrorfilmpje. De vliegende wezens hebben ze dan wel weer erg mooi gedaan. ook toen dat kollosale monster te zien was, was ik nog even onder de indruk. Het einde was het sterkste stuk van de film, maar die komt pas tot zijn recht wanneer je de gehele film gezien hebt.
JacoBaco
Het einde is sterk ja, maar wel verschrikkelijk slecht en verkeerd uitgevoerd.
Maar verder heb je een goed zicht op deze mistige film.
noknoke
Zo zie je maar weer smaken verschillen enorm.
Persoonlijk vond ik de eerste 15 minuten niet goed geacteerd van thomas jane daarna verbeterde het zich.
Het einde was opzicht verrassend en zo hoort het meschien ook.
Niet alles heeft een goed einde.
Films met een goed einde, of dat het goede altijd wint is niet meer zo in trek bij filmmakers denk ik.
maar toch een redelijke boekverfilming van steven king
shelle-bel
Mooie film met een sterk verhaal.
Het einde vindt ik zielig voor zijn zoontje!
OlafK
Gelukkig maakt het einde inderdaad veel goed...
Want wat een dramatisch slechte film was dit zeg. En dan heb ik het over het eerste anderhalf uur. Gigantisch irritant camerawerk (hou dat ding eens stevig vast!), verschrikkelijk belabberde belichting (het leek wel een home-video) en bij vlagen enorm knullig acteerwerk (Thomas Jane was echt een drama). De special effects konden verder ook weinig overtuigen.
Wat wél in het voordeel van de film sprak, is dat ik de film toch tot het einde uit heb kunnen zitten. En gelukkig maar! Want het einde weet de film van 1 ster zo naar 2 sterren te tillen. De finale is grandioos goed gelukt, zij het wel enigszins voorspelbaar. De film sluit echter af op de manier waarop die ook afgesloten had moeten worden. Ik heb het boek niet gelezen, maar het einde redde de film in ieder geval wel nog een beetje.
2 sterren.
o0Timmy0o
Deze film moet het hebben van zijn sterke verhaal en goede acteerwerk, wat soms wat steekjes laat vallen.
Toch vind ik dit een super goeie horror die iedereen gezien moet hebben!
Tazke
Volgens mij heb je nog nooit een boek van S.K. gelezen... Meestal hebben ze een uitgebreide beschrijving van zaken in het boek en dat kan op lezers als langdradig over komen. Ik vond deze film absoluut niet langdradig. Volgens mij gebeurde er iedere 10 minuten wel iets wat met het verhaal te maken had... Mss een beetje te kritisch?
Tun-89
Ik vond het echt een goede en spannende film.
Beetje Sciencefiction achtig met die monsters en wezens..
Zeker een geslaagde Horror / Mystery!
Sterk einde, zeker niet voorspelbaar!
3,5 *

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Misery
Thriller, 1990