Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Frank Darabont
Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot The Mist
"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."
Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...
David Drayton
Jessup
Norm
Sally
Madecineman (moderator films)
Berichten verplaatst naar De Site > Gebruikers > Waarom plaatsen we zoveel berichten bij films waar we helemaal niets mee hebben?
Goldenskull
Ik moet eerlijk zeggen dat ik me aan de SFX nog het minst gestoord heb bij deze film....
Dat religieuze gezwets door de al even vreselijke Marcia Gay Harden.. op de voet gevolgt door de SFX en de rest.. eigenlijk was er maar weinig goeds aan, mijn eerste beoordeling van de film (2,5* ofzo) kan ik dan ook niet begrijpen, zal wel in een milde oogklep bui hebben gezeten toen
Erwinner
Eens. Zo zie ik het ook.
Het einde verdient wel een plusje, maar toen was ik al zo depressief geraakt van het tenenkrommend geheel waardoor ik nog extra boos werd. Wel geniaal hard bedacht dat eind. Daardoor geen 0,5*.
Indrukwekkende film. Helaas begint het allemaal wat traag en kent het nogal wat opstartproblemen, maar langzaam kruipt het verhaal je onder de huid (in dit geval letterlijk) en vooral het tweede uur is indrukwekkend. Het moment dat David met zijn zoontje en de twee oudere mensen ontsnapt bezorgt je kippenvel, door het schitterende engelengezang(?). Alhoewel ik bij het einde hier en daar ook mijn vraagtekens plaatste, klopt het na enige bezinking toch wel.
Horrormen !
Ik hem daarnet gehuurd en ik vond hem wel geslaagd !
sommige stukken waren iets te langdradig en er was ook niet echt veel horror aaN
Sommige stukken waren dan wel weer bloederig en eng maar er mochten wel wat meer van die stukken inzitten !
Ik vond het meer een triller dan een horror !!
Het einde vond ik heel erg zelfs een beetje droevig !
Al bij Al was het een goede film ik geef hem dan ook een
DMDude
Ik heb 'em gisteravond bekeken en vond hem goed.
Vooral het einde gaf me een vreemd, raar, onprettig, maar toch goed gevoel. Na afloop had ik echt zo'n gevoel van: wat zou ik hebben gedaan ? Waarschijnlijk niet hetzelfde als de hoofdrolspeler. Ik vond het een van de betere Stephen King verfilmingen. De oude dame die meedeed speelde volgens mij ook mee in The Golden Years en in Pet Semetary (denk ik) van Stephen King.
Frankeermachine
Deze film is me zwaar tegengevallen. Het begin en het einde van de film is goed, maar vanaf de tentakelscene is de film zwaar onder de maat. Ik mis de mysterie in de film en die had ik wel verwacht. Ze hadden veel meer moeten doen met de mist en de kijker langer in het duister moeten laten tasten. Zonder de mysterie is dit gewoon een ondermaatse horrorfilmpje.
Gemiste kans dus.
crack1
[/quote]
Hier idem dito!
pasc@l
Wat een ongelofelijke K-film!
Super slecht verhaal, matig acteerwerk en een geen tempo.
Alleen het einde maakt dat ik er een halve punt voor over heb.
Xx_se7en_xX
Heb me op zich wel vermaakt alleen de acteerprestaties zijn slecht en het einde vond ik ook niet goed.
Pastichio Rocker
Omdat ik 'm 4* heb gegeven. Ha!
case60
fantastische film vooral om te zien hoe 1 iemand met godsdienstwaanzin zoveel mensen kan mee krijgen 4*
Pastichio Rocker
Het is inderdaad een perfecte afspiegeling van ons huidige kabinet.
Denden 100 Piek
Het is inderdaad een perfecte afspiegeling van ons huidige kabinet.
dutchtuga
Herzien en die 5* blijven zonder twijfel staan. Viel me nu meer op uit hoeveel lagen deze film bestaat. Een geweldige film op het gebied van horror en een reflectie van de natuur van de mens in barre tijden. Een waar meesterwerk.
Teleurstellende film!
Jammer dat Darabont zich deze keer wel aan een King verhaal vertilt, want anders kan ik het helaas niet noemen. Het eerste halfuur van deze film is nog het best, daarna wordt het eigenlijk steeds ongeloofwaardiger, wat vooral wordt veroorzaakt door vreemde beslissingen, die o.a. Reinbo hier ook al aangehaald heeft.
En dan de beslissingen: eerst mag een jongen niet naar buiten van de hoofdrolspeler, later gaat hij zelf wel naarbuiten (om medicijnen te halen voor iemand die bijna dood is. Onder het mom. "Niemand mag meer dood." Waarom zou je in godsnaam 8 man gaan riskeren om een gewonde te redden. Zeker nadat de vorige groep van 6 ook in no time dood was. Een excuus dat de aphotheek dichterbij zou zijn sloeg imo nergens op. Eenmaal in de apotheek gingen ze op zoek naar het juiste medicijn en namen ze slecht 8 potjes mee. Waarom geen vuilniszakken vol meenemen? Je weet nooit wat je nog nodig gaat krijgen.
En dan die buurman die ondanks dat 6 man het hem vertellen en hij een stuk monster ziet, denkt dat ze hem in het ooitje nemen, zonder enkele aanleiding. (Hij gaf wel een excuus, maar dat was zo slap en ongeloofwaardigdat ik die vergeten ben.)
En dan die militairen die zelfmoord pleegden. Je had ze kort te voren even zien overleggen en huppakee, de militairen hebben het gedaan en het is zo erg dat ze liever zelfmoord plegen. Wederom zeer slecht uitgewerkt imo.
Verder vond ik de godvrezende vrouw zo vreselijk clichématig, dat kon eigenlijk 10 jaar geleden al echt niet meer. En zo kan ik nog wel even doorgaan. En dan het stapelen van de kattenbrokken. Wat had dat voorzin als je maar tot halverwege het raam kwam?
Hier ben ik eigenlijk volledig mee eens. Het einde tenslotte had ik niet verwacht en is op zich best sterk, maar was wederom een erg domme beslissing van de hoofdrolspeler. Als hij vijf kogels had gehad had hij tenminste zichzelf ook kunnen vermoorden. I.p.v. na het vermoorden van zijn medepassagiers uit de auto te stappen en te kijken hoe het ervoor stond had hij de revolver gewoon aan de oude man achterin moeten geven. Die had het dan alsnog kunnen doen, als Thomas Jane vermoord was door de wezens. Door dit vooraf te doen, liep het echter allemaal dramatisch af, wat mij door de ongeloofwaardigheid van alles daarvoor trouwens niets deed.
1,5* voor het einde en het eerste half uur.
dutchtuga
Lollig hoe er altijd naar logica wordt gezocht, alsof de mens altijd logisch handelt..
Natuurlijk handelt de mens niet altijd logisch, maar in dit geval was het voor mij gewoon een optelsom van onlogisch handelen, wat de film er voor mij een stuk ongeloofwaardiger op maakt.
dutchtuga
Ik heb het echt geen moment ervaren. De film bracht mij een mooie filosofische ervaring waar een waas van surrealisme overheen hing. Ik let dan minder op zulke geloofwaardige zaken.
Fijn voor jou natuurlijk dat je de film erg mooi vond. Bij mij werkte het helaas niet. Waar bevindt zich dat surrealisme dan volgens jou? Dat heb ik namelijk niet in de film kunnen ontdekken.
Lad
Teleurstellende film!
1,5* voor het einde en het eerste half uur.
Hij had pas zijn zoon gedood, denk je dat hij dan nog goed en helder kan nadenken.
JacoBaco
Kun je enkele voorbeelden geven aub.?
Als je een beetje terugleest, dan kom je tal van redenen tegen waaraan mensen zich hebben geërgerd. Met name de aaneenschakeling van mensen met de onlogische beweegredenen in deze film.
Ik heb dat vooral met het einde. Nogmaals.
Dat het gebeurd, is indrukwekkend. Alleen maar lof hiervoor, maar het is de manier waarop. Te slecht voor woorden.
Ik heb het toch over het moment ervoor.
nacbreda076
Wel een leuke film. Vooral het einde!
Wel een beetje langdradig zoals hier boven ook al wordt vermeld, maar wel grappige personages zoals dat gekke wijf dat gelukkig dood wordt geknald
Lad
Ik heb het toch over het moment ervoor.
Spoilers verwijderen.
Goldenskull
Filosofisch? Ik vond het echt vreselijk religieus gemurmel.. als ik daar naar wil luisteren dan sla ik wel een bordje in de tuin met de tekst: "Jehova's hier aanbellen". Als er iets is in een film waar ik echt niet tegen kan is dat het wel.
Kevin13
iedereen weet dat je deze film zeker niet serieus mag nemen. Is niets meer dan een horrorfilmpje waar je gewoon met verstand op nul naar moet kijken. Zo heb ik deze film ervaren, dus ik kan het zeker begrijpen dat er mensen zijn die deze film slecht vinden. Natuurlijk waren die religieuze scenes kut, waren de daden van de hoofdpersoon ongeloofwaardig en werd er op sommige momenten zeer slecht geacteerd. Nou en...

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Misery
Thriller, 1990