Genre: Actie / Fantasy
Geregisseerd door: Douglas Aarniokoski
Met onder meer: Adrian Paul, Christopher Lambert en Bruce Payne
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Plot Highlander: Endgame
"It will take two immortals to defeat the ultimate evil. But in the end, there can be only one."
De legendarische highlander Connor MacLeod moet tegen wil en dank met zijn vervreemde broer Duncan MacLeod samenwerken om een gestoorde onsterfelijke te stoppen die te machtig is geworden om alleen te bevechten.
Connor MacLeod
Heather MacLeod
Drunk Friend
Monk #1
Blindfold
Deel 2 is echt verschrikkelijk slecht. Het verhaal slaat ook helemaal nergens op. Deel 3 is weer iets minder slecht, maar toch niet echt wat je noemt YEAH! en deze heb ik ook nog niet gezien, maar ik verwacht er niet echt veel van.
BS
voor de fans wel leuk om de 2 samen te zien.Heb vroeger veel van de serie gevolgd dus had wat hoge verwachtingen.
Uiteindelijk moet ik toch zeggen dat hij me iets tegenviel.Ze hadden er iets minder liefdesverhaal en iets meer actie-verhaal van moeten maken.
De dvd versie is een dubbele dvd met genoeg materiaal om je nog 2 uur bezig te houden.
Must voor de fans,minder voor anderen.
3 sterren.
Ericinho
de tv bewerking was onderhoudend en behoorlijk aardig, zeker in vergelijking met alle vier de films.
andre
Deel 4 is dramatisch slecht!
Zoals ik al bij andere delen geschreven heb deel 1 is nog geloofwaardig maar dat wordt in de andere delen volledig onderuit gehaald door de nieuwe scripten.
Het spel van Lambert wordt steeds slechter en zijn oude kop maakt het nog belachelijker dat hij - na bijna 20 jaar na het opnemen van de eerste film - iemand moet spelen die niet ouder kan worden.
Mischa
Voor mij ging het hier helemaal mis toen de pnuk-motorrijders de film binnenreden. Wat een bagger! **, maar puur voor de paar scènes die de eerdere films en de serie aan elkaar smeden.
Mangoman
Op 1 of andere manier vond ik dit een aardige film (hoewel de meeste het een matige film vond). Het is natuurlijk wel zo Christopher Lambert te oud is om de "Jonge" highlander nog te kunnen spelen, maargoed, ik stoor me daar niet zo aan. Maar ik vind het wel leuk dat ze de film en serie reeks zo willen eindigen. Van mij 3,5*.
Captain Pervert
Als knulletje heb ik genoten van alle films en de serie. Achteraf zie ik pas dat alleen deel 1 goed in elkaar zat, en dat de serie vrij budgetterig was.
Desalniettemin vond ik het supergaaf dat de serie en de films elkaar nu eens niet gingen negeren (alhoewel er wel wat subtiele verwijzingen in de serie zaten, zo vroeg iemand eens aan Duncan of er iemand was die hij bewonderde en Duncan zei "Connor McLeod.")
De film is geen hoogstandje maar goed kijkbaar, al is het veel minder leuk wanneer je nooit de serie hebt gezien of een eerder Highlander film.
2.5 sterren
Quentin
Toch morgen maar even kijken uit nieuwsgierigheid, alhoewel de 2 andere vervolgfilms me, in tegenstelling tot het eerste deel, totaal niet wisten te bekoren.
Leno
Die flashbacks irriteerde mij mateloos. Voegden nauwelijks iets toe en ze waren nog saai ook, dan heb ik het nog niet eens over die belachelijke pruiken..
Quentin
Paul en Lambert zijn lang niet slecht. Maar de film heeft gewoon elementen die enorm storen; de onnodige "motor-bende", te goedkope aankleding van sommige scenes, geforceerde (geforceerd versneld e.d.) shots. Gewoon een hoop kleine dingen die hem net dat stuk minder maken. 2,0 *
WiLL
2.5 sterren
Daar ben ik het mee eens.
Heb alle films en het begin van de serie allemaal gezien. Ben wel een beetje een fan van het Highlander ding, al kan ik ook niet ontkennen dat na de eerste film het niveau van de films gewoon enorm gedaald is. Deze film was toch voor mij best kijkbaar en ik heb me niet verveeld. Ook 2,5*
Vantage
Waar ging deel 2 eigenlijk over...
Kheb ze alle 4, maar deel 2 enkel en alleen om de reden dat ie ook in de box zat
Deel 4 vond ik wel leuk, alleen waarom moet die Connor altijd op die lompe gympies uit de prehistorie lopen...?!
Flipman
Ergens wel weer beter om te bekijken dan het eerste deel, met uitzondering dat deze film het vooral moet hebben van 'spectaculaire' gevechten. Dat een film op zoiets steunt is natuurlijk nooit goed, er mag van mij ook wel een verhaal in zitten!
Maar toch redelijk vermakelijk.
PartyMarty
Daar zal de gemiddelde Bruce Leefan het waarschijnlijk niet mee eens zijn.
film88888
de slechtste higlander film van allemaal, lambert kwam er bijna niet in alleen in de flash backs dat vond ik wel spijtig en in de film zijn er ook wel te veel flash backs dat is ook minder. en opeens in deze higlander film komen wapens waar halen ze het wel spijtig dat deze niet zo goed is de rest viel goed mee ik geef deze film een 2.5
veron35
Beter dan deel twee maar niet zo goed als een en drie.
Thorak
Mischi9en dat een paar punten, komma's en hoofdletters iets duidelijker maken wat je nou bedoeld met dit verhaal?
Deze film had veel meer kunnen zijn als Lambert wat beter zou acteren en de motor bende gewoon achterwege gelaten zou zijn. Ondanks dit is het toch een best vermakelijke film. In ieder geval beter dan deel 2 (maar dat is al héél erg snel) en toch ongeveer van het zelfde niveau als het derde deel (al wordt daarin aanmerkelijk beter geacteerd), deel 1 zal nooit meer overtroffen worden denk ik.
DragQueen
Beste vervolg, en verassend goed naar mijn mening. christopher lambert voor de laatste keer in de reeks. en adrian paul is ook een leuke toevoeging. met het verhaal, en de actie zit het wel snor. 3,5 ster. vooral een aanrader voor de fans natuurlijk.
raymondg
Ik kan een boel hebben hoor maar dit gaat me toch een stapje te ver. Highlander 1 = geweldig.
2 en 3 prima te bekijken. Maar deze? nee, deze DVD is veroordeeld tot koffieonderzetter.
Nicholas
Deze vond ik wel goed, groot pluspunt was de prachtige muziek..
Deel 5 was zwaar zwaar zwaar klote.
korenwolf
Goed, goed, ik zal niet te kritisch zijn.
2,5* vooruit! Gaandeweg de films waarbij deel 1 superieur is en delen 2 en 3 flops, heb ik diep respect gekregen voor MacCleod.
Een waardig afscheid. Een tribute. "Love You Connor, my Brother"!!!
Hij is duidelijk van een andere generatie en op zich best nog aardig met de serie verweven. Maar hoe verder in de reeks, hoe fantasy voller hij wordt. Desondanks prima te kijken.
Leuk opgemerkt hoe de ouder geworden Chris Lambert zo jong mogelijk moet lijken. 4 kilo make-up....minstens..
Kan en wil er meer niet over kwijt. Redelijke deel 4, mooie tribute aan MacCleod. Al had ik de scene met einde voor McCleod voor het laatst bewaard.
Op Youtube staat een prachtig Tributefilmpje.
M.J.SS
Vond dit een van de betere highlander films, deel 1 is gewoon het best, maar 2 en 3 vind ik zwaar onder doen voor deel 4, ook trouwens voor de nieuwe filmreeks van de highlander en dat is al geen hoogvlieger... Maar deze is na 1 nog goed te doen...
LEIDENAAR187
Jammer dat er zo weinig gedaan word met het concept van de highlander.
Je kan zoveel mooie kanten op.(bedoel hiermee alle highlander films die allemaal weinig voorstellen)
Een Ridley Scott,James Cameron,Peter Jackson of Steven Spielberg zouden zich aan een paar films moeten wagen,wat een heerlijke films a la gladiator @ saving private ryan zou je kunnen afleveren,in ieder geval in die prachtige omgevingen.
Je zou een 1ste deel kunnen maken waarin highlander(gespeeld door Edward Norton
) leeft in de egyptische tijden,wat een omgeving en klassieke film zou je kunnen afleveren!
Waarin die zelfs een scene deelt met Cleopatra of Ceasar!
Een 2e deel die zich afspeelt tijdens middeleeuwen in de 6e eeuw ofzo,waarin die (bijvoorbeeld) king arthur himself tegen het lijf loopt!
Je zou een gedenkwaardige film a la braveheart kunnen afleveren.
Een mooi spektakel.
Een 3e deel tijdens de wereldoorlog,de 1ste of de 2e,een highlander al zolang leeft kom in de oorlog terecht,oog in oog met hitler komt die zelfs te staan.
Ach,noem het maar op.
Wat ik bedoel is dat je echt prachtige films zou kunnen afleveren met zo'n concept,maar er word niks mee gedaan.
De highlander leeft al zolang,gaat niet dood,zoveel meegemaakt,maar wat nou eigenlijk?
Wat was er zo bijzonder in al die films,dan wat gezeik met wijfjes en gevechtten in een bos dat door moet gaan als een decor voor heel lang geleden.
Wat zou het mooi zijn als die deel van de geschiedenis uitmaakt,zij aan zij vocht met king arthur,de liefde bedreef met cleopatra,en persoonlijk hitler vermoordde.
Tja ik noem maar wat voorbeelden hoor.
Nu krijg je saaie verhaaltjes die zich afspelen in saaie omgevingen met wat saaie gevechtten.
Zonde,echt waar.
Wat gebeurt er als je onsterfelijke vastbind in een schip,die je laat zinken in het midden van de oceaan,wat een enge gedachtte,als die daar voor altijd zit.
Of hak z'n armen en benen eraf,hij kan niet doodgaan toch,maar wat dan,als een romp blijven liggen ergens,in een kelder,voor eeuwen...
Je kan leuke dingen verzinnen,mooie omgevingen filmen,mooie gevechtten maken,leuke verhaallijnen,spanning,historisch,drama en humor,je zou klassiekers kunnen afleveren,welke regisseur staat er op????
Maak er wat van!!
acdc 16
deze kon echt heel goed zien maar adrian paul vind ik zon slechte acteur en dat maakt de film meteen veel slechter van mij krijgt die maar een magere 3
krosnicky
ik heb deze nog niet gezien maar ik veronderstel dat hij zich ook afspeeld voor deel 2 en als dat zo is en conner sterft in deze film dan snap ik er totaal nx meer van
kirk douglas
nog best redelijk maar toch had deze er ook niet meer bijgehoeven.
de nieuwe modernere aankleding vond ik niet echt geslaagd.
ook komt de film nog al eens goedkoop over. bij het eindgevecht wordt twee keer dezelfde opname gebruikt.
Metalfist
De Highlander reeks is een reeks met hoogtepunten maar ook met dieptepunten. Het eerste deel heeft een uitstekend concept en is op zich een goede film maar de latere films werden, vooral deel 3, genekt door de vele continuïteitsfouten.Mijn verwachtingen voor dit vierde deel stonden dus vrij laag gespannen maar misschien juist daardoor viel Endgame erg goed mee.
Ik heb vroeger wel een aantal afleveringen van de Highlander serie gezien. Ik was dan ook nog aan het twijfelen om de reeks te herzien voor deze film maar omdat de serie 6 seizoenen telt, wat er dus 5 meer zijn dan ik me kan herinneren, heb ik het maar zo gelaten. Jammer, want ik denk dat dit nog wel eens een feest van herkenning had kunnen zijn maar daar is nu niets aan te doen. Misschien dat ik er ooit wel terug aan begin. In ieder geval is het niet nodig om de serie te hebben gezien want Endgame verwijst niet zo bijster veel, afgezonderd van een aantal personages, maar verwijst des te meer naar de voorgaande films. Dat werd eigenlijk echt eens tijd want zeg nu zelf, de films zijn nogal een soepje als het neerkomt op verwijzingen. Deel twee wordt compleet genegeerd door elke regisseur, ook hier is dat het geval, en deel drie klopte langs geen kanten. Gelukkig weet Aarniokoski waar hij mee bezig is en zorgt hij voor een aantal leuke verwijzingen die vooral aan de hand van flashbacks uit de doeken worden gedaan. Daar zit tegelijkertijd ook wel het knelpunt van de film. Dat er wordt gekozen om Connor een broer, hoewel het technisch gezien niet zijn broer is, te geven in de vorm van Duncan kan ik alleen maar toejuichen maar overdrijf dan ook niet door hem in elke flashback te steken. Het resultaat is nu dat het lijkt alsof Connor constant met Duncan heeft rondgetrokken terwijl er in de andere films geen sprake van is. Voor de rest verloopt dit vierde deel erg vlot en blijft het de gehele speelduur boeien. Het concept heeft nog altijd niets aan zijn kracht ingeboet en de uiteindelijke dood van Connor kwam zelfs wat onverwacht, ik had altijd gedacht dat Lambert nog in de volgende delen zou opdraven. Al zit die mogelijkheid er misschien nog wel in want ook Connery kwam na zijn dood in deel 1 weer opdraven in de sequel.
Christopher Lambert zal ik mij altijd herinneren in zijn rol van de Highlander. Het is en blijft een B-acteur maar dit heeft hij gewoonweg uitstekend gedaan. Het is er alleen aan te merken dat Lambert geen Immortal is want hij wordt wel te oud voor de rol. Ten tijde van Endgame waren we 14 jaar na de originele Highlander en Lambert is te oud geworden, vooral wanneer hij een jongere Macleod moet gaan spelen. Wat ze van mij in het vervolg wel mogen skippen is het idiote accent dat de broertjes hebben. Bij Paul valt dat nog mee maar dat van Lambert is gewoon lachwekkend, het is zelfs nog slechter dan wat hij in deel 1 sprak en toen kon hij amper Engels. Dan is Adrian Paul een waardige opvolger. Ik geloof dat ik hem in de serie ook wel goed vond, het is te lang geleden om het zeker te zeggen, maar ook hier is hij een uitstekende Duncan Macleod. Een constante in de Highlander films zijn de bad-guys. Zowel Brown, Ironside als Van Peebles zijn sterke figuren en Bruce Payne moet daar zeker niet voor onderdoen. Meer zelfs, ik zou hem de beste bad-guy tot nu toe willen noemen omdat hij zijn rol van Kell goed neerzet, is er eigenlijk een reden voor dat elke slechterik zijn naam met een K begint? Je had Kane, Katana, Kurgan en nu Kell. Misschien in deel 5 maar eens op letten. Kell was trouwens de enige echt passende bad-guy want zijn posse was wel lachwekkend slecht, vooral toen ze op die moto's kwamen binnencruisen.
Uitstekend deel, geheel tegen verwachting in. Nog altijd wel wat foutjes maar bijlange na niet zo storend als in de vorige delen. Nu maar hopen dat deel 5 en de animatiefilm van hetzelfde niveau zijn en dan zal ik een gelukkig man zijn.

Highlander: The Source

Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes
Avontuur / Drama, 1984

Irma Vep
Komedie / Drama, 1996
new york cityverlies van geliefdevechtsportenantiquaryloss of powers immortalityzwaardgevechtfictional wardark fantasywarrioraction herosword and sorcerysupernatural powergood versus evil