Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Lewis Teague
Met onder meer: Drew Barrymore, James Woods en Robert Hays
Releasedatum: 5 februari 1987
Plot Cat's Eye
"Follow the newest cat-and-creature game as played through."
Een mysterieuze kat vormt de verbinding tussen 3 horror verhalen van Stephen King. Het eerste verhaal gaat over een kliniek, waar stoppen met roken ernst is. Het tweede verhaal gaat over een tennisprof die gedwongen wordt een dodelijk spel te spelen, wanneer hij betrapt wordt met de vrouw van een maffiabaas. Het derde verhaal gaat over een klein meisje dat belaagd wordt door een monster.
Our Girl
Junk
Drunk Businessman
Cindy
neo
Het stoppen met roken segment was grappig en spannend, met een fijne rol van James Woods. Helaas, en zoals verwacht, waren die daarna stukken minder. 3 sterren
Teleurstellende verfilming van goeie verhaaltjes.
De derde kende ik niet, de eerste twee vond ik bij de betere kortverhalen van King horen. Jammer genoeg weet de film weinig van de sfeer over te brengen en blijft het bij het plat herhalen van het concept.
De uitwerking is pover, goedkoop. Zo ook het acteerwerk. Teveel flauwe typetjes met magere gedragingen. Brakke muziek en verre van spannend of innemend.
Blijven twee leuke concepten over, derde verhaaltje deed me ook niet al te veel.
Redelijke film(s).
Ik vond het 1e verhaal wel goed, leuke verwijzingen, humor en leuk bedacht ook van dat roken, alleen bekroop mij meer het gevoel dat er meer in zat, misschien jammer dat het in een klein half uurtje moest allemaal?
Het 2e verhaaltje kon me niet zo bekoren, liever een aantal jaar de cel in dan in principe dood gaan op zo'n klein richeltje van een paar cm(ach ja het blijft een film he). Gewoon net niet allemaal
Aan het derde verhaaltje heb ik vroeger jeugdtrauma's over gehouden haha. Mijn hele muur was altijd afgedekt tegen de " trolletjes" .
Als ik er nu naar kijk vind ik hem wel redelijk, niet meer zo eng maar humoristisch.
Leuk om Drew zo jong te zien, al acteert ze nu beter uiteraard.
Gemiddelde dus van zo rond de 3 sterren.
Niet slecht, maar zeker ook niet de beste films die ik heb gezien.
Dat ze dit een horror noemen moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen. Het zijn gewoon 3 komische verhaaltjes die je kunt vergelijken met de serie "The Twilight Zone". De filmpjes zijn best leuk om te zien. Het is lang geleden dat ik deze film gezien heb. Het eerste filmpje en het laatste filmpje (vooral dat monstertje was wel grappig) kan ik me nog herinneren maar het 2e is me totaal ontschoten.
Lord Flashheart
Typische horror anthologie.
Zoals meestal met dit soort werken zijn de verhalen van een nogal wisselend niveau. Het acteerwerk is vaak brak, ondanks de toch best aardige casts. Daarnaast zijn de effecten ook nooit om over naar huis te schrijven; zelfs niet voor de jaren '70/80, de hoogtijdagen van de horror anthologie.
Het eerste verhaal, over stoppen met roken, is conceptmatig niet slecht, maar mist simpelweg spanning. Voor een echt griezelige 'stoppen met roken' kliniek beveel ik de Indiase horror anthologie Darna Mana Hai aan. Op alle fronten veel beter. Verhaal 2 is verreweg het beste, hoewel het ook niet onder de noemer 'horror' mag vallen. Toch had ik het klamme zweet in m'n handen staan, aangezien het behoorlijk overtuigend overkwam. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!
De afsluiting viel helaas weer tegen. Ik kan me voorstellen dat het voor diegenen die het in hun jeugd hebben gezien, behoorlijk eng moet zijn geweest. Maar zonder dat jeugdsentiment is het nogal kinderachtig en bij tijd en wijle zelfs lachwekkend. Het monstertje is een aanfluiting en de matige effecten beginnen na een tijdje te irriteren. Positief is de rol van de kat, die als een rode draad door alle drie de filmpjes loopt. Maar in het derde filmpje heeft het beest echt de hoofdrol.
Geen voldoende echter; daarvoor is één goed filmpje te mager. 2,5*
Cat's Eye is een aparte Stephen King verfilming, omdat het eigenlijk niet een film is, maar drie korte verhalen. Een mysterieuze kat is de rode draad van de drie films. Deze kat ziet in de eerste film een visioen, van een meisje (Drew Barrymore) dat bedreigd wordt door een monster. Uiteindelijk komt de kat na een lange reis in het derde verhaal bij haar terecht om haar te beschermen tegen het monster.
In het eerste verhaal wil Morrison (James Woods) stoppen met roken. Hij doet dat in een aparte kliniek die er vreemde methoden op na houdt. In het tweede deel moet een man een extreme weddenschap uitvoeren om zichzelf te kunnen redden, met alle gevaren van dien. In het derde deel tenslotte moet de kat in actie komen, omdat het meisje daadwerkelijk bedreigd wordt door een of andere zeer lachwekkende trol, die verre van eng is. De kat doet dat overigens met verve. Hoewel de film geldt als horror/thriller wordt de film geen moment eng. James Woods doet het goed in het eerste deel dat wel aardig is, waarmee je het beste van de films gelijk al gehad hebt.
De rest van de film stelt niet veel voor. Helaas een van de mindere King verfilmingen. Als ik een cijfer moet geven geef ik deel 1 3,0*, deel 2 1.5* en deel 3 een 2.0* Als geheel is dat dus onvoldoende.
Voldoende vermakelijk.
Deze drie korte verhaaltjes zijn niet allen even sterk. Wel vermakelijk. Het eerste en tevens minste verhaaltje met de aan nicotine verslaafde James Woods is aardig, maar kent een veel te gemakkelijk en afgeraffeld einde. Het tweede verhaaltje is vervuld van spanning, omdat een man op grote hoogte over een te smalle richel moet lopen en de afloop daarvan niet geheel voorspelbaar is. Het derde is misschien wel het leukst. Met kindsterretje Drew Barrymore, die lastig wordt gevallen door een wel erg smerige trol. Geen hoogstaand vermaak, maar voldoende onderhoudend en leuk.
Goed.
baspls
Erg goede film! Niet een gebruikelijke Dino De Laurentiis productie maar wel erg goed.
De effecten zijn niet al te gedateerd en nog best wel goed. Er zijn maar zelden/geen scènes die iets mindere effecten hebben. Ondanks dat het een Horror/Thriller is word het nergens echt eng. Door de naam Stephen King had ik iets meer horror ingedachte maar dit was juist ook leuk.
De combinatie van de drie verhalen en de overloop tussen die verhalen vind ik wel goed gedaan. Persoonlijk vind ik de laatste, waarin de kat die lelijke trol moet killen, de leukste.
Er is goed geacteerd en de film kijkt lekker weg. De muziek van Back to the Future-componist Alan Silvestri was erg goed. Veel synthesizer muziek, maar The Cat's Theme is erg mooi en het liedje Cat's Eye (eind credits) is ook geweldig.
Al met al een hele goede film (die weer erg ondergewaardeerd word
Robi
Deze film had ik lang geleden al op video. Toch kwam hij me niet bekend meer voor nu ik hem weer zag. Maar goed, veel heb ik dan ook niet gemist. Drie infantiele verhaaltjes. Doch de kat speelde wel goed.
FillumGek
Toch wat te poeslief, al verwachtte ik er al niet zoveel van aangezien Stephen King er aan verbonden is. Het motief waarom de kat op zoek was naar Amanda is er uitgeknipt omdat het te onzinnig zou zijn, maar duidelijker wordt het er niet op.
Quitters Inc. was geinig met een jongere Woods die gedwongen wordt te stoppen met roken. Leuk bedacht, en ook behoorlijk komisch. Echt spannend of eng is het niet, maar vermakelijk wel.
Het tweede filmpje is iets minder. Het had vooral wat gekker gemogen, en de scenes op het dak duren wat te lang. Het einde is nogal voorspelbaar.
Het laatste filmpje komt nog het meest in de buurt van horror. Hier krijgen we te maken met een trol die het heeft voorzien op de jonge Barrymore. Best een geinig uiterlijk, maar eerder leuk voor de kleintjes. Verrassend dat de ouders de trol ook hebben gevonden en dat er daadwerkelijk dus bewijs is dat er 'monsters in de kast zitten'.
Probleem is dat het allemaal wel heel braaf is en binnen de lijntjes. Spannend is het eigenlijk nooit en in visueel opzicht valt er ook weinig te genieten. De kat was misschien nog het leukst om naar te kijken.
Matige film met drie korte verhalen van Stephen King met een kat die alles gadeslaat als verbindende factor. Op zich hebben alle verhaaltjes een prima opzet en zijn ze redelijk origineel. Maar spannend wordt het nergens en ondanks de korte speelduur is het wat langdradig. Een aantal verwijzingen naar andere titels van Stephen King zijn ook wel leuk. Net geen 3.0 sterren.
Collins
Dat Stephen King in zijn boeken kleine verwijzingen naar ander eigen werk inbouwt, mag bij de lezers als bekend worden verondersteld. Ook in de verfilming van zijn verhalen komt het vaak voor dat elementen uit ander werk voorbij komen. Zo blijkt maar weer dat veel van zijn verhalen herkenbaar genoeg zijn om hier en daar kruiselings wat knipoogjes af te kunnen leveren. In Cat’s Eye hebben Christine en Cujo in het begin van de film een kort en levendig gastoptreden. Leuk.
Regisseur Lewis Teague brengt in Cat’s Eye twee korte verhalen van King tot leven en vult deze aan met een derde episode die speciaal voor de film door King werd geschreven. De drie episoden hebben onderling geen samenhang behalve dat in elke episode een kat opduikt de getuige is van de gebeurtenissen en de kijker van het ene verhaal naar het andere vergezelt. Cat’s Eye dus. De titel spreekt voor zich. Een anthologie met drie verhalen vol gif en humor.
De film begint behoorlijk humoristisch met de eerste episode. Over een rigide manier om met roken te stoppen. James Woods speelt de verstokte roker die in bizarre en gênante situaties terecht komt. Sadisme en venijn in een heel amusant verhaal.
De tweede episode gaat over een bizarre weddenschap. Robert Hayes (die ik uit Airplane! (1980) ken. Iets heel anders dus even wennen.) doet het met de vrouw van een criminele gokker. Niet verstandig. Hayes krijgt de kans om zijn hachje te redden door een bizarre weddenschap aan te gaan. Ook hier sadisme en venijn met een humoristische onderlaag. Leuk.
De laatste episode is de meest serieuze. De piepjonge Drew Barrymore wordt door een trol belaagd. De kat speelt in dit verhaal een grote rol. Ook hier een amusant verhaal dat ondanks de serieuzere insteek zijn humoristische momenten heeft. Het verhaal onderscheidt zich wel duidelijk van de andere twee. Met minder komisch venijn en meer gangbaarheid dan de andere episoden die aangenaam verrasten door de fantasievolle plotlijn.
Cat’s Eye is een leuke anthologie, die zichzelf niet heel serieus neemt. Geen nachtmerrieachtige toestanden en botte horror, maar zwart humoristische vertellingen met venijnige puntjes.
Ik heb me er goed mee vermaakt.
Chainsaw
Ik hou wel van die lekker sullige anthology films. Soms zijn het korte verhalen die zonder enige lijn bij elkaar worden gezet - met zo’n overkoepelend verhaaltje van iemand die een verhaaltje (voor)leest - maar soms doet men een poging uiteenlopende verhalen toch aan elkaar te breien. Dat laatste zie je gebeuren in Cat’s Eye, waarbij de kat de hoofdrolspeler is. Deze kat loopt van verhaaltje naar verhaaltje. Met de naam Stephen King verwacht je wellicht monsters en horror, maar geestig genoeg zijn de eerste twee verhalen dat totaal niet. Het is ook niet moeilijk voor te stellen dat kinderen het laatste verhaaltje vooral kunnen herinneren.
Desondanks is het eerste verhaal het beste. Quitters Inc met James Woods is lekker lomp, surrealistisch en vooral erg geestig. Er wordt soms best een prima spanning opgebouwd, maar ik zou dit segment toch vooral onder ‘zwarte komedie’ scharen. Het moment dat Woods een paraplu in de kast gooit en je iemand hoort kuchen is toch wel pure komedie. En best geslaagde komedie. Dat het tweede verhaal ook oogt als een komedie heeft waarschijnlijk vooral te maken met de casting van Robert Hays, die ik sinds Airplane! eigenlijk niet meer serieus kan nemen. Maar ondanks een paar duistere momenten is ook The Ledge eigenlijk vrij komisch. We zien een duif tekeer gaan op de enkel van Hays, terwijl een grote gangsterbaas net iets teveel lol heeft in hem teisteren.
Het derde verhaal valt eigenlijk enorm uit de toon en heeft enkel de kat als overkoepelend thema, hoewel Drew Barrymore opvallend genoeg al eerder in de film verscheen in de rol van de dochter van James Woods. Had haar daar overigens niet eens herkend. In het laatste verhaal speelt ze een ander dochtertje, dat wordt geterroriseerd door een trol in haar kamer. Het is een best charmant horrorverhaaltje, maar slaat eigenlijk nergens op als je ‘t vergelijkt met de vorige twee. Qua effecten is de film soms knullig, maar soms ook erg knap gedaan. In een Creepshow of Tales from the Darkside had het prima gepast. Wat dat betreft is Cat’s Eye een wat rare en soms sullige mengelmoes, maar wat mij betreft wel een erg vermakelijke mengelmoes.
3,5 sterren.
UmbraVitae
Typisch oldschool King anthology 'horror' waar vooral het komische en wat sulllige deel uitmaakt.
Eerste verhaal was çva, het 2de minste en het 3de was het meeste fun.
ibendb
Cat's Eye moet het vooral hebben van het eerste verhaal, Quitters, Inc. Dat is een oprecht grappig en zelfs verontrustend concept dat goed werd uitgevoerd. The Ledge kon me niet bekoren in het boek Night Shift en kon het hier ook niet. Wel lekker ironisch. Het derde verhaal werd geschreven voor de film en was niet echt mijn ding. Iets te veel fantasy en te weinig horror. Wel een jonge Drew Barrymore maar zelfs zij kon het niet redden.
teigertje
- 2076 stemmen
Deze classic griezel film met humor, die bestaat uit drie hele leuke en spannende verhalen.
Met verschillende bekende film sterren.
Vooral het laatste verhaal, met de kleine trol.
Die het gemunt heeft, op een klein meisje, gespeeld door Drew Barrymore en die onverwachte hulp krijgt van een kat.
En deze kat heeft een rol in alle verhalen.
De trol is gemaakt door niemand minder, dan èèn van de beste poppenmakers in de cinema Carlo Rambaldi die ook E.T. had gemaakt.
Ook de trol, is in de finesse schitterend gemaakt.
Deze film wordt prima in geacteerd en blijft een hele leuke film.
Weer genoten van deze film.

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Voskhozhdenie
Drama / Oorlog, 1977