• 9.374.084 stemmen

Geregisseerd door: Lewis Teague

Met onder meer: Drew Barrymore, James Woods en Robert Hays

Releasedatum: 5 februari 1987

Plot Cat's Eye

"Follow the newest cat-and-creature game as played through."

Een mysterieuze kat vormt de verbinding tussen 3 horror verhalen van Stephen King. Het eerste verhaal gaat over een kliniek, waar stoppen met roken ernst is. Het tweede verhaal gaat over een tennisprof die gedwongen wordt een dodelijk spel te spelen, wanneer hij betrapt wordt met de vrouw van een maffiabaas. Het derde verhaal gaat over een klein meisje dat belaagd wordt door een monster.

avatar van horrorfriek

horrorfriek

dat rookstuk is wel psycisch. het niet eraan toe willen geven aan het roken. Doet mij denken aan die tijd dat ik gestopt was. Niet een superleuke herrinnering. maar tot op heden kan deze film mij niet echt boeien.!

avatar van Coco111

Coco111

hmm totaal nie eng 1,5 omdat wel het grappig is te zien

avatar van Mrs.Donut

Mrs.Donut

Leuk deze dvd, vooral de eerste twee verhalen.

Van mij drie punten

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Meer een serie dan een film, heb hem dan ook in 3 keer gekeken. De eerste twee waren wel boeiend, maar met dat wezen... 't moet voor mij wel een béétje realistisch zijn Maar het kon er allemaal mee door...

Fangs schreef:

De tweede, The Ledge, sloeg eigenlijk nergens op en had matige special effects, maar was wel aardig om naar te kijken.

Vond het er juist erg goed uitzien! Oke, dat iemand naar beneden viel was nogal slecht gedaan maar verder... Nee, zag er goed uit!

avatar van Zinema

Drie korte verhaaltjes uit de koker van King. Nergens hoogstaand maar zoals wel vaker bij de Kingverfilmingen, enigszins vermakelijk. Gemiddeld.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Cat's Eye

Laatst herkeken en hij beviel me meer dan de eerste keer. Het acteerwerk was stukken beter dan ik me herinner en ook de verhalen zelf waren dik in orde. Wat de kat er steeds in te zoeken had (tot het laatste verhaal) was een raadsel, maar als bindend element tussen de verhalen werkt het redelijk.

Het eerste verhaal, over een man die wil stoppen met roken, is eigenlijk gewoon vrij goed overgebracht naar het doek. Het verhaal van King heeft dezelfde strekking, en alhoewel Kings verhaal een erg leuk einde heeft (man krijgt de rekening voor de behandeling + de stroomrekening voor de behandeling van zijn vrouw ) is ook het einde van de film leukgedaan.

Het tweede verhaal is (afgezien van de schur nrol) wat minder geactreerd, maar niet zo dat het vervelend wordt. Ook dit verhaal bleef redelijk trouw aan King en kon me zeer bekoren. Vooral bij dit verhaal bleek echter de speelduur van de film een minpunt te zijn. Alhoewel de film recht lijkt te doen aan de verhaalvertelling, en de stukjes op de richel in de film zelfs wel wat lang lijken te duren, komt dit tweede deel van de film niet helemaal goed uit de verf. Zowel de angst op de richel, als de psychologische strijd en de weddenschap tussen 'de held' en 'de schruk' is in het boek veel sterker aanwezig, en veel beklemmender. De film doet hier minder recht aan, en vertoont wat mij betreft de meeste mankementjes in de film .

Het derde verhaal bevat de nog jonge en schattige Drew Barrymore, opzich altijd wel leuk om jonge acteurs/actrices te zien. De kat uit de titel krijgt ook een wat prominentere rol en het verhaal is degelijk (niet goed, niet slecht, maar het kan er mee door). Acteerwerk is prima en zelfs de special effects (alhoewel nu knullig) waren in orde. De logica in het verhaal is echter ver te zoeken en ik moet zeggen dat van alledrie de verhaaltjes deze mij het minste kon bekoren, misschien omdat ik hier niet Kings verhaal van heb gelezen (als die er al is?) en ik de scenes niet zo heel spannend vond, of met zoveel (zwarte) humor als in bv het eerste verhaal. Toch wel n redelijek afsluiter van de film.

Al met al is de film nergens een hoogvlieger, en ik zal hem ook niet aan veel mensen aanraden, maar vermakelijk is hij wel, en zelfs als King-fan durf ik te beren dat dit een redelijke verflilming is van zijn korte verhalen. (Let ook op de verwizjingen naar nadere Kingverhalen/films!) 2,5*

avatar van Ralf81

Ralf81

Ik heb het boek niet gelezen, maar voor de korte verhaaltjes in deze verfilming heb ik maar een paar woorden nodig: gewoon geweldig, origineel en zeer vermakelijk! Spannend en grappig tegelijk!

avatar van eppy

eppy

leuke klassieker niets aan toe te voegen en ik hoop dat niemand het waagt een remake te maken dat zou eeuwig zonde zijn!!

avatar van rep_robert

Redelijke film(s).

Ik vond het 1e verhaal wel goed, leuke verwijzingen, humor en leuk bedacht ook van dat roken, alleen bekroop mij meer het gevoel dat er meer in zat, misschien jammer dat het in een klein half uurtje moest allemaal?

Het 2e verhaaltje kon me niet zo bekoren, liever een aantal jaar de cel in dan in principe dood gaan op zo'n klein richeltje van een paar cm(ach ja het blijft een film he). Gewoon net niet allemaal

Aan het derde verhaaltje heb ik vroeger jeugdtrauma's over gehouden haha. Mijn hele muur was altijd afgedekt tegen de " trolletjes" .

Als ik er nu naar kijk vind ik hem wel redelijk, niet meer zo eng maar humoristisch.

Leuk om Drew zo jong te zien, al acteert ze nu beter uiteraard.

Gemiddelde dus van zo rond de 3 sterren.

Niet slecht, maar zeker ook niet de beste films die ik heb gezien.

avatar van Theunissen

Dat ze dit een horror noemen moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen. Het zijn gewoon 3 komische verhaaltjes die je kunt vergelijken met de serie "The Twilight Zone". De filmpjes zijn best leuk om te zien. Het is lang geleden dat ik deze film gezien heb. Het eerste filmpje en het laatste filmpje (vooral dat monstertje was wel grappig) kan ik me nog herinneren maar het 2e is me totaal ontschoten.

avatar van joeri 252

joeri 252

3,5 ster voor het derde verhaal.

Geniaal dat trolletje !

avatar van niethie

niethie

Erg vermakelijk filmpje, echt horror kun je dit inderdaad niet noemen, het waren meer filmpjes met zowel triller als komische elementen. Het eerste filmpje over de man die met roken probeert te stoppen vond ik nog wel het leukst, erg orgineel, bij momenten bijzonder grappig en een aardig rolletje van Woods. Het tweede filmpje was het minste van de drie, de spanning is aanwezig maar vergeleken met de andere twee gebeurde er te weinig. Het derde filmpje was ondanks het wat kinderachtige verhaaltje ook bijzonder vermakelijk, Barrymore is weer erg lief en het feit dat ze de kat er ditmaal wat meer bij betrokken werd vond ik wel leuk werken, plus dat monstertje zag er natuurlijk erg cheesy (dus grappig uit) uit. Verder vond ik het allemaal niet echt bijzonder en was het meer een makkelijke en vermakelijke wegkijker dan een echt leuk filmpje.

2,5 sterren

avatar van charmed one

charmed one

ik vond het een leuke film een jonge drew barrymore nog nu speelts ze meestal in comedys maar in een spannede rol vind ik haar ook wel leuk spelen

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Cat's Eye begint met een gigantisch leuke ode aan Stephen King zelf door even Cujo en Christine te laten meespelen. Dit zijn toch 2 grote werken van hem geweest.

De film deed me aan Creepshow denken, maar de 3 verhalen worden hier aan elkaar gelijmd door een straatkat die in ieder verhaaltje wel ergen een rol speelt. Knap gevonden!

De verhalen zelf variëren nogal sterk. Het eerste verhaal met dat stoppen met roken gedoe vond ik een héél interessant uitgangspunt hebben, maar het kwam helaas nooit tot een echte climax omdat het maar 30 minuten speelduur had. Dat verhaal mocht apart uitgewerkt worden met een normale lengte van speelduur zoals 90 minuten. Meer dreigementen mochten er komen, meer falen van het roken en de gevolgen daarvan....Nu vond ik het verhaal wel heel plots en onbevredigend eindigen.

Het tweede verhaal was veruit het beste verhaal. De special effects zagen er niet uit en die voorbij rijdende auto's in de diepte waren duidelijk van karton. En toch is dit het spannendste en leukste verhaal. Heel leuk uitgangspunt en best wel spannend.

Het derde verhaal is matig. Die trol was nog geen 15 cm. groot en zag er gewoon niet uit. Eerder komisch bedoelt en ik vind het spijtig dat ze op zulke slappe wijze de film afsluiten. Als laatste verhaaltje had ik iets sterkers verwacht.

Al bij al leuk om eens te zien. De kat fungeert perfect in de verhalen, maar de verhalen zelf verschillen te sterk in kwaliteit.

avatar van Tom de Haas

Tom de Haas

Deze Film geregiseerd door Lewis Teaque die eerder verantwoordelijk was voor de verfilming van het meesterwerk Cujo (en deze ook even een cameo heeft gegeven in de openings scene samen met de Plymonth fury oftewel Christine). Heeft twee korte verhalen gebruikt uit Satanskinderen (Night Shift) Stoppen B.V. en De Richel. Het derde verhaal is speciaal door King voor Drew Barrymore geschreven als dankje voor haar geweldige vertolking van Charlie in Firestarter. Het beste blijft natuurlijk naar mijn mening het verhaal Stoppen B.V. over een bedrijf die het stoppen met roken op een bizarre manier uitvoert maar wel zeer succesvol is. En ook in dit verhaal is nog even een knipoog naar Stephen king gemaakt door de nachtfilm waar James woods naar zit te kijken de verfilming is van zijn boek Dodelijk Dilemma (Dead zone). En het karakter van Woods zegt "wie schrijft deze zooi". Dus voor de King liefhebbers zeker een aanrader. En natuurlijk ook weer leuk om Drew te zien spelen ( Wat was ze toch schattig!)

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Typische horror anthologie.

Zoals meestal met dit soort werken zijn de verhalen van een nogal wisselend niveau. Het acteerwerk is vaak brak, ondanks de toch best aardige casts. Daarnaast zijn de effecten ook nooit om over naar huis te schrijven; zelfs niet voor de jaren '70/80, de hoogtijdagen van de horror anthologie.

Het eerste verhaal, over stoppen met roken, is conceptmatig niet slecht, maar mist simpelweg spanning. Voor een echt griezelige 'stoppen met roken' kliniek beveel ik de Indiase horror anthologie Darna Mana Hai aan. Op alle fronten veel beter. Verhaal 2 is verreweg het beste, hoewel het ook niet onder de noemer 'horror' mag vallen. Toch had ik het klamme zweet in m'n handen staan, aangezien het behoorlijk overtuigend overkwam. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

De afsluiting viel helaas weer tegen. Ik kan me voorstellen dat het voor diegenen die het in hun jeugd hebben gezien, behoorlijk eng moet zijn geweest. Maar zonder dat jeugdsentiment is het nogal kinderachtig en bij tijd en wijle zelfs lachwekkend. Het monstertje is een aanfluiting en de matige effecten beginnen na een tijdje te irriteren. Positief is de rol van de kat, die als een rode draad door alle drie de filmpjes loopt. Maar in het derde filmpje heeft het beest echt de hoofdrol.

Geen voldoende echter; daarvoor is één goed filmpje te mager. 2,5*

avatar van Spetie

Cat's Eye is een aparte Stephen King verfilming, omdat het eigenlijk niet een film is, maar drie korte verhalen. Een mysterieuze kat is de rode draad van de drie films. Deze kat ziet in de eerste film een visioen, van een meisje (Drew Barrymore) dat bedreigd wordt door een monster. Uiteindelijk komt de kat na een lange reis in het derde verhaal bij haar terecht om haar te beschermen tegen het monster.

In het eerste verhaal wil Morrison (James Woods) stoppen met roken. Hij doet dat in een aparte kliniek die er vreemde methoden op na houdt. In het tweede deel moet een man een extreme weddenschap uitvoeren om zichzelf te kunnen redden, met alle gevaren van dien. In het derde deel tenslotte moet de kat in actie komen, omdat het meisje daadwerkelijk bedreigd wordt door een of andere zeer lachwekkende trol, die verre van eng is. De kat doet dat overigens met verve. Hoewel de film geldt als horror/thriller wordt de film geen moment eng. James Woods doet het goed in het eerste deel dat wel aardig is, waarmee je het beste van de films gelijk al gehad hebt.

De rest van de film stelt niet veel voor. Helaas een van de mindere King verfilmingen. Als ik een cijfer moet geven geef ik deel 1 3,0*, deel 2 1.5* en deel 3 een 2.0* Als geheel is dat dus onvoldoende.

avatar van namingway24

namingway24

Twee van de 3 verhalen (Quitters, Inc en the Ledge) heb ik gelezen, en die waren niet onaardig. Deze film gun ik dus wel een kijkbeurt morgenavond.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Leuke verhaaltjes. De film heeft die typische Stephen King uitstraling die mij wel bevalt. De filmpjes zijn niet eng, maar gewoon vermakelijk om naar te kijken.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vandaag bekeken, en pfoe wat een slechte film zeg. Ik had ook niet anders verwacht, maar bijna heel de film kon me niet boeien. Ik wilde de film alleen zien vanwege Drew Barrymore en omdat het genre horror heet.
Maar het gekke is, dat het hele stukje met de kat en Barrymore me (totaal) niet interesseerde. Alleen het verhaaltje van het roken was nog redelijk spannend, en had ook zo zijn thriller en horror elementen. De rest was erg rampzalig, en alleen de schattige kat (die ik wel wil ook al heb ik niks met katten) liet me nog wel eens een lach op mijn gezicht toveren.
En het 2de verhaaltje sloeg duidelijk nergens op, het was het domste wat ik ooit had gezien. Het leek wel of ik naar een kleuterprogamma aan het kijken was, al was die oude man wel creepy. Het was allemaal erg lachwekkend en dus nergens horror. De hele film was nergens eng, spannend of bloederig, dus hoe ze aan het genre horror komen snap ik totaal niet.

Het laatste verhaaltje met Drew Barrymore (ze is nog steeds erg leuk) kon me eerst wel boeien, later zakte het in toen dat rare wezen tevoorschijn kwam Dat was echt erg hoor. Het was eng, maar om nou te zeggen dat was geweldig, nee dat niet. Had eerder op iets engers en spannenders gewacht. Toch was het niet helemaal slecht, heb me dus wel vermaakt hoor. Het was alleen te langdradig, zonder goed ritme.

Ik moet toegeven, ik hou normaal niet van oude films maar dit viel nog wel mee. Ik had ooit eens een klein stukje van gezien op tv toen ik nog klein was en toen sprak het mij wel aan want kan het me nog steeds herinneren. Nu dus eindelijk afgekeken en nu kan ik eindelijk mijn beoordeling geven. De geluidjes en muziek tussendoor ik vond het verschrikkelijk. Ik stoorde me er echt aan. Ik weet dat het vroeger zo ging, en dat ze niet alle moderne technieken hadden die ze nu hebben maar, dit vond ik best dramatisch.

Het genre horror vind ik dus ook niet gepast. Eigenlijk is er geen enkel genre bij te plaatsen vind ik. Thriller is ook niet het goede woord, het lijkt nog het meest op een drama.

Ondanks dat ik niet veel verwachtte, en me hier en daar wel vermaakt heb krijgt deze film van mij een:

avatar van misterdhdh

misterdhdh

vermakelijke film, geen echte horor, maar is ook maar een 12+ film, al zaten er wel lichte horrorelementjes in. Vond elke verhaaltje wel iets hebben , ben niet echt grote stephen king fan, heb ook het boek niet gelezen maar vond dit wel een leuke film. Was wel in de stemming, dus als ik hem nog eens kijk kan het al veel minder leuk worden. Gewoon kijken, niet teveel nadenken en niet teveel op de foutjes letten. Vond het 2de verhaaltje nog het leukst. Uiteraard veel onrealistische dingen. De kat stoorde niet, ook al had hij niet echt een meerwaarde in de film.

Kende ook niet veel acteurs maar acteerwerk was wel cv ook soms wel nog leuke humor

3/5 geen topper, maar wel vermakelijk filmpje

***

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Horror met een knipoog.

Eigenlijk konden alle verhalen mij wel redelijk bekoren, al was het laatste één van teveel cliché's die mij stoorden.

Alles bij elkaar genomen vind ik het een zesje waard, niks meer en niks minder.

avatar van Zinema

Voldoende vermakelijk.

Deze drie korte verhaaltjes zijn niet allen even sterk. Wel vermakelijk. Het eerste en tevens minste verhaaltje met de aan nicotine verslaafde James Woods is aardig, maar kent een veel te gemakkelijk en afgeraffeld einde. Het tweede verhaaltje is vervuld van spanning, omdat een man op grote hoogte over een te smalle richel moet lopen en de afloop daarvan niet geheel voorspelbaar is. Het derde is misschien wel het leukst. Met kindsterretje Drew Barrymore, die lastig wordt gevallen door een wel erg smerige trol. Geen hoogstaand vermaak, maar voldoende onderhoudend en leuk.

Goed.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Anderhalf uur heerlijke spanning en inderdaad zijn ze niet allemaal even sterk maar toch beter dan vele anderen uit dit genre!

De eerste is spannend, ook al door het gedoe om de sigaret, je weet wel, van iemand die dan toch weer het stiekum probeert. En met de tweede voelde ik de zenuwen door mijn keel gieren.

Foei, ik heb al zo'n hoogtevrees. Ook nummer drie is een aardig verhaal. Dat arme meisje!

Als ik iemand blij wilde maken met een griezelige, spannende en zenuwslopende film, zou ik deze geven te zien. Dus......, wat let jou?

avatar van Loepsaal

Loepsaal

Ik heb een zwak voor cypertjes, een betere verteller kun je niet casten.

schitterende ploert is die Kenneth McMillan, of moet ik zeggen Baron..

)pwèp(

avatar van baspls

baspls

Erg goede film! Niet een gebruikelijke Dino De Laurentiis productie maar wel erg goed.

De effecten zijn niet al te gedateerd en nog best wel goed. Er zijn maar zelden/geen scènes die iets mindere effecten hebben. Ondanks dat het een Horror/Thriller is word het nergens echt eng. Door de naam Stephen King had ik iets meer horror ingedachte maar dit was juist ook leuk.

De combinatie van de drie verhalen en de overloop tussen die verhalen vind ik wel goed gedaan. Persoonlijk vind ik de laatste, waarin de kat die lelijke trol moet killen, de leukste.

Er is goed geacteerd en de film kijkt lekker weg. De muziek van Back to the Future-componist Alan Silvestri was erg goed. Veel synthesizer muziek, maar The Cat's Theme is erg mooi en het liedje Cat's Eye (eind credits) is ook geweldig.

Al met al een hele goede film (die weer erg ondergewaardeerd word )

avatar van baspls

baspls

TragieStar.* schreef:

Stephen King, Hallo?? Gaat er een lichtje branden? ( )

avatar van Robi

Robi

Deze film had ik lang geleden al op video. Toch kwam hij me niet bekend meer voor nu ik hem weer zag. Maar goed, veel heb ik dan ook niet gemist. Drie infantiele verhaaltjes. Doch de kat speelde wel goed.

avatar van Edie

Edie

Weer een drieluik film die ik kan afschrijven, maar deze beviel wel erg goed het eerste verhaal vond ik zéér vermakelijk, met James Woods. Het tweede is wel wat minder, maar nog steeds leuk vermaak. De derde vind ik (met heel veel andere zo te lezen) duidelijk de minste.

avatar van FillumGek

FillumGek

Toch wat te poeslief, al verwachtte ik er al niet zoveel van aangezien Stephen King er aan verbonden is. Het motief waarom de kat op zoek was naar Amanda is er uitgeknipt omdat het te onzinnig zou zijn, maar duidelijker wordt het er niet op.

Quitters Inc. was geinig met een jongere Woods die gedwongen wordt te stoppen met roken. Leuk bedacht, en ook behoorlijk komisch. Echt spannend of eng is het niet, maar vermakelijk wel.

Het tweede filmpje is iets minder. Het had vooral wat gekker gemogen, en de scenes op het dak duren wat te lang. Het einde is nogal voorspelbaar.

Het laatste filmpje komt nog het meest in de buurt van horror. Hier krijgen we te maken met een trol die het heeft voorzien op de jonge Barrymore. Best een geinig uiterlijk, maar eerder leuk voor de kleintjes. Verrassend dat de ouders de trol ook hebben gevonden en dat er daadwerkelijk dus bewijs is dat er 'monsters in de kast zitten'.

Probleem is dat het allemaal wel heel braaf is en binnen de lijntjes. Spannend is het eigenlijk nooit en in visueel opzicht valt er ook weinig te genieten. De kat was misschien nog het leukst om naar te kijken.