Babylon A.D. (2008)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Speelduur: 90 minuten / 101 minuten (extended version)
Frankrijk
Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz
Met onder meer: Vin Diesel, Gérard Depardieu en Michelle Yeoh
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 25 september 2008
Bekijk via Videoland
Plot Babylon A.D.
"Kill or be Killed."
Het is 2019 en de wereld is verwoest door oorlog en ten prooi gevallen aan anarchie. Huurling Hugo Cornelius Toorop krijgt de opdracht om de jongedame Aurora te escorteren van Rusland naar Amerika. Hij komt er achter dat zij een virus draagt dat het uitsterven van het menselijk ras kan betekenen.
Toorop
Killa
Dr. Newton
Jamal
wendyvortex
Mathieu Kassovitz (La Haine) is inmiddels wel erg ver van het arthousepubliek verwijdert geraakt en hard op weg Luc Besson de tweede te worden!
Vin Diesel in de hoofdrol???? Eeeek!!!! Huiswerk niet goed gedaan!
Maar toegeven ondanks het feit dat ik af en toe wel heel erg moest denken aan Children Of Men is dit binnen het kader van de actiefilm (non-stop achtervolgingen en explosies) best heel aardig gedaan.
Film oogt goed, razend tempo en het verhaaltje is zeker niet al te vervelend.
Best heel aardig popcorn-vermaak dit!
ghostman
Vin Diesel in de hoofdrol???? Eeeek!!!! Huiswerk niet goed gedaan!
Film oogt goed, razend tempo en het verhaaltje is zeker niet al te vervelend.
Best heel aardig popcorn-vermaak dit!
wendyvortex
De versie op Film1 (v/h Filmnet) volgens de gids 96 minuten.
Is dat dan de extended?
ghostman
De versie op Film1 (v/h Filmnet) volgens de gids 96 minuten.
Is dat dan de extended?
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Entertainend.
Het plot en de cast voor een lekkere actie-thriller-film zijn er, komt helaas niet helemaal goed uit de verf.
Ondanks dat is het erg makkelijk weg te kijken en vermaakt zeker (zeker aangezien ik er weinig van verwacht had).
Aapje81
Hele prettige film met schitterende decors en een mooie sfeer. Toch kon de film niet helemaal bekoren. Voornaamste oorzaak was de aanwezigheid van Vin Diesel die niet echt in deze film past. Oorspronkelijk was zijn rol bedoeld voor Vincent Cassel en ik denk dat hij een betere invulling aan het personage had kunnen geven. Met Vin Diesel hangt de film op twee gedachte. Enerzijds moeten er pretenties zijn maar aan de andere kant moet de film ook een groot publiek aanspreken dus mag Vin Diesel komen opdraven.
Op zich doet Vin Diesel het niet eens zo slecht maar hij is totaal geen karakteracteur en zorgt er daarom voor dat sommige scénes vooral lachwekkend worden. Hetzelfde geldt ook voor Gérard Deperdieu die op zich best een leuk rolletje neerzet maar je kan de beste man gewoon niet serieus nemen als hij Engels spreekt. Maar goed alles bijelkaar is dit een tweeslachtige film geworden waar veel meer in had gezeten. Desondanks heb ik me hier wel mee vermaakt en daarom toch een voldoende.
horrorfreak23
Ik vond dit echt een geweldige film. Zeker een aanrader voor iedereen die van actie houdt!
Ik heb me met deze film geen moment verveelt ik had eerder de indruk dat hij niet zo lang duurde. Het mysterie achter het hele verhaal heeft nog net dat tikkeltje meer!
En Vin Diesel is natuurlijk ook wel leuk om anderhalf uur naar te kijken
Bijna een erg goeie film.
De lage score is op zich wel begrijpbaar. Wie een nieuwe La Haine wil zien hoeft hier niet voor te gaan zitten. Vergelijking met Children of Men is ook enigszins terecht, al vond ik die een dik pak minder.
Eerste keer dat ik Vin Diesel in een film zie denk ik. Heeft een erg sterke uitstraling, perfect voor het personage dat hij hier speelt. Is alleen wel extreem slecht in dialoog. Zo iemand die je best gewoon een film lang kan laten zwijgen.
Verder wel leuk hoe Kassovitz met een zeer aparte cast komt aanzetten, zeker voor een film als deze. Vaak erg lollig.
Actiescenes zijn wisselend. De gevechten (Yeoh zwaar onderbruikt bijv) zijn erg slecht in beeld gebracht, eens in NY gebeurt er visueel véél meer in de actiescenes. Sowieso een filmpje dat visueel wel aardig hoog scoort. Technisch niet verbluffend, maar de esthetische waarde lag best hoog.
Verhaaltje is een allegaar, qua setup/sfeer deed het mij nog het meest denken aan een iets serieuzere The Fifth Element eigenlijk. Einde is inderdaad serieus brak, maar wat daartussen zat was best te pruimen voor een film als deze.
Wat schoonheidsfoutjes en kleinere missers houden deze film van een hogere score. Heb in ieder geval wel de 100 minuten versie gezien. Ook geen idee hoe ze hier nog 20 minuten uitgekregen hebben.
3.5*, zal in de loop der jaren volgens mij nog wel wat stijgen qua populareit. Eens men hype en verwachtingen van de regisseur wat naast zich heeft neergelegd.
s0062423
Respekked
Idd, maar Pitch Black nog beter, vind ik overigens ook een betere film.
s0062423
Bwa, zeker ook goede film, maar Chronicles haalt het toch net bij mij van Pitch Black.
Trustie
Super-weekend-film! afgelopen zondag gekeken, mooie opnames, heerlijk sfeertje dat duistere en alles naar de klote, houd ik echt van!
Vind het jammer dat sommige mensen zo'n laag cijfer geven. Vandaar de 4.5 om hem weer ff naar bove te krikken
(verwijderd)
Mooie plaatjes maken nog geen film, laat staan een goede film. De clichés donderen letterlijk over je heen, evenals de storende onlogische combinaties. Het enige goede was het einde; in twee opzichten. De kijkkwelling was voorbij ... en, er zat enigszins een visie aan het eind over de voortzetting van de mens in algemene zin.
Voor wie van spectakel houdt, is ie wellicht vermakelijk, maar voor een azijnpisser zoals ik, was het onmogelijk om me in te leven in dit niemandalletje. Vin Diesel, kan inderdaad beter zwijgen en de sportschool-jongen uithangen, meer spier dan brein.
filmsmurfje
Hoewel SF-films niet mijn ding zijn heb ik deze toch kunnen smaken. Er zitten een aantal mooie scenes en mooie beelden in (ik denk aan de achtervolging met de sneeuwscooters, de actiescenes in New-York); de dialoog is eerder zwak te noemen. Van een diepere inhoud en/of betekenis is ook al weinig sprake. Desalniettemin toch een 3 waard!
Angel-76
aparte film, maar omdat vin diesel erin speelt toch een lekkere film om naar te kijken..
Zizzo
leuke SF film. leuke cast en nette special effects, mooie scenes maar zoals filmsmurfje zei, de dialoog is slecht, Einde viel tegen en de soundtrack is bagger
heb er van genoten.
aburex
Goede actiefilm (op maat geschreven voor Vin Diesel = als er maar niet te veel acteerwerk aan te pas komt). Doet denken aan Children of Men
speedfreak
wat een rare film. super veel actie in het begin en dan eindigt het zo plots zonder enige uitwerking van al de ideeën die werden aangebracht. Jammer, het had een veel betere film kunnen zijn.
stuunkicks
vet vaag \eerst is ie nog dat meisje naar enw york aan t brenge dan heeft dat meisje superkragten omdat er 2 babys in haar buik zitten en dan wordt vindiesel neergeschot weer tot leve gewekt en dan is er opeens een raar virus. ik zie hier geen verhaallijn in wil iemand uitleggen waar t nou om gaat in deze film
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Zag laatst hiervan de dvd liggen met de director's cut, is dat in dit geval dezelfde als de extended version? Ben wel benieuwd naar de versie waar Kassovitz nog enige vrijheid in heeft kunnen krijgen namelijk.
ewalk
Het schijnt dat Kassovitz afstand neemt van deze film daar de film anders is geworden zoals hij wilde. Er is veel in gesneden en het plot zoals hij het wilde is hierdoor weggevallen.
IMDB:
I'm very unhappy with the film, I never had a chance to do one scene the way it was written or the way I wanted it to be. The script wasn't respected. Bad producers, bad partners, it was a terrible experience. - On his unfortunate partnership with 20TH Century Fox making Babylon A.D. (2008).
Aardig filmpje met een goeie Diesel.
Mooie special effects redelijk verhaal.
Die vrouw was af en toe te overdreven.
TheNelizz
Vandaar 'extended'..
Q Jones
Ik vind dit een super film, vele van jullie zullen dit raar vinden, maar ik zie meer dan een sf film. De achterliggende diepere gedachte vind ik super. Ik denk dat deze film misschien over een x aantal jaar veel aanzien krijgt, net zoals bij de film Blade Runner. Diesel speelt goed en overtuigend, af en toe denk je dat je echt naar een volwaardig acteur zit te kijken. Ook Marc Strong die in deze film nog niet zo heel bekend was speelt voortreffelijk. Het sfeertje in deze film pakte mij ook misschien dat ik hem daarom ook wel zo goed vind. De landen en het idee dat onze toekomst echt zo zou zijn is ook prachtig en met overtuiging, sfeervol in beeld gebracht. Kortom een top film die meer in zijn mars heeft dan het zoveelste sf filmpje, ik raad jullie aan om nog eens goed te kijken
Poppe
Precies wat mijn vriendin zei!
Vrouwen....
Tja, da's hetzelfde als mannen die de meest idiote films gaan kijken omdat Jessica Alba er in zit.
Q Jones
Alleen deze film is niet idioot ook al speelt Vin Diesel er in mee
IcU
Aardig filmpje die genoeg leuke elementen bevat om een avondje vermaakt te worden. Waarschijnlijk ben ik een groot deel van deze film volgende week al weer vergeten.
Q Jones
Ah dat is jammer want de film is zo goed dat je hem niet moet vergeten eigenlijk
deGVR
Ik heb van deze film weinig gehoord toen hij uitkwam... Jammer, want het is een goede film.
Overigens, ik proef overal een soort afkeer van Vin Diesel (of is het afgunst?!). Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb dat niet. Misschien omdat hij, Gerard Butler, Jason Statham en the Rock (Voor zijn Disney tijdperk) de enige 'nieuwe' action-heroes zijn. (Die het stokje van Arnold, Sly, Bruce, Mel, Mickey, Steven, Dolf etc. moeten overnemen).
Gerard Butler maakt tegenwoordig Chickflicks, the Rock zit in zijn Disney Tijdperk. En Statham maakt tussen zijn thrillers en andere diepzinnige films nog wel eens een dikke actieknaller. (Simpelweg omdat hij daadwerkelijk kan acteren en gevoelens kan uiten)
Vin Diesel is dus eigenlijk de enige bespierde, ongeloofwaardige-acties-makende, onelineruitkramende vechtmachine die we hebben...
Daarom moeten we films als Babylon A.D koesteren!! Ook al hadden ze een wat meer volwassenuitziende tegenspeelster moeten casten, want ik dacht dat ze 15 ofzo was, totdat zij en Toorop (rare naam!) bijna 'het' gingen doen. Totdat Michelle Yeoh hem cockblockte. Na onderzoek op imdb zag ik dat ze gelukkig wel volwassen is.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Felon