• 9.386.320 stemmen

Met onder meer: Naomi Watts, Martin Henderson en David Dorfman

Releasedatum: 20 februari 2003

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Ring

"Before you die, you see…"

Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.

Rachel Keller

Aidan Keller

Richard Morgan

Katie Embry

Rebecca Kotler

Samara Morgan

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Een lekker spannende film. Erg goed, is natuurlijk de creepy videoband die vol staat met duistere dingen. De mooiste scène was nog wel met het paard, echt een angstaanjagend stukje. Deze film viel mij helemaal niet tegen, ik ben een paar keer flink geschrokken. Naomi Watts ziet er ook weer goed uit in de film die ook nog eens een goede climax heeft. 4*

avatar van Filmgekkert

Filmgekkert

wat zal ik zeggen dan : Spanned , Vleugje triest en vleugje eng. ik vindt het een film als aanrader maar het eind was wel srikken ik ben 12 jaar en ik kreeg geen last van die film maar ja egelijk is dat logish voor een film van 16 jaar en ouder

avatar van HVG007

HVG007

Kanonnuh!

Ik heb echt regelmatig met de rillingen op de rug gezeten...echt super spannend deze film...Ik heb dat niet echt snel bij films, maar deze spande de kroon tot nu toe. En nee, ik ga de Japanse versie niet kijken...

avatar van Elienekeuuh

Elienekeuuh

Het is een echt spannende film. Heb hem al een paar keer bekeken.

avatar van Thorak

Thorak

BlueJudaskiss schreef:

Dat is dus een van de dingen in het leven die ik niet kan begrijpen, dat mensen The Ring Two goed vinden.

Dat heb ik nou met mensen die The Ring 1 goed vinden...

Deze was zo slecht dat ik niet eens aan 2 ben begonnen

avatar van 606

echt wel spannend dat meisje is echt goed.

avatar van stan

stan

The Ring 3 (Amerikaanse!)

avatar van DarkDuuvel

DarkDuuvel

SuperWreede en bovenal enge film ik kon dagen na de film niet slapen man!~~

avatar van Ryam

Ryam

film_kaza schreef:

als je dat al eng vind, moet je niet de japanse versie kijken.

OMFGG Ring en eng? ik ben in slaap gevallen toen ik deze film ging kijken zo saaaaaaiiii!!!!!!

avatar van Ryam

Ryam

Thorak schreef:

Dat heb ik nou met mensen die The Ring 1 goed vinden...

Deze was zo slecht dat ik niet eens aan 2 ben begonnen

Inderdaad

avatar van sekiaku

sekiaku

Een leuke film met wel wat cliché's, maar zeker niet storend. Wel raad ik aan de mensen die deze goed vonden, het tweede deel ook te zien, wat net iets beter is naar mijn mening

avatar van _Tomm_

_Tomm_

vond dit echt een nagelbijter!
alles was perfect aan deze film,
maar geen enkele film kan je 100% perfect noemen.
de videotape was ook zeer geslaagd!
beter dan de japanese!
wat ik ook vond, is dat de lijken van Katie en Noah echt verschrikkelijk eng waren. elke keer ik mijn kast opende, zag ik Katie's gezicht vallen!
ik was gewoon bezeten

4*, voor de genialiteit!
Was het nu geen remake van een japanse film, en een origineel Amerikaans script, kreeg deze topfilm van mij zeker het maximum aantal sterren!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11928 berichten

Genialiteit? Huh? Waar dan?

avatar van Gothepica

Gothepica

Best raar, ik snap een paar dingen niet hoe komt die videoband er en waarom doet samara dat allemaal.. maar ja erg briljante film 4 sterren

avatar van ToNe

ToNe

Gothepica schreef:

Waarom Samara dat doet wordt uitgebreid uitgelegd (althans, uitgebeeld).
Hoe die band er komt, zul je in de bijlage* moeten lezen.

*oftwel, de band is een gegeven. Voor dit verhaal is de band het object dat het 'kwaad' injecteert. Ze kunnen wel helemaal uit gaan diepen hoe het technologisch mogelijk is dat een geest via een plastic rol in een apparaat mensen kan doden. Is het de schuld van Sony? Of de behekste electronicafabriek van Philips?

Kortom, voor het verhaal doet het er niet toe, behalve het feit dat het er nou eenmaal is. Anders dwaal 't af en gaat de film over overbodige zaken.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een spannende donkere thriller met een origineel verhaal.

(natuurlijk een remake van de jappanners)

Toch echt scary vind ik hem nooit.(op een paar schrikmomenten na) Naomie Watts speelt goed.

avatar van Waku

Waku

Alhoewel "The Ring"niet zo schokkend is zolas hij in de media werd gebracht en niet continue je op het puntje van je stoel doet springen is de griezel/thriller toch huiveringwekkend genoeg om het zweet in de handen te doen staan. Al is dit enkel maar door wat geen er in die waterput zit. Hier en daar zit toch nog een schrikeffect verstopt. The Ring zit goed in elkaar .

Een donkere grauwe thriller..

avatar van lins

lins

Ik vond het wel leuk, alhoewel ik meer ervan had verwacht door de media enzovoort. Maar goed, toch een 4 waard!!

avatar van MidnightShadow

MidnightShadow

Prachtige film. Kreeg medelijden met Samara. Heel spannend. Mooi verhaal ook.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Best goed in beeld gebracht met de nodige mysteries en een spannend , angstaanjagend einde. Maar de oorsprong achter alles , het hoe en waarom--> waarom , door wie en hoe kwam die viedofilm daar in dat hutje ? Waarom en hoe komt het dat je steeds de tekens van de videofilm ( de ladder , de duizendpoot , de spiegel ) in het leven van het hoofdpersonage tegen komt ..Die waterput waar Samantha door die vrouw in werd gegooid lag nu onder dat hutje ? ...... worden zomaar aangenomen en laten grote gaten achter zodat dit algauw gebakken lucht wordt met als enig doel wat naargeestige scenes op het scherm te toveren.

avatar van Frankencow

Frankencow

Eindelijk gekeken, maar wat een teleurstelling. Snap echt niet dat iedereen hem zo eng of spannend vindt. (kunnen jullie mij op die stukjes wijzen?). Toch maar afgekeken, maar ook de verhaallijn werd steeds dunner.

vandaar 2*

Vind een gemiddelde uitzending van JAG spannender.......

avatar van Demeter

Demeter

Deze film destijds in de bios gezien en ik vond het de meest beklemmende film die ik ooit gezien heb. Zelfs op dvd vond ik hem nog steeds spannend van begin tot eind. Aan de mensen die hem niet spannend vonden: kijken jullie die film soms met alle lichten aan en met mensen die er doorheen zitten te kleppen ofzo? Want alleen dan kan ik me dat voorstellen. Ben benieuwd welke film jullie spannender vinden dan deze. Ik vond de originele The Grudge in de buurt komen, maar die was lang niet zo mooi gemaakt en had niet zo'n goed verhaal.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik vond het een spannende horrorfilm met een goed verhaal. Mooi camerawerk, zeer goed acteerwerk. 4*.

@Ryam

Stoer joh!

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Ik vind hem eerlijk gezegd ook niet zo eng. Af en toe wel spannend daarom 3* maar ook zeker niet meer.

avatar van Evelien14

Evelien14

ik begrijp niet waarom hij dood is en zij en het zoontje niet??
heeft het iets met die kopie te maken??

avatar van Doom

Doom

Evelien14 schreef:
ik begrijp niet waarom hij dood is en zij en het zoontje niet??
heeft het iets met die kopie te maken??

Ja. Iedereen die de videoband verspreid door een kopie te maken blijft leven. Dit had Noah echter nog niet gedaan. Hierdoor kwam Samara hem een bezoekje brengen.

avatar van goldensabbath

goldensabbath

echt heel goed ineen gestoken, en net als je denkt dat de film gedaan is.......................... is het nog niet gedaan

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Nog eens gezien. De eerste keer dat ik dit zag was ik een beetje vertroebeld omdat ik net ervoor de orgineel japanse "ringu" gezien heb. Bij een herziening nu blijkt deze film eigenlijk nogal redelijk wat in zijn mars te hebben. Het verhaal lijkt me beter uitgewerkt dan in het origineel, al gaat het er wat "luchtiger" aan toe. Ook is van de orignele sfeer niets te merken; maar dit wordt eigenlijk gecompenseerd door het beter uitgewerkte verhaal. ik verhoog deze film dus in waarde.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Redelijke horrorfilm. in ieder geval beter dan de japanse. Vond het niet eng ofzo, maar was verder wel oké

avatar van DarII

DarII

Dit is zeker wel een redelijke film, meer zelfs! want ik vond hem heel eng, soms was ik nog welleens bang om de tv aan te zetten , maar daar ben ik gelukkig allang over heen.

Verder goed geacteerd, 't is zeker een 3.5 waard.