• 9.371.710 stemmen

Met onder meer: Dan Monahan, Mark Herrier en Wyatt Knight

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 5 augustus 1982

Plot Porky's

"Keep an eye out for the funniest movie about growing up ever made!"

Porky's speelt ergens in de jaren vijftig. De scholieren van Angel Beach High hebben slechts één levensvraag: hoe raak ik mijn maagdelijkheid kwijt. Ze mogen gluren wat ze willen en er volcontinu over praten, uiteindeijk zal het er niet van komen. Hun pogingen de striptent van de redneck Porky binnen te dringen en zijn Cubaanse prostituees te bestijgen, eindigen in een fiasco.

Vond ik vroeger leuk. Zal ik er 2,5* aan wagen ? Hmm.. moeilijk. Wat kan mij het ook schelen: 3 sterren. Een degelijke onderbroekenlol film.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Drie sterren voor mrs. Balbricker!

avatar van EmDee

EmDee

This is gonna be the biggest beavershot in Florida's history.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Jeugdsentiment; ik weet nog wel dat ik hem op een verjaardag samen met een groepje aan het kijken was en toen kwam mijn oom ons halen Stiekem gekeken op zo'n klein slecht zwart-wit tv'tje. **1/2

avatar van FisherKing

FisherKing

Flauwe film. Bij de vervolgfilms ben ik maar afgehaakt

avatar van vic

vic

je kan zeggen wat je wilt maar dit blijft een klassieker van de onderbroekenlol films en is dus 3 sterren waard. De vervolgen waren uitermate slecht.

avatar van killerbee

killerbee

beste film van de porky's

avatar van Heracles

Heracles

Erg flauwe, totaal oninteressante film.

1,5* voor de moeite.

avatar van Muldertje

Muldertje

Blubber mcneal!!

Dom vermaak

(Maar ik vermaakte me wel...)

***

Ben je dit opnieuw gaan zien, of wat ?

Ik durf 'm niet te herzien, laat liever mijn 3 sterren voor 'goede' herinneringen staan.

avatar van Diesel

Diesel

Face your fears.

kappeuter schreef:

Ben je dit opnieuw gaan zien, of wat ?

Niet onlangs, maar een tijdje terug was ie op tv. Vond 'm nog steeds niet onaardig.

avatar van Mangoman

Mangoman

Super lollig als je veel bier op hebt. 3*

avatar van Diesel

Diesel

En ja hoor, de remake is announced.

avatar van eerdekes

eerdekes

Toch wel een grappige film :d

Zeker bij dat lokaaltje van die directeur.

Dat was lachen

***

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Kim Cattrall, later bekend in Sex and the City, speelt een bijrolletje, als Lassie (?), oid, in een vrij kolderieke scene.

avatar van MWX

MWX

dit was mie lachen vroeger. jeugd sentiment

avatar van Lenn

Lenn

waardeloze inhoud

grappige acteerprestaties

en een einde in 2min bedacht maken deze film niet belangrijk ware het niet dat hij zo klungelig is met enkele leuke shots waardoor je hem juist 1 keer gezien moet hebben

2.8

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Hoe kom je nu tot zo'n cijfer??

avatar van mikey

mikey

foute maar net niet schunnige film over oudere pubers die avonturen beleven in porkys prethuis, in de damesdoesjes, in een hutje in het enge bos, in een gymlokaal. veel onderbroekenlol, grote bossen schaamhaar, piemels. Af en toe wel een hele scherpe grap en om sommige momenten kon ik best wel hard lachen. het thema racisme werd een beetje tenenkrommend behandeld en andere serieuzere zaken moet je ook maar negeren. let op de rol van 'lassie' zij speelde tientallen jaren later dezelfde hoofdrol in sex and the city.

avatar van djelle

djelle

Ik ga volledig akkoord met Mikey. Het was met momenten inderdaad erg grappig, dan de volgende scene: weer een dosis flauwe onderbroekenlol. De thema's zijn niet zo geniaal behandeld, maar dat hoeft niet noodzakelijk een stoorzender te zijn. Porky's vond ik wel erotisch. Met die douches enzo... Toch ook wel een pluspunt.

(In films hebben ze toch altijd de mogelijkheid om op één of andere manier naar de andere sexe te gluren tussen de doucheruimtes door... Daar ben ik zo jaloers op! Altijd al van gedroomd...)

Een film vol met sexgrappen. Het heeft wel iets, maar het is ook vlug uitgewerkt vind ik. Toch redelijk vermakelijk, en moet je als filmfan wel eens gezien hebben. Spijtig dat het vervolg zoveel minder is... 2,5

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Porky's is de moeder aller teencomedies.

Lekker flauw en niets zeggend met best leuke humor, noemen we thuis een zondagmiddag film.

Captain Pervert schreef:

Porky's is de moeder aller teencomedies.

Beetje veel eer. Deze film is duidelijk afgeleid van het succesvolle American Graffiti.

Ook kwam Porky's in het kielzog van (het veel leukere) Animal House.

Vlak voor de Porky's serie waren er natuurlijk ook de populaire Lemon Popcicle-films (in Nederland beroemd als de Hot Bubblegum-serie), die misschien nog wel de grootste invloed hebben gehad op de Porky's-reeks.

http://www.moviemeter.nl/?film=9889 (die nog werd geremaked als http://www.moviemeter.nl/?film=13451 )

http://www.imdb.com/title/tt00... (het derde deel dat hier vreemd genoeg niet op de site staat)

Er waren er nog meer in de reeks, maar die kwamen na 1982.

Kortom, Porky's was een film die in de slipstream kwam van een reeks soortgelijke films. Films die vaak beter en ook nog eens succevol waren, dus om Porky's 'de moeder aller teencomedies' te noemen is eigenlijk een gotspe.

avatar van Reinbo

Yekezzez schreef:

Hoe kom je nu tot zo'n cijfer??

Als je de shift toets niet indrukt en een * wil typen krijg je een 8.

avatar van Wouter_Goonies

Wouter_Goonies

Ik denk eigenlijk dat hij 2.5 in wilde typen op het numerieke toetsenbord en toen per ongeluk 2.5 intypte. Als hij inderdaad 2* had willen typen, dan had er waarschijnlijk geen punt tussen de twee en de acht gestaan. Maar misschien kan Lenn zelf dit mysterie voor ons ontrafelen.

avatar van niels1990

niels1990

Een paar leuke grappen maar verder niks leuks,

vond American Pie en Lemon Popcicle beter

avatar van nuf

nuf

was vanavond op tv, wel aardig filmpje als je van flauwe humor houd, dat zo flauw is dat het weer leuk word

avatar van krabat

krabat