Porky's (1982)
Met onder meer: Dan Monahan, Mark Herrier en Wyatt Knight
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 5 augustus 1982
Plot Porky's
"Keep an eye out for the funniest movie about growing up ever made!"
Porky's speelt ergens in de jaren vijftig. De scholieren van Angel Beach High hebben slechts één levensvraag: hoe raak ik mijn maagdelijkheid kwijt. Ze mogen gluren wat ze willen en er volcontinu over praten, uiteindeijk zal het er niet van komen. Hun pogingen de striptent van de redneck Porky binnen te dringen en zijn Cubaanse prostituees te bestijgen, eindigen in een fiasco.
Pee Wee
Meat
Ted Jarvis
Coach Warren
Cherry Forever
Vond ik vroeger leuk. Zal ik er 2,5* aan wagen ? Hmm.. moeilijk. Wat kan mij het ook schelen: 3 sterren. Een degelijke onderbroekenlol film.
Ralfke
- 2075 stemmen
Jeugdsentiment; ik weet nog wel dat ik hem op een verjaardag samen met een groepje aan het kijken was en toen kwam mijn oom ons halen
Stiekem gekeken op zo'n klein slecht zwart-wit tv'tje. **1/2
FisherKing
Flauwe film. Bij de vervolgfilms ben ik maar afgehaakt
vic
je kan zeggen wat je wilt maar dit blijft een klassieker van de onderbroekenlol films en is dus 3 sterren waard. De vervolgen waren uitermate slecht.
Ben je dit opnieuw gaan zien, of wat ?
Ik durf 'm niet te herzien, laat liever mijn 3 sterren voor 'goede' herinneringen staan.
Ben je dit opnieuw gaan zien, of wat ?
Niet onlangs, maar een tijdje terug was ie op tv. Vond 'm nog steeds niet onaardig.
eerdekes
Toch wel een grappige film :d
Zeker bij dat lokaaltje van die directeur.
Dat was lachen
***
PartyMarty
Kim Cattrall, later bekend in Sex and the City, speelt een bijrolletje, als Lassie (?), oid, in een vrij kolderieke scene.
Lenn
waardeloze inhoud
grappige acteerprestaties
en een einde in 2min bedacht maken deze film niet belangrijk ware het niet dat hij zo klungelig is met enkele leuke shots waardoor je hem juist 1 keer gezien moet hebben
2.8
mikey
foute maar net niet schunnige film over oudere pubers die avonturen beleven in porkys prethuis, in de damesdoesjes, in een hutje in het enge bos, in een gymlokaal. veel onderbroekenlol, grote bossen schaamhaar, piemels. Af en toe wel een hele scherpe grap en om sommige momenten kon ik best wel hard lachen. het thema racisme werd een beetje tenenkrommend behandeld en andere serieuzere zaken moet je ook maar negeren. let op de rol van 'lassie' zij speelde tientallen jaren later dezelfde hoofdrol in sex and the city.
djelle
Ik ga volledig akkoord met Mikey. Het was met momenten inderdaad erg grappig, dan de volgende scene: weer een dosis flauwe onderbroekenlol. De thema's zijn niet zo geniaal behandeld, maar dat hoeft niet noodzakelijk een stoorzender te zijn. Porky's vond ik wel erotisch. Met die douches enzo... Toch ook wel een pluspunt.
(In films hebben ze toch altijd de mogelijkheid om op één of andere manier naar de andere sexe te gluren tussen de doucheruimtes door... Daar ben ik zo jaloers op! Altijd al van gedroomd...)
Een film vol met sexgrappen. Het heeft wel iets, maar het is ook vlug uitgewerkt vind ik. Toch redelijk vermakelijk, en moet je als filmfan wel eens gezien hebben. Spijtig dat het vervolg zoveel minder is... 2,5
T_fuckin_montana
Lekker flauw en niets zeggend met best leuke humor, noemen we thuis een zondagmiddag film.
Porky's is de moeder aller teencomedies.
Beetje veel eer. Deze film is duidelijk afgeleid van het succesvolle American Graffiti.
Ook kwam Porky's in het kielzog van (het veel leukere) Animal House.
Vlak voor de Porky's serie waren er natuurlijk ook de populaire Lemon Popcicle-films (in Nederland beroemd als de Hot Bubblegum-serie), die misschien nog wel de grootste invloed hebben gehad op de Porky's-reeks.
http://www.moviemeter.nl/?film=9889 (die nog werd geremaked als http://www.moviemeter.nl/?film=13451 )
http://www.imdb.com/title/tt00... (het derde deel dat hier vreemd genoeg niet op de site staat)
Er waren er nog meer in de reeks, maar die kwamen na 1982.
Kortom, Porky's was een film die in de slipstream kwam van een reeks soortgelijke films. Films die vaak beter en ook nog eens succevol waren, dus om Porky's 'de moeder aller teencomedies' te noemen is eigenlijk een gotspe.
Als je de shift toets niet indrukt en een * wil typen krijg je een 8.
Wouter_Goonies
Ik denk eigenlijk dat hij 2.5 in wilde typen op het numerieke toetsenbord en toen per ongeluk 2.5 intypte. Als hij inderdaad 2* had willen typen, dan had er waarschijnlijk geen punt tussen de twee en de acht gestaan. Maar misschien kan Lenn zelf dit mysterie voor ons ontrafelen.
niels1990
Een paar leuke grappen maar verder niks leuks,
vond American Pie en Lemon Popcicle beter
nuf
was vanavond op tv, wel aardig filmpje als je van flauwe humor houd, dat zo flauw is dat het weer leuk word

Porky's Revenge
1985

Porky's II: The Next Day
1983

Horrorfilm 'Bring Her Back' komt zeer binnenkort naar Netflix: 'Geld zeker waard'

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Over the Edge
Misdaad / Drama, 1979