• 9.371.645 stemmen

Met onder meer: Dan Monahan, Mark Herrier en Wyatt Knight

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 5 augustus 1982

Plot Porky's

"Keep an eye out for the funniest movie about growing up ever made!"

Porky's speelt ergens in de jaren vijftig. De scholieren van Angel Beach High hebben slechts één levensvraag: hoe raak ik mijn maagdelijkheid kwijt. Ze mogen gluren wat ze willen en er volcontinu over praten, uiteindeijk zal het er niet van komen. Hun pogingen de striptent van de redneck Porky binnen te dringen en zijn Cubaanse prostituees te bestijgen, eindigen in een fiasco.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Helaas,

Regisseur Bob Clark en zijn zoon zijn gisteren omgekomen bij een auto-ongeluk.

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Komt in deze film voor dat 2 geliefden aan het eind sex hebben op het voor strand voor hun '1e keer' en dat iemand topless gaat paardrijden ?

avatar van mikey

mikey

In deze film zit geen strand of paard, wel bossen en moerassen.

avatar van Theatertje

Theatertje

Verschrikkelijk belachelijke film.

Zo belachelijk dat het leuk wordt.

avatar van Theatertje

Theatertje

Ja, dat klopt wel, maar het is niet bepaald mijn soort van humor...

Een aanrader!

Ik heb echt steeds moeten lachen om deze film.

Trouwens alle delen zijn heel goed!

Maar deze is toch wel de allerbeste

Een goed verdiende 5;

PS: als je van american pie houdt is dit een absolute topper!

onbekend!

Ik heb gisteren de dvd-box van porky"s gekocht voor 55 euro.

En ik ben heel blij !!

Een top film

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Leukste uit de reeks!

vooral de gymlerares en het stukje in de meidenkleedkamer/douche is geweldig!!

3***

moeder theresa schreef:

belachelijk, saai

1 leuke mop

nog niet eens tot in de helft gekeken

0.5 ster

1 leuke mop ??

Ik heb 100 leuke moppen gezien

Echt geweldige film en o ja kijk eerst de hele film

voordat je commentaat geeft ___ 5*****

avatar van horrorfriek

horrorfriek

jumpstylemovie schreef:

Leukste uit de reeks!

vooral de gymlerares en het stukje in de meidenkleedkamer/douche is geweldig!!

3***

ja die scene is de leukste! afgezien van die scene vond ik hem niet echt veel aan..

avatar van blokkedoos

blokkedoos

Heb deze film heel vaak gezien.. maar hij blijft leuk!!

Vooral PeeWee vond ik stoerrr!

avatar van waxs

waxs

Laag gemiddelde zeg, vind het zelf erg grappig.

avatar van crtxz10

crtxz10

ik heb deze film gisteren voor het eerst gezien maar vond het echt een leuke komedie *** 1/2 ster

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een nogal Flauwe Film, Met erg vieze grappen die niet altijd Leuk zijn.

avatar van niethie

niethie

X__Liesjj schreef:

Nee dat was private school.

avatar van niethie

niethie

Vroeger toen was ik helmaal gek van dit soort films ondanks alles heb ik de porky's films nooit echt heel veel aangevonden, maar dit eerste deel is nog zeker de moeite waard, alleen is het net zoals wouter al zei af een toe een beetje een misverstand dat dit de eerste film in zij genre was.

Erg flauwe en soms zelfs iets gedateerde film waarin een aantal oversekste pubers

(gespeeld door acteurs die de dertig alang gepaseert zijn) die er alles aan doen om zoveel mogenlijk sex te hebben.

Het is allemaal al veel beter gedaan bijvoorbeeld in de lemon popcicle en american pie films, maar als je ervan houd zoals ik doe valt er nog genoeg te lachen, vooral de douchescene is een klassieker. 3 sterren

avatar van Dirigent

Dirigent

Echt werkelijk helemaal niks maar dan ook niks aan, Porky's is al net zo iets als American Pie maar dan nog veel erger en zo niet grappig misschien vinden mensen dit grappig maar dit is absoluut niet mijn smaak in ieder geval.

avatar van Reticulated

Reticulated

t' is een oudje maar hij blijft leuk.

avatar van The Oceanic Six

Vermakelijk maar niet meer dan dat. Te flauw soms, al was de douchescene wel geniaal.

avatar van yordimontana

yordimontana

ik vind het ook een zeer vermakelijke film maar het is idd ook nie meer dan dat

avatar van Dark Knight

Dark Knight

saaie film, bijna niet gelachen, maar ja ik verwachte al van te voren hier niet veel van dus typische komediefilm voor 11 jarige die zich hier echt helemaal te pletter om kunnen lachen, ik niet meer nou ja dit valt in ieder geval nog een héél klein beetje mee in vergelijk met de vervolgen.1,5**********

avatar van Zinema

Toentertijd rooie oortjes en inmiddels nog steeds. Echter wel om een andere reden. Meer van verbazing. Soms moeten jeugdherinneringen zo blijven. Enfin, herzien en nog steeds een beetje vermakelijk. Meer uit nostalgie overigens. Een aantal grappen blijft echter staan als een huis. Met dank aan Lassie.

avatar van crack1

crack1

Porky's..,vond ik toen goed,maar het is te lang geleden dat ik hem gezien heb. Een voorlopige 3.5*

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

dramatisch saai.na een uur uitgezet.bleeh!

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke film!.. heb genoeg kunnen lachen.. en mij de hele tijd kunnen vermaken.. is voor mij een dikke voldoende! en zelfs nog iets meer omdat lang niet alle films de hele tijd blijven boeien!

Lekker filnpje voor verstand op 0! 3,5 sterren

avatar van mipha

mipha

1000 x gezien, blijft leuk.. in mijn top 10!!

avatar van Metalfist

Metalfist

Please, please can we call it a "tallywhacker"? Penis is so ppp... penis is so personal

Ik had Porky's in een ver verleden al eens gezien maar kon me alleen nog maar stukken van de befaamde douche scène herinneren. Hoog tijd dus voor een herziening.

Vanaf de openingsscène waar Jarvis wakker wordt met een stijve is het al duidelijk wat voor niveau de film zou hebben en eerlijk gezegd vond ik dat nu niet zo erg. Het niveau van de film wisselt op zich wel. Er zitten een aantal geweldige scènes in waaronder Lassie, de douchescène, het stuk waar ze een groot deel van hun vrienden in het zak zetten met Cherry Forever en die neger die trouwens echt hard op Forest Whittaker trok!, ... maar ook een aantal saaiere stukken.

De personages zijn echt geweldig. Miss Ballbricker, Porky zelf, Pee Wee (vooral hoe ze hem elke keer kloten) zorgden er toch een aantal keer voor dat ik in een deuk lag. Al had heel het stuk tussen Cavanaugh, zijn vader en de jood er voor mij niet in gehoeven. Was iets te serieus voor de film.

Porky's is zeker en vast vermakelijk en kijk dan ook wel uit naar deel 2 dat volgende week op tv wordt gezonden.

avatar van Boenga

Boenga

Twee weken terug 'De Collega's Maken De Brug' gezien, gisteren 'Porky's, en had daarbij hetzelfde gevoel: behoorlijk gedateerd en bijgevolg niet echt geschikt voor wie er nu 16 is. Maar voor wie 'm (ruim) 25 jaar geleden zag, blijft het nog wel best een prettige bedoening...

avatar van ezra1971

ezra1971

porky's was in het begin van de jaren tachtig de voorbode van een enorme tsunami (om het maar even populair uit te drukken) aan meatball en aanverwante bijzonder flauwe comedies (Meatballs, Nerds, Police Academy) maar is en blijft wel de beste. met name de scene in het kantoor van de schooldirecteur over het opsporen van een onbekende penis is echt nog steeds om van in je broek te plassen. 3,5.