Onmogelijk om deze film niet te vergelijken met Safety Last (1923). Maar waar die film van in het begin plezant is, wordt Feet First (1930) pas na dik een half uur grappig. Het moet gezegd dat de praatfilm Harold Lloyd minder af gaat dan de stomme film.
Het eerste deel in de schoenwinkel is veel minder leuk dan het eerste deel van Safety Last in het warenhuis. Het stuk
op de boot waarin Harold alle tijdschriften waarin zijn foto staat in het water wil gooien is daarentegen hilarisch! Er wordt vanaf dat moment minder gepraat en meer aandacht besteed aan de visuele 'jokes', waar Lloyd zo goed in was.
Het derde deel van de film
waarbij Harold alweer een hoog gebouw beklimt, is weer leuk om te zien maar vond ik toch minder goed gedaan dan in Safety Last. Lloyd probeert het nog wat interessant te maken door de interactie met de niet zo slimme 'Charcoal',
die de beklimming alleen maar moeilijker maakt. Maar ik vond de interactie met andere side-kick,
de al even domme matroos op de boot, grappiger.
mister blonde schreef:
Hoogtepunt is de waaghalzerij bij het flatgebouw ... hoewel dat plottechnisch er wel erg met de haren bij gesleept lijkt.
Dat klopt, terwijl
de beklimming van het gebouw in Safety Last mooi in het verhaal was gewerkt houdt het in deze film geen enkel verband met de rest van de film. Lloyd wou de stunt gewoon eens herhalen en deze keer in een praatfilm, maar hij haalt niet het niveau van Safety First.