Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
MuchTheSame
Sjonge ik vind dat altijd zon drogreden om iemand te wijzen op zijn top10 en daar argumenten aan te ontlenen. BAH
Welke Top 10??? Hij heeft geen top 10 , ik zeg toch zijn "recente Stemmen"?
Ik geef het alleen aan , verder vraag ik alleen om zyn mening.
Hij vond het een belachelijke film, maar dit doet hij naar mijn mening zonder een goede argument.
Ik vond het belachelijk commentaar en zoals ik heb gezien ben ik niet de enigste die dat vind.
Het is nooit de bedoeling geweest om daar iemand op af te kraken, maar op dit soort forums kan je gewoon een tegen reactie verwachten zoals die van u nu tegen mij.
Dat kan en dat mag dat is uw mening. Heb ik uw top 10 hier in betrokken dan??
Nasir
Ik hou van het werk van Roger Deakins en natuurlijk die twee geniale broers.
Gisteren voor de negende keer gezien en de film blijft me boeien.
wallie550
Het is een geweldige film dat geef ik toe maar het einde...
weet iemand of er nog een vervolg op komt of dat het zo open blijft?
Martijnnn
weet iemand of er nog een vervolg op komt of dat het zo open blijft?
Het einde is niet open.
paradis
wow, wat een geweldige film zeg. gisteren in de bios gezien. heel de tijd op 't puntje van m'n stoel gezeten. ijzersterke acteerprestaties, vol spanning en goed verhaal. had minder verwacht maar ben uiteindelijk vol lof over deze film, dikke 4*
montoyaruler
wat een spanning.. zeker 5 momenten dat je je echt kapot schrikt, hoe goed! helaas saai einde
4½*
wwelover
Sterk verhaal.
Sterke cast
Veel spanning. 1 van de betere films de laatste tijd. Geen wonder erg succesvol bij de Oscars.
Javier Bardem doet het erg goed als creep.
macrobody
de slechterik was echt creepy gast, heel overtuigend. tommy lee jones speelt ook erg goed en de dialogen zijn super en soms erg grappig.
zaten hier en daar wel een paar stukjes in waar ik niet helemaal begreep wat daar de bedoeling van was maar misschien moet ik 'm nog een keer gaan kijken. zeker de moeite waard in ieder geval.
wibro
Ik vond dit een ijzersterke film, hoewel ik aanvankelijk wel moeite had met het einde. Maar het klopt wel volgens het boek. Terechte winnaar van 4 oscars. Niettemin blijft Fargo voor mij de beste film van de Coen brothers.
psycholamp
- 1960 berichten
Gisteren voor de negende keer gezien en de film blijft me boeien.
Je kunt ook overdrijven, natuurlijk... Mijn god!
Clueless Dork
Wie ben jij om te zeggen dat hij aan het overdrijven is? Hij geeft enkel aan wat hij voor de film voelt. Het is mij ooit gebeurd dat ik een film drie keer achter elkaar heb opgezet omdat ik die zo geweldig vond.
Koerok

Zwaar onbevredigende film trouwens. Het mag waarschijnlijk niet meer gezegd worden, maar het einde is gewoon kut. Zal wel reuze kunstzinnig zijn om een enorme spanningsboog te creeren en de hele boel dan als een nachtkaars uit te laten gaan. Ik noem dat gewoon: Luiheid of gebrek aan inspiratie.
Dat Llewelyn daar opeens dood op de grond lag zal ik de broertjes nooit vergeven. Clueless Dorks zijn het....
Clueless Dork

Toen was mijn behoefte vervuld.
Olaf K.
De luie kijker beticht de filmers van luiheid. Ironisch hoor
Je hebt het gewoon niet begrepen. Is niet erg maar ga de broers niet betichten van luiheid na een zorgvuldig geconstrueerd laatste half uur, dat is veel te kort door de bocht. Eerst proberen te begrijpen, dan oordelen. Wil niet zeggen dat je het einde dan opeens wel goed gaat vinden, waarschijnlijk niet, maar dan heb je in ieder geval vastgesteld dat het geen luiheid is. Dat is al winst.
Koerok
Ach, ik vulmineer ook maar even, omdat ik er een rotgevoel aan overhield. Dat is inderdaad luiheid van mijn kant.
Bovendien heb ik begrepen dat ze gewoon het boek naar de letter hebben verfilmd, dus eventuele klachten over het plot moet ik natuurlijk richten aan de schrijver van het boek: Cormac McCarthy. De lul!!
Maar serieus: er zal best een bedoeling achter de film zitten, een thema, een boodschap, en die zal ik dan wel gemist hebben. Punt blijft dat er zo'n anderhalf uur lang iemand achter een seriemoordenaar aanzit, en dat we die persoon zomaar opeens ergens dood op de grond weer terugvinden (ik had eerst niet eens door dat het Llewelyn was). Tsja, toen had ik het toch eigenlijk wel gehad met de film. Niet dat ik perse een Hollywood-einde had gewild, maar iets van een gevecht met een ontknoping tussen beide mannen had ik toch wel graag even willen zien. Zo hoort dat bij een (film met) thriller(elementen)....
SilverGun
Het is toch juist andersom?
Olaf K.
Zeg, kunnen we met zijn allen niet gewoon even discussiëren over het einde? Waarom hebben de Coens het zo gedaan? Kijken of we met een discussie daarover één en ander naar een hoger plan kunnen tillen....
Dit is wat ik ervan begrijp:
De Coens kiezen er bewust voor om uit te zoomen van het geweld. Dat doen ze verhaaltechnisch door het verhaal (wat er gebeurt) langzaam ondergeschikt te laten worden aan het thema (waar het over gaat). Van Llewelyn krijgen alleen nog het lijk te zien, en van Llewelyns vrouw zelfs dat niet meer. Van dicht op het geweld naar buitenkant, zo wordt geweld weer die afstand waardoor je er niks van begrijpt als je erover leest in de krant. (Ik moet diep nadenken of ik deze verhaaltechnische truc (sterk uitgevoerd) eerder heb gezien. Vast maar ik kan er niet opkomen. Iemand?) De laatste conversatie is contemplatief en onderstreept de universaliteit van het thema. In elke generatie zijn het vooral de ouderen die er niets van begrijpen. Voor de sherriff heeft dat een dubbele laag. Hij heeft het geweld zelf niet kunnen stoppen en ziet zelfs een beetje naar de dood uit. Kannie van papa horen dattie het toch goed heeft gedaan.
@ psycholamp
Tja, ik kan het ook niet helpen. Ik heb een unlimited pas, veel vrije tijd over en ik hou van film.
Clueless Dork
Zo hoort het helemaal niet. Waar haal je dit vandaan? Juist iets doen dat tegen de norm ingaat is iets wat ik aan juich. Dit is een belangrijke reden waarom ik een groot fan ben van de broertjes omdat alles op zijn plaats valt, hoe abnormaal het ook kan zijn.
klute89
@ psycholamp
Wat let je om zo vaak naar de film te gaan en dan in het bijzonder No Country For Old Men, ik heb sommige films ook al 6 a 7 x gezien. De mooiste films kijk je het vaakst.
Teddy Daniels
luiheid voor dat einde
het is gebasseerd op een boek
en het boek eindigt precies zo
heb het gelezen.
Helemaal mee eens!
Coen_steijn
Wat een rotfilm, eenzijdig verhaal, geen goede muziek, alleen maar geknal en mensen die vermoord worden.
Clueless Dork
Als je echt met die vraag zit dan had je wel het initiatief genomen om de berichten in dit topic te bekijken.
Ik ben toch benieuwd wat er nou zo mooi is aan deze film
Iets meer moeite nemen om dit forum te lezen en je komt van alles tegen.
klute89
Ik ben toch benieuwd wat er nou zo mooi is aan deze film
Dan zie je dus ook niet dat de film poëtisch is, en dat dat geknal uiteindelijk naarmate de film vordert steeds minder wordt, en de doden zie je op het laatst ook niet meer.
psycholamp
- 1960 berichten
Ik kijk sommige films ook meerdere malen, maar niet in zo'n korte tijd achter elkaar.
Blokken
De film heeft me tot in detail geboeid met goed geregisseerde scènes. Inderdaad kwam het einde als een koude douche, je achterlatend met een algemeen gevoel van onvoldoening en onrechtvaardigheid.
Hoewel de film daardoor veel kritiek krijgt (heb het boek nog niet gelezen) moet ik gelijk toegeven dat deze je daardoor niet loslaat en je eigenlijk hoopt op een vervolg waarin de afrekening volgt.
Nasir
Misschien moet ik er ook mee stoppen. Straks word ik net zo gek als Anton.
Vandaag trouwens wel voor de tiende keer geweest. Friendo!

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation