Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
consilleri
Ik vond dit een volledig belachelijke film. Wellicht goed geacteerd, maar het verhaal vind ik niet sterk. Ik snap die oscars niet
W.M.J.M
Hoezo belachelijk? Wellicht? vond je het niet goed of wel?Wat snapte je niet aan het verhaal?
eppy
over de cast ben ik wel te spreken, die was namelijk ijzersterk. alleen liet de film me zitten met een nare nasmaak aan het eind.
teveel plotwendingen als je het mij vraagt. ook al bleef de film me zeker tot over de helft boeien aan het eind vond ik 'm een beetje afzwakken.
ik snap dan ook niet wat de comotie is over deze film het is een coen film net als alle andere coen films sterk opgebouwd met een wat slap einde
van mij krijgt dan ook maar een 2.5 want meer is ie niet waard
MuchTheSame
En dat zegt iemand die Revenge Of The Nerds en All Stars 5* geeft
Als ik kijk naar je meest recente stemmen vind ik deze film eigenlijk niet eens in jou straatje van films thuis horen , verder niks op tegen hoor alleen was deze film misschien te "diepgaand " voor je.
En idd leg eens uit wat je belachelijk vond aan deze film, natuurlijk zijn wij allemaal benieuwd naar je mening over deze film.
Daar is deze site voor gemaakt natuurlijk
stefan dias
Ja, ja, gewéldige film.
Maar kan iemand mij zeggen hoé Woody Harrelson Brolin weet op te sporen in dat Mexicaanse ziekenhuis?
Dat zijn zo van die dingen in het scenario die we nu maar gewoon moeten aannemen. "Ze weten hem sowieso altijd wel te vinden."
Dit was bij Fargo toch niet het geval. Daar klopte het verhaal als een bus. Meer nog dan het einde vind ik dat dit soort zaken toch een lichte smet op het geheel werpen.
xentos
vond het een mooie film alleen viel het einde me een beetje tegen voor de rest perfect een 4
mister blonde
Inderdaad een geniale film. Ik vermoed dat ie bij een tweede kijkbeurt, als alles ongetwijfeld op zijn plaats valt, hoog in mijn top 100 komt (en daarmee ook op 5 sterren). Sommige momenten waren echt van de beste cinema die ik ooit heb gezien. (bijvoorbeeld die scenes in het motel en de deurknop op zijn borst en alles dat daar op volgde).
Niet zo'n typische Coen film trouwens, als sommige mensen mij deden geloven. Hooguit qua kwaliteit. Het staat ook weer niet zo ver van hun andere werk af, maar de verschillen zijn duidelijk. Verreweg de meest gewelddadige film. De eerste film sinds Blood Simple waarin ik komedie niet als hoofdgenre zou plaatsen. De film is naast de humor een stuk overdenkender (voor zover een film dat kan zijn) dan veel van hun andere werk, dat toch een stuk luchtiger is in totaliteit. etc.
Geestig wel dat sommige sceptici meenden dat ze wellicht hun mojo kwijt waren na twee licht tegenvallende films (wat ik erg mee vond vallen overigens). Wat zijn die gasten toch goed. Misschien wel mijn favoriete filmmakers ooit. 4,5 sterren.
hank the tank
goede film, had wel wat sterkere plot mogen hebben, einde was ook vaag
toch een 4,5 gegeven
jeuletaxi
Geweldige film maar net geen 5 omdat het einde me wat teleurstelde....Bardem speelt echt geweldig, terecht een oscar, zijn uiterlijk doet me denken aan Sindela uit de Floris serie met Rutger Hauer.
klute89
Nou je het zegt
, bardem heeft in de film inderdaad wel wat weg van Sindela. Maar hij lijkt er niet compleet op.
klute89
van mij krijgt dan ook maar een 2.5 want meer is ie niet waard
Ik kan toch niet zeggen dat bijv. Fargo een slap einde heeft! Dit vind ik tevens ook van No Country For Old Men, dat heeft ook een mooi/ stil einde, wat ik zeker niet had verwacht maar uiteindelijk toch een prachtig slot vond.
Rmie
aardige film,
Ik snap niet waarom deze film zo de hemel in wordt geprezen.
O.k er werd goed en overtuigend geacteerd en er zaten verrassende wendingen in de film en spannende scenes. Ik weet niet wat ik miste maar ik heb de filmzaal met eeen bezwaard gemoed verlaten, niet wetende wat ik met het verhaal nu aan moet. De film beklemde mij en tot nu toe kan ik dat niet waarderen. Wie weet heeft de film meer tijd nodig.
Wellicht over een paar maanden thuis nog een keer zien en ik sluit niet uit dat ik deze film dan beter waardeer.
Zelf vind ik "the big.Lebowski" , " O brother where...." en "Fargo" vele malen sterker.
drie en halve ster.
Nicolage Rico
- 20222 berichten
teveel plotwendingen als je het mij vraagt.
Veel plotwendingen??
sju
Die "plotwendingen" zijn gewoon de basis voor een uiterst origineel, onvoorspelbaar en onconventioneel verhaal...
Prudh
Het verhaal is niet erg origineel hoor. De uitwerking ervan daarentegen, dat is een ander verhaal
Xstream
Nou daar is hij dan. De lang verwachte nieuwe film van de Coen Brothers. Zeker toen ik hoorde dat dit weer een ouderwets goede "Coen Brother" film zou zijn. Maarja, is dat nou zo bijzonder, want op "The Ladykillers" na kan ik geen matige film van deze broers noemen. Als deze gasten iets gaan maken, dan weet je dat het met veel passie voor het vak gaat.
Wat direct al opvalt zijn de lege, verlaten en stylistische opnames. Je waant je echt in verlaten wereld waar je al snel het gevoel bij krijgt dat je alles kan doen, zonder dat iemand er wat van merkt, maar deze film bewijst wel dat het niet zo is.
Wellicht komt dit door de enorme verwachtingen die ik met de maanden had opgebouwd, maar als ik er nog eens goed over nadenk dan mis ik toch een aantal elementen in de film die ik minimaal wel verwacht van een absolute topper die er met 4 belangrijke Oscars vandoor gaat. Met name de diepgang van de karakters vond ik zeer matig. Er wordt weinig aandacht gegeven aan de personages. Wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze doen wat ze doen. Gedurende de film pik je wel wat dingen mee, maar dat was voor mij niet voldoende om mee te gaan leven met de acteurs.
Wat daardoor overblijft is een willekeurig film verloop waarin wellicht wat originele situaties zitten en bijzonder mooi in beeld is gebracht, maar niet in mij losmaakte wat een Oscar winnaar hoort te doen.
Olaf K.
Kunnen de mensen die vinden dat het einde minder goed is ook uitleggen waarom ze dat vinden? Nu is de eenvoudige tegenwerpingl "Nou, misschien heb je het wel niet begrepen".
Martijnnn
Je weet dat dit een film discussie site is en geen reclame site...?
Statiegeld
Je weet dat dit een film discussie site is en geen reclame site...?
Waar maak jij je dan weer druk om
Salto
De Coen broeders prikkelen altijd mijn zintuigen met hun geweldige films. Zo ook deze...
Het is een film met een maf verhaal van 'one in a million', zoals vele Coen films. Door de ongelukkige samenkomst van vele maffe karakters die gewoonweg op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn, krijg je een opeenstapeling van plotwendingen en verhaallijnen die je zelf nooit had kunnen verzinnen.
Ikzelf was juist erg gecharmeerd van het einde... Ik kreeg er een goed gevoel bij... Ook een gevoel van in de maling genomen... Zoals ook bij Fargo het geval was. Maar op een goede manier.
Toch blijf ik Fargo wel een film vinden van hogere klasse dan deze. Niets ten nadele, want No Country for Old Men is een klassieker van grote klasse.
PS. Javier Bardem, waar heeft die gozer de afgelopen jaren uitgehangen?? Geweldig!
doeshnormal
Vanmiddag in de bios gezien en verwachtte er veel van na wat vrienden gesproken te hebben.
Ik snap wel wat veel mensen goed aan deze film vinden maar mij raakte het totaal niet. Ik vond die hoofdrolspeler geweldig spelen als 'beest' maar ik vond alles een beetje langdradig en saai. Totaal geen plotwendingen wat hem nog saaier maakt en een slap einde. Hij is idd wel goed geacteerd maar ik vind dat je als kijker overdreven veel naar de dialogen getrokken wordt. Das opzich niet erg, maar ik vond het vaak maar slappe verhalen en teksten.
Toch nog 2 sterren voor het beest.
W.Yellow
Wat een vreselijk slechte film zeg. Er zit werkelijk waar geen lijn in. Had een hoop verwacht met al die oscars maar wat een drama zeg. Dit soort films kan en wil je niets mee. Nog geen ster aan te vergeven.
Leland Palmer
Dit soort films kan en wil je niets mee
Spreek even voor jezelf...
Had je kunnen verwachten he? Het is tenslotte niet voor niets een dramafilm.
Max en Joep
nadat ik de film even op me in heb laten werken, dan hier mijn mening.
Het is eigenlijk gewoon een heel mooi maar depressief drama over een agent die het allemaal wel zo'n beetje gehad heeft.
Ondanks de vele subplots, is dat toch waar de film eigenlijk over handelt mijnsinziens
Een schitterend verhaal over de leegte van "het toch niet kunnen veranderen".
Moord, geweld, drugs...het neemt toe, het district van Sheriff Tommy Lee Jones verhard zienderogen en Jones houdt het toch niet meer tegen en wil dit ook niet meer.
Dit sobere neerslachtige verhaal is op bijzondere wijze weergegeven met schitterende shots van wijdgestrekt landschap, bijna Sergio Leone-trage western shots, nagenoeg geen muziek (!) en desalteniettemin af en toe ijzige spanning.
Het onbetaalbare schitterende figuur Chiguhr krijgen we er gratis bij
Goede film, moest even bezinken voor me, maar erg puik werk van de Coen's.
Thematiek van de film voor mij:
de zinloosheid (die enkele keren middels geweldig stijlvolle trucs wordt aangetoond)
voorlopig 4 sterren, alhoewel dit de perfecte kandidaat is voor herziening (en dan misschien een verhoging)
Scarecrow
Ik wil nu eigenlijk pakkend beginnen met mijn mening, maar ik weet niet precies hoe. Ik vind de film namelijk moeilijk te beoordelen, omdat hij hele sterke kanten had en hele zwakken. Laat ik vooropstellen, dat ik niet snap waarom zoveel mensen deze film als een meesterwerk zien. (Ja, ik heb de meningen en recensies wel gelezen, maar ik ben het niet overal mee eens, vooral dan niet met hun eindoordeel.) Er zullen ongetwijfelt (nogal wat) mensen zijn die dit een goede film vonden, maar ik verwacht ook dat deze film hier zijn hoge gemiddelde niet alleen aan deze mensen te danken heeft, maar ook aan mensen die de film graag als meesterwerk willen zien of hem (ondanks hun eigen mindere persoonlijek beoordeling ) hoog bestempelen.
Wat vond ik nu zelf van deze film? Er zaten een paar ijzersterke zaken in deze film. Alleereerst de plaats/omgeving waar de film zich afspeelde. Het langgestrekte landschap, in de volle zon, met haast verweerde auto's, huizen en vervallen hotels en karige steden is een perfecte plaats voor een film als deze.
Daarnaast verdient het acteerwerk alle lof. De personages (ondanks dat ze niet echt uitgediept zijn en je haast midden in een situatie belandt) worden goed neergezet, door zeer sterke acteurs. Ook lijkt een nieuwe bad guy geboren te zijn,bijna niet te stoppen, een echte sociopaat, die haast als de Dood te werk gaat in deze film. Zijn wapen is uniek maar dodelijk, en passend in het verhaal. Zijn manier om sloten te open was ook briljant.
Verder is de actie in de film lekker rustig, maar doeltreffend gefilmd.
Het plot is verder verre van origineel, maar wel goede stof om dit verhaal te vertellen.
Toch zaten veel zaken mij dwars bij deze film. De film leek me zo traag voorbij te gaan, ik kan er niks aan doen. Prima dat de film niks wil overhaasten, maar soms zat ik me gewoon bijna te vervelen bij het kijken. En alhoewel beklemmend gefilmd, was de film in mijn ogen nergens bloedstollend spannend. De acteurs waren dan het enige wat me aandacht bij het verhaal hielden. Een verhaal dat overigens op sommige momenten wel wat vergezocht leek, en belangrijk, ik had soms niet echt een idee van waar het verhaal nu naartoe wilde. Tevens vond ik de klopjachten op elkaar niet echt spannend, of goed uitgewerkt.
Daarnaast de personages. Aloewel passende rollen en prima acteurs, irriteerden de rollen soms wel. De oude sherif die alles met lede ogen aanziet (niet echt origineel), de bad guy in de vorm van het ultieme kwaad zonder geweten, de held die na zijn daad toch wel teruggaat omdat hij een geweten heeft gekregen.. Niet echt storend, maar wel irritant. Ook waren soms de motivaties en gedachte gangan van de personen haast afwezig.
Ik kan niet echt goed de zere plekken van de film bloot leggen. Ik had er gewoon alleen meer van verwacht. Vooral de trage opbouw van het verhaal, en het niet weten waar het verhaal nu eigenlkijk naartoe wilde, was storend. En dan komt het einde helemaal als een teleurstelling. Ik hoor bij de groep mensen die het einde vervelend vonden, het leek haast een soort anticlimax. Prima als een einde origineel wil zijn, maar dit is een ander uiterste.
Eindbeoordeling. De film in zijn geheel was toch wel aardig. Redelijk plot, uitstekend acteerwerk, een briljante schurk en mooie actiescenes. Toch waren de minpunten voor mij zo sterk aanwezig (de bekende personages, de trage verhaal opbouw, het vervelende einde, de soms lange - en stille - scenes in de film) dat ik de film niet meer dan alleen als "goed" kan bestempelen. De film is misschien beter dan redelijk, maar stijgt wat mij betreft niet met kop en schouders boven andere films uit. Ik geef 3*
VansCCR
Sterke opening van de film, goede acteurs en mooie filmlocaties. Jammer vond ik dat er vrijwel geen muziek te horen was. Naarmate de film vorderde ging de vaart er wel een beetje uit, en heb het einde niet helemaal begrepen. Ergens uitleg? Of moet je 'm dan gewoon nog een keer bekijken?
MuchTheSame
Is gewoon een fantastisch avontuur met heel sterke rollen van oa Josh Brolin (ook al goed in Amercan Gangster) T.L.Jones en een angstaanjagende Bardem. Altijd is er wel die dreigende sfeer met dan nog van die prachtige landschappen. 4.5* voor mij en één van de beste van 2007
Brolin had in Planet Terror een erg, goede, maar gestoorde rol ..... Hij acteerde ook erg goed in die film, ben na die film en deze film meteen instant fan van Josh Brolin geworden.
Ramsteen
En dat zegt iemand die Revenge Of The Nerds en All Stars 5* geeft
Daar is deze site voor gemaakt natuurlijk
Sjonge ik vind dat altijd zon drogreden om iemand te wijzen op zijn top10 en daar argumenten aan te ontlenen. BAH

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation