• 9.381.760 stemmen

No Country for Old Men (2007)

Misdaad / Thriller | 122 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin

IMDb beoordeling: 8,2 (1.173.512)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 februari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot No Country for Old Men

"There are no clean getaways."

Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.

Llewelyn Moss

Man who hires Wells

El Paso Sheriff

avatar van queenie

queenie

erg mooie film die je blijft boeien met verrassende stukken. Alleen het einde was wel erg plots en dan blijf je toch met vragen zitten.

Huurmoordenaar speelde voortreffelijk en zag er wel creepy uit.

Film is voornamelijk in stilte, maar dat verhoogd juist de sfeer.

Kan iemand mij uitleggen was nou eigenlijk het einde betekent? Dat kon ik niet helemaal volgen.........

Ondanks het einde 4*

avatar van The One Ring

The One Ring

wannabe Tarantilo imo.

Wel alle... Als ik nog ooit iemand hoor zeggen dat de Coens op de een of andere manier leentjebuur speelden bij Tarantino dan gebeuren er ongelukken

queenie schreef:

* Killer on the run
* Sheriff met pensioen
* "Held" is niet meer

Fantastisch einde, als je het mij vraagt

avatar van Living_Angel

Living_Angel

Ik heb deze film vanavond gezien en ik moet zeggen dat ik het echt een hele goede film vond.

De personages, het verhaal, het mooie camerawerk en het onconventionele einde maken het een topfilm!

avatar van demonski

demonski

4 * voor mijn bleef constant mijn aandacht vasthouden!!!

avatar van queenie

queenie

Madecineman schreef:

* Killer on the run
* Sheriff met pensioen
* "Held" is niet meer

Fantastisch einde, als je het mij vraagt

een einde dus zoals je normaal niet verwacht. beetje vreemd einde blijft het wel, want je verwacht dat Tommy Lee Jones hem te pakken krijgt.

Toch is het een mooie film.

avatar van Riddick

Riddick

The One Ring schreef:

Ja maar hij heeft het over een Tarantilo.. .. nog nooit van gehoord..

Rik^ schreef:

Gewoon weer hetzelfde en wannabe Tarantilo imo.

Waar slaat dat nou weer op? 'Tarantilo' (zoals jij hem noemt) heeft een heel, maar dan ook echt een HEEL ander stijl in z'n films, ik zie die vergelijkenis totaal niet (die is d'r eigenlijk geeneens, maargoed) en trouwens, ik denk dat anderen het met mijn eens zijn, zoniet, dan vind ik het echt TE belachelijk dat je dit vergelijkbaar vindt met Tarantino.

• 2067 berichten

Inderdaad, deze film is alles behalve een Tarantino-wannabe. Sowieso een opmerkelijke uitspraak van iemand die Lucky Number Slevin in zijn Top 10 heeft staan, wat toch echt één van de grootste Tarantino-rip offs is van de afgelopen jaren.

Maar goed, deze film valt absoluut niet te vergelijken met Tarantino-films.

avatar van Rik^

Rik^

Whooo typefout, whooo.

Wat maakt LNS nou een rip off?

Het karakter uitdiepen is zo typisch Tarantino. Dat sfeertje waar iedereen het over heeft. Sorry maar dat wekt bij mij een overdreven Tarantino gevoel op wat 'over-the-top' is.

En jij hebt commentaar op mijn top 10? Je geeft Hitman 3* ? Kom op zeg...

The Last

Dat is dan weer commentaar hebben op films waarop hij gestemt hebt, beetje lompe opmerking.

avatar van Rik^

Rik^

The Last heeft commentaar op mijn Nederlands maar moet zn eigen zinnen nog maar eens nalezen...

Als iemand een opmerking maakt over mijn film keuzes en de waardering die ik daaraan hang, dan kaats ik de bal terug. Heel vreemd dat ik dat doe ja?! :-/

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

De coen brothers en tarantino hetzelfde.

horen alle drie wel bij mijn favorieten regisseuren.

Whooo typefout, whooo.

Wat maakt LNS nou een rip off?

En jij hebt commentaar op mijn top 10? Je geeft Hitman 3* ? Kom op zeg...

Raar commentaar, want de Coen broers maakten al films voordat Tarantino met zijn eerste film kwam, en in die films werden de karakters al op een Coen-achtige wijze uitgewerkt. Tarantino heeft het dus eerder bij hen afgekeken dan andersom. Het raakt dus kant nog wal wat je zegt.

Rik^ schreef:

Ik bekritiseer jouw keuzes of waarderingen niet, ik vind het alleen opvallend dat je deze film bekritiseert als een Tarantino-wannabe (wat de film absoluut niet is) maar dan wel een enorme Tarantino-wannabe in je top 10 hebt staan (wat niet inhoudt dat het noodzakelijk een slechte film is). Dat snap ik niet helemaal, net als de vergelijking tussen de stijl van NCFOM en Tarantino.

avatar van Respekked

Respekked

Erg spannend, sfeervol en zeer sterk geacteerd met een aantal gave personages. De twee uur vliegen voorbij. Het einde is echter een behoorlijke dooddoener. Ook knaagt een beetje het idee van een geforceerde vaagheid aan me. Daarom (maar) 4*

avatar van dirkh

dirkh

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

wat onderbouwd.

Coen:Overrated

onderbouwing van niets en altijd jammer zulke nepstemmers.

avatar van Respekked

Respekked

Ik zie anders een behoorlijke serieuze stemmenlijst.

avatar van dirkh

dirkh

Er valt niets aan te onderbouwen, dat is mijn mening.

Mijn mening die gebaseerd is op de films die ik van de coen broers gezien heb.

En als je geintreseerd bent in mijn mening, kun je er altijd naar vragen, maar wel met een goede onderbouwing.

Nepstemmers? ik heb net de film gekeken, de film komt niet op mij over, ik waardeer hem slecht.

Mag iemands mening niet negatief zijn over deze film ofzo? altijd jammer zulke persoonlijke aantijgingen. houd jij het maar bij de film!

dirkh schreef:

Er valt niets aan te onderbouwen, dat is mijn mening.

Mijn mening die gebaseerd is op de films die ik van de coen broers gezien heb.

als je van anderhalve ster naar een halve ster gaat puur om het gemiddelde omlaag te krijgen omdat de film volgens jou overrated is, dan noem ik dat een nepstem, want in eerste instantie wilde je geen halve ster geven.

Tuurlijk mag je negatief zijn over de film. Maar je onderbouwing slaat nergens op.

Het is verder goed zo, maar dat wilde ik even gezegd hebben.

avatar van lollol

lollol

Ik vond eerdere films van de Coen brothers niet echt goed... Fargo vond ik echt helemaal niks aan, maar Lebowski was wel beter.

Maar wat was dit een prachtige film zeg! Hij was ook heel anders dan de Fargo en Lebowski, en ik denk dat ik dat echt leuk vond aan die film.

Deze film is meer dan de naar mijn mening saaie humor in Fargo. Dus ook al vind je de andere films van de Coens niks, kijk deze!

Vooral die huurmoordernaar vond ik erg cool uitzien, zo perfect gewoon. Hij leek echt zon freak. Ook de manier waarop hij anderen vermoordt vond ik wel origineel.

Echt een topfilm!

queenie schreef:

Toch is het een mooie film.

Ja inderdaad het gaat eigenlijk tegen alle conventies in van hoe een film zou moeten eindigen. Normaal verwacht je dat de boef gepakt wordt of dat er minimaal een bloedstollende confrontatie volgt. De held komt meestal weg met de buit en het meisje en anders staat zijn (of haar) dood minimaal in het teken van iets zeer belangrijks en groots en betekenisvols. Ook het toeval wil nog wel eens een badguy uitschakelen volgens het "boontje komt om zijn loontje" principe. In NCFOM gebeurt het geen een van alle. Sommige herkennen er niet eens een einde in, terwijl het dat toch wel echt is, alleen anders dan anders...

• 2067 berichten

Wat veel mensen schijnbaar niet beseffen is dat Ed Tom Bell de hoofdpersoon is, en niet Llewelyn. Bovendien is het einde compleet logisch als je goed naar het openings-monoloog van Bell hebt geluisterd, en natuurlijk de titel van de film in de gaten houdt.

Madecineman (moderator films)

Uiteraard. Hij is niet voor niks met pensioen natuurlijk.

avatar van whoizerwin

whoizerwin

Film net gezien..

de film had een goed sfeertje, sterk geacteerd maar toch..

was niet mijn soort film..

ik had het gevoel dat ik wat gemist heb toen het afgelopen was

naja leuk dinsdagavond filmpje

avatar van Drikturpin

Drikturpin

Sorry, maar ik snap nou niet echt wat er goed aan deze film is.

Echt een film die je over een week alweer ben vergeten.

Toch hou ik wel van dit soort films maar zo hoog scoort hij bij mij niet hoor.

Ik zou het zonde van mn geld vinden.

Echt een zondag avond film.

Niet meer als 2 sterren

avatar van Mark86

Mark86

Zit hier ook veel zwarte humor in zoals in Fargo? Dat vond ik daarin vooral geweldig!

Drikturpin schreef:

Sorry, maar ik snap nou niet echt wat er goed aan deze film is.

Echt een film die je over een week alweer ben vergeten.

Toch hou ik wel van dit soort films maar zo hoog scoort hij bij mij niet hoor.

Ik zou het zonde van mn geld vinden.

Echt een zondag avond film.

Niet meer als 2 sterren

Je valt in herhaling: 'Sorry, maar ik snap nou niet echt wat er goed aan deze film is.'

'Echt een film die je over een week alweer ben vergeten.'

'Toch hou ik wel van dit soort films maar zo hoog scoort hij bij mij niet hoor.'

'Ik denk als hij in nederland in de bios is geweest dat hij ook snel minder sterren krijgt.'

'Ik zou het zonde van mn geld vinden.'

'Echt een zondag avond film.'

Heb je eigenlijk wel een reden waarom je deze film niet goed vind?

Mark86 schreef:

Valt mee (gecorrigeerd).