Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
The One Ring
Als je kijkt naar het genre van deze film dan zie je daar staan 'misdaad/drama'. Laat dat nu net hetzelfde genre zijn als bijvoorbeeld een klassieker als scarface, goodfellas of carlito's way. Is het dan zo vreemd dat ik verwacht dat de film een zelfde soort vermaak of spanning biedt als deze toppers?
Niet om je verder aan te vallen, maar het antwoord hierop is toch wel: ja! Binnen een genre bestaat natuurlijk ook veel variatie en niet ieder misdaad-drama is hetzelfde. En de films van de Coen-broertjes hebben nooit iets weggehad van Scarface en Goodfellas.
Mr_White
- 2067 berichten
Ondanks het feit dat het elitaire snobbisme (is dat een woord?) van sommige mensen hier inderdaad nogal doordringt, wil ik toch wel even wat kritiek leveren.
Binnen elk genre (en dat geldt dus ook voor misdaad) zijn er ook nog verschillende paden die belopen kunnen worden. Misschien zit het probleem niet in NCFOM maar meer in de verwachtingen (Scarface, Goodfellas) die jij had van de film. Als ik NCFOM zie, zie ik een film die nagenoeg perfect in elkaar steekt. De acteerprestaties zijn geweldig, elk beeld is prachtig en het verhaal valt geen seconde terug op Hollywood-verhaalvertellingen (waar naar verluid de meeste mensen een probleem mee hebben, denk aan het (in mijn ogen briljante) einde).
Het is een film die in mijn ogen juist veel verder gaat dan simpel vermaak maar een belevenis is. Ik kan vanavond een Schwarzenegger-film kijken, me goed vermaken en hem morgen weer vergeten zijn maar deze film zal lange tijd nog steeds door mijn hoofd spoken, en dat is voor mij toch een beter toonbeeld van een geweldige film.
veron35
De trailer zag er heel goed uit. Ik wil hem zeker nog wel een keer zien.
Leland Palmer
Flauw hoor, zo op de man spelen. En dat van iemand die "Superbad" met een 3,5 beoordeelt...
Over ''op de man spelen'' gesproken
rtt
Deze film was voor mij een regelrechte teleurstelling. Ieder zijn smaak en wie hem een vijf geeft dat zal dan wel.
De film zelf zit vol met onlogica, maar wil doen voorkomen alsof het allemaal enorm spannend moet zijn. Die agent die met zijn rug toe naar de geboeide gevangene zit is onlogica nummer één. Die zelfde gevangene die iemand daarna staande houd en hem daarna vermoord zonder dat de andere man in het geweer komt is onlogica twee. Nee ik kijk graag een spannende film en akties etc. deze film kon met met al dat slappe gezwets nauwelijks boeien. En dan heb ik het nog niet over de grootste teleurstelling het einde. Want er was helemaal geen einde in de film. Alsof je een klap in je gezicht krijgt. Wat een waardeloos slot en een dito film. Een 0.5 voor de moeite meer niet!
breedbeeld
Acteurs goed, filming goed , geluid erg goed, personages goed.
Maar.... op driekwart verloor ik mijn aandacht( die al halverwege begon te verslappen ).Begon er op te lijken dat de film wel op vijf manieren had kunnen verder gaan en het materiaal zal er ook wel voor geschoten zijn , de editing werd me te rommelig . Film dus niet goed, naar mijn beleving.
Tommy Lee en Javier Bardem zijn erg sterk. Nah ja Fargo ben ik ook al weer vergeten waar dat over ging.
The Big Lebowski was meer naar mijn smaak.Millers Crossing ook. Weet niet of de Bros er op vooruit gaan maar mogen ineens wel een zooi films maken in korte tijd. We zullen zien.
bartje30
Ik heb gewoon een superweekend!!!! Gisteren zag ik al "Juno" en vanavond deze. Wat een geweldige film weer, uitstekend acteerwerk, camera en verhaal. Jones speelt een geweldige bijrol als oude ranger en Javier Bardem speelt prima als bad guy die af en toe beslist om iemand te vermoorden door kop of munt te spelen, geniaal. Om maar te zwijgen over het einde heeft ze nou wel of niet de goede keus gemaakt bij het kop/munt spelletje en wat is er gebeurd met Bardem?
Mijn weekend kan niet meer stuk!!!!
Tolkienfan
Gewoonweg briljant ! DE oscarwinnaar gok ik. En die huurmoordenaar.. wat een enge vent..
Werwolf
Prima film! Zoals altijd bij de Coen broeders zijn de ontwikkelingen tegen de verwachtingen in en vrij bizar. De film houdt een voortdurende spanningsboog waardoor je aandacht niet verslapt.
En inderdaad een erg "creepy" rol van Javier Bardem.
aerts007
Ik had er toch iets meer van verwacht,vooral het laatste kwartier was voor mij overbodig.Al bij al geen slechte film,maar een oscar......!!!!
lordhumangus
Coolste killer van het witte doek van de afgelopen jaren met niet standaard moordwapens. Heeft inderdaad een stem als Xerxes van "300" en dat geflipte kapsel. Hij rijd wel netjes in een auto met 2 handjes dichtopelkaar aan het stuur en gezicht vooruit, schitterend.
Tommy Lee Jones vond ik een beetje verdwaald overkomen in de film. Al met al 4,5 sterren.
De Rekke
wel ik had hoge verwachtingen bij deze film maar uiteindelijk had ik mijn geld beter aan een dakloze gegeven ipv aan de bioscoop! de film heeft nog maar eens de lompheid van de doorsnee amerikaan bewezen en kon me niet boeien door de trage dialogen en de uitgerokken situaties. met wat moeite was van dit verhaal een superfilm te maken maar dat is dus niet gelukt naar mijn idee. maar inderdaad: de wapens waren cool! (vandaar mijn halve ster dus)
Wolverine
Het briljante van deze film is nou eenmaal niet weggelegd voor een groot deel van de liefhebbers van doorsnee aktiefilms.
Madecineman (moderator films)
Ach ja, diepere bedoelingen en lagen, alleen geschikt voor het intelligente deel der filmkijkers... Het zal me een dikke braadworst zijn eigenlijk. Ik ben erg in mijn nopjes meet deze 100% Coen-waardige film, ik heb daar pvd 8 jaar op moeten wachten!
Ultiem coole film leveren de broertjes af met deze No Country for Old Man. Een film die speelt met diverse genres zoals thriller, actie, misdaad en western. Een film met een geweldige cast, sterke, grappige en eigenzinnige dialogen wanneer deze aanwezig zijn en een werkelijk fabuleuze cinematografie. Alles in een haute cuisine vintage, retro, sausje (het duurde mij minstens een half uur om te ontdekken dat de film helemaal niet in het hier en nu speelt, zo subtiel wordt het gebracht). Mijn filmhart raasde iig eigenlijk direct na aanvang van deze film al door na de hoogste versnelling zonder gedurende 122 minuten een tandje terug te hoeven doen.
Wie wil kan op zoek naar een boodschap achter deze film, maar ik vind dat je daar ook weer niet te veel waarde aan hoeft te hechten (dat is nog nooit zo geweest bij een film van de Coens, volgens mij). Voor mij draaien hun beste films toch in de eerste plaats om een soort van coolheid en een soort van bizarre humor.
Als er al een onderliggend thema zou zijn dan denk ik dat dit het best vertolkt wordt in de rol van Tommy Lee Jones als sheriff (deze rol deed me trouwens wel wat denken aan zijn rol uit de Three Burials...). Zijn personage komt ook het meest overeen met die van "de verteller". Wellicht wordt er een thematiek aangehaald die je wel vaker in western-achtige films aantreft, die van de tijden die veranderen. Veranderingen die even onherroepelijk als een stofstorm op het harde, verlaten land en haar inwoners komt aanstuiven. Wanneer deze veranderingen te veel vergen van een man als de sheriff, is het tijd om te stoppen. Vroeger vond zo'n man zijn einde door een tegenstander sterker dan hemzelf maar in deze moderne tijd mag de sheriff gewoon met pensioen. Ik vind het einde dus ook werkelijk BRILJANT! Ik begon even te zweten toen die freak werd aangereden... Ik dacht; "Zo makkelijk mogen ze zich er echt niet van af maken hoor!" En gelukkig, deden ze dat ook niet
Fantastische, naar het briljante neigende film. Een van de betere Coens en een dikke 4.5* meer dan waard.
MARCUS CORVUS
En als laatste over mijn filmsmaak.
Ik ben inderdaad niet iemand wiens hersenen perse gekraakt moeten worden om een film leuk te vinden. (wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik geen hersenen heb, zoals sommigen van jullie impliceren, maar dat terzijde) Ik beoordeel een film gewoon naar rato van het vermaak dat het kijken van de film mij heeft opgeleverd. Zo kan een erg flauwe film als norbit van mij een hoge waardering krijgen, simpelweg omdat ik dubbel heb gelegen terwijl ik hem aan het kijken was.
En een film als No country for old men kan mij aan mijn reet roesten, ook al is de cinematografie en weet ik het wat voor andere moeilijke woorden je erbij kunt halen om een kut film een goede waardering te geven dik in orde.
En tot slot; als mijn inbreng inderdaad door het grootste deel van jullie niet wordt gewaardeerd, geen punt. Dan stop ik er toch mee, maakt mij echt niet uit. Ik heb een leven
Als je jezelf herkent in deze tekst en denkt, 'ik voel mij ook een Gomar', sla deze film dan stilletjes over en kijk dan lekker Air Buddies
@ Gomar, stop er aub niet mee want je reacties zijn bijzonder smakelijk
Lee72
Film zit erg slecht in elkaar vind ik. Ondanks de goede cast en het prima acteerwerk klopt het verhaal van geen kant. Teveel toevalligheden. Ook vind ik het allemaal nogal langdraderig.Mooie gun heeft die psycho, dat wel. 3,5 sterren voor het acteerwerk, de setting en de cast.
sasjam
Goede, spannende film, jammer van de laatste 20 minuten, vandaar maar 3 ster, heel raar, vreemd, abrupt einde
The Last
Renfield1976
Deze film was voor mij een verademing!!! Een hedendaagse Western, compleet met heldhaftige sherrif, en onvangbare boef !!!
Zéér origineel en met zijn bizarre en onverwachte momenten en lust voor de geoefende film-entousiast !!! een dikke 5 !!!
Ook voorzie ik voor de heer Bardem een oscartje of 2 !!! *****+
tottenham89
Topfilm,maar meneer Bardem,wat was dat een creeeppy gast in de film zeg,echt top geacteerd,en al met al verdient hij zeker 1 oscar,verder vond ik de dialogen soms ook wel vreemd,maar dat maakte de film beter en ik vind het wel dat deze film minimaal 1 oscar verdient(Bardem),maar had ietsjes beter gemogen.
Rutte
Een aparte film, een apart moordwapen, en een apart einde...
De film wist mij vanaf het begin wel te boeien, het is een gewelddadig verhaal, maar het wordt je op een hele rustige subtiele manier voorgeschoteld.
Richting het einde draaide hij naar mijn mening de verkeerde richting uit, niet alleen omdat het al vrij rustige tempo toen geheel eruit ging, maar vooral omdat een echte climax naar mijn mening uitbleef. ( Het werd niet weergegeven).
Het echte einde was wel erg plotseling, maar van de andere kant wel passend bij de rest van de film, het verhaal was af.
Kortom, best een film die je gezien mag hebben, maar wat mij betreft hoeft ie niet perse in de prijzen te vallen, ik heb wel betere films gezien, maar dat wil niet zeggen dat deze wel apart is in z'n soort, maar dat is natuurlijk ieder zijn smaak.
3,5 sterren
timbo_
Nu maar hopen dat deze wel overal gaat draaien en niet alleen in de grote steden.
Mr_White
- 2067 berichten
Ook voorzie ik voor de heer Bardem een oscartje of 2 !!! *****+
Heldhaftige sherrif? Volgens mij geeft hij toch echt op omdat hij weet dat hij nooit van Chigurh kan winnen, en sowieso al moe is van al het geweld.
LaCosaNostra
Huh ik heb al weken geleden gezien deze film, ik wist niet dat hij binnenkort pas officëel uitkomt?
Fonzie
Ja gek hè... als je download
Teddy Daniels
ik hoop het, maar ik vrees dat atonement dé oscarwinnaar zal woren ,past het meeste thuis in het oscar-gebeuren.
Leland Palmer
Ja gek hè... als je download
correctie: pindakaast
Dutchmeister
Nou ik heb hem ook maar ff ''gepindakaast''om het zo maar te noemen. Maar wat een saaie boel zeg. De tering. Misschien komt het omdat ik gisteren en eergisteren alle Bourne films heb zitten kijken maar ik was blij dat hij afgelopen was.
Rik^
Ik vond het geen bijzondere film, ik vond het zelfs overdreven langdradig en vermoeiend. Het moet een bepaalde richting opgaan, maar dat wordt zo enorm uitgemolken. Dat vond ik erg goedkoop.
De karakters zijn zo neergezet zoals in iedere semi cultfilm; daar kickt iedereen in Hollywood ineens op. Gewoon weer hetzelfde en wannabe Tarantilo imo. Niks nieuws en verre van originaliteit die films als Brokeback mountain brachten. Ik snap niet waarom deze film zich onderscheid van de rest. Het is voor mij gewoon een van de vele...
gortdroog
"Gepindakaast"dom woord> k lust niet eens pindakaas, daarintegen was de film goed te pruimen! 3.5* en de huurmoordenaar was top...

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation