Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
Badalamenti
Deze film heeft wat mij betrefd zeker de hoge verwachtingen ingelost !
Bardem is erg indrukwekkend als een soort Spaanse Terminator. Ook de rest van de cast doet het erg goed met een verrassende Josh Brolin en een erg ingetogen Tommy Lee Jones. Enkel Woody Harrelson is een beetje magertjes, zijn personage brengt ook niks bij aan de film.
Verder doen de Coens waar ze goed in zijn : een ijzersterk verhaal vertellen met hier en daar een gitzwarte toets. Het eerste uur van de film is werkelijk beresterk en kan zich zonder twijfel meten met hun beste werk (Fargo en Miller's Crossing). Het tweede deel is qua impact misschien ietsje minder en wie op een climax zit te wachten zal bedrogen uitkomen !
Voorlopig 4.5*
Badalamenti
Ter aanvulling van mijn kritiek; vanzelfsprekend zat ik niet te wachten op een "moraal van het verhaal" of een "existentiële bespiegeling", maar dat neemt niet weg dat ik de "pointe" of "boodschap", noem het zoals je wilt, geen moment heb kunnen vatten.
Tja, ik denk niet dat de Coens films maken met een boodschap ! Het is eerder spielerei van hoog niveau.
donnie darko
Ach, het was allemaal wel goed, maar had toch nog meer verwacht. Alle recensies die ik had gelezen, schreven over een meesterwerk en dat vond ik deze film absoluut niet. Daarvoor was hij iets te vrijblijvend, mijns inziens.
Bovendien vond ik het acteerwerk van Javier Bardem nu ook weer niet zo goed. Een heel dankbare rol, die hij niet slecht heeft aangepakt, maar die elke acteur goed had gebracht. Het is nu eenmaal zeer makkelijk om een stille psychopaat te spelen. Daarom hoop ik ook van harte dat Casey Affleck zijn welverdiende oscar krijgt voor The Assassination of Jesse James by the coward Robert Ford en wordt gekozen over deze Bardem, die toch een veel minder geweldige rol speelt dan Affleck.
Voor de rest: leuk verhaal, goede acteurs(Tommy Lee Jones en Josh Brolin zijn ijzersterk), leuk sfeertje, enkele geweldige scenes, en ook een einde dat me niet teleurstelde.
Een kleine 4*. Heb er nu 3 van de 5 gezien: voor mij mag het deze worden tot nu toe, maar ik ben nu al bijna zeker dat ik There Will be Blood boven deze ga verkiezen.
Xainic
Kijkt lekker weg, veel spanning maakt mijn persoonlijke verwachtingen van de film waar!
mr_cocos
Een goeie film maar het einde had beter gekund.verder heb ik er echt van genoten!
flyer
Klasse film maar zoals door ander ook al aangegeven wie op een climax wacht komt bedrogen uit
dvdfreak123
goeie film van de gebroeders coen goed geacteerd spannende scenes alleen het einde vond ik wat tegenvallen
SSS
Een goede film maar toch een aantal dingen die ik niet begrijp... Waarom gaat hij terug om water te brengen waarmee hij dus de kans liep dat iemand hem zou zien. Terwijl als hij niet terug was gegaan dan was er (op die zender in de tas na) niets aan de hand geweest. Daarnaast vind ik het einde matig, dat ongeluk op die kruising voel je aankomen. Toch schrik je even van de klap ondanks dat je 'm al verwachtten.
rokkenjager
Hij voelde zich achteraf schuldig, en volgens mij wou ie meer over de drugsdeal te weten komen.
psycholamp
- 1960 berichten
In vreemde situaties vertonen mensen vreemd (onvoorspelbaar) gedrag. Zo vreemd, is het trouwens niet om iemand in nood te gaan helpen. Hij stelde alleen eerst het geld en zijn vrouw veilig.
MuchTheSame
Een meesterwerk pur sang!!!!!!!
Helemaal mee eens, een regelrechte Coen klassieker !!
Waarschijnlijk heeft Javier Bardem nu al de beste filmschurk van dit jaar op zijn naam staan
Mooi toch, wat een creepy figuur is dat toch .
Had ik niet verwacht toen ik hem voor het eerst zag in de film Mar Adentro, ook een erg mooie film trouwens...
Daan23
Geweldig!!!! De Coen's blijven zichzelf evenaren.
Eerst en vooral een prachtig script met een eigenzinnig plot.
De acteerprestaties van Tommy Lee Jones, Javier Bardem(man, wat een freak) en Josh Brolin zijn van de allerhoogste klasse.
Dit alles gecombineerd met het uitstekend camerawerk van (de Coen's getrouwe)Roger Deakins maakt gewoon een pareltje van deze film.
Klein detail.... De melk was NIET bedorven deze keer!!!
Marcusnld
Aardige film, maar niet meer dan dat. Camera werk en sfeer was zoals door vele al beschreven prachtig, maar het verhaal was toch echt niets bijzonder.
De spanning wordt gedurende de film heerlijk opgebouwd, maar het einde was echt waardeloos.
Ik heb tot op zekere hoogte wel degelijk genoten van deze film maar een klassieker is het zeker niet!
Een gulle 3*
meijer13
Matig tot slechte film, het laatste half uur was zeer slecht in tegenstelling tot de eerste anderhalf uur. Het einde was waardeloos, afgeranseld.
Als ze de film een half uur korter hadden gemaakt met de onzin op het laatst eruit en een mooi einde erbij zou deze film zeker 4,5* krijgen.
Maar dit is hier dus niet het geval, 2*
Liquidfiree
Zeer goede film.
Ik heb het boek niet gelezen, maar nadat iemand mij de dromen van Tommy Lee uitlegde. Snapte ik de hele film in een keer, want ik zat toch wel met wat vraagstukken
Einde was ook goed, de film nam een onverwachts einde. Want je verwachte een grote gebeurtenis
Tabossi
Leg mij eens uit dan?
WB
Een redelijk klein rolletje van Jones, wat de film niet slecht maakt. De andere acteurs nemen de 'last' op hun schouders en dragen de film van het begint tot 't eind. Een goeie Coen broertjes film, erg spannende sfeer, leuke acties en eens een keer (in mijn optiek) niet super bekende acteurs, uit de meest bekende Hollywood films, die de show stelen.
The Last
Dat maakt de film inderdaad iets beter.
maurice74
Moet nog zien of er dit jaar een betere film gaat verschijnen. Lekker angstaanjagend ook, zo'n film zonder muziek en waarin nauwelijks wordt gesproken. Blood Simple 2.
Djeckson
Hij begint sterk en wordt steeds langzamer. Javier Bardem speelt erg sterk.
maar de film heeft me onbevredigend achterlaten. waarom?
Opeens is Llewelyn moss dood en we zien niet hoe. En het einde is ook erg vaag
de film had veeeel meer potentie.
vandaar een 3.0*
JohnMcLane
Goede film met keiharde en rauwe actie scenes die mij wel liggen en samen met goed acteer werk een dikke 4 sterre
denta
zeer goede film-lang geleden dat ik er nog een goeie gezien had
super film-begint sterk in midden dan weer iets langzamer en op het einde weer sterk gewoon een film die je moet zien
acteurs prima-een 4 zeker verdiend
janhero
Weer sinds tijden weer een geweldige film gezien. Zeer goed geacteerd en de beelden zijn ook geweldig. De combinatie tussen de traagheid en de spanning is geweldig. Ik heb zelden een film gezien die zonder extra's zoveel spanning kan opwekken. Voor mij van het begin tot het eind geboeid zitten kijken. Ondanks de 122 min. vloog de film voorbij. Voor mij een DIKKE 4
Wolverine
Niets mis met het einde. Wat een kwaliteit wordt er weer afgeleverd. Dialogen, setting, verhaallijn, karakters en acteerprestaties zijn geweldig.
De minpunten van anderen hier zijn vaak juist de briljante ideeen van de Coens, die vaak door een deel van het publiek als onbegrepen wordt gezien. Plotselinge traagheid, geen bevredigende einde bijvoorbeeld. Zo is de Director's cut geloof ik ook in het leven geroepen.
The Goss
Prachtig, de oorverdovende stilte in het begin. Je wordt direct meegenomen in de film hierdoor, hoe gek dat ook mag klinken. En dan verder de hele film de beklemming van angst die Bardem voor zich opeist. Prachtig, geweldig!!
Geweldig. Eindelijk weer een Coen films die met kloten gemaakt is. En met de beste bad guy van het jaar; in ieder geval wel de leukste...

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation