• 9.378.910 stemmen

No Country for Old Men (2007)

Misdaad / Thriller | 122 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin

IMDb beoordeling: 8,2 (1.172.723)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 februari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot No Country for Old Men

"There are no clean getaways."

Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.

Llewelyn Moss

avatar van FlickyMartin

FlickyMartin

Sugar?

Chigurh, Anton Chigurh

No Country for Old Men greep gelijk mijn aandacht toen ik zag dat deze film van de makers van ''The Big Lebowski'' was, en daar bovenop heeft deze film ook nog eens 4 Oscars mee naar huis genomen.

No Country for Old Men gaat over waar veel thrillers over gaan, een koffer met een grootse inhoud.

Llewelyn Moss (Josh Brolin) vind deze koffer en komt erachter dat er 2 miljoen dollar in zit.

Gehaast en zonder na te denken neemt hij deze koffer mee naar zijn huis.

Ook Javier Bardem's personage Anton Chigurh is opzoek naar deze koffer, dit scenario zorgt voor een spannend kat en muis spel waarin bewezen word dat hide and seek nog leuker is met geweren.

De minder de dialoog de spannender de scene's, op een Hitchcock stijl worden deze momenten briljant uitgewerkt en zit je op het puntje van je stoel.

No Country for Old Men is een meesterwerk.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een fantastische film, dat is wat ik erover kwijt wil. Kijken zou ik zeggen als je hem nog niet bekeken hebt!

avatar van Sukantara

Sukantara

Ik hou van deze film. De rust waarin alles wordt opgenomen, de bizarre personage van Chigurh en de heerlijke spannende scenes maakt de film echt geweldig. Heel erg genoten.

Sukantara schreef:

Kan me geheel in jouw woorden vinden. ik ben ook verknocht aan deze film

de Coens zijn erin geslaagd om een acteur van de 2e categorie (Josh Brolin) absoluut the laten excelleren. dit mogen we mede toeschrijven aan dit geniale regieduo die de weg hebben geplaveid voor Brolin

Deze kunstenaars hebben zo'n rijk oevre dat staat als een huis. Maar dit meesterwerk komt echt wel in de buurt bij Fargo naar mijn mening

Alles klopt

Spannende film die me van begin tot eind is blijven boeien. Met Javier Bardem als uber slechterik-)

avatar van Edie

Edie

Geweldig om zo nu en dan een film tegen te komen waar je nooit eerder aandacht aan had gegeven, dit is er een van. Gelukkig dat het zolang geduurd heeft om deze eens te kijken, zo heb je tussen alle crap door toch soms een pareltje zitten, dit is er zo een. Natuurlijk een geweldige rol van de bad buy, heerlijk hoe rustig de tijd genomen wordt in alle scenes (eindelijk weer eens een film, en geen videoclip met een editor die zijn neus vol speed had zitten) Tuurlijk heeft iedere film wel zijn minpunten, ook deze, zo vond ik Woody Harrelson niet zo'n leuk karakter, het einde had ook wat uitgebreider gemogen, maar ondanks dit een dikke... 4.5*

Film had rustig nog langer mogen duren, wat altijd positief is.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Twee keer gezien voordat ik wilde stemmen omdat het mij de eerste keer te snel ging. Ik snapte toen niet hoe Llewelyn stierf en het einde was zo abrupt. Nu kon ik rustig alles goed volgen en heb ik zeer goed kunnen genieten van deze Coen Brothers film. Bardem is fantastisch als bad guy met gasfles als wapen maar dat weet iedereen natuurlijk al. Er heerst een fantastische sfeer. Ik ga meer checken van deze filmmakers.

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Sterke kat en muis thriller, die in mijn persoonlijke top 25 staat. Met een sterk verhaal, mooie setting en sterke acteurs met name natuurlijk Javier Bardem als de ijskoude hitman met gasfles Anton Chigurh (call it friendo) Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Cormac McCarthy die ook het boek en later de verfilming The Road met Viggo Mortensen schreef, wat ook een erg goede film is. Samen met Fargo vind ik dit de beste film van de Coen Brothers, en voor 8 euro op blu-ray zeker de moeite waard voor je eigen collectie.

avatar van ambrosini

ambrosini

Leuke fim

avatar van joerve

joerve

Lachwekkende tarantino rip-off. Verder ga ik er geen woorden aan vuil maken, zo slecht was dit.

joerve schreef:

Oei, oei, oei......

Daar classificeer je nogal wat.

avatar van Confusie

Confusie

Tarantino stijl zie ik hier niet echt in terug. Daar is dit iets te zwaarmoedig voor denk ik.

Wel een hele mooie film verder, met als hoogtepunt voor mij de pompstation scene.

avatar van joerve

joerve

Left4Dead schreef:

Oei, oei, oei......

Daar classificeer je nogal wat.

Daarmee bedoel ik extreem geweld en stukken met boeiende dialogen.

Alleen in tegenstelling tot tarantino dialogen waren deze, zoals de tankstationscene totaal niet boeiend, en doorspoel waardig.

avatar van Valii

Valii

joerve schreef:

Met alle respect, denk ik dat je dan toch de onderliggende boodschap gemist hebt (kort: oudere generaties die zich geen raad weten met in hun ogen "zielloze" jongere generaties). Dit is een zeer geslaagde verfilming van een bijzonder knap verhaal, die naar mijn mening het werk van Tarantino op alle fronten de loef afsteekt. Vreselijk ondergewaardeerd op Moviemeter. Het verschil in beoordeling hier en op IMDb spreekt dan ook boekdelen.

joerve toch...

Valii schreef:

Idd. het script is geweldig. Daarbij het geweldige acteerwerk, camerawerk/regie/editing, en prima soundtrack. Ik kan me helemaal in jouw verhaal vinden!!
Wordt weer eens tijd dat ik het prachtige werk weer eens ga bewonderen.

avatar van VforVictor

VforVictor

soundtrack? der zit geen muziek in deze film..

VforVictor schreef:

soundtrack? der zit geen muziek in deze film..

Juist!!!!!

Een soundtrack is strikt genomen het geluidsspoor van een film of computerspel, met de dialogen, de achtergrondgeluiden, de geluidseffecten, en de filmmuziek. (volgens Wikipedia).

Dat het geluidsspoor er verder lekker op staat is voor mij ook een pré (dts 5.1-spoor of hoger). Effecten staan er zeker lekker op, daar is energie in gestoken bij de editing, en dat dus is een onderdeel van de soundtrack.

Dus niet meteen gaan gillen maar eerst eens verdiepen in de materie a.u.b.

Filmmuziek is iets heel anders en dan zou je gelijk hebben.

Left4Dead

Yep vandaag weer gezien, ademloos wel te verstaan.

Sterk op alle fronten, pure cinema en eigenlijk behoor je deze in de bios te zien.

Dit maal op bluray en het was likkebaardend, het script is fabelachtig.

We knallen hem daarom ook maar mijn top tien in met 4.5**, helaas voor Terminator 2.

Volgende keer wordt hij in het pikkedonker bekeken.

avatar van Boenga

Boenga

Heel sterk acteerwerk, door de acteurs zelf, maar ook door toedoen van de manier waarop de verschillende personages uitgewerkt zijn.

Het thrilt gans het verhaal door, echt wel een nagelbijter, soms in heel trage eenvoudige (nou ja...) scenes, zoals Moss die in het hotel op de rand van het bed zit en Chigurh die voor de deur staat. Heerlijk gewoon.

Het einde vond ik zelf ook een beetje jammer. Een happy-Hollywood-end hoeft absoluut niet, en open einde kan best, maar hier had ik na de auto crash het gevoel dat het geheel aan het doodbloeden was... Zo spannend als de film was, zo diep de put waar de finish (van de film, niet van het verhaal) in terecht kwam...

avatar van sybren78

sybren78

Fantastische film. Blijft tot het eind toe spannend.
Daarnaast geweldig geacteerd. Met name Javier Bardem zet een sterke rol neer.

Het einde was wat minder. Zoals hierboven al wordt gezegd, een happy-Hollywood eind had niet gehoeven.

Zeker de tijd waard om deze film eens te bekijken!

avatar van MovieMind

MovieMind

"Aanrader"

avatar van JoeCabot

JoeCabot

De Coen broers toveren een heerlijk wild west sfeertje op het scherm!

Het moet natuurlijk wel een beetje je ding zijn: cowboys, rednecks, sherrifs ... De meeste van hen murmelend in een moeilijk verstaanbaar zuiders accent. Hoewel dit een misdaadfilm is, zie ik het dan ook eerder als een moderne western. Wel eentje met een dikke Coen-knipoog (lees: een maffe bad guy en flink wat opportunistische, maar niet al te pientere nevenpersonages). De makers komen ook met enkele leuke vondsten op de proppen, zoals de gasfles en natuurlijk het kapsel van Javier Bardem. Vooral respect voor dat laatste

De film weet voornamelijk de eerste 90 minuten te boeien. Het plot is vrij basic, maar wel spannend. De nadruk ligt vooral op sfeer, met enkele knappe panorama's van de woestijn en niet te veel dialogen. De conversaties zijn meestal ook niet al te veelzeggend, en dus minder gevat dan gebruikelijk in een Coen-product. Gelukkig is de cynische ondertoon wel duidelijk aanwezig! Na anderhalf uur was het vet wel een klein beetje van de soep door een aantal weinig boeiende wendingen.

Het duurt dus iets te lang, maar het totaalplaatje klopt wel. 4*

de grunt

Joel en Ethan Coen juryvoorzitter(s) in Cannes dit jaar.

Nice..!

3 x gezien, 3 keer omver geblazen..dikke 4 *

avatar van Drive

Drive

Ik vond alles goed aan deze film. Het verhaal, de spanning, de prachtige locaties, en de geweldige acteurs en personages. Voor mij de perfecte film. Ook de heerlijke abrupte gebeurtenissen vond ik zeer sterk. Een van de weinige films waarbij ik geen minpunten weet te bedenken, terwijl ik dat al heel snel doe. 5 sterren dus.

avatar van SturyNijmegen

SturyNijmegen

Kijkt lekker weg, mooi opbouw van spanning, spannend, onderhoudend, mooie beelden. Idiote en lachwekkende dialogen met de winkeleigenaar.

What time DO you close

Sir?

avatar van leatherhead

leatherhead

Blijft sterk.

Op papier eigenlijk niet echt een film voor mij. Zeker qua setting, dat hele westernsfeertje staat me niet zo aan, en qua personages. Gelukkig weten de Coen's er iets bijzonders van te maken. Het verhaal in kwestie is niet zo bijzonder, maar de uitwerking ervan is absoluut knap.

Opvallend weinig dialoog ten eerste. Hou ik wel van, en zorgt ervoor dat de sfeer echt optimaal tot z'n recht komt. Er wordt vooral veel omgesprongen met de ijzingwekkende stiltes, die de film op de nodige momenten erg veel spanning meegeven, zoals in de scene in het motel. Visueel is het niet verkeerd, had nog iets beter mogen zijn, al heeft de film zijn setting daarin niet echt mee.

Verder blijft Bardem echt genieten. Het hele kat-en-muisspel idee is natuurlijk niet zo origineel, maar wel knap uitgevoerd. Betrapte mezelf erop dat ik toch telkens weer zat te wachten op de volgende scene met Bardem, al heeft dat ook te maken met het wat minder boeiende gedoe met die agenten.

Beste Coen die ik gezien heb so far, ook hun meest volwassene. 4,0* blijven staan.

avatar van The main man!!

The main man!!

Leuk filmpje, maar toch 0,5 ster aftrek, door het rare einde, die mij geen voldoening gaf!!

avatar van schrans

schrans

Een film met een mooie sfeersetting en prachtige panorama's. Verder een film die zijn tijd neemt en waarin er meer stiltes dan dialogen zijn. Zo wat elke acteur speelt wat mij betreft erg sterk (Jones, Bardem, Brolin, ...). Juist het verhaal op zich is wat matig, zeker door de snelle afhandeling op het einde van de hoofdplot. Helemaal op het einde vond ik daarentegen net een sterke scène.