Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
K. V.
Hij is me goed bevallen. Het verhaal is niet zo origineel, maar wat de film heel goed maakt is de cast. Vooral de huurmoordenaar Anton Chigurh, gespeeld door de voor mij onbekende acteur Javier Bardem was echt top
hij was perfect gecast als rare huurmoordenaar met dito haarsnit
De film komt wel wat traag op gang, maar eenmaal als de jacht op Llewelyn begint wordt de film interessant.
Misschien toch een minpunt: het einde, maar voor de rest vond 'k het een aanrader in z'n genre (misdaad).
milus
Verstilde maar goede thriller met hoge herkijkbaarheidsfactor.
Het snel duidelijk wie de bad guy is. maar er zijn voldoende spanningen in de ontmoetingen om erbij te blijven.
Koning Sem
Wel mooi dat iedereen na het zien van deze film, met vragen blijft zitten. Ook dit kun je goed vergelijken met een droom. In een droom gebeuren soms eigenaardige dingen, als je later wakker wordt zijn heel veel gebeurtenissen in je droom gewoon zonder reden gebeurd en kun je ook niet echt een reden vinden. In deze zin is No Country For Old Men ook een verhaal in een droomstructuur.
SPT
Leuke film, alleen het einde vind ik wat onbevredigend.
Wat een anticlimax. De psychopaat blijft zo'n beetje als enige over, en dan eindigt het met zo'n stom verkeersongeval door nota bene de fout van een ander. En dan die sheriff. Die man heeft werkelijk helemaal niets gepresteerd, heeft geen idee waar hij de dader moet zoeken...
Op zich waardeer ik dat wel in deze film. In het echte leven eindigt het ook niet altijd in een overwinning van de helden, en lost de politie slechts enkele procenten van de misdrijven op.
Bottleneck
No country for old men..
Laks
Wow, uitstekende thriller met een prima cast, goede sfeer- en spanningsopbouw ... Kijk erg uit naar een herziening, 4,5*
PaulieWalnuts
De score is toch net een paar tienden aan de de lage kant hier. Dit moet toch wel een van de allerbeste Coens zijn in mijn optiek....
DiskjockeyEast
op 1 na beste bad guy uit film land.. Oscar dick verdiend. Ook Josh Brolins prestatie is indrukwekkend.. TOPfilm
TeamJacob
Een film zonder muziek... Wat een nors gedoe zeg om hip over te komen.. Vreselijk, heb me nog nooit zo erg verveeld. 0,5 sterren
zxstyle
Dan moet je naar TMF kijken als je muziek bij je video wilt.
Het sterke van deze film is dat je geen muziek nodig heeft om de onderhuidse spanning te voelen.
TeamJacob
Dan moet je naar TMF kijken als je muziek bij je video wilt.
TMF is inderdaad wel een stuk vermakelijk. Wordt tenminste goede muziek gedraaid, in deze film zit geen eens muziek :S
Enjoy the silence.
Enjoy the silence. [/quote]
Wat bedoel je precies?
jacobine_rodijk
Wat bedoel je precies?
Dat je de stilte moet waarderen.
Glacius
Ik zie dat ook deze film slachtoffer is geworden van de mensen die een actie spektakel verwachten.
Sergio Leone
Dat je de stilte moet waarderen.
Precies. No Country for Old Men is zo'n film die mede spannend wordt gemaakt door zijn stilte. Stilte juist gebruiken heeft ook veel meer met kunst te maken dan de ene explosie na de andere.
TeamJacob
En als alle films in stilte waren, en een enkele film met 'de ene explosie na de andere' zou je de laatstgenoemde het leukst vinden. Je baseert nu gewoon je voorkeur op iets dat de clichés (die cliché zijn, omdat het juist zo goed is/werkt) niet heeft. Dwars liggen noem ik dat..
zxstyle
het is mij niet eens opgevallen dat er geen muziek in de film NCFOM zat. Dat kwam omdat ik hem zo spannend vond dat ik daar niet op lette. Bovendien gebeuren er in deze film best veel originele dingen, die heel gaaf zijn.
De vraag is, snap je de film wel, wat er allemaal gebeurt? want er zijn ook niet zo veel momenten dat er eigenlijk niets gebeurd wat niet relevant is aan de film, waardoor je zegt dit is een muziek momentje.
Sergio Leone
No Country for Old Men is echt niet de enige film die veel stiltes kent. 't Gaat er om het goed te gebruiken.
richiedoom
Ik weet niet waarom, maar ik heb zin om deze film voor de vierde keer te kijken! In de eerdere 3 kijkbeurten is deze film bij elke keer met een halve punt gestegen, je zou dan toch zeggen bij de 4e keer naar 5 sterren!
Misschien moet Teamjacob dat ook proberen!
Geen muziek, nou en, er zitten een boel prachtige en spannende scenes in met dank aan Javier Bardem en Josh Brolin!
Sukantara
Geweldige film. Het is eigenlijk een heel simpel verhaaltje, maar de sfeer en de cast maken deze film echt heerlijk om naar te kijken. Super !
disneystore
Oh my god is alles wat ik te zeggen heb over deze user en haar "recensies"
EW101
Oh my god is alles wat ik te zeggen heb over deze user en haar "recensies"
Ehm... het is een twintigjarige vent volgens zijn profiel.
Als dat klopt tenminste...
maxroelofs
Nou nou, die TeamJacob lecht de vinger meteen op de zere plek.
EW101
Gewoon een geweldige film. Ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten elke keer als die Anton in beeld kwam. Zou zo de film als horror willen(is het natuurlijk niet) bestempelen gewoon om het gevoel dat die vent mij meer de kriebels en angst heeft gegeven dan Regan(Exorcist). Wat een acteerwerk van die kerel.
De rest van de crew mag er ook wel zijn ,maar vooral Javier Bardem.
Sfeer en setting waren ook goed. Verhaal is best simpel ,maar fijn.
En Teamjacob , heb je geslapen onder de film? Heb je die Mexicanen niet gezien?
wood23
No country for old men is een strakke, nieuwe thriller van de al eerder met een Academy Award bekroonde filmmakers Joel and Ethan Coen.Naast de cast is het scenario ook perfect. Vooral het eerste uur is echt geweldig en sommige scènes zijn erg spannend. Ik vind het jammer dat naarmate het einde nadert, de film ietwat in tempo afzwakt. Ook waarmee de film eindigt, is beetje een anticlimax. Toch staat de film boordevol geweldige dialogen. Vooral de dialogen en one-liners van Bardem zijn om te smullen. Waarover hij soms een gesprek heeft, is werkelijk fantastisch. 4 sterren.
king-kevino
erg spannende film met een bijzonder einde dat aan de ene kant apart en vernieuwend is maar je ook een beetje onbevredigd achterlaat.
goed camera en acteerwerk en weer even een western gevoel zoals bij films als "the good, the bad and the ugly"
ook erg bijzonder is de complete afwezigheid van muziek die ik niet als negatief opvat.
GMovie117
De spanning zat er goed in.
Alleen het einde vond ik echt zwak, nog steeds een raadsel hoe alles nu afloopt.

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation