• 9.377.386 stemmen

I Now Pronounce You Chuck & Larry (2007)

Komedie / Romantiek | 110 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titel: I Now Pronounce You Chuck and Larry

Geregisseerd door: Dennis Dugan

Met onder meer: Adam Sandler, Kevin James en Jessica Biel

Releasedatum: 26 juli 2007

Plot I Now Pronounce You Chuck & Larry

"They're as straight as can be, but don't tell anyone."

Chuck Levine en Larry Valentine zijn de trots van hun brandweerkorps: je kunt altijd op hen aan en ze staan altijd aan elkaars zijde. Chuck echter is een verstokt vrijgezel, terwijl Larry dol is op zijn gezin. Ooit heeft Larry Chuck's leven gered zodat hij hem wat schuldig is en de tijd is gekomen dat Larry iets terugvraagt: ze moeten zich als formaliteit registreren als samenwonende heren, zodat Larry's kinderen aanspraak maken op een levensverzekering-uitkering. Helaas dat toevallig een vervelende bureaucraat uitgerekend deze zaak besluit te onderzoeken en de heren gedwongen worden daadwerkelijk samen te wonen...

Charles "Chuck" Levine

Kevin McDonough

avatar van m1701

m1701

GEWELDIGE film!

Ik heb deze de eerste keer in Canada gezien zonder ondertiteling en toen was de film al leuk. Heb em gister voor de 2e keer bekeken en vond em zelfs NOG leuker! Echt super fillm

Rob Schneider speelt ook weer fantastisch

Dikke 4*

avatar van John Candy

John Candy

Haha, heerlijke film. Steve Buscemi in een geweldige rol met als uitschieters op dat gebied natuurlijk de heren Kevin James en Adam Sandler, lekker lachen geblazen!

avatar van komerad

komerad

Leuke wegkijkfilm

avatar van pikachu!

pikachu!

Eigenlijk alles aan deze film is leuk: onderhoudend, grappig, leuke typetjes. Blijft ook leuk als je hem vaker kijkt.

****

avatar van dennis1979

dennis1979

Wat heb ik hier op sommige momenten hard moeten lachen, zeg!!?? Lekker simpel verhaal dat goed wegkijkt en je een leuke avond bezorgd. Helemaal niets mis met deze film.

avatar van Tuk20

Tuk20

Kevin james speelt weer super goed! Net zoals in king of queens kun je hier weer veel om hem lachen!

avatar van DeCol

DeCol

Leuk film met een hilarisch eerste deel en wat serieuzer tweede deel. Het eerste deel van de film was heel erg grappig en ik heb dan ook veel moeten lachen. Dat was in het tweede deel beduidend minder, mede door de romantiek (en beetje drama) die erin voorkomt.

Kevin James en Adam Sandler laten zien dat ze samen ook heel erg lachen zijn. De film kijkt lekker weg en het verhaal is wel aardig.

Opzich weinig op deze film aan te merken. Gewoon kijken en genieten.

avatar van mickmick

mickmick

Leuke film en niets meer dan dat. Zonder al te groot verwachtingspatroon zul je je vast vermaken bij deze film.

Humor is dik in orde maar had op sommige momenten nog net iets verder gedreven kunnen worden.

Voor de rest is Adam Sandler niet een van mijn facoriete acteurs maar in deze film vertolkte hij zijn rol.

De film heeft natuurlijk ook z'n gebreken zoals het erg voorspelbare "happy' einde. Maar goed we zullen zeggen dat het een komedie is!

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Waarbij ik het vaak bij films na 1,5 uur wel gezien heb had ik dat nu totaal niet. Super comedy! Kan me niet herinneren dat ik zovaak gelachen heb bij 'n comedy, heel erg grappig! * 4,5!

avatar van Spetie

I Now Pronounce You Chuck and Larry is een hele aardige komedie geworden, die het homo onderwerp op een leuke manier ter sprake brengt. Zo zie je de gebruikelijke vooroordelen tegen homo's, alleen komen de homohaters in deze film er juist minder van af. De film kent een aantal leuke grappen en een aardig verhaal, al is het jammer dat het einde wel weer erg moralistisch is. Let trouwens ook op de grappige bijrollen van Dan Aykroyd, Rob Schneider en vooral Ving Rhames!

avatar van missl

missl

Vermakelijk filmpje, voorspelbaar maar toch wel grappig.

avatar van ma_ris

ma_ris

Het gaat, vond het niet echt een super goede film maar nou ook weer niet heel slecht zat er een beetje tussen in.

zaten wel een paar grappige momentjes in vandaar de 2.5

avatar van d--ap--hn--e

d--ap--hn--e

Hahah, zo'n mooie film ! Kon er echt wel om lachen, weer een geweldige film met Adam Sandler in de hoofdrol ..

x

avatar van Suske Antigoon

Suske Antigoon

Goede rollen van Sandler, Schneider en Buscemi.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

I Now Pronounce You Chuck And Larry is een leuke film dat zo z'n momenten heeft. Sandler en James acteren goed en het is makkelijk te volgen. Het is natuurlijk wel voorspelbaar en op het eind werd het ietwat langdradig maar ik heb me zeker kunnen vermaken.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Leuke film met 2 goeie acteurs, het kijkt lekker weg.

avatar van niethie

niethie

Ontzettend flauwe bedoeling!

In de eerste helft komen zowat alle stereotype gay grappen wel een keer voorbij en in de tweede helft worden ze weer goed gepraat, dat domme moraaltje op het eind schoot me dan ook in het verkeerde keelgat. Verder is Sandler vreselijk irritant en speelt ook James geheel onder zijn kunnen. Af en toe kent het nog wel wat leuke momenten, maar het onderwerp werd me weer te terughoudend en braafjes behandeld.

avatar van devilkem001

devilkem001

Bangelijk film, echt kapot mee gelachen! Aanrader!

avatar van The_ReVenger

The_ReVenger

niethie schreef:

Ontzettend flauwe bedoeling!

Je spreekt jezelf toch wel een beetje tegen hier. Eerst vind je dat alle stereotype gaygrappen voorbij komen en het vervolgens goed gepraat wordt en het moraal dom is, vervolgens zeg je dat het te terughoudend en braaf is. Wat wil je? Hoe had jij het dan gedaan?

avatar van brielen

brielen

Ik vond het één van de beste films van Sandler. De grappen zijn sterk en de hoofdrolspelers acteren gedegen. 3.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Flauw filmpje. Sommige scènes waren wel grappig zoals :
in het begin toen de brandweer een dikke zoon van +- 200kg moest redden.
Het homo-gedoe begon me wel na een uur wel te irriteren.

avatar van aburex

aburex

Best aardige film, waar ik eens goed mee gelachen heb. Sandler en James passen uitstekend voor deze rol. Homohaters moeten zeker niet kijken naar deze film. De ondertoon van deze film is een ietsje serieuzer: hoe ver kan vriendschap reiken?

Best een aanrader

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat een vreselijke drek van een film. Ik kan Kevin James zeker pruimen in The King of Queens, maar hij lijkt hier wel het tegenovergestelde te spelen. Irritant, naïef typetje, net als bijna elk bordkartonnen personage in deze 'komedie'. Enkel Ving Rhames en misschien Steve Buscemi vond ik nog te pruimen, maar wat zij in een film als deze te zoeken hebben...? Pijnlijk gewoon om bepaalde grote acteurs hier de meest routineuze klussen af te zien werken. De rol van Dan Akroyd bijvoorbeeld Een tekortdoening van jewelste en in zijn geval; het bewijs dat zijn beste tijd toch echt voorbij is. Helemaal na net Trading Places nog gezien te hebben. Wat een contrast. Homo acceptatie is verder goed, maar om hier een bijna twee uur durende moraal les over te geven is gewoon beschamend. Deze film hoort thuis tijdens een les maatschappijleer voor 12-jarigen, want wat elke volwassene hierin ziet gaat mijn pet ver te boven.

avatar van icy

• 1931 stemmen

vermakelijke ongein

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Verrassend leuke film, bij vlagen érg leuk zelfs. Adam Sandler mag ik wel, in tegenstelling tot velen zie ik 'm graag aan het werk. De combinatie Sandler-James werkt dan ook prima wat mij betreft.

De film kent veel grappige bijpersonages, waar Ving Rhames toch wel de leukste is denk ik; dat dansje onder de douche. Vreselijk. Ik heb echt regelmatig dubbel gelegen van het lachen, soms om de kleinste en meest onnozele dingen of om de heerlijke opmerkingen vooral afkomstig van Sandler.

Dan is het verhaal wel erg slecht en zo fout als het maar kan, voorspelbaar, cliché en - naar het einde toe - erg moralistisch, maar dat mag de pret over het geheel gezien niet drukken. Heb me er nooit echt aan gestoord. Dikke voldoende.

avatar van Shinobi

Shinobi

Een erg leuke combinatie tussen Sandler en James. Alleen raar om te zien dat sandler zo een hunk speelt terwijl hij in de meeste films maar een loser is.
Verder erg leuke situaties en bijrollen - zoals HarmJan al zei -, met name ving Rhames hij lijkt me namelijk niet echt het type om een homo te spelen. Maar hij zet die rol toch verrassend goed neer.

Het verhaal op zich is best wel cliché en op het eind nog dat moralistische gedoe. Vooral het eerste uur is echt sterk, daarna zwakt het hier en daar wat af.

Al met al een zeer onderhoudend comedy, 3, 0 sterren van mij.

avatar van AFCALS

AFCALS

Ik had er toch iets meer van verwacht, maar zeker geen tijdverspilling, vooral Sandler heeft mij laten lachen. James vind ik toch beter in king of queens.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

dutchtuga schreef:

Daar geef ik je gelijk in, al is het toch wel algemeen bekend dat Ving Rhames zich voor elke shitfilm laat gebruiken sinds Pulp fiction. (The tournament, Day of the dead, Undisputed etc.)

Ik vond de film simpelweg gewoon niet grappig. Vooraf had ik wel verwachtingen van de film, immers: Sandler en James leek mij een leuke combinatie.

Maar niets was minder waar, voorspelbare grappen en weinig chemie tussen de twee.

Heel jammer.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Even lekker meeliften op "Strange Bedfellows", oftewel "I Now Pronounce You Vince and Ralph" (http://www.moviemeter.nl/film/28052)