• 9.378.621 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Hoblit

Met onder meer: Anthony Hopkins, Ryan Gosling en David Strathairn

Releasedatum: 17 mei 2007

Plot Fracture

"I shot my wife... prove it."

Op het moment dat Ted Crawford ontdekt dat zijn jonge vrouw vreemdgaat, plant hij de perfecte moord. Ted schiet haar koelbloedig neer, bekent openlijk wat hij heeft gedaan en na zijn arrestatie krijgt hotshot Willy Beachum de schijnbaar eenvoudige taak de veroordeling te regelen. Maar niets is zo simpel als het lijkt voor deze jonge officier van justitie: Crawford trekt zijn bekentenis in en dan blijkt pas dat er ondanks alles helemaal geen hard bewijs tegen hem is. Om geen gezichtsverlies te lijden en zijn overstap naar een prestigieus advocatenkantoor veilig te stellen, zal Willy dat bewijs toch op tafel moeten krijgen. In iedere, ogenschijnlijk vlekkeloze façade kan een barstje worden gevonden.

Theodore Crawford

Judge Gardner

Norman Foster

avatar van Brabants

Brabants

Fracture krijgt als film een gedegen plot mee wat gedragen wordt door A. Hopkins. Veel meer kun je er niet van maken. Prima om eens te zien maar meer zal dat niet zijn.

avatar van FlorisV

FlorisV

Interessant moordmysterie dat zich opvallend weinig in de rechtzaal afspeelt. Gosling is hier opvallend cocky voor zijn doen en dat gaat hem goed af. Hopkins is redelijk maar doet dit soort rollen ook in zijn slaap.

Door een aantal plotgaten is de afwikkeling minder bevredigend: Hopkins is kennelijk na de moord toch het huis uitgeweest, ook al had men geconcludeerd van niet. Kennelijk vermomd als tuinman met hoed? En kennelijk kon hij zo de hotelkamer in van de vreemdgaande agent. Die daar zijn pistool had laten liggen? Jaja...

Het motief van Hopkins om al deze spelletjes te spelen is ook vaag. Er is geen duidelijke reden waarom hij iets tegen Gosling zou hebben. Wel tegen die agent, maar die had geen zelfmoord hoeven plegen, dat was een bonus.

Bovendien wordt je als kijker het plezier ontnomen om te speculeren wat Hopkins nu precies gedaan heeft. Het is al met al een film die goed weet te boeien tot de laatste 10 minuten waarin gewoon een verhaal uit de doeken wordt gedaan wat niet helemaal overtuigt.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

IJzersterke film die gedragen wordt door Anthony Hopkins. Wat een geweldige rol zet hij neer: de manier waarop hij spreekt en zijn gezichtsuitdrukkingen zijn meesterlijk. Ook het script zit goed in elkaar. Eindelijk een film zonder plot holes: alles klopt en is niet idioot 'ver gezocht' maar redelijk geloofwaardig. De spanning blijft de hele film behouden, zonder inkak momenten. Let wel, het is geen actie film met achtervolgingen, schieten en explosies. De spanning is veel meer onderhuids en gelegen in het feit dat je er achter wilt komen wat Crawford voor plan heeft uitgedacht en of Beachum het gaat lukken om Crawford te ontmaskeren. Vaak zijn dit soort film bijzonder lastig te volgen (en raak ik vaak halverwege de draad kwijt ) maar dat geldt gelukkig niet voor Fracture. Al met al een uitstekende film waar ik eigenlijk niets op af kan dingen. Dik 4 sterren.

avatar van lang pee

lang pee

Goede spannende film, en dit is natuurlijk een rol die op het lijf van Hopkins is geschreven. Persoonlijk vond ik Gosling iets minder geschikt voor zijn rol, en het einde had wat mij betreft ook een beetje sterker gemogen.

Niets met de film te maken, maar kan mij inbeelden dat Gosling een gelukkig man is, hij is namelijk gehuwd met Eva Mendez, je zou voor minder lachen he...

avatar van Diederik58

Diederik58

Hopkins was weergaloos als Dr.Lecter in Silence of the Lambs. En in deze film doet ie het weer.De man kan een 'creep' spelen als geen ander.

Een bijzonder intelligent 'spelletje' wordt gespeeld tussen Ted en Willy. Ik zet wel vraagtekens waarom ze het bewijs niet rond krijgen. Ging iets te gemakkelijk.

Bijzonder onderhoudende en spannende thriller.

avatar van scorsese

Goeie film over een man die de perfecte moord pleegt op zijn vreemdgaande vrouw. Een onderhoudend plot dat prima in elkaar zit. Ook de hele noir-achtige sfeer past hier helemaal perfect bij. Een goeie cast waarbij Anthony Hopkins en Ryan Gosling fijn tegenover elkaar gecast zijn.