• 9.376.030 stemmen

Geregisseerd door: Joshua Seftel

Met onder meer: John Cusack, Hilary Duff en Marisa Tomei

Releasedatum: 9 oktober 2008

Plot War, Inc.

"When it comes to war... America means business"

Het verlaten land Turagistan is vernield na een opstand nadat een geheime corporatie, in bezit van de oud-president van de VS, de staat heeft overgenomen. Een huurmoordenaar, die zijn emoties onderdrukt door te leven op hete saus, is aangenomen om het hoofd van de tegenstanders te vermoorden. Maar dat wordt moeilijk nadat hij halsoverkop verliefd wordt op een sexy reporter.

Brand Hauser

GuideStar stemrol (stemrol)

Walken / The Viceroy

avatar van tal1b

tal1b

pff, geen film voor mij, slappe flauwe humor, na 15 kijken vond ik hm te irritant om te kijken, zonde van de tijd.

toch nog 1 voor de moeite.

avatar van ikkie72

ikkie72

wat een saaie film, niet spannend,niet gelachen en een waardeloos verhaal

avatar van milo30

milo30

Wat een slechte film...verdoe je tijd NIET aan deze film. Slecht verhaal....totaal niet grappig. Slecht tot matig geacteerd.

avatar van joko16

joko16

slechter dan slecht en dat met zo'n cast...

avatar van Fryce

Fryce

Wat een heerlijke film. Vond de stijl wat weghebben van kiss kiss bang bang, ook een goeie film. Heb erg gelachen. Cusack is geniaal voor deze rol. Moet de film echter een tweede keer zien om hem een cijfer te geven... was namelijk iets te veel onder invloed tijdens de eeste keer..

Ok geheel nuchter deze keer, vond hem iets minder grappig. Maar blijft een leuke film met veel goeie grappen en lekkere actie. Ik hou wel van de humor en vind het verhaal leuk. Wel wat vervelende personages en grappen af en toe...

avatar van john constantine

john constantine

Ontspannend filmpje!!

Leuke film, veel humor actie, hier en daar die best vet was uitgewerkt.. en dan ook nog Hilary duff!! Ik hoop zeker meer van haar te zien met dit soort rollen, lekkerwijf is dat!!

avatar van Falcon103

Falcon103

na de 2e keer te hebben gezien ben ik tot de conclusie gekomen dat dit toch wel een redelijke film is, ik vind het acteerwerk echt niet slecht en heb toch nog behoorlijk moeten lachen, je moet er van houden he

avatar van Farrell

Farrell

Wat een ongelofelijk slechte film zeg.

avatar van Betamax

Betamax

Vond hem best aardig.

Beetje rommelig verhaal maar wel leuk.

Las hier boven dat iemand hem op Kiss kiss bang bang vond lijken.

Nou daar lijkt hij dus absoluut niet op..

avatar van Tarkus

Tarkus

Van deze film had ik wel wat meer verwacht, veel meer zelfs.

Hij is ronduit slecht, zowel het verhaal als de acteerprestaties zijn niet om over te pronken.

De enige die me een beetje kon bekoren in deze prent was Marisa Tomei.

En wat me ook een beetje beviel zijn de verwijzigen naar de regering Bush en de flaters die men heeft begaan.

Maar verder is er aan deze film weinig leuks te beleven, ronduit saai en vervelend zelfs.

Nu al mijn grootste miskoop van 2009 !!!

avatar van Elineloves

Elineloves

Tsja.. ik had hier ook meer van verwacht.. maar hij was totaal anders dan ik me voorstelde.. Ik dacht actie, goeie grappen.. maar in plaats daarvan wist ie me totaal niet te boeien. Ik raakte eerder geirriteerd door de acteerprestaties.

Jammer.

avatar van Huggy Bear

Huggy Bear

Na 't zien van de trailer beviel de film mij wel.

Maar wat een ontgoocheling ! ! !

Ik verwachtte een kluchtige film te zullen zien ,helaas vond ik "WAR INC." op geen enkel moment kluchtig.

En een actie film kan ik het ook niet noemen.

Kort en bondig : ik kan deze DVD niemand aanbevelen !

avatar van coldheaven

coldheaven

Huggy Bear schreef:

Na 't zien van de trailer beviel de film mij wel.

Maar wat een ontgoocheling ! ! !

En een actie film kan ik het ook niet noemen.

Kort en bondig : ik kan deze DVD niemand aanbevelen !

Dus omdat de genres anders zijn dan dat je dacht dat ze waren, geef je maar 'n 0.5?

avatar van svendex

svendex

na 10 min. uitgezet....beetje platte humor , niet mijn ding !

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Jemig zeg... deze film word serieus ondergewaardeerd. Zo belabberd is hij niet. Ik heb bij vlagen toch flink zitten lachen. En de actie was ook wel oke. Mensen die zeggen dat dit geen hoogstandje is hebben gelijk maar om hem nu met 1* te gaan waarderen... dat vind ik ietwat overdreven

avatar van Rsp

Rsp

Ik had er niet veel van verwacht. Vond hem toch leuk. Is een beetje de spot drijven met Amerikaanse manier van "weder-öpbouw" in Irak.

Ach.. t acteren was redelijk tot goed en t keek leuk weg..

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Vind er ook weinig aan, deze slappe opvolger van Grosse Pointe Blank. Ook dat was al een matig filmpje met amper interessante humor, dit is een soort Wag The Dog met oneindig vaak herhalingen van dezelfde cynische grappen. Alleen Ben Kingsley vond ik wel de moeite..

avatar van Aapje81

Aapje81

Een hoop onzin bijelkaar en een erg rommelig scenario. De film wil teveel en komt daardoor niet over. Af en toe heb ik mij hier echter wel mee vermaakt en de acteurs deden het heel behoorlijk. Vooral de rol van Duff vond ik wel verassend gezien haar voorgaande rollen

avatar van JeffreyV

JeffreyV

Heel slecht. Echt verschikkelijke film. Niet grappig, niet erg goed geacteerd. Terwijl het nog best een goede cast is. Maar de film is gewoon slecht. 0.5* voor de moeite.

avatar van Theunissen

Inderdaad maar een matige film ondanks de vrij aardige cast. Het verhaal was niet echt geweldig en de film was zelden grappig. John Cusack (die duikt de laatste tijd wel heel vaak op in films) deed het nog redelijk net zoals Marisa Tomei en Hilary Duff zag er wel aangenaam uit maar ze moet wel nog leren om te acteren.

Wel leuk was om broer (John Cusack) en zus (Joan Cusack) samen te zien acteren in een film. Wat een maffe vrouwe is die Joan Cusack trouwens. Ze speelde haar bijrol overigens zeer goed en zorgde voor de meeste grappige momenten.

avatar van swouters

swouters

Wat een bagger film 1e klas gadverdamme. Dat taaltje van Hilary Duff is zo gigantisch nep en overdreven...

avatar van benthe

benthe

Hilary Duff heeft in de trailer en de stukjes die ik heb gezien weer een domme rol. Verder is het ook niet veel soeps zo te zien. Sla deze over!

Xenocrates

JeffreyV schreef:

Heel slecht. Echt verschikkelijke film. Niet grappig, niet erg goed geacteerd.

Juist net gekeken weer zo"n pis film heb hem bij de andere gegooid.

Prullenbak daar past hij wel in.

Was niet mijn idee om er naar te kijken, had al zo"n vermoede.

avatar van AHWA

AHWA

Matig.

Moest ook aan Southland Tales denken, en die heb ik op 2.0* staan, maar ik denk dat die hoger kan bij een herziening. Deze film komt daar net iets boven, maar scoort geen voldoende. De film wel een heleboel op de hak nemen, maar slaagt daar niet echt in.

De film neemt de toenemende macht van het bedrijfsleven en private armies op de hak, en dat is op zich wel leuk gedaan met tanks met reclameborden en stomerijkleding die met legerescorte wordt gebracht.

Het verleden van Cusack wordt een beetje dom uit de doeken gedaan en moet Cusacks personage, z'n struggle, meer diepgang geven, maar het zorgt alleen maar voor verwarring. Jammer ook van die set van het Romeinse themapark. Veel leuker dan de set in Turaqistan.

Cusack blijkt zelf meegeschreven te hebben aan het scenario, maar dat zag ik er niet aan af. Weinig leuke grappen of zo. De bijrol van Hillary Duff vond ik eigenlijk best wel leuk, ook Joan Cusack en Marisa Tomei waren prima op hun plek.

Kingsley maakt steeds vaker van deze vreemde missers. Maar goed, ik kan Cusack 2012 ook vergeven, maar dit toch echter niet.

2.5* Leuk om een keer gezien te hebben, en het tempo zit er goed in, maar het is geen goede film.

avatar van movie fan

movie fan

redelijke film . verhaal was er niet echt , en wat er was , was zeer voorspelbaar , zeker naar het einde toe . maar de grappen en de actie vond ik dan weer wel goed . naar het einde toe , werd het allemaal wat teveel , maar de cast maakt ook wel veel goed . 3 sterren vind ik hier wel op zen plaats .

avatar van maarten54

maarten54

slechte film, niks aan.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Gisteren deze film (grotendeels) gezien op Film1 Action en heb er van genoten, zeker na het slappe, saaie The Hangover van 2 dagen ervoor. Zeker geen standaard film en in zekere mate gewoon een parodie. Blijft een feest om John Cusack te zien acteren.

Maar wat jammer dat er weer zo'n tienersterretje als Hilary Duff in moet spelen en zingen. Al is dat weer beter als iemand die écht niet kan zingen.

Ik dacht dat deze film toen ie uitkwam hele goede kritieken kreeg, maar niks is minder waar blijkt dus. Vaag. Maar ja, ik kan heel goed genieten van films die het overgrote deel juist niks vind. En andersom.

avatar van speedy23

speedy23

Leuke intelligente satire. Zeker niet slecht als men de ironie en Amerikaanse zelfspot van de film inziet. Hoe meer de film vordert, hoe bijtender deze wordt in deze aanklacht tegen de Amerikaanse oorlogsvoering. De oorlogen laten leiden door privé-firma's, echt een doordenkertje in de richting van Irak en Afghanistan toe, met voor mij persoonlijk op het einde de gedachte: "Waar gaan we heen met deze firma's? Kunnen ze na verloop van tijd ook onze eigen 'democratisch' verkozen regeringen uitschakelen?"

John Cusack draagt als Hauser haast de hele film alleen wat een knap staaltje van acteerkunst is. Zijn zus Joan mag zich uitleven als Hauser’s creepy assistente. En Hilary Duff is hilarisch in haar rol van playbackende Yonica ‘Britney Spears’.

Zoals eerder al gezegd, een film waarbij men moet nadenken, wat in deze tijden voor veel kijkers blijkbaar een echt moeilijke opdracht geworden is.

avatar van hilarydufffan

hilarydufffan

Hialry si een totaal andere rol. maar het is wel leuk om een keer zo'n film te zien, maar niet 1 van mijn favrieten ofzo

avatar van erik1677

erik1677

lekker overdreven over de top film.

Deed me een klein beetje wel denken aan postal van uwe boll.

En ja.....die vond ik ook goed.

kan hier wel om lachen.