• 9.373.530 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Michel Poulette

Met onder meer: Courtney Ford, Shaun Benson en Andrew W. Walker

Plot Kept Woman

Jessica en haar verloofde zijn vanuit de grote stad naar hun droomhuis in een rustige buitenwijk verhuisd. Wanneer ze hun nieuwe buurman Simon voor de eerste keer ontmoeten komt hij eigenaardig over maar toch raken ze met hem bevriend. Maar dan blijken Jessica's initiële vermoedens over de wereldvreemde Simon tóch te kloppen. Ze raakt verstrikt in een verraderlijk web van manipulatie, hersenspoeling en jaloezie en zal zich een weg naar buiten moeten vechten.

avatar van morpheus2000

morpheus2000

Een tv-film die blijkbaar gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Na een overval op hun huis besluit een jong stel te verhuizen naar een huis waar ze zich veiliger zouden moeten gaan voelen. Tja, en dan komen ze naast een buurman te wonen die in de jaren '50-'60 is blijven steken en vindt dat vrouwen moeten doen wat hij zegt. Het komt er al snel op neer dat vrouwlief zeer zeker niet in een veiligere omgeving zit dan voorheen.
Film volgt de geijkte wegen en op zich wordt er nog wel redelijk geacteerd, maar wat zitten er toch godsgruwelijk veel toevalligheden en onwaarschijnlijkheden in deze film. De moord op hun vriend(politieagent) waar verder niets mee gedaan wordt. Beetje zonde, want doet veel afbreuk aan deze film.

avatar van coumi

coumi

Krankzinnig verhaal, schijnt dus echt gebeurd te zijn, en dat maakt het wel zo interessant. Was dit nameljk niet gebaseerd op ware feiten, dan hadden we deze Kept Woman afgedaan als een idioot verzinsel. Nu geeft deze soepel lopende, vlot vertelde film een mooi beeld over wat voor een verknipte mensen we in deze maatschappij hebben, en is alleen daarom al zeer de moeite waard.

De sleutelpersonages die in de film worden neergezet door Shaun Benson en Rachel Wilson zijn zo onwerkelijk en bizar dat het voor de één hierdoor te hilarisch word voor een serieus bedoelde thriller, maar voor een ander dit dus net een aanbeveling is om deze thriller eens te bekijken mocht ie een keer voorbij komen.

avatar van Decec

Decec

Een goede thriller TV Movie....

Spannend verhaal...

Een waargebeurd verhaal...

Zou maar nooit doen voor binnenkomen voor vreemde...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Goede Tv Movie...

avatar van Theunissen

Deze Thriller film heb ik afgelopen nacht als tussendoortje gezien via Film1 On Demand (volgens mij heeft iedereen boven mij daar deze film op gezien ). Ondanks dat bij het begin van de film wordt aangegeven dat deze film gebaseerd is op ware gebeurtenissen, vond ik het eigenlijk maar een matige film, die ook neigt na een B-film (is dan ook een televisiefilm).

Ik vond het vooral een matige Thriller film omdat buurman psychopaat Simon (wel leuk gespeeld door Shaun Benson) veel te aardig en komisch wordt neergezet en hij gaat ook veel te lief om met de door hem ontvoerde twee vrouwen, die eigenlijk alleen maar zijn drankje brengen en het eten gereedmaken. Seksueel misbruik en grove mishandelingen zul je dan ook niet zien in dit verhaal. Daardoor wordt het verhaal eigenlijk ook nooit echt boeiend of spannend, laat staan dat je iets schokkends te zien krijgt m.u.v. misschien de scene waarbij Simon de keel doorsnijdt van één van de twee ontvoerde vrouwen. Hier en daar is de film wel nog sfeervol en dat komt vooral door de jaren 50 passie (o.a. auto, kleding die hij draagt, inrichting van huis en jurken die hij de vrouwen dwingt om te dragen) van Simon.

Het verhaal (draait om Jessica Crowder die samen met haar verloofde Evan Crowder verhuizen van de grote stad New York naar een veilig klein stadje buiten New York, omdat Jessica zich niet meer veilig voelt in New York, en daar wordt Jessica juist ontvoerd door de ogenschijnlijke nette en excentrieke buurman Simon) is eigenlijk ook behoorlijk voorspelbaar en clichématig en door de omstanders wordt er wel heel knullig en dom omgegaan met de vermissing van Jessica (gespeeld door de mooie Courtney Ford). Nota bene wordt er ook maar één politieagent (die ook nog goed bevriend is met het koppel Evan en Jessica) op de zaak gezet (wat normaal gesproken niet het geval is) en wordt de zaak min of meer opgelost door een vriend van Jessica, die samen gemeen hebben om misdaden proberen op te lossen als hobby. Deze corpulente vriend Oscar Garrett doet tenminste wel een onderzoek naar de zeer nette en mysterieuze buurman Simon en tipt ook de bevriende politieagent Tyler Haynes in, die dan achterlijk alleen naar Simon toegaat (en dus vermoord wordt door Simon), zonder verder iemand in te lichten. De ontknoping met de rabarbertaart was eigenlijk ook best lachwekkend en uiteraard weet Jessica daarmee net op tijd de 4-cijferige cijfercode (was in ieder geval niet bijvoorbeeld 1234 of 1111 ) te achterhalen op de afgesloten deur, zodat ze net op tijd kan verhinderen dat haar verloofde Evan wordt vermoordt door Simon, die naar haar komt zoeken in het huis van Simon (nadat hij zich min of meer verraden heeft) en daar o.a. de geur van de rabarbertaart ruikt, welke zijn lievelingsstaart is. Wat betreft zitten er inderdaad veel toevalligheden en onwaarschijnlijkheden in dit verhaal.

Het enige leuke aan deze film is eigenlijk de psychopaat buurman Simon die leuk gespeeld werd door Shaun Benson, die bij mij eigenlijk vooral eerder komisch overkwam dan angstaanjagend, en de mooie, leuke en kleine Courtney Ford in de rol van Jessica Crowder die ontvoerd wordt door Simon en daarna opgesloten wordt in zijn kelder, waar hij een geluidsdichte en goed beveiligde verborgen zeer ruime ruimte heeft achter het wijnrek. De overige cast (die overigens maar beperkt is tot zes personen) stelt voor de rest weinig voor en is het benoemen van hun echte namen eigenlijk ook niet waard. Daarbij maak ik dan toch een uitzondering voor Rachel Wilson (in de rol van de ontvoerde Robin Simmons), die er ook nog best wezen mocht qua uiterlijk.

Als tussendoortje is deze Thriller film nog wel leuk om eens gezien te hebben en hij duurt met circa 80 minuten gelukkig ook niet lang, maar veel stelt het allemaal wel niet voor en deze film ben je ook zo weer vergeten (maakt totaal geen indruk).

avatar van Captain.janek

Captain.janek

Een fraai gestyleerde thriller die aardig voortkabbelt.

Een hoge voorspelbaarheids zit het plot behoorlijk in de weg, maar mag toch door het verzorgde spel en dito uiterlijk van de productie de pret niet drukken.

Ik heb mij er prima bij vermaakt