• 9.378.272 stemmen

Met onder meer: Shia LaBeouf, David Morse en Sarah Roemer

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 augustus 2007

Plot Disturbia

"The quieter the street, the darker the secrets...."

Na de dood van zijn vader wordt middelbare scholier Kale Brecht (Shia LaBeouf) nukkig, teruggetrokken en gedeprimeerd. Nadat hij op school een leraar heeft aangevallen, wordt hij veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Zijn moeder Julie (Carrie-Anne Moss) werkt dag en nacht om rond te komen maar oogst van hem slechts onverschilligheid en lethargie. Terwijl hij thuis verblijft begint hij argwaan te krijgen ten opzichte van zijn buurman: het begint er steeds meer op te lijken dat deze een seriemoordenaar is. Maar zijn deze verdenkingen slechts het product van een opkomende claustrofobie?

Kale Brecht

Greenwood Boy

Greenwood Boy

avatar van mnrk

mnrk

Een leuke film die prima te kijken is...

Het verhaal is ook goed en het acteerwerk is ook van een prima niveau ( David Morse als de buurman is dik in orde...)

avatar van TMP

TMP

Aardige film, de spanning blijft gedurende de film wel aanwezig. Einde zag je wel aankomen. Geen hoogstaande film, maar vermakelijk genoeg om eens te kijken.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Goede opbouw van de spanning en zeer sterk einde.

Shia Labeouf speelde top.

avatar van VforVictor

VforVictor

Leuke goeie film dit. Labeouf speelt goed en dr zit zowaar spanning in deze film, 4 sterren.

avatar van clockwork72

clockwork72

Goeie film, goed mee vermaakt. Einde was zoals hierboven al gezegd is, zeer sterk.

avatar van Denzz

Denzz

spannende film, fijne thriler, LaBoeuf is een sympatieke jongen, hij is leuk gecast. ook spannend einde

wat ik wel niet snap, is waarom de film wordt gesorteerd bij drama??

avatar van TimoGoedhart

TimoGoedhart

Leuke film. Ik vind LaBeouf sowieso al een grappig mannetje, en deze film ligt hem zeker goed. Beetje vergezocht, maar ja dat kan in zo'n film. Kleine 4.0

avatar van daxclusive

daxclusive

Spannende film, gister voor de 2e keer gekeken en moet zeggen als je hem al jaren nioet gezien heb is ie toch weer spannend. Goed acteerwerk

avatar van booyo

booyo

MisterB. schreef:

Was meer romantische film ,met juist op het einde beetje actie (thriller ?)

tienerfilm zoals hier reeds gezegd werd. 2 *

Helemaal mee eens, en dan ook nog is een verschrikkelijk slechte tienerfilm. Hoe dit hier zo'n hoge score kan krijgen is voor mij een raadsel. Misschien omdat mensen als VforVictor 4 sterren geven omdat er zowaar spanning in zit..

Nee, het zal wel niks voor mij zijn.

Het idee is wel leuk, maar de gaten in het script zijn te erg voor woorden

Hoe de hoofdpersoon uiteindelijk bevestigd krijgt dat er lijken bij de buurman liggen is wel erg vergezocht.

Het ergste vond ik het einde:

Nadat de buurman is ontmaskerd als een seriemoordenaar (hoeveel lagen er wel niet ) en zijn moeder was ontvoerd, gaat het leven gewoon door. Hoofdpersoon is meteen af van zijn huisarrest en ligt meteen te rollebollen met het buurmeisje. Gelukkig had hij geen emotionele schade

avatar van booyo

booyo

echt ongeloofelijk inderdaad. En dat er dan mensen zijn die uitgerekend het einde zeer sterk vinden..

Standaard filmpje, lijkt een beetje op The Stepfather qua spanning en setting..

avatar van noke

noke

Leuke film. Goed verhaal. Goede acteerprestaties. Wat wil je nog meer?

avatar van Zandadder

Zandadder

Generaal Graftak schreef:

Standaard filmpje, lijkt een beetje op The Stepfather qua spanning en setting..

Inderdaad, maar die vond ik wel spannender.

De soundtrack van Kings Of Leon/System Of Down, en de humor zo nu en dan, tillen het cijfer naar een krappe 3*.

Wel iets meer van verwacht.

avatar van flaphead

flaphead

dit is gewoon een tienerfilm, wat voornamelijk draait om de romantiek en pas na een uur een beetje spannend probeert te worden. de actie/thriller in het laatste stuk is helaas ook nog eens van een matig niveau. te voorspelbaar, te cheesy. Roemer is dan wel een fijne verschijning. het zegt wel genoeg dat de grootste verrassing voor mij de aanwezigheid van Kings Of Leon in de soundtrack was.

avatar van Minotaures

Minotaures

''All I wanted, was to live in peace.''

Een spannend en verrassende thriller.

Ik heb er goed van genoten. Uitstekend en overtuigend acteerwerk van Shia en de rest. Met Morse ben ik niet erg bekend (16 Blocks alleen), maar ik vond hem geweldig. Echt een kille, maar toch rustig en vriendelijke blik die hij de hele film uitstraalt. Gewoonweg creepy.

Er zit een goeie opbouw en tempo in, aanleiding van zijn arrest, het bespieden van al z'n buren, zijn nieuwe buren en het verdenken van zijn buurman. Er zitten aardig wat leuke stukjes (Roemer) voordat die op speurjacht gaat op z'n buurman. De humor was ook hier qua timing goed op z'n plek en was niet overdreven vaak voorgekomen.

Het 2de deel begint toch tegen de 45 minuten en dan begint het maar spannender en mysterieuzer te worden. In zulk soort films is het een traditie dat de politie je automatisch niet gelooft en - toch om zekerheid van te zijn - er toch naar het huis wordt gekeken of de verdachte wordt ondervraagt. Natuurlijk vinden ze niets en, mocht er wat gevonden zijn, het uitmondt op totaal iets anders. Net als toen Ronnie in de garage ging zoeken en er een abrupte einde aan zijn zoektocht kwam. Gelukkig was het maar een grapje en had die z'n vriend in de maling genomen.

Het einde vond ik een beetje tegenvallen, want hoe kwam Shia erachter? Door nog geen seconde naar z'n computerscherm op 3 meter afstand te kijken en zo via Ronnie's opnames een rare beeld zag achter een luikje. Erg jammer dat die op zo een manier erachter kwam. Toch spannend en goed te volgen, maar wel voorspelbaar.

Ik vraag me af hoe dit zou hebben uitgepakt als het toch bleek dat het om een totaal onschuldig iemand gaat, een rare verbeelding gecreëerd door Shia's claustrofobische gekheid. Zou wel wat zijn en een hele rare wending zijn. Ben benieuwd hoe men dan zou reageren en bekritiseren.

Ben je toevallig wekenlang in je huis en wil je wat filmpjes kijken? Dan zou deze een aanrader zijn.

Lijkt me op het eerste gezicht een spannende film. Ga hem zeker bekijken vanavond!

avatar van KrimpenDrummer

KrimpenDrummer

Begint lekker luchtig met leuke humor, spanning bouwt al snel op en in de laatste act in het huis van Turner zat ik echt op het puntje van m'n stoel.
Stuk voor stuk goede acteurs. Dacht in het begin even dat Mr Turner Anthony Hopkins was, lijkt er wel wat op. Dus ook geknipt voor een psychopaten rol.
Tweede keer dat ik m zag, was alweer veel vergeten, en vond m weer reuze spannend. Vind het een aanrader.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Nou nee die gelijkenis zie ik echt niet met Anthony Hopkins, daar lijkt ie totaal niet op.

avatar van Hyaenidae

Hyaenidae

Vond 'm best wel tegenvallen. Ik had veel meer spanning verwacht, het komt echter in het laatste uurtje pas echt op gang. De rest kan echt door als een tienerfilm, weinig speciaals. Het einde vond ik ook erg tegenvallen, zoals meerdere hier al zeggen, is het erg vergezocht dat Kale van meters afstand in supersnelle opnames het hoofd van die dode vrouw kan zien. Ook snap ik niet hoe Ronnie ooit dat rooster heeft kunnen filmen. Als Kale later in het huis is staat er namelijk een kast ofzo voor, dusss!? Mjah, die kan er natuurlijk later voorgezet zijn. De spanning zat er op een gegeven moment wel goed in, maar ze hadden zoveel meer van deze film kunnen maken, echt zonde. Ook vond ik het overdreven dat de beste man een soort van graftombe onder z'n huis bleek te hebben met ontzettend veel lijken. Ik vond het gewoon een beetje... overdreven. Je gaat je dan ook zoveel afvragen en op het einde is alles koek en ei alsof er nooit wat gebeurd is.

Aardige film, maar ze hebben erg veel kansen laten liggen.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Shia acteert in deze film veel beter dan in al die transformer films bij elkaar!! En wat een lekkere vriendin had hij hier zeg!

avatar van Lennert

Lennert

Fijne film. Ook al moet ik iedere keer weer wennen aan het feit dat David Morse kennelijk meer bad guys dan good guys heeft gespeeld (ik ken hem toch vooral van The Green Mile), doet hij het toch wel erg fijn als sinistere buurman. LeBouef blijft voor mij ook iedere keer een aangename verrassing, een van de weinige jongere acteurs die in films een fijne combinatie van jeugdige onnozelheid en volwassen acteerwerk kan neerzetten.

Het concept is niet heel origineel (ik kan alleen Rear Window's remake met Christoper Reeve), maar houd de aandacht toch genoeg vast om nergens echt vervelend te worden. Niet alles is even logisch, maar de spanning zit er goed genoeg in om ervoor te zorgen dat ik mezelf tijdens de film niet teveel vragen stelde over de geloofwaardigheid van de gebeurtenissen. Wat wel jammer is, is het feit dat de film op bepaalde punten (helemaal het einde) gewoon net iets te licht is, een klein beetje meer horror of actie had geen kwaad gekund, want als het een beetje spannend wordt, falen het camerawerk en de belichting toch net teveel om het helemaal goed te maken.

Toch heb ik alles bij elkaar mezelf prima vermaakt, een ietwat braaf, maar toch erg fijn filmpje.

avatar van RyanReynolds

RyanReynolds

Ik heb de film al een stuk of 10 keer gezien maar het verveelt nooit.

En dat komt vooral door de 2 jongens Kale & Ronny ze zijn te grappig voor woorden.

En de film is ook nog eens spannend dus het is een perfecte film.

Met geweldige acteer prestaties

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Gisteren was hij op t.v ,nog een keer in de bios gezien ja echt een goede spannende film.

avatar van bollepeer

bollepeer

ondanks dat de film met cliché's aan elkaar hangt, is het toch een aardige film. met name door de top acteurs en het lekkere sfeertje. ondanks dat had deze film veel meer mogelijk heden. jammer dat dat niet benut is.

avatar van BBarbie

BBarbie

Helemaal niet slecht in zijn genre, maar had cinematografisch beter gekund. Sia LaBeouf speelde sterk en Sarah Roemer was een verrassing voor mij.

avatar van thunderball

thunderball

Deze tot nu toe altijd vermeden, omdat ik een tienerversie van de klassieke Rear Window niet zag zitten.
Een paar weken geleden toch maar eens geprobeerd.... en het viel me 100% mee.

Film begint zelfs behoorlijk serieus (had ik niet verwacht) en er is een langzame, zorgvuldige spanningsopbouw.
LeBouf weet de film goed te dragen en laat behoorlijk sterk spel zien,
maar het is Morse die de show steelt en die voor een paar aardige schrikeffecten zorgt.

Wel wordt het nooit zo nagelbijtend spannend als bij de beroemde scene uit de Hitchcockfilm waarbij Steward tot zijn afgrijzen moet toe zien, hoe Kelly in het apartement van de dader is, die dan plotseling thuis blijkt te komen, er zit hier wel een gelijksoortige scene in met de garage, maar die haalde het niet bij het origineel.

Alles bij elkaar zeker een onderhoudende en spannende film gericht op een tienerpubliek, wat het origineel niet kent.

Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

‘Enge buurman bijt voor 40minuut door de film heen’

Het verhaal is niet slecht maar wordt dik een (bijna) uur besteed aan Kale (die heel goed wordt gespeelt door Shia LaBeouf betere rol voor hem had niet gekund in de film) die ontdekt dat er een buurmeisje komt wonen naast zijn huis, en door zijn huis arrest en die vervelende kinderen en zijn verrekijker komt hij terecht bij het buurmeisje en zo vinden hun met elkaar de liefde en dan zit je bij de 40ste minuut ongeveer dan wordt er al duidelijker dat de buurman een seriemoordenaar is maar nog steeds geen actie maar wel een klein beetje spanning, bij de 60ste minuut dan begint de pret en spanning en dan na 40minuuten is de film afgelopen, allemaal erg slecht in elkaar gezet, de film wordt gewoon het eerste uur met romantiek gepropt en wordt langzaam op gebouwd naar de spanning zo is het dat de film nog 40 minuten overheeft voor de actie en de spanning en dan gaat het erg snel en zit je alweer aan het eind. 2,0*

avatar van xMilennx

xMilennx

Iedereen kan hier zeggen wat ze willen, maar ik heb bijna nog nooit met zoveel spanning voor het beeldscherm gezeten hoor! Zonder overdrijven(:

Is die buurman nu wel of niet een moordenaar? Tot op het einde werd dat maar niet duidelijk.

Op het ene moment dachten we; Oké het is wel heel duidelijk dat er iets mankeert met die man;

maar op het andere moment leek het dan weer gewoon allemaal op hol geslagen fantasie van de opgesloten puber... Heel goed gedaan!

Ik ga hem waarschijnlijk binnenkort met een vriendin nog eens zien.

Ben wel benieuwd hoe de film gaat zijn voor een tweede keer, want nu ik de ontknoping al weet kan ik me wel voorstellen dat er niet meer zoveel aan is...

Al zat er ook nog wel wat humor/romantiek in natuurlijk.

Maar volgens mij is het dus zo'n film die je maar eens eenmalig moet zien, als je eens écht goed in spanning wil zitten!

avatar van lvlvlv

lvlvlv

Zat aan de beeldbuis ge'plakt', zeer spannende film die geen halve seconde verveelt.