• 9.379.256 stemmen

Met onder meer: Shia LaBeouf, David Morse en Sarah Roemer

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 augustus 2007

Plot Disturbia

"The quieter the street, the darker the secrets...."

Na de dood van zijn vader wordt middelbare scholier Kale Brecht (Shia LaBeouf) nukkig, teruggetrokken en gedeprimeerd. Nadat hij op school een leraar heeft aangevallen, wordt hij veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Zijn moeder Julie (Carrie-Anne Moss) werkt dag en nacht om rond te komen maar oogst van hem slechts onverschilligheid en lethargie. Terwijl hij thuis verblijft begint hij argwaan te krijgen ten opzichte van zijn buurman: het begint er steeds meer op te lijken dat deze een seriemoordenaar is. Maar zijn deze verdenkingen slechts het product van een opkomende claustrofobie?

Kale Brecht

Greenwood Boy

Greenwood Boy

avatar van Sjieve

Sjieve

Niet meer dan middelmatige film. Begint "lekker" traag en is vervolgens nergens verassend, alleen maar spannend, meer niet.

avatar van rox91

rox91

Ik vind het schokkend beginnen als die jongen ineens zijn vader kwijtraakt, maar dan vind ik ook het schokkendste deel achter de rug.

Het laatste stuk met de moordenaar vind ik middelmatig, niet echt hel spannend.

Wel een origineel en goed verhaal.

avatar van eeff

eeff

Wat een ongelooflijke spannende film!!

Zo heb ik ze in tijden niet meer gezien...

Verhaal ook helemaal geweldig.

Het lijkt er even op dat het een trage film gaat worden met een slap verhaaltje....

Nou vergeet het maar.

SUPER!!!!!!!!! VETTE 5 ***************

avatar van Phobophile

Phobophile

Best leuke thriller. Wat ik voornamelijk mis is een plotwending of andere verrassing. De beloofde verwarring over realiteit en de verbeelding van de hoofdpersoon is eenvoudigweg afwezig. Hierdoor is er ook eigenlijk geen sprake van een echte 'ontknoping'. Als je het samenvattinkje van het verhaal gelezen hebt, dan staan je eigenlijk geen verrassingen meer te wachten.
Verder ben ik niet zo kapot van Shia LaBeouf. De verliefheid van de hoofdpersoon uit zich in een constant struikelen over woorden, onhandig gedrag en verward/onzeker kijken (hetgeen door zijn bruine puppie-ogen door mijn vriendin als schattig werd betiteld). Dit had ik in Transformers al gezien en ik ben het nu wel zat eigenlijk.

Deze niet zo bijzondere thriller is voor de rest echter wel aardig uitgewerkt. Men laat geen steken vallen en weet e.e.a. toch boeiend te brengen. Daardoor verheft de film zich mijns inziens toch net wat boven de middelmaat. Het einde vond ik tamelijk clichématig, maar m'n vriendin vond het bloedstollend.

avatar van ordeith

ordeith

heerlijke spannende film

avatar van s0njaa

s0njaa

Kijk, dit is weer eens wat anders..

Zulke films moeten er meer gemaakt worden..

EEN ORGINEEL VERHAAL

niet overal even sterk en misschien soms wat saai.. maar 3,5 sterren krijgt hij wel van mij

Zeer leuk vermaak

s0njaa schreef:

EEN ORGINEEL VERHAAL

Nou, zo origineel is het niet...

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

s0njaa schreef:

Kijk, dit is weer eens wat anders..

Zulke films moeten er meer gemaakt worden..

Zeer leuk vermaak

Nee, als je de klassieker Rear window hebt gekeken krijg je genoeg inspiratie voor het verhaal lijkt me.

avatar van DVD-T

DVD-T

W.M.J.M schreef:

Of Body Double,niet echt een klassieker maar ook al wel een oudje.Ook niet helemaal hetzelfde verhaal natuurlijk maar hier komt ook het observeren van de buren in voor.

avatar van eeff

eeff

eeff schreef:

Wat een ongelooflijke spannende film!!

Zo heb ik ze in tijden niet meer gezien...

Verhaal ook helemaal geweldig.

Nou vergeet het maar.

SUPER!!!!!!!!! VETTE 5 ***************

Iemand nog een tip voor een vergelijkbare film??

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Rear Window en Body Double dus...

W.M.J.M schreef:

Rear Window en Body Double dus...

Inderdaad. Twee van de beste films ooit gemaakt voor mij. In ieder geval grote favorieten

avatar van nokkie335

nokkie335

heel mooi, niet zo heel moeilijk te volgen en ook erg spannend en je weet tot het einde niet zeker of die lui nou gelijk hebben over die man of niet

kArIzMa_Movie

Dat de hoofdpersoon wegens electronisch huisarrest niet in staat is om (in een figuurlijke zin) vrij te bewegen, maakte de film alleen maar spannender.

De film steeg echt boven mijn verwachtingen uit! Kortom een prima film!

avatar van dever

dever

kArIzMa_Movie schreef:

De film steeg echt boven mijn verwachtingen uit! Kortom een prima film!

De film vond ik ook heel goed. Er zat doorheen de film heel veel spanning, kortom het neusje van de zalm

MARCUS CORVUS

Prima film! Goede spanning, bouwt lekker op, leuke acteurs, goeie muziek en goed in elkaar gezet.

De film deed me denken aan The Burbs, ook een leuke film met tom hanks. Dat is een comedy thiller met ongeveer hetzelfde verhaal, zonder huisarest maar met volwassenen. Beide films aanraders

MARCUS CORVUS schreef:

De film deed me denken aan The Burbs, ook een leuke film met tom hanks.

Uhm, Tom Hanks?

Uhm, Tom Hanks?

Jazeker!

Leland Palmer

Lijkt er wat mij betreft niet echt op, maar het kan natuurlijk Ik zoek eerder de vergelijking met Body Double en Rear Window, waar de film ook gedeeltelijk op geinspireerd is.

Leland Palmer schreef:

Ik denk dat je met Body Double de plank mis slaat HJS ook al is deze film erop gebaseerd.

Ik leg nogmaals uit voor de slechte lezers onder ons, HJS, dat deze film mij deed denken aan een andere film.

En daarna schreef ik dat ik enig overeenkomst zag, om nog specifieker te zijn; zoals de geschifte buren.

Niet meer en niets minder

Oh! Disturbia deed je denken aan 'The Burbs'! Ik dacht, toen je zei:

ook een leuke film met tom hanks
je meende dat Tom Hanks hier (in Disturbia dus) ook in speelde.

Vandaar de verwarring.

avatar van wessel11

wessel11

Wat een GOEDE film !! Zeer spannend

Zeker een Aanrader !!

Oh! Disturbia deed je denken aan 'The Burbs'! Ik dacht, toen je zei:

je meende dat Tom Hanks hier (in Disturbia dus) ook in speelde.

Vandaar de verwarring.

Haha. excuses. Wat een vergeten komma teweeg kan brengen

avatar van Kooshiba

Kooshiba

Dit is waarschijnlijk de laatste (goede) film die ik in de bioscoop gezien heb. Waarschijnlijk heb ik dan een hoop gemist maar ik vind dit zeker een aardig filmpje. Mijn broer (de DVD Freak van de familie) heeft deze onlangs aangeschaft en zelfs de tweede maal beviel die nog goed.

Het verhaal werd leuk opgebouwd, ik schrok me allen wel wild van dat auto-ongeluk in het begin en de acteurs speelden het allemaal erg leuk en vooral ook herkenbaar. Niet overdreven 'american pie achtige' tieners maar meer richting wat ik normaal acht.

tegen het einde aan wordt 'ie een beetje cliché maar dat hindert niet zoveel aangezien de rest het wel goedmaakt.

Veel meer kan ik zo 1-2-3 niet bedenken maar ik verhoog voorlopig mijn stem naar *4

avatar van thewho

thewho

Gisteren bekeken.Ik hoorde van veel mensen dat het een top film was dus dan ga je hem maar downloaden maar ik vond de film niet echt geweldig!Had er veel meer van verwacht!Het mooiste uit deze film was toch wel echt het buurmeisje:D

avatar van tims

tims

Ik had het idee dat ik naar een middelmatige tienerfilm zat te kijken. Vond deze film meer geinspireerd door Home Alone.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

13 in een dozijn film met dat ietsje meer. Verrassend of bijzonder wordt het nergens maar de film is best wel spannend en dat zorgt voor een behoorlijk beklemmende sfeer. Prima vermaak, zonder meer. De openingsscène is erg sterk overigens.

3,25 * (Dikke 3*)

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het duurt heel erg lang voordat het eindelijk een keertje spannend wordt, maar er zitten op het einde zeker genoeg spannende momenten in. Een echt verassende film is het niet.

avatar van soom

soom

Ik lag heerlijk relaxed op bed film te kijken, en dat is toch wel eigenlijk een must voor dit soort films. Lekker in je eentje een beetje een enge film kijken, geweldig toch? Ik vloog tenminste niet tegen het plafond aan, hoewel ik wel in de finale eigenlijk m'n vingers wilde opeten. Spectaculaire film. Ik vond Ronnie veel interessanter dan Kale, maar Shia is hier wel de hoofdrolspeler natuurlijk. Hij doet het ook lang niet slecht, maar toch blijft Ronnie net ietsje leuker voor mij. Alleen vond ik het begin echt weer een beetje vaag, waarom dit op deze manier gebeurde, vraag ik me af. Het hoeft natuurlijk niet allemaal voorgekauwd te worden, maar toch, dat gedeelte in de film stoorde mij persoonlijk nogal. Word ook niet uitgelegd, verder..

avatar van marjoleinnagel

marjoleinnagel

Hij is wel een beetje voorspelbaar, wel leuk gedaan. Niet heel eng, toch heeft het wat spannends. Leuk om een gezien te hebben.