Disturbia (2007)
Met onder meer: Shia LaBeouf, David Morse en Sarah Roemer
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 23 augustus 2007
Plot Disturbia
"The quieter the street, the darker the secrets...."
Na de dood van zijn vader wordt middelbare scholier Kale Brecht (Shia LaBeouf) nukkig, teruggetrokken en gedeprimeerd. Nadat hij op school een leraar heeft aangevallen, wordt hij veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Zijn moeder Julie (Carrie-Anne Moss) werkt dag en nacht om rond te komen maar oogst van hem slechts onverschilligheid en lethargie. Terwijl hij thuis verblijft begint hij argwaan te krijgen ten opzichte van zijn buurman: het begint er steeds meer op te lijken dat deze een seriemoordenaar is. Maar zijn deze verdenkingen slechts het product van een opkomende claustrofobie?
Kale Brecht
Greenwood Boy
Greenwood Boy
Nickvd
Goede film,
Ik moet zeggen dat ik iets niet snel spannend vind. Ik vind heel snel iets nep. Maar ik moet zeggen dat ik het een spannende film vond. En juist dat stukje romantiek maakt de film breeder.
Kort om Goede spannende film een 4.5 waar in mijn ogen!
prometida
Leuke film, ik heb er echt wel met plezier naar gekeken.
Er zat spanning plus een beetje romantiek in de film. Ook was de film best grappig op sommige momenten.
De spanning was erg goed opgebouwd terwijl je al kon raden hoe het zou eindigen.
Zo heb je nog eens wat te doen als je huisarrest hebt.
Het einde vond ik wel humoristisch; 'Samen romantisch mensen bespieden.'
Maargoed, ik zou hem best nog een keer kunnen/willen zien over een tijdje.
Ook waren de acteerprestaties wel goed.
Diesel
Nogal een chaotische film. Ik had het gevoel dat de regisseur niet precies wist hoe hij die 100 minuten vol moest maken. De film is meer een romantische komedie met actie en drama elementen, dan een horror/thriller. Veel komedie, weinig spanning. Net als je denkt dat het spannend gaat worden, wordt de sfeer totaal verpest door een komische scène. Zo begluurt de hoofdpersoon zijn buurman in de achtertuin, dat leek best spannend te worden, maar opeens houdt de scène op en wordt er geswitched naar heel iets anders..
D.J. Caruso maakt zich in deze film iets te vaak schuldig aan sfeerverpesting. Voor een thriller betekend dat meestal de nekslag. Een goeie thriller hoort in eerste instantie de juiste sfeer te hebben, dat had deze film dus abosluut niet. Zelfs Caruso's low buget actie/thriller Black Cat Run is beter dan deze Disturbia. 2 piepkleine sterretjes..
Materny
Sorry maar hij staat op 5.0* sterren, en ik hoef nii persee tezeggen wrm die op 1 staat
Volgens mij heeft iemand een crush op een hoofdrolspeler
PollyPeachum
Geen film waar je al te nuchter naar moet kijken, want dan roept hij veel te vragen op: waarom volop licht aan in je kamer als je buren begluurt, waarom de politie niet bellen, waarom de ouders van "vermiste" vriend niet bellen enz. enz.
Maar de acteurs maken veel goed. Het klikt gewoon tussen de spelers en dan moet je alles maar met een flinke korrel zout nemen.
Een aangename film om naar te kijken.
fluppebxl
Kwam erg traag op gang, maar dat stoorde niet echt, want ik vond het hele huisarrest-gegeven leuk om volgen. Van het echte spanning-gedeelte had men wel wat meer kunnen maken, en ik irriteerde me zo nu en dan aan de acties van onze held-hoofdrolspeler, maar het was best oké.
pilou
inderdaad zeer aardige thriller met enorm veel grappige fragmenten. Kijkt heel vlot en aangenaam. Een echte aanrader!
onelastgoodbye23
Disturbia was goed(: hij was grappig, spannend romantisch maar niet enq. je gaat wel helemaal meedenken tijdens de film of die man wel echt een moordenaar is of niet. en i luvv thrillers met een happy endinq..eentje waarin niet iedereen dood gaat 8-)
Turkeyloverz
Disturbia was goed(: hij was grappig, spannend romantisch maar niet enq. je gaat wel helemaal meedenken tijdens de film of die man wel eqt een moordenaar is of niet. en i luvv thrillers met een happy endinq..eentje waarin niet iedereen dood gaat 8-)
Had je beter niet kunnen verklappen, maar ik vraag me toch echt af waarom je de film niet eng noemt. Dat is ook helemaal niet de bedoeling van de film.
HeatWave
Heerlijk wegkijkertje deze film, ik vind het goed genietbaar hoewel toch ook vaak ver gezocht maar dat mocht de pret niet drukken.
joko16
13 in een dozijn thriller; helaas erg voorspelbaar allemaal.
Waar heb ik dat eerder gezien....
Norma
Matige film waarin alleen de scènes met David Morse en zijn Anthony Hopkins/Hannibal Lecter-look wel aardig zijn. De aanloop, en daarmee het grootste deel van de film, gaat over een paar pubers die lopen te geinen met een verrekijker; niet spannend dus.
t-i-m
Goede film......heel veel gelachen, soms geschrokken... het was van alles een beetje! 4.0*
feanaro surion
Onzin... De film probeert wel degelijk spannend én 'eng' te zijn. Zie de scènes met de drijvende lijken in de kelder
Mr_White
- 2067 berichten
Verwachtte er niet zoveel van maar vond hem uiteindelijk nog best aardig. Dat kwam vooral omdat de eeuwig ondergewaardeerde David Morse zijn rol zo geweldig neerzet.
Turkeyloverz
Spanning en horror liggen soms heel dicht bij elkaar. De film probeert met zo een scene de spanning wat te verhogen.
wvv89
Ik verwachtte er veel van door wat recencies op het internet te hebben gelezen, maar het valt toch erg tegen.
Er zit geen spanning in en het verhaal vind ik slap. Een stel kinderen die mogelijk iets bij de buren zien en daar dan na een tijdje op af gaan.
De 'spannende' scenes voelen allemaal zo verplicht aan dat het aan het einde van de film een gevoel geeft dat ik deze film snel moet vergeten.
*2,5
Hodgepodge
Ik vond het wel een leuke film. Acteurs waren best aardig, redelijke muziek en een boeiend, maar dun verhaal. Zo voor de zaterdagnacht goed te doen.
MLO
Wanneer je sommige onlogische details voor lief neemt, is dit een zeer vermakelijke film.
thysum
Vond t geen goede film..te vaak vond ik de reacties van de spelers onlogisch...ik had meteen de politie gebeld en anderen net zo.
N agent die in zn eentje in aktie gaat, zonder versterking op te roepen... is ook al zo onwaarschijnlijk..
Vond m daardoor ongeloofwaardig...mede ook door de verstandhouding van moeder en zoon...kwam niet uit de verf
Viel echt tegen ..kan dit geen thriller noemen..is echt n kinderfilm
Toch is t niet de slechste..maar meer dan matig zou te veel lof zijn..daarom 2,5*
stingree69
Om te beginnen: Sarah Roemer is een genot voor het oog. Hopelijk krijgen we nog veel van haar te zien in de toekomst.
De film zelf is een vermakelijk tijdverdrijf voor de zondagavond. Na 3 kwartier dacht ik wel 'wanneer gaat het er nou es van komen' maar op enig moment is er toch echt wel sprake van spanning. Het hoogtepunt wordt er wellicht wat te snel doorgedrukt en sommige acties zijn wel heel dom en voorspelbaar. Geen topper in mijn lijstje, maar een dikke 3,5 waard.
Cfour
Vond het best wel een goede film met leuk acteerwerk. Grappig en spannend. Meer Thriller dan drama. Ik heb genoten 4 sterren.
teuk
Geen geweldige film alles is al eerder en beter gedaan.
Dat vind ik nog een understatement. Ik vind het een zwaar overgewaardeerd broddelwerkje. En dan die vergelijking met Rear Window....... Voorspelbaar van de eerste tot de laatste minuut en een finale die vergelijkbaar is met alle dertien in een dozijn thrillers uit de jaren '80. Wat een sof na de redelijk goede recensie.
Vinco
Jammer dat het verhaal een beetje 2 zijdig is,het eerste uur gaat het vooral om de liefde en pas na dit uur komt de film op gang.
Ze hadden deze film veel verder moeten uitbouwen gelijk vanaf het begin.
Een leuke film voor tussendoor maar daar houdt het ook mee op!
3,0 sterren
"Claudia"
Het is zeker een goede film, maarrrrr ik vond hem wel erg voorspelbaar! Meteen vanaf het begin werd mij al wel duidelijk hoe de film een beetje in elkaar zat.
Toch zaten er wel goeie schrikmomenten in.
dewulfda
*2,5
net de film gezien en het helemaal eens met deze stelling!!!
ook 2,5* van mij
MrEd
Niet echt een bijzondere film. Pas de laatste 20 minuten wordt het wat spannender. Wordt naar mijn mening iets te hoog gewaardeerd.

Thriller 'Disturbia' met Shia LaBeouf verdwijnt eind deze maand van Netflix

In de ban van 'Baby Reindeer' op Netflix? Deze films blijven ook obsessief met je bezig

Netflix verwijdert onder meer deze vijf goede films voor de jaarwisseling

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goed beoordeelde films toe

Dear Frankie
Drama, 2004