• 9.380.400 stemmen

Met onder meer: Shia LaBeouf, David Morse en Sarah Roemer

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 augustus 2007

Plot Disturbia

"The quieter the street, the darker the secrets...."

Na de dood van zijn vader wordt middelbare scholier Kale Brecht (Shia LaBeouf) nukkig, teruggetrokken en gedeprimeerd. Nadat hij op school een leraar heeft aangevallen, wordt hij veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Zijn moeder Julie (Carrie-Anne Moss) werkt dag en nacht om rond te komen maar oogst van hem slechts onverschilligheid en lethargie. Terwijl hij thuis verblijft begint hij argwaan te krijgen ten opzichte van zijn buurman: het begint er steeds meer op te lijken dat deze een seriemoordenaar is. Maar zijn deze verdenkingen slechts het product van een opkomende claustrofobie?

Kale Brecht

Greenwood Boy

Greenwood Boy

avatar van Ant

Ant

Lekker filmpje om zo met wat pils te bekijken!

avatar van HtoJ

HtoJ

leuke film en op sommige momenten heel spannend, maar al met al blijft het wel daarbij en staat het gewoon garant voor een leuk avondje film kijken, ik zeg 3 sterren

avatar van Romek

Romek

Goed te kijken, en weinigs vervelends aan...

Alleen de clou was alvorens te volgens en te redeneren...

Verder lekker om weg te kijken...

avatar van ericos

ericos

In het begin van de film is het echt een feel-good film. Later draait dit helemaal om en barst de spanning los!

Hele leuke opbouwende film. Ik vind vooral Labeouf heel leuk acteren!

avatar van deStef

deStef

best aardige film. Alleen had op het einde de rollen van de andere spelers wat beter uitgelicht mogen worden. Maar ach, ik stoorde me daar niet aan, maar mijn medekijkers wel.

Leuk voor een avond, 3,5*.

avatar van The_Game

The_Game

Deze filmheb ik gisteren in de bios gezien, hij was wel de moeite waard. Op het begin vond ik het allemaal wel een beetje tegenvallen, toen was het enige pluspuntje van de film Sarah Roemer, die er erg leuk uitziet. Na de 2e helft komt dan toch eindelijk de spanning en weet David Morse een erg goeie psycho rol neer te zetten.

avatar van cosmicon

cosmicon

Romek schreef:

Alleen de clou was alvorens te volgens en te redeneren...*3

Ehm......wat???

Het begin is iets wat saai, maar als je er wat langer naar kijkt barst het verhaal los.

Opbouwend verhaal met een goede nieuwe en oude acteurs.

Had hier veel van verwacht, maar viel mij erg tegen.

Komt maar niet op gang en wil maar niet spannend worden. Pas in het laatste kwartier een beetje aktie, maar dat kan de film niet redden. En een weinig verrassend plot

avatar van Fargo78

Fargo78

Gisteren gezien en ik ga volledig mee in bovenstaande post van marc de jong.

Teveel onlogische reacties van de acteurs, de film roept een aantal vragen op en dat maakt een film nu eenmaal niet beter. Juist toen het wat spannender werd, was het binnen tien minuten afgelopen.

avatar van wimaroca

wimaroca

jammer genoeg te voorspellend

vrij aardig gespeeld

een 3*

avatar van kimmieyy

kimmieyy

ik vond de acteurs het wel goed doen, maar er waren te weinig schrikmomenten! En ik vond het einde voorspellend!.. Ik had toch meer van de film verwacht

*3,5

avatar van Quentin

Quentin

Uitstekend eerbetoon aan Rear Window, geestig en behoorlijk spannend met een uitstekende cast (vond zelfs LaBeouf, tegen verwachting in, prima). dikke 3,5*

avatar van HeatWave

HeatWave

Ant schreef:

Lekker filmpje om zo met wat pils te bekijken!

Helemaal mee eens, maar welke film niet?

Trouwens soms familie van Adam, (Ant), ha ha ha, o.k. dit was even een flauw grapje tussen door, om dit te begrijpen moet je trouwens wel in de jaren ´80 opgegroeid zijn, maar ach, laat maar.

Nog even iets over deze film, je hebt helemaal gelijk, lichtgewicht filmpje, niets meer niets minder. Het heeft gewoon wel wat, zonder dit overigens echt negatief te bedoelen.

Lekker filmpje. Een beetje voorspelbaar maar het bleef toch wel spannend. Ik heb ervan genoten.

avatar van The_Elite35

The_Elite35

Hele mooie film ik heb hem nu 1 keer gezien en ik denk dat als ik hem nog een keer zie dat ik me nog steeds vermaak

avatar van The One Ring

The One Ring

De vergelijking met Rear Window ligt heel erg voor de hand en is ook niet onterecht. Want met Rear Window maakte Hitchcock een van zijn beste films en als je daar tegenop moet boksen moet je als film van goede huize komen. Ik was dan ook blij om te zien dat Disturbia op dit gebied zeker geen slecht figuur slaat.

Het is dan ook geen kopie of zelfs remake van Rear Window. Alleen het uitgangspunt wordt geleend, maar qua uitwerking zijn ze totaal verschillend. De keuze om jongeren de hoofdrol te geven was er eentje die mij vooraf niet zo aansprak, maar het pakt prima uit. LeBeouf speelt zijn rol erg leuk. Zelfs Sarah Roemer, die in essentie eigenlijk een rol speelt die alleen maar een mooi uiterlijk vereist (en dat is zeker gelukt), weet haar personage toch wat extra's mee te geven. David Morse is ook prima gecast. Alleen de komische sidekick van LeBeouf had van mij niet gehoeven. LeBeouf weet meer humor in zijn personage te stoppen dan die sidekick met al zijn geschmier.

De film wisselt drama (gelukkig nergens te overdreven), met vrij geslaagde humor en spanning prima af. Dat de film tegen het einde aan meer een standaard thriller wordt met een hoop clichés is wat jammer, maar de spanning verdwijnt gelukkig nooit helemaal. Al had de film toch wel een origineler einde verdient.

3,5* Uitstekend tussendoortje.

avatar van frank92

frank92

ik vond het een geweldige film ga hem zeker nog eens kijken ik geef hem een

Leuk filmpie, ook niet echt bijzonder, wordt nooit echt spannend. 3 sterren.

avatar van Arabyus

Arabyus

Deze film sprak me wel erg aan. leuk om te kijken. daarom verdient deze film een 5 van mij.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

zeer goede film, begin is super en het einde zeer spannend het midden gedeelte gewoon GOED.4,0

avatar van boterham

boterham

Bij vlagen spannend en weinig vernieuwend. Leuk om een keer gezien te hebben maar ook niet meer dan dat.

avatar van superred

superred

Goede film. Af en toe heel spannend.

avatar van Emilio Santos

Emilio Santos

Zeer goede film, boeiend van het begin tot het eind. Op het einde van de film ook lekker veel spannende momenten. Deze film krijgt een dikke 4*

avatar van The Last

The Last

Net gezien. Was op zich wel een vermakelijke film, af en toe spannende momenten, vooral richting het einde. En af en toe moest ik ook wel is om Kale lachen. Maar 't is niet meer dan dat.

3,5 sterren.

avatar van inge*

inge*

Vond het een hele goeie film, van begin tot eind erg spannend.

avatar van sillus

sillus

Niet afgekeken.. Vond het na een uur kijken wel genoeg en mijn aandacht dwaalde af. Hoewel ik Shia LaBeouf wel een aardige acteur vind kon dit mijn aandacht ook niet vasthouden. Het kwam me allemaal erg ongeloofwaardig over.

Een 2 voor de moeite.

avatar van Stanlytookie

Stanlytookie

Vond dit een zeer sterke film. Voor mij wel origioneel want ik heb Rear Window niet gezien. Film begint rustig en bouwt zich langzaam maar zeker naar het ontknopingspunt wat erg spannend is. Shia Lebeouf bewijst met deze rol plus die van Transformers en volgend jaar Indiana Jones dat hij een "upcoming actor" is. 4.5 ster.

avatar van behangdelul

behangdelul

Een in een dozijn, maar toch sterk! Shia LaBeouf Valt mij tot nu toe ook nog heel positief op....3,5*

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Slap werkje die makkelijk te verteren is. Had eerst het gevoel alsof dit een komedie moest voorstellen..Heb me zitten ergeren aan Shia LaBeouf. Erg plat spel dat grappig moet worden door overacting. Niet de eerste keer dat ik hem dat zie doen.

2,0