- Home
Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans
Releasedatum: 28 juni 2007
Plot Live Free or Die Hard
"The old school cop is back!"
Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.
- Trailer (YouTube)
- Live Free Or Die Hard (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Taylor
Raj
Agent Molina
DVD-T
Misschien een beetje te veel gericht op het visual effects aspect maar Die Hard 4.0 is elke keer weer een genot om te kijken. Je ziet niet elke dag een truck verwoest worden door een straaljager.
Verhaal heeft een erg goed plot. Een land overnemen doormiddel van een computer is iets wat vandaag de dag als onderwerp behoorlijk actueel is en in theorie ook best mogelijk is. Behoorlijk angstaanjagend. Het verhaal van McClane en een jonge hacker daarin verweven beloven een goede Die Hard film. En dat is het zeker.
De actie is weergaloos, het tempo ligt lekker hoog, de visuals zijn erg goed en de sound design is fantastisch. Acteerwerk is goed, al ben ik nooit echt een fan van Olyphant geweest. De aanwezigheid van Mary Elizabeth Winstead is natuurlijk geweldig maar toch niet echt nodig geweest.
Een erg goede (Die Hard) film en een weer een stukje beter dan With a Vengeance.
IH88
“McClane? I thought I killed you already.”
“I get that sometimes.”
Een lekker vierde Die Hard avontuur. De actie is wat grootser aangepakt dan in de vorige delen en alhoewel dat niet altijd even goed uitpakt, ziet het er wel spectaculair uit. Het belangrijkste is dat Willis er nog echt zin in heeft en als icoon John McClane rolt weer de ene na de andere heerlijke oneliner van zijn tong.
McClane overleeft weer de meest bizarre situaties en uiteraard moet hij weer alles in zijn eentje opknappen. Met wat hulp van nerd Justin Long die een vermakelijke chemie heeft met Willis. Bad guys die veel achter hun computerschermen zitten is niet altijd even spannend maar de film komt een aardig eind, en fossiel McClane die te maken krijgt met cybercrime levert natuurlijk veel grappige dialogen en situaties op. Humor, actie, een grommende en chagrijnige McClane, kleurrijke bad guys en incompetente overheidsorganisaties… Soms hoeft het niet moeilijker te zijn dan dat.
Goeie film waarin John McClane een hacker moet beschermen die niet weet waarmee hij bezig is. Een laat vervolg dat het op sommige punten over een andere boeg gooit. Mede hierdoor komt het echte 'Die Hard-gevoel' maar sporadisch voorbij. Verder gewoon een goeie actiefilm met een aantal prima en spectaculaire scenes en uiteraard is Bruce Willis opnieuw vermakelijk in de rol van John McClane.
loneranger
Deze vierde aflevering haalt het niet helemaal bij de vorige drie maar dat maakt het nog geen slechte film. Willis is weer goed op dreef en hij heeft een lekkere chemie met Justin Long. De actie is ook OK. Alleen de bad guys komen wat vlakjes over, vooral Olyphant kan niet in de schaduw staan van Sadler, laat staan van Rickman en Irons. De beste Baddie is Maggie Q die ook nog eens aantrekkelijk is om te zien. Tot slot, deze film is een meesterwerk vergeleken met de opvolger.
FlorisV
Deze wil maar niet vervelen, ook niet na hem al 3 keer gezien te hebben. Hoewel het aangedikt is, alles is dik in orde: verhaal, humor, spektakel, choreografie van gevechten. De actiescenes zijn niet alleen prachtig gefilmd maar ook creatief bedacht. Het is veruit het meest spectaculaire deel van de Die Hard reeks. En de dochter van McClane is een geweldige toevoeging, maar vooral Justin Long steelt de show als compunerd die McClane moet helpen. Willis doet de rol met zijn ogen dicht maar zet weer op intense wijze de juiste toon tussen humor en ernst met alle over de top actie, compleet met primitieve gromgeluiden. Genieten!
Antinous
Slechte film, ik vind de oudere eerste 3 delen alleen goed en het beste.
Bruce Willis is hier al te oud. het mist de flair van de eerste delen toen hij jonger was ,
maar waarom moeten ze toch overal mee doorgaan met vervolgdelen als de acteurs al oud en versleten zijn.
met Stallone precies hetzelfde. laatste deel Rambo en Rocky waren ook niks aan!
Kondoro
Ik ben aardig op dreef al zeg ik het zelf, en ook dit vierde deel van de ‘Die Hard’ reeks kon er niet aan ontkomen op deze mooie vrijdag avond alweer. Ik moet zeggen dat de serie nog niet verveeld, al ben je er wel een beetje klaar mee hoe heldhaftig John McClane constant overal levend van afkomt en deze film was daar mee wel het ergst en ik denk dat de reeks vanaf nu ook zijn hoogstandjes zo langzamerhand wel heeft gehad. De film gaat mee met zijn tijd, en we zijn helaas de simpele actie kwijt zoals je vooral mooi zag in de eerste drie delen en we richten ons nu meer op de technologie van deze dag, dat was aan de soms best slechte CGI te zien maar, ook aan het onderwerp waar McClane aangebonden word.
Toch zit me sommige dingen best dwars, en dat zijn vooral wat details vanuit het verleden. Hoe is McClane opeens zo nuchter en van zijn alcoholverslaving af? Dit was een groot standpunt in het derde deel en dat mistte ik nogal in dit vierde deel. Je kan soms inderdaad wel zeggen dat deze films erg van elkaar losstaan aangezien je zonder enig achtergrondinformatie de film in en uit gaat waarbij het lijkt alsof McClane nog nooit op het doek is verschenen en dat is soms best jammer.
Ook de clichés uit de voorgaande delen moeten terug komen, zo was het irritants dat McClane bij het doden van Thomas Gabriel zo nodig het zinnetje “Yippie-kai-yay, motherfucker” wou gaan zeggen maar net op tijd stopte, deze dingen hoeven voor mij niet want dit is iets moois uit het derde deel en dat gaat er niet voor zorgen dat dit vierde deel plotseling net zo goed word, verzin in iets nieuws als regisseur dan constant dezelfde dingen te willen herhalen in vervolg films dan wat erg populair was een film ervoor.
‘Live Free or Die Hard’ was zelden echt héél bijzonder maar, voor heerlijke actie scenes ben je wel thuis bij de film. De film stelt soms weinig voor, alleen qua productie zit erg veel goed in elkaar en het verhaal verveeld nergens heel erg waardoor de film best makkelijk was om uit te zitten, en stiekem blijft het toch wel leuk om Willis de sterren van de hemel te zien spelen. Helaas worden ze allemaal ouder (net zoals wij) en spatten de vonken er wat minder van af dan de eerste deel delen, qua actie zit het echt wel snor maar het word er nergens bijzonder door.
Thomas Gabriel: “McClane? I thought I killed you already.”
John McClane: “I get that sometimes.”
Zoals ik al zie speelt Willis de sterren weer van de hemel, en is met zijn rol van John nog lange niet klaar en schittert weer op je beeldscherm. Hoewel het dan wel de oudere versie is, we worden allemaal ten slotte per dag wat ouder, vind ik het nog geen ramp om Willis te zien schitteren in actie films als ‘Live free or Die Hard’. Een perfect gezicht voor de reeks die zeker niet vervangen hoeft te worden. Timothy Olyphant speelt een perfecte rol van Thomas Gabriel, de slechterik in de film die via computer hacks Amerika plat wil leggen van grondstoffen zoals elektriciteit en noem zo maar op. Een toffe rol, al zeg ik het zelf. Maggie Q mag er ook wel wezen als één van de meesterbreinen van Gabriels en Justin Long speelt een aardige rol van Matthew 'Matt' Farrell.
Het verhaal was vermakelijk, we openen de film met het hoofd onderwerp ‘computer hacken’ wat later al snel verspringt na weer een achtervolging van John McClane achter een stelletje bandieten. Echter zijn dit niet zomaar bandieten nee, ze leggen bijna heel Amerika plat met hun plan en kunnen hiermee de grootste delen van Amerika mee plat leggen. Willis word bevelen om Matt Farrell op te halen, nadat er een grote hack plaats vond bij de F.B.I. en hem in veiligheid te brengen, hoewel er eerder al een hacker om het leven is gebracht door middel van een bom aan zijn computer, gebeurt dit ook bijna bij Farrell alleen komt Willis net op tijd. Farrell word aangevallen door een aantal huurmoordenaars en brengt Willis, Farrell in veiligheid. Tegelijkertijd gaat Gabriels met zijn groep stapje voor stapje verder en hackt zo ook de tv maatschappijen en noem zo maar op. Farrell en Willis gaan achter de groep aan om ze tegen te houden en komen zo in allerlei moeilijke en onmogelijke situaties tegen.
Maar het was allemaal wel geinig en vooral lekker over-de-top aan actie. Zo heb ik nog nooit een F-35 met een vrachtwagen in gevecht gezien waarbij Willis ook nog in staat is om te overleven van de kogels van de F-35, die doorboren je anders aardig goed, maar ook de raketten kunnen Willis niet stoppen in zijn vrachtauto. Heerlijk! Of hoe Willis de helikopter van Gabriels neer haalt met een politieauto is ook gewoon geweldig, en dan ook gewoon nuchter blijven. Dat is sowieso iets wat deze film gewoon perfect maakt. De CGI ziet er dan vaak genoeg niet of erg amateuristisch uit, het blijft een toffe film.
Dus aan actie en mooie geografie geen gebrek. Willis schiet er wat op los, en word vaak genoeg aangevallen wat de film super gaaf maakt. En dan moet ik toch zeggen dat ik me met dit vierde deel uitstekend heb vermaakt, en hoe cliché het ook mag wezen de film blijft goed, leuk en lekker herzenloos.
Shadowed
Blijft prima.
Voor deeltje 4 blijft de reeks nog steeds overeind staan. De actie is inmiddels niet meer zo lomp als de eerste paar delen en de schurken zijn ook helaas hier wat minder interessant. De film kent meer PG-13 actiescenes, hetzelfde als The Terminator reeks eigenlijk.
Willis heeft zich nu kaalgeschoren en dat is voor zijn rol wel even wennen hier. Justin Long speelt zijn rol ook wel met enige overtuiging, precies zoals het hoort. Olyphant is ook wel redelijk, maar een minder interessant personage ondertussen.
De film kent een hoop over the top momenten, die eigenlijk niet altijd in de reeks thuishoren. Maar de film blijft lekker wegkijken en blijft daarmee lekker vlot zijn. Ik geef dit deel wederom opnieuw een voldoende. Redelijk leuke reeks.
Fisico
Die hard 4.0 zag ik al enkele malen. Het blijft een sterke film binnen het genre. Aan geweldige explosies en actiescènes absoluut geen gebrek. Deze keer neemt de steeds ouder wordende John McClane - of is het Bruce Willis? - het op tegen een nog meer geavanceerde groep cybercriminelen. Privé heeft hij het nog steeds niet op een rijtje en het gekibbel met het vriendje van zijn dochter is best geestig. De daaropvolgende simpele klus bij Farrell loopt uit op een toffe shoot-out. Het is het startsein van een topactiefilm.
Bruce Willis blijft in de rol van McClane iconisch. Het is een rol die niet zomaar in te vullen valt voor een andere acteur. Over the top actie, te veel om op te noemen zoals de heli, de jet en de scènes met Mai, maar hé, het is een Die hard eveneens doorspekt met de traditiegetrouwe cynische opmerkingen. De cyberaanval is wel nogal simplistisch en oogt simpel. Het is en blijft ook een one man show waarbij het andere politiekorps verbleekt tav McClane, tja. Vernieuwend is het allemaal iet, maar wel goed dat de premisses van Die hard overeind gebleven zijn. Blijft erg vermakelijk om telkens opnieuw te zien. Sowieso één van de beste reeksen in het genre zoals oa Lethal weapon er ook één is.
Filmkriebel
Heel behoorlijk al vind ik er niet meer de echte Die Hard feel van de eerste en tweede film in terug. Geen kerstsfeer, iets meer inwisselbare actiefilm (Die Hard? Mission Impossible? Wat is het verschil nog?) maar gelukkig met de nodige humor erin en een sidekick die wel goed paste in de film, waarin de dreiging komt van een bende cyberterroristen die de hele maatschappij willen plat leggen. Enkele actiescènes waren indrukwekkend : met de auto in de liftschacht en het gevechtsvliegtuig tegen een truck kicken zwaar ass, al was die laatste ook zeer onwaarschijnlijk. Het betere actie-entertainment.
cor1946
Al gezien maar vergeten om sterren te geven. Bij deze. Een heerlijke actie film.
deventerate
Eerste film van de Die Hard-franchise die ik heb gezien. Heel leuk om zo terug te keren met een rol!
Don Homer
Dit noem ik nog eens actie!
John McClane (Bruce Willis) wordt weer opgetrommeld en de problemen zijn groter dan ooit tevoren. Heel Amerika is in gevaar omdat de boeven allerlei computernetwerken in handen proberen te krijgen.
Ideale munitie voor goede actie. Alweer mijn vijftiende film met Willis, die duidelijk gegroeid is in zijn rol(len). In Live free or Die hard (2007) vliegt hij alle kanten op in verschillende verrukkelijke actiescènes.
Dat was het dan ook wel want het verhaal is over the top, onrealistisch en vaag (understatement), de overige acteurs matig en het verhaaltje eromheen flinterdun. Dat laatste is maar beter ook
Voor mij tot nu toe de beste die hard!
Chainsaw
Geregeld claimen mensen dat vanaf déze film de Die Hard serie enorm bergafwaarts ging. Ik heb zo het idee dat die mensen Die Hard 2 zijn vergeten en zich Die Hard 3 in hun herinnering veel mooier hebben gemaakt. Beide zijn prima actiefilms verder, net als deze. Er is niets uitmuntends, vernieuwends of baanbrekends te vinden en Bruce Willis is al druk bezig met acteren op de meest slaapverwekkende automatische piloot aller tijden, maar qua vermakelijke en verzorgde actie doet de film weinig onder vergeleken met de vorige twee. Wel ontbreekt het aan wat kleurrijke personages. Men probeert nog wel wat met Long en Smith, maar het spat niet echt van het scherm. Meest krankzinnige is nog wel dat men Timothy Olyphant cast als schurk, maar hem schijnbaar hebben gevraagd om al zijn charisma thuis te laten. Was waarschijnlijk te duur.
3 sterren.
knusse stoel
Prima actiefilm maar bij lange na niet realistisch.
Er wordt veel CGI gebruikt want de "ongelukjes" die John McClane overkomen, zouden voor een gewoon mens dodelijk aflopen. Hangend aan een auto die ieder moment in een liftschans naar beneden kan donderen, met een vrachtwagen op een neerstortende autoweg overleven en vervolgens met de F35 neerstorten, kogels ontwijkend in een ontploffend appartement en ga zo nog even door.
Maar goed, hoe gekker de filmsituaties, hoe mooier?
De taferelen zijn uitermate boeiend voor ons als kijkers en het verhaal loopt ook aardig. Als de mensen e.d. echt zijn in deze film, dan hebben ze behoorlijk wat stand-ins ingehuurd.
Hoe ver de voorvallen van deze film bezijden de waarheid liggen weet ik niet maar aan het einde van de film, als je gedachten er nog eens op loslaat, hoop je dit nooit mee te hoeven maken. Een horrorscenario!
Hoe veilig is onze elektrische/elektronische wereld eigenlijk? Zouden we het overleven zonder elektrisch en allerlei electronica?
In elk geval heeft de film ons ruim 2 uur bezig gehouden en de waardering is een 7+.
Lovelyboy
Het is maar wat je zoekt in een film, en wat ik zoek of accepteer zit in ieder geval niet in dit deel van Die Hard. Jaren geleden, in mijn vorige leven als bewoner alhier, de film al eens keihard gekraakt vooral omdat er mensen waren die met droge ogen beweerden dat dit allemaal realiteit was. Laat ik het zo zeggen dat mijn beste kameraad één van de top ICT mensen is uit de provincie en die kwam na het zien van de film niet meer bij van het schuddebuiken. Wat een onzin was zijn kort samengevatte mening. Daar werd toen nogal wat aanstoot aangenomen door een gebruiker hier want ik nam het allemaal zo serieus. Tja, sorry hoor, soms heb ik van die buien.
Daarom hou ik het kort vandaag en meld verder slechts dat de titel en karakter verder uitgemolken worden, met een plot dat wellicht bij de tijd past met het oprukkende internet en cyberaanvallen, toch zie ik liever McClane zoals we hem gewend zijn in de jaren '80 en '90 op één locatie zoals in 1 en 2. 3 is ook best nog wel te doen, maar daarna hadden ze van mij mogen ophouden want in feite hebben we het allemaal al eens gezien.
teigertje
- 2079 stemmen
Nog steeds een ijzer sterke spectaculaire aktie film.
Die van het scherm knalt.
Een gigant van een vervolg van de Die hard films.
Bruce Willis op zijn beste.
Die credits kunnen hem, nooit meer ontnomen worden.
En meer dan verdiend.
Een aktie film, van de hoogste orde.
xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken, ditmaal op Bluray!
Blijft een heerlijke actiefilm, geen moment verveeld met deze film, veel actie, achtervolgingen, explosies etc, vooral richting het einde werd hij steeds beter met het hoogtepunt op de snelweg met de F-35 en de vrachtwagen.
Leuk verhaal dit keer met een groep hackers die alles plat leggen.
Op naar het 5e deel.
Neder0001
Wel het minste deel tot nu toe. Mist gewoon iets dat de eerste drie delen wel hadden.
eddy kiprich
Persoonlijk vind ik de beste van de serie. De interactie is geweldig, de generatiekloof mbt technologie wordt mooi neergezet. Echt een topper deze film!
boemboem27
ook deze de vierde in de reeks is opnieuw weer een geweldige actiefilm
daarom waardeer ik deze wederom met 4*
genoeg actie,lekker verhaaltje weer