• 9.375.212 stemmen

Butterfly on a Wheel (2007)

Thriller / Drama | 95 minuten

Met onder meer: Pierce Brosnan, Gerard Butler en Maria Bello

Releasedatum: 25 oktober 2007

Plot Butterfly on a Wheel

"Lives will be broken"

Neil en Abby Warner hebben een goed en gelukkig leven. Samen met hun dochter Sophie leiden ze een prettig en zorgeloos bestaan. Hun leven verandert totaal op het moment dat Sophie gekidnapt wordt. Ten einde raad besluiten ze de orders van de kidnapper (Pierce Brosnan) op te volgen, om zo hun dochter terug te krijgen. De moed zakt hen echter in de schoenen wanneer duidelijk wordt dat de man een psychopaat is, die niets te verliezen heeft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Wat een enorm goed verhaal zit er in deze film... ik had het in ieder geval nooit verwacht!

Het verhaal krijgt op het einde inderdaad een verdomd leuke wending.

Wat ik ook erg goed vond waren de verschillende apart gefilmde momenten.

Wat minder doordacht was, was het met volle vaart tegen de betonnen rand aanrijden en er vervolgens een schade vrije auto aan over houden.

Al met al een zeer mooie film en dus een aanrader

avatar van markie1978

markie1978

Een geweldige film, vooral het einde is zeer goed. Wel zijn er een paar dingen die wat beter door dacht moesten worden, ze nemen namelijk een taxi terwijl zij geen beschikking hadden over geld, maarja dat zijn natuurlijk kleine details. Pierce Brosnan is geknipt voor deze rol. 5*

avatar van MarieGabriel

MarieGabriel

Goede film, je zit echt te denken aan meerdere redenen waarom ze gekidnapt worden. Einde verrassend.

avatar van Diederik58

Diederik58

Uitstekende thriller. Tot het einde toe boeiend en vooral verrassend.

Acteerprestaties van Brosnan prima. Aanrader

avatar van hardermach

hardermach

Echt een goede film. Type film waar er naar mijn mening te weinig van worden gemaakt. Het blijft lekker spannend tot het einde. Eigenlijk is het de hele film spannend. Gewoon Top

avatar van Sutherland

Sutherland

Leuk kat en muisspelletje wat wel op een gegeven moment een beetje begon te vervelen, maar toen kwam het einde! Ik zag het echt niet aankomen en was aangenaam verrast.

Dat accent van Brosnan had echt niet gehoeven, maar wat zet ie een goede rol neer!

avatar van sniffan

sniffan

Wat een slecht film. Vanaf het begin was het al duidelijk wie erbij hoorde. Het werd me een beetje langdradig, dat op en neer gerij met die tdikke auto. En het verhaal: daar zijn er tien van in een dozijn.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

sniffan schreef:

En het verhaal: daar zijn er tien van in een dozijn.

Dat is eigenlijk goed?

avatar van Thomas

Thomas

Eerste kwartier toch wel erg matig... the cast is oke.. maar eh.. je hebt het allemaal wel een keer gezien.. en het plot.. aardig gevonden,,, maar meer ook niet.. vooruit 3*

avatar van Baklap

Baklap

Helemaal niet vervelend om naar te kijken. Vond de rol van Pierce B goed uitgewerkt en goed geacteerd... heb me niet verveeld. Film gaat wel een beetje uit als een nachtkaars maar dat nemen we dan maar voor lief een mooie 3.

avatar van wimaroca

wimaroca

Geen vervelende film,maar als ze mijn dochter zouden ontvoeren denk ik dat ik anders zou reageren als Gerard Butler,en die vond ik ook maar slecht acteren,het einde was idd niet verkeerd maar hadden ze nog verder kunnen uitpakken!

avatar van flyer

flyer

Prima film die een onverwachte wending neemt die ik niet voorzien had. Snap niet wat andere nu meer hadden verwacht aan het einde in mijn ogen kon er geen ander einde zijn. Dus voor wie de film nog wil zien zeker een aanrader

avatar van Pur

Pur

Voordat de film begint en je leest zo eens het verhaal lijkt het verhaal wel wat weg hebben van Trapped.

Het begint met het perfecte stel dat het perfecte leven heeft. Mooi huis, nog steeds een goed huwelijk, lief kind en mooie carriere. En je vraagt je dan toch onwillekeurig af waarom juist zij het slachtoffer zijn van deze psycho.

En zo kabbelt het verhaal wat voort waarbij de psycho wat achteloos lijkt te spelen met z'n 2 slachtoffers. En dus zie je het einde totaal niet aankomen.

Zeker geen enorme klassieker maar wel een film die boven de middelmaat uitsteekt wat mij betreft.

avatar van Wolff

Wolff

geweldige goeie thriller echt een aanrader vooral niet voorspelbaar het einde. dit soort films moeten ze meer maken

avatar van Skrean

Skrean

Mooi vormgegeven, spannende film met daarin geweldige acteurs.

Het verhaal is zo spannend dat ik na de film helemaal uitgeput zat te hijgen. Het einde is goed en iets wat ik totaal niet had verwacht.

Pierce Brosnan speelt een heerlijk harde/ruige gast.

De titel Shatered is al een zich een plagiaat..

Een film (thriller) met deze zelfde titel en met een voor Nederland en Belgie andere titel namelijk Plastic Nightmare, is reeds tussen 1990 en 1995 gemaakt. Het start als volgt een auto stort in een ravijn waarna je het gezicht van een der slachtoffers door de ruit ziet gaan. De ruit (vertraagd in beeld) krijgt even de vorm van het gezicht van het slachtoffer.

Daarna begint een rollenspel waarin gedurende de film langzaam duidelijk begint te worden wat er loos is. Is het opzet? Wat is de identiteit van het slachtoffer? de zijne of van iemand anders?

Oh als ik zo doorga wordt je nog nieuwsgierig he.... Dan stop ik maar...

Probeer hem eens te vinden...Zeker weten dat ie beter is. (een echte puntje van je stoel film) En die zijn er slechts weinig. Zoiets als Silence of the Lambs..

avatar van Xstream

Xstream

Verrassende film. Wat ik persoonlijk een beetje miste was een stukje spanningsopbouw. Die is er wel, maar je voelt hem niet. Ook de omgevingen en film style zijn niet super inspirerend, maar het verhaal en acteer werk is zeer interessant en maakt dit een bovengemiddelde film die meer had verdient dan "straight to video".

Check m'n volledige review:

Butterfly on a Wheel Review >>

avatar van gerrit019

gerrit019

Origineel en boeiend uitgewerkt. Verrassend en goede einde. Goede acteurs en snelheid van de film. Dat was zeker niet vervelend om te bekijken. 4*

avatar van rose

rose

Na het kijken van deze film, ga je nooit meer vreemd!

avatar van Baklap

Baklap

rose schreef:

Na het kijken van deze film, ga je nooit meer vreemd!

lol een aanzienlijk aandeel van de bevolking doet dat ook niet als ze de film niet gezien hebben

avatar van rose

rose

Meen je niet?

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Redelijke film. Aardig plot . Eindscene dan wat zwakjes. Brosnan doet het alleraardigst.
Personages als door Butler gespeeld kan ik wat minder goed tegen dus die is perfect gecast.
En die vrouw had eigenlijk acrice moeten worden i.p.v. fotografe.

avatar van james_cameron

Aardige thriller; goede cast en een intrigerend script. De ontknoping is helaas enigzins ongeloofwaardig en vergezocht, waardoor de zorgvuldig opgebouwde spanninng niet wordt volgehouden tot het einde. Bello blijft een uitstekende actrice (en een prachtige vrouw).

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Topfilm, zeker kijken !

avatar van eeff

eeff

Best leuke thriller.

Iets langdradige zoektocht, met een wel erg ongeloofwaardig maar verrassend einde.

Vermakelijk genoeg voor 3,5 **

avatar van Sandertju

Sandertju

Vond de film spannend, slechts aan het eind wat voorspelbaar, maar zeker een intrigerende thriller. Wat de reden is van het gebeurde is tot op het laatst nog grotendeels onduidelijk, maar zpdra dat bekend is geworden komt er een snel en toch enigszins onbevredigend einde aan de film.

Desalniettemin heb ik me uitstekend vermaakt met deze film!! Leuk genoeg voor 3,5 **

avatar van Getting Louder

Getting Louder

Hij is best leuk. Alleen het eind ongeloofwaardig in verband met de rest van de film en het hele 'don't call the cops' scenario is echt heel erg zwak vind ik. Die kerel deed amper moeite om het probleem op te lossen, en maakte constant de verkeerde keuzes. Als je die frustraties aan de kant kan zetten, kan je hier een leuke avond mee beleven.

avatar van Sergio

Sergio

Geen slechte film maar accent van Brosnan is irritant en als je aardig wat thrillers gezien hebt dan heb je na een half uur wel door hoe het ongeveer zit.

avatar van B100!

B100!

Idd geen slechte film. Het is wel aardig dat je in het begin op het verkeerde been wordt gezet.

avatar van Carlotta

Carlotta

Goede film, maar kwam in het begin wat moeizaam op gang. Bleef wel boeien tot het verrassende eind. Accent van Brosnan was idd erg irritant.