• 9.375.149 stemmen

Butterfly on a Wheel (2007)

Thriller / Drama | 95 minuten

Met onder meer: Pierce Brosnan, Gerard Butler en Maria Bello

Releasedatum: 25 oktober 2007

Plot Butterfly on a Wheel

"Lives will be broken"

Neil en Abby Warner hebben een goed en gelukkig leven. Samen met hun dochter Sophie leiden ze een prettig en zorgeloos bestaan. Hun leven verandert totaal op het moment dat Sophie gekidnapt wordt. Ten einde raad besluiten ze de orders van de kidnapper (Pierce Brosnan) op te volgen, om zo hun dochter terug te krijgen. De moed zakt hen echter in de schoenen wanneer duidelijk wordt dat de man een psychopaat is, die niets te verliezen heeft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Het verloop van het verhaal vind ik origineel en onverwacht, met ook een verrassend drama element. Verder prima geacteerd. Het is voor mij een krappe 3,5 waard.

Op deze avond zag ik ook de film Ransom met eenzelfde gegeven (kidnapping), die ik toch iets beter vind in opbouw en spanning.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Wow wat spannend en wat een ontknoping!

Deze film heeft mij absoluut verrast! De film is ongelooflijk spannend. Ik heb constant op het puntje van mijn stoel gezeten. En het einde kun je echt niet zelf bedenken! Wat een ontknoping! Het is niet mijn genre, maar ik geef het toch een heel hoog punt, omdat ik zie en beleef dat het een hele goede film is.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Ik weet het niet zo goed.

Door de film heen was het erg zwak en als er niks meer na was gekomen had ik hem denk ik niet hoger dan een 1.5* gegeven. Dit was alleen niet alles, er kwam nog een geniaal einde die mij toch even omver blies. Ik had zeer mijn twijfels bij de dingen die de ontvoerder deed. Ook wist het mij niet altijd even erg te boeien. En toen kwam die geniale ontknoping. Eentje waarvan ik sinds dat ik the Game heb gezien niet meer zo omvergeblazen van ben geweest. Prachtig hoe alle stukjes in elkaar vallen. Jammer genoeg had ik er zelf ook al een aantal ingevuld. dat het kindje gewoon thuis was, zijn vrouw geen echte papieren bezorgde had ik al snel door. Toch blijven er dan nog een aantal erg goede dingen over, zoals het geld, de uiteindelijke finale.

Acteerwerk heb ik sterk mijn twijfels bij. Zijn vrouw deed het niet erg goed en waar ik me vooral in het begin aan stoorde was dat de ontvoerder niet die enge uitstraling had. Hij leek me geen professionele koelbloedige ontvoerder. Uiteindelijk valt dit argument natuurlijk weg wanneer blijkt dat hij eigenlijk ook maar een gewone man is .

Zoals ik dus al zei had ik door de film heen sterk mijn twijfels bij het acteerwerk, verhaal, stappen die de ontvoerder ondernam alleen dit werd allemaal gecompenseerd met de spetterende finale. Vandaar dat ik hem het voordeel van de twijfel geef en hij op een voldoende uitkomt. Voor een echt hoog punt heb ik niet genoeg genoten door de film heen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Verrassend goede thriller, met een zeer degelijk verhaal. Dat een paar sterke wendingen bevat. Ook wordt er overtuigend geacteerd door de prima cast. 4 Sterren.

avatar van karilem

karilem

Heel goede film. Verrassend !

avatar van m1701

m1701

Goeie en vooral verrassende film

Die twist was super! zag het zeker niet aankomen.

Vond Brosnan in deze rol ook zeer overtuigend, een keer wat ander

om hem in zo'n rol te zien.

avatar van Spetie

Zeer vermakelijk filmpje moet ik zeggen.

De gehele film door had ik het gevoel naar een redelijk standaardthriller te kijken, die wel vermakelijk was, maar waar voor mijn gevoel op de een of andere manier iets aan ontbrak. Dat gevoel wordt op het einde echter meer dan goed gemaakt. Ik vond die twist behoorlijk geniaal. Ik had eerst verwacht dat zijn jaloerse collega er misschien achter zat, maar dat had ik echter mis.

Dat einde neemt ook enkele twijfels van mij over bepaalde zaken weg. Dat iemand 142.000 Dollar weggooit, vond ik behoorlijk ongeloofwaardig, maar ook daar zat ik achteraf gezien mis. Qua acteren is het wel aardig. Het is vooral leuk om Brosnan een keer in de rol van bad-guy te zien. Dat doet hij niet onaardig. Verder is Butler ook wel aardig als de onzekere vader. De film blijft boeiend doordat we als kijker telkens maar weinig informatie voorgeschoteld krijgen. Daardoor blijf je over de film nadenken, tenminste ik wel, en dat puzzelen kan soms best leuk zijn.

Zonder het einde zou ik op drie kleine sterren zijn uitgekomen, nu krijgt de film een halfje meer.

avatar van K. V.

K. V.

Deze onlangs voor een zacht prijsje bij een krant gekregen en nu eens bekeken. De film begint niet zo bijzonder, maar het werd een goeie film met enkele onverwachte twists.

Pierce Brosnan speelt eens de bad-guy met Iers accent en deed dit zeker niet slecht.

Zeker eens het bekijken waard als ze hem op tv tonen.

avatar van Rodger

Rodger

prima film, zat goed in elkaar,.. en we kregen zelfs een verrassend slot..

3**

avatar van 074

Vreselijke film. heb me de hele dag gefrustreerd gevoelt door het einde van de film. Ik kan me gewoon totaal niet vinden in zo'n plot wending.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Goeie film

knappe acteerprestaties, plot had ik totaal niet verwacht zeker een verdiende 4.0

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Tsjonge, wat een McDonalds-film. Smaakloze Amerikaanse bulkproduktie. Na 10 minuten ben ik overgeschakeld op het kijken op 16-speed en kon de onzin prima volgen. Aan het einde even op normale snelheid om het plot te horen. Toen ik die hoorde zakte mijn broek alsnog af. Pure flut.

avatar van mr_erp

mr_erp

maxroelofs schreef:

Hierboven heeft maxroelofs het al heel mooi weten te verwoorden.
Ik ben het geheel met hem eens dus het schrijven van een lange review kan mij bespaard worden. Mijn eindoordeel is ook: redelijk filmpje maar niet meer.

avatar van ladybug

ladybug

Deze film viel me erg tegen.

Na het lezen van de reacties hier en het hoge gemiddelde

had ik er heel wat van verwacht.

Maar er zijn zoveel van dit soort films.

Het enige wat het verrassend maakte waren de 2 plotwendingen.

Voor de rest vond ik het maar saai en veel van hetzelfde.

avatar van SPEEDROCK

SPEEDROCK

Erg spannend, maar weinig diepgang. Het einde vind ik onverwacht maar ook nogal onwaarschijnlijk.

avatar van wu-tang

wu-tang

tja alles was nogal onwaarschijnlijk , de film is er vanaf begin al op gericht om je als kijker om de tuin te leiden . Pierce Brosnan en Maria Bello zijn ook vaak in de film met z.n 2tjes geweest dan praat je er toch wel eens over lijkt me

daarom onwaarschijnlijk maar een lekker onverwachte plotwending krijg je er wel door

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Weinig goeds over te melden. Het verhaal is bedoeld om geloofwaardig over te komen maar dat is jammerlijk mislukt. Acteurs doen het aardig maar het is toch allemaal vrij voorspelbaar.

De relatief hoge score kan ook ik moeilijk plaatsen.......

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Voor mij was dit een spannende film. Ik vroeg me van in het begin af wie die man nu eigenlijk was en wat zijn bedoelingen waren. Het einde had ik niet echt zien aankomen, maar achteraf was zoiets wel te verwachten natuurlijk. In de helft van de film begon ik wel wat te twijfelen aan Abby gewoon omdat het bijna niet anders kon dan dat de kidnapper hulp kreeg. Ik had het ook wel een tof einde gevonden als de film zou gestopt zijn in het politiebureau. Dat Abby hem op die mannier wilde verlaten. Maar dit einde was ook wel o.k. Prima acteerprestatie trouwens van Pierce Brosnan en Maria Bello. Gerard Butler daarentegen was niet veel soeps.

avatar van gauke

gauke

Door de filmrecensenten (In de pers) werd deze productie veelal te doorzichtig en voorspelbaar gevonden. Ik heb daar deze keer weinig last van gehad. Een strakke, competente en compacte standaardthriller romdom angst, geschoten in sombere sfeer, met pijnlijke en ondoorzichtige situaties. Vooral het begin, begeleid door onheilspellende muziek, is interessant en dan wordt het al snel (op een spannende wijze) spitsroeden lopen. Ook naar het einde toe komt er een onverwachte verrassing. De professionele cast heeft er duidelijk zin in.

avatar van mock turtle

mock turtle

Net iets beter dan gemiddeld, al lag het er al vanaf het begin dik bovenop dat alles door de vrouw in scene was gezet. Verhaal was dan ook niet erg verrassend, maar wel goed uitgevoerd.

avatar van J.20.RN

J.20.RN

Geweldige film met een zeer verassend einde! Een echte aanrader.

avatar van Icer

Icer

Onverwachte ontknoping, inderdaad, beter als gemiddeld.

avatar van shawna

shawna

Zeer goede film met een verrassend einde.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Aardige film!

Het verhaal sprak me aan zodat ik me toch wel aan deze film moest wagen. De cast was natuurlijk ook prima in orde zodat er geen reden was om de film geen kans te geven.

Ik kan na afloop concluderen dat de film prima uit te zitten valt, ook al had ik er stiekem wat meer van verwacht.

Ik kon namelijk niet goed in de film komen. Vond het wel aardig wat er allemaal gebeurde, maar echt meeleven met de personages van Bello en Butler kon ik niet.

Daarnaast vond ik Brosnan ook niet denderend zodat ik het allemaal maar lauwtjes vond.

Gelukkig maakt het einde veel goed en dat zorgde er dan ook voor dat ik met een redelijk gevoel de film afsloot.

Voldoende!

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Redelijk spannende film, einde was idd verrassend, je denkt het te weten aan eind,maar je hebt het dan nog mis

Niet veel actie, maar al met al wel goed.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Niet al te beste thriller die om zeep wordt gebracht door een slechte clou . Een koppel wordt gechanteerd om mysterieuze redenen. Het is best spannend opgezet en het is gissen waar het allemaal zal eindigen. Brosnan kon ik niet smaken ditmaal. Wanneer de ontknoping echter duidelijk wordt, vallen zwaktes van eerder in de film door de mand. De film gaat iets te ver in het irrealistische. De rol van Neils vrouw in het hele gebeuren komt daarna heel ongeloofwaardig over. .

avatar van Weertenaar

Weertenaar

De spanning wordt goed overgebracht, het driehoeksspel tussen Butler, Bello en Brosnan voldoet, de plotwendingen gaan erin als zoete koek en ook cinematografisch staat Butterfly on a Wheel als een huis. Kortom; voldoende.

avatar van PsychoDonkey

PsychoDonkey

Goeie film, Gerard Butler altijd heel plezierig om naar te kijken en ook fjin om Pierce Brosnan een keer niet als de overdreven goeie blabla macho te zien.

avatar van sperwer 27

sperwer 27

Dit is zo een thriller die langer dan maanden blijft hangen. Ook het meisje van mijn videotheek wist nog aardig wat details van deze spannende prent na te vertellen.

Brosnan lijkt de slechterik. Pas aan het eind krijgen we een ontknoping waar we het mee moeten doen. Zeer aanvaardbaar.

Is de liefde dan toch iets meer dan een chemisch proces dat met osn aan de haal gaat?

- Het zou zonde zijn te veel van de plot bloot te leggen.

Ik heb er heel graag naar gekeken en ben zeker niet ontgoocheld.

waar kan je deze film dat zien zonder uit huis te hoeven ? bedankt