• 9.374.188 stemmen

Butterfly on a Wheel (2007)

Thriller / Drama | 95 minuten

Met onder meer: Pierce Brosnan, Gerard Butler en Maria Bello

Releasedatum: 25 oktober 2007

Plot Butterfly on a Wheel

"Lives will be broken"

Neil en Abby Warner hebben een goed en gelukkig leven. Samen met hun dochter Sophie leiden ze een prettig en zorgeloos bestaan. Hun leven verandert totaal op het moment dat Sophie gekidnapt wordt. Ten einde raad besluiten ze de orders van de kidnapper (Pierce Brosnan) op te volgen, om zo hun dochter terug te krijgen. De moed zakt hen echter in de schoenen wanneer duidelijk wordt dat de man een psychopaat is, die niets te verliezen heeft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van The Oceanic Six

De film lijkt een beetje een clichematige film, maar het einde is werkelijk focking briljant. Alles gebeurt wat je nooit aan zag komen.

Zo blijkt dus brave huisvader en echtgenoot die zijn dochter kwijt is overspel te hebben gepleegd met de vrouw van....juist, die psychopaat. En nog bizarrer is dat Neil's vrouw dit wist en alles in scene heeft gezet met de psychopaat
En misschien zijn sommigen van jullie die hem zien er wel achter voor dat de clou bekend wordt, maar ik werd er enorm door verbaasd.
Geef hem 4*, vooral door het ijzersterke einde en het erg goede optreden van Brosnan.

avatar van Theunissen

Uitstekende film die zeer boeiend, spannend en zeer verrassend is. Het einde was zelfs dubbel verrassend. Prima gespeeld door Pierce Brosnan, Gerard Butler en Maria Bello. Enige min puntje in de film vond ik het accent van Pierce Brosnan.

De film deed me wat denken aan "Derailed".

avatar van Zinema

Uitstekende thriller die echter alleen werkt wanneer men vooraf helemaal niets aan info heeft verkregen over het verhaal. Met wederom een prima Brosnan.

Zeer goed.

avatar van P8rb

P8rb

Butterfly on a Wheel is een lekker vlotte en vermakelijke film met wat leuke plottwists. Typisch zo'n filmpje dat erg lekker wegkijkt. Het verhaal vond ik echt geniaal want ik zag het totaal niet aankomen. Op het einde vallen dan alle puzzelstukken in elkaar.

Pierce Brosnan was goed maar niet erg angstaanjagend als psychopaat. Kleine 4 sterren.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Onverwachts spannende film.
Alle emoties die je ziet worden zo goed overgebracht dat je echt mee leeft en er bijna zelf wanhopig van word.

Het einde is daarnaast ontzettend sterk en kreeg daar eigenlijk een erg goed gevoel bij, je vind het wel terecht en een geniale actie.
Daarnaast word er ook een duidelijke boodschap over gebracht waarmee ik het alleen maar eens kan zijn

avatar van Film Pegasus

Een filmpje dat ik eerder toevallig zag, maar best wel goed meegevallen is. Het acteerwerk was niet echt speciaal en ik verwachte een thriller zoals 13 in een dozijn. Niet dat het uiteindelijk een klassieker geworden is, maar het script zat toch wel origineel in elkaar. Echte spanning is het niet, maar de aandacht wordt wel constant opgewekt doordat gelukkig veel elementen lang verborgen blijven. Waar is de dochter, waarom doet Brosnan wat hij doet, welk geheim dragen de ouders of één van hen met zich mee, ...? Het geheel deed me wat denken aan The Game of Die Hard 3 met al die opdrachten. Niet slecht uiteindelijk. Heb me hier best nog wel mee geamuseerd.

Flauwtjes.

Een film met een typische "er komt nog wat!" opbouw. Die twist komt er dan ook, had em niet goed voorspeld (mijn centjes stonden op de baas - you keep passing every test - van Butler), maar beter maakte het de film er niet op. Vooral ook omdat je de twist zelf zo makkelijk ziet aankomen.

Eerste uur moet je dan volledig doorkomen met wat er op het scherm gebeurt, wetende dat het toch allemaal in een ander daglicht zal geplaatst worden. Jammer genoeg is Brosnan echt barslecht in zijn rol als gestoorde, en weten Butler en Bello niet veel te doen met hun rol.

De spelletjes van Brosnan waren ook niet geslepen genoeg om echt voor een grijns te kunnen zorgen. Visueel valt er ook niet heel veel te zien, hoewel enkele aardige pogingen ondernomen worden tijdens de nachtelijk scenes. Daar blijft het dan ook bij. Muzikaal is het al helemaal standaard. Score waarschijnlijk opgevist uit één of andere vergeten lade.

Had wat kunnen zijn, als Brosnan's character veel beter neergezet zou worden, de spelletjes intelligenter waren geweest en het niet zo'n duidelijke twist-film was.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vrijdag gezien.

Film stijgt nergens boven TV-niveau uit en is uiteindelijk een teleurstelling.

Acteurs zijn vrij matig, met Butler voorop, die nergens overtuigd als leading man.

Ook Brosnan stelt teleur (zijn aanwezigheid was eigenlijk de enige reden dat ik ging kijken) in een wel zeer stereo type rol als zogenaamde bad guy.

Het scenario lijkt aanvankelijk nog aardig te kunnen gaan worden, maar al snel wordt het allemaal veelste ongeloofwaardig en te doorsnee gebracht.

De zogenaamde plottwist kwam voor de oplettende kijker ook niet echt als een verassing.

Teleurstellend!

Een vier ofwel twee sterren.

avatar van Fixi88

Fixi88

Zeer sterke film met een onvoorspelbaar einde. Brosnan vind ik sterk in zijn rol als "bad guy". De film is goed in het niet weggeven van informatie. Ik was aangenaam verrast door de film. De film is spannend en kijkt lekker weg.

avatar van schram101

schram101

Zeer sterke film met die ook nog best spannend was. Tevens had het een verassend einde. Het verhaal is lekker te volgen en goed onderhouden. Pierce Brosnan komt overtuigend over als badguy en Gerard Butler op zijn beurt als slachtoffer.

Kortom, een aanrader!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Netjes opgezette verrassende thriller... ook weer zo een waarin je in het begin echt geen benul hebt van de meest verassende einde. Gerard Butler kennen we allemaal wel als stoer acteur, maar in BoaW is het een best gevoelige huisman, samen met zijn vrouw Bello. Pierce Brosnan speelde ook weer uitstekend als die psychopaat en zo moet je op dat moment een beetje aan Hitcher of Firewall denken. Je denkt ook eerst het word weer zo'n spannende race tegen de klok thriller, maar schijn bedriegt. Want je ziet dat naderhand de vrouw van Butler alles in scene heeft gezet om zo wraak op hem te nemen vanwege zijn overspel. Toch moest ik bij dat verassende ook erg aan The Game denken.

Een prima verrassende film.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Wat was dit een geweldige thriller.

Het verhaal stak echt goed ineen, met een aantal leuke plotwendingen op het einde die ik totaal niet had zien aankomen. Op zich lijkt het niet echt een originele film als je de korte inhoud leest, maar ik had het gevoel dat er net wel verrassend en origineel uit de hoek werd gekomen op bepaalde momenten.

Ik heb Pierce Brosnan nog niet echt zo gek veel aan het werk gezien (vooral zijn Bondfilms schieten me nu te binnen), maar in deze film bewijst hij naar mijn mening dat hij echt wel goed kan acteren. Ook Gerard Butler en Maria Bello doen het zeker aardig, het inlevingsvermogen is van beiden erg goed.

Samengevat dus niets meer of niets minder dan een zeer sterke thriller.

avatar van scorsese

Onderhoudende en redelijk spannende thriller waarin een kat-en-muis-spelletje wordt gespeeld. Niet bepaald origineel of geloofwaardig, maar zeker wel leuk om te kijken. Mede door de acteurs en goed gebruik van de stad Chicago. Uiteraard wordt het motief van de dader lang in het donker gehouden en is er de noodzakelijke twist op het einde.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Best een aardige film, met een licht onverwacht einde.. Al stond ik er ook niet versteld van.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Het verloop van het verhaal vind ik origineel en onverwacht, met ook een verrassend drama element. Verder prima geacteerd. Het is voor mij een krappe 3,5 waard.

Op deze avond zag ik ook de film Ransom met eenzelfde gegeven (kidnapping), die ik toch iets beter vind in opbouw en spanning.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Wow wat spannend en wat een ontknoping!

Deze film heeft mij absoluut verrast! De film is ongelooflijk spannend. Ik heb constant op het puntje van mijn stoel gezeten. En het einde kun je echt niet zelf bedenken! Wat een ontknoping! Het is niet mijn genre, maar ik geef het toch een heel hoog punt, omdat ik zie en beleef dat het een hele goede film is.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Ik weet het niet zo goed.

Door de film heen was het erg zwak en als er niks meer na was gekomen had ik hem denk ik niet hoger dan een 1.5* gegeven. Dit was alleen niet alles, er kwam nog een geniaal einde die mij toch even omver blies. Ik had zeer mijn twijfels bij de dingen die de ontvoerder deed. Ook wist het mij niet altijd even erg te boeien. En toen kwam die geniale ontknoping. Eentje waarvan ik sinds dat ik the Game heb gezien niet meer zo omvergeblazen van ben geweest. Prachtig hoe alle stukjes in elkaar vallen. Jammer genoeg had ik er zelf ook al een aantal ingevuld. dat het kindje gewoon thuis was, zijn vrouw geen echte papieren bezorgde had ik al snel door. Toch blijven er dan nog een aantal erg goede dingen over, zoals het geld, de uiteindelijke finale.

Acteerwerk heb ik sterk mijn twijfels bij. Zijn vrouw deed het niet erg goed en waar ik me vooral in het begin aan stoorde was dat de ontvoerder niet die enge uitstraling had. Hij leek me geen professionele koelbloedige ontvoerder. Uiteindelijk valt dit argument natuurlijk weg wanneer blijkt dat hij eigenlijk ook maar een gewone man is .

Zoals ik dus al zei had ik door de film heen sterk mijn twijfels bij het acteerwerk, verhaal, stappen die de ontvoerder ondernam alleen dit werd allemaal gecompenseerd met de spetterende finale. Vandaar dat ik hem het voordeel van de twijfel geef en hij op een voldoende uitkomt. Voor een echt hoog punt heb ik niet genoeg genoten door de film heen.

avatar van Spetie

Zeer vermakelijk filmpje moet ik zeggen.

De gehele film door had ik het gevoel naar een redelijk standaardthriller te kijken, die wel vermakelijk was, maar waar voor mijn gevoel op de een of andere manier iets aan ontbrak. Dat gevoel wordt op het einde echter meer dan goed gemaakt. Ik vond die twist behoorlijk geniaal. Ik had eerst verwacht dat zijn jaloerse collega er misschien achter zat, maar dat had ik echter mis.

Dat einde neemt ook enkele twijfels van mij over bepaalde zaken weg. Dat iemand 142.000 Dollar weggooit, vond ik behoorlijk ongeloofwaardig, maar ook daar zat ik achteraf gezien mis. Qua acteren is het wel aardig. Het is vooral leuk om Brosnan een keer in de rol van bad-guy te zien. Dat doet hij niet onaardig. Verder is Butler ook wel aardig als de onzekere vader. De film blijft boeiend doordat we als kijker telkens maar weinig informatie voorgeschoteld krijgen. Daardoor blijf je over de film nadenken, tenminste ik wel, en dat puzzelen kan soms best leuk zijn.

Zonder het einde zou ik op drie kleine sterren zijn uitgekomen, nu krijgt de film een halfje meer.

avatar van K. V.

K. V.

Deze onlangs voor een zacht prijsje bij een krant gekregen en nu eens bekeken. De film begint niet zo bijzonder, maar het werd een goeie film met enkele onverwachte twists.

Pierce Brosnan speelt eens de bad-guy met Iers accent en deed dit zeker niet slecht.

Zeker eens het bekijken waard als ze hem op tv tonen.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Aardige film!

Het verhaal sprak me aan zodat ik me toch wel aan deze film moest wagen. De cast was natuurlijk ook prima in orde zodat er geen reden was om de film geen kans te geven.

Ik kan na afloop concluderen dat de film prima uit te zitten valt, ook al had ik er stiekem wat meer van verwacht.

Ik kon namelijk niet goed in de film komen. Vond het wel aardig wat er allemaal gebeurde, maar echt meeleven met de personages van Bello en Butler kon ik niet.

Daarnaast vond ik Brosnan ook niet denderend zodat ik het allemaal maar lauwtjes vond.

Gelukkig maakt het einde veel goed en dat zorgde er dan ook voor dat ik met een redelijk gevoel de film afsloot.

Voldoende!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Niet al te beste thriller die om zeep wordt gebracht door een slechte clou . Een koppel wordt gechanteerd om mysterieuze redenen. Het is best spannend opgezet en het is gissen waar het allemaal zal eindigen. Brosnan kon ik niet smaken ditmaal. Wanneer de ontknoping echter duidelijk wordt, vallen zwaktes van eerder in de film door de mand. De film gaat iets te ver in het irrealistische. De rol van Neils vrouw in het hele gebeuren komt daarna heel ongeloofwaardig over. .

avatar van bjerik76

bjerik76

matige film, alleen de laatste 10 minuten werden pas echt spannend.

Vooral Pierce Brosnan speelt hier BAGGERSLECHT.

Zeer ongeloofwaardig.

Bij de wending begrijp je ook iets meer het lantergefanter van de acties en het neutrale acteerspel.

de puntjes zijn vooral vanwege het eind en het plot, maar de gehele film kan je bijna verder spoelen.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een prima thriller die doeltreffend is en vermaakt zonder ook maar echt spannend te zijn. Het acteerwerk was best aardig, en de film blijft boeiend van begin tot eind voornamelijk door het hoe en waarom van deze gebeurtenissen. Ook het toch enigszins onverwachte einde is sterk.

avatar van flensje

flensje

Ik vond het een lekkere film die goed weg keek. Geen supertopper, maar goed genoeg voor een doordeweekse avond.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Te onwaarschijnlijk, slecht geacteerd, maar toch bij tijd en wijle behoorlijk spannend. Een krappe voldoende volstaat.

avatar van IH88

IH88

“Never pick a fight with someone who's got nothing to lose.”

Heerlijke film met een paar geweldige twists. Ik had al de hele tijd het gevoel dat er iets niet helemaal in de haak was met Tom (Brosnan), maar deze uitkomst had ik niet verwacht. Gelukkig is het voor de twist ook een sterke film, en regisseur Barker weet de spanning vast te houden tot het einde. Brosnan, Bello en Butler doen het goed, en vooral door het einde begrijp je het gedrag van Tom wat beter. Vreemd gaan, nooit doen mensen.

avatar van jippie2010

jippie2010

Grrr... gebeurt me niet vaak, maar ik zag het einde van de film toch niet helemaal aankomen. Ondanks het vreselijke accent Brosnan en het ogenschijnlijke simpele plot moet ik toch een ruime voldoende geven. Verrast worden in een film daar houd ik van. *3,5