• 9.373.068 stemmen

Met onder meer: Angelina Jolie, Elizabeth Mitchell en Eric Michael Cole

Gesproken taal: Spaans en Engels

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Gia

"Too beautiful to die. Too wild to live."

Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Gia (Angelina Jolie) is een van Amerika's eerste supermodellen. Het verhaal vertelt haar leven vanaf haar tienerjaren tot aan haar dood in 1986, toen ze aan aids overleed, als een van de eerste vrouwen in de Verenigde Staten. Haar hele turbulente leven, de glamour, de drugs en haar relaties, komt voorbij.

avatar van Sifra

Sifra

Inland Rabbit schreef:

dan begin je er toch sowieso niet aan, als de film een stukje mist? :S naja het zal wel.

voor de mensen onder ons die erg nieuwsgierig zijn en toch wat mee willen pakken. misschien zelfs alleen het begin om te kijken of je het waard lijkt om hem te kopen/huren.

ja zoiets bestaat

mooie, film, indrukwekkend

avatar van Wesley29m

Wesley29m

Toppertje!

Erg sterke rol van Jolie....

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Mijn nummer 1 flm,

heb hem lang geleden besteld uit amerika,

nu is hij er ook met nl ondertiteling.

Voor degene die nog steeds twijfelen aan het acteerwerk van Angelina Jolie, niet doen, deze film is zoooo mooi en echt.

ik vindt het de beste film ,

avatar van starbright boy

Link naar illegale site en enkele reacties daarop verwijderd.

FreakyGurrl

Heb m weer gekeken en zal m blijven kijken.

Dit was na Tombraider de film die ik ging kijken met Jolie.

Na jaren en vele films van haar merk je dat ze sterke rollen kan spelen maar toch altijd haar eigen draai geef aan de figuur.

Let maar eens op bij emotionele scenes.

Ze raakt vaak op dezelfde manier haar lippen aan, maakt een geluidje en zucht.

1 Gia

2 Girl, Interrupted

3 Playing By Heart

4 Wanted

5 Foxfire

afz: obsessieve fan

avatar van MJ671989

MJ671989

Dit vind ik ook één van de beste films met Jolie. Ik ben het wel eens met jouw top 5 Freakygurrl!

Aangrijpende, ontroerende film die een klein lichtje schijnt op de toch niet zo fantastische modellenwereld.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Schande dat je 'Changeling' vergeet te noemen in je rijtje. En dat voor een obsessieve fan.

Deze film iets van 10 jaar terug gezien, heeft echt wel indruk gemaakt. Daarom natuurlijk nog steeds in mijn bezit.

avatar van catootje

catootje

Jammer dat deze film geen remake krijgt. Dat verdient die zeker. Is nu alweer wat jaartjes oud en daarom wel redelijk. Geen uitschieter maar sterk acteerwerk van Jolie.

Altijd leuk films met Jolie. Obsessief? I don't know maar heb alle films van haar in bezit.

avatar van E V

E V

Of Angelina Jolie speelt min of meer zichzelf, of ze speelt zo goed dat t lijkt alsof ze zichzelf is...

Indrukwekkende film met overtuigende Angelina Jolie!

MJ671989 schreef:

En weer heb ik m zitten kijken...

Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Miss Sway schreef:

Uiteraard is Changeling een sterke rol van Angelina Jolie.

Ik vond de film in het geheel alleen niet super.

Mijn top 5 veranderd vaak, maar zo sterk als dat Gia en Girl, Interrupted zijn is Changeling niet voor mij.

catootje schreef:

Ik ben met verzamelen afgehaakt bij Beowulf. Tuurlijk vind ik het heerlijk als ze in een aktie film speelt. Maar vind tragische films beter bij haar passen.

Maar dan nog is ze een goede all round actrice.

Gewoon fantastisch.

Maarrrrrrr ik ga toch weer alle films verzamelen. Maar dan als ze voor een prikkie liggen

Mijn obsessie heeft genoeg geld gekost..en gewoon geduld hebben dan heb ik ze voor goedkoper.

Want jaren geleden, toen Gia niet gewoon te koop was, heeft het me aardig wat geld gekost om uit de VS te bestellen.

Rated + Unrated

avatar van MrsDoodekins

MrsDoodekins

Voor diegene die m nog zoeken.

Hij gewoon te koop, zag m volgens mij laatst bij de Free liggen.

Enne ... the Good Sheperd ligt nu voor een knaak!

avatar van MJ671989

MJ671989

Klopt, Gia kun je kopen bij de Free Record Shop, dus iedereen die hem nog niet gezien heeft, het is zeker een aanrader!

avatar van Kisje

Kisje

Gisteren gekocht, omdat ik er ZO benieuwd naar was, en ik moet zeggen dat ik toch een beetje op m'n honger bleef zitten.

Ik had meer beelden over Gia's carrière verwacht, wat waarschijnlijk een fout van mij is. Toch een mooie verfilming van haar (te korte) leven. Vooral de laatste scène greep mij aan.

Voor mij niet de beste rol van Jolie, maar ze heeft toch aardig haar best gedaan.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Zeer sterk, non fictie drama. Erg mooi gespeeld door oa Jolie die deze rol als model Gia Carangi prachtig vertolkt. Ook Elizabeth Mitchell deed haar rol erg goed. Hoe heel haar leven eventjes voorbij komt is indrukwekkend. Prachtig drama die duidelijk wel het kijken waard is. 4,0.

avatar van TheGizkaEater

TheGizkaEater

Nummer wat je tijdens de fotoshoot hoort is 'Brass in Pocket' van the Pretenders, veel mensen hebben me dat al gevraagd en ik ben zelf ook een jaar ofzo op zoek geweest naar dat nummer....

btw. geweldige film - Angelina is dan misschien bekend met Tomb Raiden en Wanted enzo, maar dit zijn toch haar betere films..

avatar van ibendb

ibendb

Aardig filmpje, meer niet

avatar van Phally

Phally

Zeer sterke rol van Jolie, maar toch kon de film me niet echt overtuigen.

avatar van gauke

gauke

Ongecensureerde versie gezien (ik weet het verschil niet met de eerdere film; de lesbische seksscène?) van deze onderhoudende en interessante karakterstudie, die ook enigszins voorspelbaar is. Sterke, indrukwekkende, magnetiserende, tragische en meeslepende rol van Jolie als een van de beroemdste Amerikaanse vrouwen die op zeer jonge leeftijd aan de gevolgen van aids overleden is.

avatar van moviewoman26

moviewoman26

Bij het zien van deze film , al weer wat aardig jaartjes geleden ( Niet iedereen wist toen nog wie Jolie was)ben ik absoluut fan geworden van haar als actrice!

Echt een mooie film over het leven van Gia Carangi, met een erg triest einde!

Zeker de moeite waard en met wat ik vind 1 van Jolie's beste rollen tot nu toe.

avatar van zerodopa

zerodopa

geen woorden voor. wel dus: prachtvrouw, prachscenes, prachtverhaal, tragiek, erotiek, emotie, zeer sterk acteerwerk, aannemelijk gemaakt.

Top 3 film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Toch typisch dat op deze film voornamelijk vrouwen reageren!!

avatar van missl

missl

Fascinerend verhaal over een meisje uit Philly die naar de grote stad gaat en daar een model wordt. Ze is helemaal niet bestand tegen het modellenleven en het geld wat ze hiermee verdient. Op een gegeven moment ontmoet ze een meisje waarop ze verliefd wordt maar zij heeft een vriend. Uiteindelijk komen ze toch bij elkaar maar op dat moment gebruikt Gia al zoveel drugs dat het gewoon niet goed kan komen. Heel mooi gespeeld door Jolie. Ik wist van tevoren helemaal niets van Gia maar wel een heftig leven. Het is in een soort docu stijl gefilmd, wetende dat het waar gebeurd is maakt het deze film wel interessant.

avatar van scorsese

Aardige film over over één van de eerste supermodellen begin jaren '80, genaamd Mia. De film focust zich vooral op de priveproblemen van Gia, en minder op haar carrière zelf. Een redelijk geslaagde, maar toch ook wat gedramatiseerde en wat langdradige biopic. De grootste troef van de film is een overtuigende en goed gecaste Angelina Jolie.

avatar van K. V.

K. V.

Me eens aan deze gewaagd en 'k vond het een goeie bio over een topmodel. 'k kende het leven van Gia niet, maar het werd wel boeiend gebracht. Ook goed geacteerd van Angelina, het kwam overtuigend over. Verder vond 'k de muziek zeker ook niet slecht, van The Pretenders tot David Bowie.

'k vond hem wel eens de moeite waard om te bekijken, 'k heb het me niet beklaagd.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

mcdaktari schreef:

Toch typisch dat op deze film voornamelijk vrouwen reageren!!

En hier is dan een deel mannelijke reactie, ik heb de film met mijn vriendin gezien op aanraden van mij!

Prachtige film die je dankzij een sprankelende Gia (Angelina Jolie) het verhaal in zuigt en waardoor je haar 'achterbuurttaal' accepteert en zelfs gaat begrijpen. Het is dan ook erg confronterend als ze door een dodelijke ziekte wordt getroffen.

Een van de weinige biofilms die we hebben gezien die dan ook goed is! Meestal vertekend men het verhaal grotendeels om het geschikt te maken voor een beeldverhaal. We hebben begrepen dat dit in deze film niet zo gegaan is, alle voorvallen hebben ook plaatsgevonden.

STERKE film!