• 9.378.898 stemmen

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Mark Wahlberg, Michael Peña en Danny Glover

Releasedatum: 12 april 2007

Plot Shooter

"Yesterday was about honor. Today is about justice."

Een teruggetrokken scherpschutter die het leger heeft verlaten na een mislukte operatie in Ethiopië, komt terug in actie wanneer hij een samenzwering ontdekt om de president te vermoorden. Al snel blijkt dat hij in de val werd gelokt en wordt hij zelf beschuldigd van de moordpoging. Verbeten gaat hij op zoek naar de echte daders en hun motieven.

Bob Lee Swagger

Howard Purnell

Russ Turner

Michael Sandor

Elminius schreef:

Blijkbaar heeft hij een nieuw gebit laten zetten. Vrij mislukt als je het mij vraagt.

ja idd hij praat echt irritant dat was het enige min punt in heel de film

Q Jones schreef:

ja idd hij praat echt irritant dat was het enige min punt in heel de film

Hoe kan je zoiets nu een minpunt vinden. Glover acteert ook in deze film gewoon weer geniaal. Zijn rol als slechterik is gewoon masterlijk.

Het is ook echt zo`n klootzak

Q Jones

Ja maar zijn stem is zo irritant zo erg was het bij mij zelfs dat ik dacht nu heb je wel weer genoeg gepraat uit beeld jij

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zalige actiefilm. Normaal gezien heb ik het niet voor Wahlberg; gelukkig kan hij hier de rol neerzetten die bij zijn persoonlijkheid past. Ik lees vaak dat Wahlberg een soort tweede Bruce Willis is; misschien wel, al mist hij de humor wel.

Shooter is een harde actiethriller met een hoge body count. Ik ben de tel kwijt geraakt maar dat moet wel boven de 100 uitkomen. Veel actie in deze film die net iets te veel aan de conventies van het genre blijft vastklampen. Op het einde had ik liever gehad dat de senator en de kolonel vrijuit gingen, en zich voornamen om Swagger met rust te laten . Verder kan ik niet klagen, ik vond het een heel goede actiefilm.

avatar van lau12345

lau12345

Verrassend goed .

Leuke actie .

Goed verhaal .

Heb me uitstekend vermaakd .

4 * dik ver verdiend .

avatar van pgm

pgm

Goede actie, spanning troef, zo wil ik er wel meer van zien.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Fijn actiefilmpje. Wist de gehele speelduur te boeien. Zit lekker gevuld met actie en gewoon heerlijk filmpje om te kijken. 3.5 *

avatar van J.Bell

J.Bell

Van een vriendin geleend, en ondanks dat ik best moe was, het was 2 uur vanacht, geen moment mijn aandacht verloren. Bleef echt boeiend tot het einde. Een fijne "switch" toen de film een tijdje onderweg was, die ik niet aan zag komen. Fijne rol van Wahlberg.

Voor mij een 5*

avatar van TriplaR

TriplaR

Boomschors schreef:
Wel een beetje jammer van het einde. Konden ze niet iets beters verzinnen dan het simpelweg overhoop schieten van alle bad guys onder het mom van 'rechtvaardigheid'?

Wou je liever een rechtszaak of een babbeltje met als gevolg zand-erover zien? ik vond deze kille rechtvaardiging top en terecht.

Gisteravond voor de 2e keer gezien, en hij bleef de kracht behouden van de 1e keer kijken. Snelle, goed gevulde actiefilm met een puik verhaal. Topper in het genre!

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Leuke actiefilm. Kijkt eigenlijk toch lekker weg. Die scene in de bergen vond ik aardig in elkaar gezet. Hier zouden ze van mij wel eens een vervolg op mogen maken.

Q Jones

Ben ik het helemaal mee eens.

avatar van Koike88

Koike88

Ik ben het met alle comments wel eens.. Goede actiefilm, maar ontzettende irritante stem van Danny Glover.

avatar van welat

welat

kijken!

bad guys met irritante stem ? wat is er zoo erg aan ? ts toch een badguy >.>

thijssie14

ik vind shooter een erg leuke actie film met een verassend verhaal. op het begin denk je dat hij gewoon een aanslag moet voorkomen maar uiteindelijk is het dus hij die eigenlijk de moord pleegd....
erg goeie actie film dus en matt damon speelde ook erg goed.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

volgens mij lult die thijssie lekker met ze matt damon en moord, niets van waar. LEUGENS.

@ iron maiden,

waarschijnlijk begrijp je me niet, wat ik bedoel is dat ze het doen lijken dat hij het heeft gedaan niet dat hij het heeft gedaan...

avatar van Actionfreak

Actionfreak

@thijssie, Als jij nou eens eerst eens spoilertags ging gebruiken zou het voor mensen die deze film nog niet hebben gezien veel leuker zijn.

thijssie14 schreef:

erg goeie actie film dus en matt damon speelde ook erg goed.

Ik weet niet welke film jij hebt gekeken maar in deze film zit geen Matt Damon

sorry ik bedoel natuurlijk Mark Wahlberg foutje

van duijn

halve ster eraf. Het is eigenlijk erg overdreven allemaal.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Lekkere vlotte actieknaller, die de gemiddelde actieliefhebber alles biedt: 3.50 (3.40)

Alle standaard ingrediënten zijn aanwezig en dus heeft de film alles te bieden wat je mag verwachten van een dergelijke actieknaller. Met dat verschil dat men met Wahlberg een noeste werker in handen heeft die prima in zijn rol past en met Fugua aan het roer over voldoende kennis beschikt, vooral met een politiek getint script. Het steekt goed in elkaar, boeit tot de laatste minuut aan toe, wordt nergens overdreven clichematig en beschikt bovendien over een goed portie actie. Het constante tempo doet de kijkwaarde goed en laat Fugua weinig ruimte voor momenten van zwakte met de strakke regie. De cinematografie is bij Fugua eveneens in goede handen zo bewees hij eerder, al oogt de actie bij vlagen nogal gecoördineerd. Ruim voldoende, maar toch echt niet zo goed zoals de stemming hier doet vermoeden; want dat doet geloven alsof de prent tegen de top250 aanschurkt en dat is toch echt te veel eer voor Shooter in mijn ogen.

avatar van Zero_Sunshine

Zero_Sunshine

van duijn schreef:

halve ster eraf. Het is eigenlijk erg overdreven allemaal.

Overdreven? Misschien wel. Maar ik vond dat alles van die film echt ineen paste, als die niet in die 'overdreven' stijl gemaakt was, zou die helemaal niet zo goed zijn denk ik.

avatar van Esp

Esp

thijssie14 schreef:

sorry ik bedoel natuurlijk Mark Wahlberg foutje

Haha, ik haal ook ALTIJD Matt Damon en Mark Wahlberg door elkaar.

avatar van Dutchgreens

Dutchgreens

die lijken ook best wel op elkaar

goeie film trouwens, lkkr spannend en goed einde.

4.0

Zero_Sunshine schreef:

Ik snap wat je bedoeld maar een film kan minder geloofwaardig worden als er onmogelijk dingen mogelijk gemaakt worden. Zoals dat ze even mijn zijn 2en een heel huis vol met bewakers uitmoorden of dat hij nooit gepakt word.

avatar van kylexy037

kylexy037

The fuc*ing beste film die ik heb gezien. Super verhaal en nice

sniper- en gewone actie. Mark Wahlberg speelt een fantastische rol.

Al 4 keer gezien en nog niet saai geworden!!

*4,5

avatar van IcU

IcU

Hoewel de gehele film op de automatische piloot gemaakt is en Danny Glover acteert of hij iedermoment dood neer kan vallen is dit toch een prima en zeer spannende film. Hoewel het verhaal niet helemaal vernieuwend is wordt er genoeg spanning en sensatie gebracht om de volle 2 uur aan de buis gekluisterd te zitten. Veel is te danken aan Mark Wahlberg die een goede rol neer zet.

avatar van Magru

Magru

Geweldige film en een geweldige Mark Wahlberg !

Vond hem ook goed in the Italion Job en Planet of the Apes!

Een van de weinige films die volgens mij geheel in het teken staat van snipers...

De film is de moeite waard, alleen miste hier en daar wat diepgang vond ik,,

avatar van MoFeDu

MoFeDu