• 9.374.599 stemmen

Geregisseerd door: John Badham

Met onder meer: Ally Sheedy, Steve Guttenberg en Fisher Stevens

Releasedatum: 10 juli 1986

Plot Short Circuit

"Something wonderful has happened... No. 5 is alive!"

Oorlogsrobot Nummer 5 wordt geraakt door de bliksem, ontsnapt en denkt dat hij leeft. Nr. 5 gaat op zoek naar input, en ontmoet Stephanie Speck (Ally Sheedy) die hem/haar/het veel leert over Het Leven. De militairen willen het robotje vernietigen. De uitvinder Newton Crosby (Steve Guttenberg) die samen met Stephanie, Nummer 5 beschermt wordt verliefd op haar.

avatar van Quido

Quido

... maar voor de rest was het toch weer allemaal erg voorspelbaar, zoetsappig en overdreven.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Dit zag er ook wel uit als een film die het moet hebben van nostalgie en herinneringen. Desondanks is de film nog best aardig als je 'm anno 2008 voor het eerst ziet. Goed, het acteerwerk is behoorlijk matig, het script bevat een hoop gaten en voorspelbare momenten en het is allemaal soms wel heel erg braaf en over-the-top sentimenteel. Desondanks nog best een geinig filmpje, welke aardig in elkaar zit. Niemand ging echter zo over de top als Stevens en zijn Indiaans accent.

Bescheiden 3 sterren.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Geweldige pulp.

Belabberde acteerprestaties, een saai en voorspelbaar plot en slechte effecten, maar daarom ook vermakelijk. De Indiase hoofdrolspeler is hilarisch. Een kruising tussen Wall-E, The Terminator en Forrest Gump. Eigenlijk voor jonge kinderen maar ook voor andere doelgroepen vermakelijk.

avatar van Theunissen

Een soort ET maar dan vreselijk, zo flauw en kinderachtig. Die hele klote robot johnny 5 irriteerde me destijds mateloos. Het ergste van alles is dat ik die film destijds op zijn Duits heb gezien wat de film nog erger maakte.

avatar van K. V.

K. V.

'k had die vroeger nog eens op tv gezien, maar heb deze onlangs bij Bart Smit gevonden voor 1€. 'k moet wel zeggen dat de dvd kwaliteit wat bedroevend is (vooral in het begin).

Nu de film zelf was een leuke familiefilm, die het vooral moet hebben van de naïeve robot (de verwijzing van Wall-E naar nr 5 is wel niet zo ver te zoeken) en z'n uitspraken. Het verhaal op zich is niet zo origineel, maar dat moet je er maar bijnemen.

De cast bestaat uit 2 bekenden die je waarschijnlijk ook uit Police Academie kent, nl Steve Guttenberg en G.W. Bailey als Lt. Thaddeus Harris.

Verwacht geen grootse film, maar een ontspannende familiefilm.

avatar van baspls

baspls

Geweldige film!! Eigenlijk is Wall-E gewoon een parody op Short Circuit. Nummer 5 is gewoon hilarisch! De effecten zijn redelijk en er is goed geacteerd. de muziek is ook wel aardig maar een beetje eentonig. Het verhaal is prachtig. De Hummor Mega-grappig. De camerahoeken en shots zijn een beetje onlogisch genomen op de een van andere manier. Het is zelfs een beetje ontroerend hoe Nr 5 probeert niet gedemonteerd te worden. Top Film! Zwaar ondergewaardeerd.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Wall-E avant la lettre en het is nog geweldig ook! Een robot krijgt een eigen wil, ontvlucht zijn makers en vindt onderdak bij Ally Sheedy. Zij denkt eerst nog dat ie een alien is en handelt er ook zo naar. Dat waren nog de allerleukste scenes, daarna is het ook allemaal prima, maar wel ietsje minder leuk. Anyway waar het op neer komt: robots hebben ook gevoelens en zij wil niet dat de robot weer in handen komt van die gevoelloze militairen. Tsja, het is eigenlijk best een aardig (kinder)avontuur geworden met genoeg lollige momenten. Leuk detail is dat John Badham schaamteloos zijn grootste filmhit Saturday Night Fever nog even uitgebreid laat voorkomen in deze film .

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Life is not a malfunction

Jeugdnostalgie (ik was 12 toen die film uitkwam) en een film voor het jongere publiek. Het heeft inderdaad veel mee van E.T. die natuurlijk veel beter is, maar Short Circuit blijft hoe dan ook een aardige soortgenoot. De acteurs hadden er zin in en werken aanstekelijk (vooral Sheedy), de humor was ook niet slecht en number 5 vond ik wel degelijk aaibaar en onvergetelijk, zeker wanneer hij een dansje plaatst met Sheedy. Het is allemaal niet gecompliceerd, maar wat is daar mis mee in dit geval? Een lieve film die zeker de moeite waard is om (nog eens) te zien. Eén van de ondergewaardeerde films van de jaren '80.

avatar van K.A.N. de Laar

K.A.N. de Laar

Leuke film, vooral vanuit nostalgische gevoelens. Het zou denk ik nog leuker kunnen worden middels een re-make, beetje meer snelheid, betere acteurs.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Only in the 80's toen we nog dachten dat al die computers ons leven wel helemaal zouden gaan veranderen. Jaloerse computers, vrouwen uit computers, spelprogramma's die WW3 beginnen en militaire robots die ineens tot leven kwamen. Deze had ik nog gemist in de jaren 80. We zagen robot Number Five eigenlijk alleen maar in de top hit van El Debarge. Leuk familiefilmpje dit.