Genre: Komedie / Familie
Geregisseerd door: John Badham
Met onder meer: Ally Sheedy, Steve Guttenberg en Fisher Stevens
Releasedatum: 10 juli 1986
Plot Short Circuit
"Something wonderful has happened... No. 5 is alive!"
Oorlogsrobot Nummer 5 wordt geraakt door de bliksem, ontsnapt en denkt dat hij leeft. Nr. 5 gaat op zoek naar input, en ontmoet Stephanie Speck (Ally Sheedy) die hem/haar/het veel leert over Het Leven. De militairen willen het robotje vernietigen. De uitvinder Newton Crosby (Steve Guttenberg) die samen met Stephanie, Nummer 5 beschermt wordt verliefd op haar.
Stephanie Speck
Duke
Otis
Mrs. Cepeda
Frank V
Inderdaad een leuke familiefilm. De Nederlandse DVD van deze film moet je trouwens links laten liggen! Het geluid en, met name, het beeld is zeer slecht. Je kunt beter de Engelse DVD kopen, die heeft wel een goed beeld en geluid en bovendien twee interviews van in totaal zo'n 50 minuten als extra.
Remmmie
Best aardige ET-clone.
*Zucht* die zijn totaal anders, Et is een Alien en Short is een robotje.....vergelijk jij de snorkels ook met de smurfen?
in ieder geval een Dikke ***4,5*** voor de leuke Family film en jeugd sentiment
SuperSideSwipe
Leuke film. Heb er zeker destijds erg van genoten. Vond Johnny nr.5 een leuke figuur waar je wel sympathie voor kon krijgen.
Die indonesische vent vond ik ook wel geinig gevonden.
3,5
neo
Steven Guttenberg en G.W. Bailey zijn hier weer beiden in te zien, maar dan alleen niet in een Police Academy film.
Purmerend
Die Pakistani heeft trouwens echt een gaaf accent
Ook zitten er een paar geweldige opmerkingen van nummer 5 in.
Quido
... maar voor de rest was het toch weer allemaal erg voorspelbaar, zoetsappig en overdreven.
Purmerend
Dat wel, maar dat is toch niet altijd erg. Maar misschien sta ik wel wat te positief in het leven. Ik heb me in ieder geval uitstekend vermaakt.
Poisonthewell
Zwakke film. Ik kon niet lachen om de flauwe grappen en ontroerend vond ik het al helemaal niet. Steve Guttenberg staat hoog op de lijst van irritantste acteurs. Ally Sheedy daarentegen kan bij mij niet zoveel fout doen, maar ook zij kon de film niet redden. 1*
xangadix
En die NL dvd die hiervan uitgebracht is. Mijn god, wat een slechte beeldkwaliteit!
nightbreed
Dit vond ik destijds wel een redelijk filmpje maar ik denk dat als ik hem nu zou bekijken dat ik dan ietsje minder positief zal zijn.
Cijfer: 2,5
Minority_Check
ik ben het met nightbreed eens
leuk om een keertje te zien en dat is het
dutchtuga
Veel jeugdherinneringen aan. DVD voor 1 euro nu gehaald. Benieuwd wat de film nu met me doet.
MasterRRR
Ik ook voor een euro gehaald uit nostalgie
Heb je hem al gezien?
dutchtuga
Ja en viel tegen. Voor de nostalgie en leuk 80's sfeertje nog 2,5*.
Chainsaw
Dit zag er ook wel uit als een film die het moet hebben van nostalgie en herinneringen. Desondanks is de film nog best aardig als je 'm anno 2008 voor het eerst ziet. Goed, het acteerwerk is behoorlijk matig, het script bevat een hoop gaten en voorspelbare momenten en het is allemaal soms wel heel erg braaf en over-the-top sentimenteel. Desondanks nog best een geinig filmpje, welke aardig in elkaar zit. Niemand ging echter zo over de top als Stevens en zijn Indiaans accent.
Bescheiden 3 sterren.
kauwstaaf
Eén van mijn favoriete films. Een heerlijke robot, mooi gemaakt, juiste stem. En het concept is geweldig.. een lege robot die je alles mag/moet leren over leven en dood. Niet diepzinnig, gewoon lief en leuk.. zo'n film die altijd leuk blijft.
The Last
Baggerman
Lief filmpje, Wall-E lijkt me een rip-off hiervan....
Nu zou ik de film niet meer willen zien, maar toendertijd vond ik hem wel leuk!
tukkerstein
Geweldige pulp.
Belabberde acteerprestaties, een saai en voorspelbaar plot en slechte effecten, maar daarom ook vermakelijk. De Indiase hoofdrolspeler is hilarisch. Een kruising tussen Wall-E, The Terminator en Forrest Gump. Eigenlijk voor jonge kinderen maar ook voor andere doelgroepen vermakelijk.
rvh76
jeugdsentiment, zou m toch eens moeten herzien. Is toch al weer ruim 20 jaar geleden dat ik m gezien heb. Toen vond ik m prachtig.
Sjoerd_
Jeugdsentiment inderdaad. Ik heb hem nu echt al jaaaaaaaaaaaren niet meer gezien en ik heb er eigenlijk ook niet perse behoefte aan hehe. Ik weet nog wel dat ik na de eindscene waar Number 5 allerlei bad guys afmaakt (volgens mij) heel veel energie kreeg...tja, ik was 9 ofzo
aburex
Film die ik best aardig vond toen ik hem voor het eerst op video zag. Was toen zo'n 36 jaar. Nu ik hem heb terug gezien op DVD vond ik hem nog een best aardige familiefilm, alhoewel hij de tand des tijds niet helemaal heeft doorstaan. Toch nog 4*
Een soort ET maar dan vreselijk, zo flauw en kinderachtig. Die hele klote robot johnny 5 irriteerde me destijds mateloos. Het ergste van alles is dat ik die film destijds op zijn Duits heb gezien wat de film nog erger maakte.
GeronimoX
Lief filmpje, Wall-E lijkt me een rip-off hiervan....
Nu zou ik de film niet meer willen zien, maar toendertijd vond ik hem wel leuk!
Dan heb je Wall-E blijkbaar nooit gezien!!! Misschien alleen het robotje. Die lijkt er wel wat op... Kijk hier maar eens!!
filmamator
Weet iemand toevallig of hier ook een animatiefilm van is gemaakt?
Meneer Bungel
@ filmamator: zie het voorgaande bericht van GeronimoX en: klik.
-edit- Voor de echte fans: http://www.johnny-five.com/. Johnny Five is alive!

Short Circuit 2
1988

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Once upon a Time in America
Misdaad / Drama, 1984