• 9.378.486 stemmen

Geregisseerd door: Dave Meyers

Met onder meer: Sean Bean, Sophia Bush en Zachary Knighton

Releasedatum: 1 maart 2007

Plot The Hitcher

"Never pick up strangers."

Grace en Jim (een verliefd studentenstelletje) gaan op vakantie naar New-Mexico. Als ze in de regen door de woestijn rijden, staat er ineens een man midden op de weg die ze bijna omver rijden. Als de vreemdeling - die kennelijk autopech heeft - op de auto toeloopt, geven ze toe aan hun angst en rijden weg. Als ze benzine tanken, blijkt dat de man een lift heeft gekregen van een vrachtwagenchauffeur. Vervolgens vraagt de man aan Jim of hij een lift kan krijgen, Jim gaat daar mee akkoord, Grace vindt het maar niks. Als ze uiteindelijk met zijn drieën in de auto zitten komen ze vrij vlot achter de echte bedoelingen van de lifter...

John Ryder

Harlan Bremmer Sr.

Harlan Bremmer Jr.

avatar van StephniiM

StephniiM

Echt een geweldige spannende film!

avatar van cobsy

cobsy

Topfilm! eng zonder dat er iets bovennatuurlijks meespeelt. Dat er iemand langs de weg staat in het pikkedonker vind ik inmiddels een cliché, maar hier was het wél echt een persoon en niet een geest of ander monster, dat mag ook wel eens. Zou deze film zeker aanraden.

JDSsmetje

Het slechtste aan deze film is ongetwijfeld het script, dat vol fouten zit. Nu AGE-411 heeft er al wat opgenoemd, ik heb er nog wat:

- Die psychopaat breekt op een bepaald moment ook zijn duimen om los te geraken van zijn handboeien. Alleen zie ik hem enkele tellen later zijn geweer stevig vasthouden, onder andere met gespannen duimen.
- Waarom kropen de slachtoffers uit dat raam na het accident. Was de klink te stoffig ?
- Sophia Bush stapt zonder echte verwondingen uit een net ontploft busje ?
- "Als je me doodschiet haal ik m'n voet van de pedaal en is je vriend dood!" Uuhm, volgens mij is toch omgekeerd, niet ? Want die psychopaat gaf anders wel flink gas wanneer hij die vastgeketende gast vermoordde.
- Waar haalt die psychopaat zijn auto's vandaan ?
- Wanneer de twee tieners daar dan in een auto zitten bomvol lijken. Moest daar ferm stinken lijkt me, het zou misschien een goed idee zijn om de ramen open te zetten ?
- Ik wist ook niet waarom die gast in het begin van de film zijn raam natmaakte met dat flesje water. Kun je dat niet met je auto zelf ?
- En dan het toppunt: leuk hé, zo'n romantische douche, ontspannend filmpje en zorgeloos dutje terwijl er een psychopaat in de buurt zit dat je wil vermoorden. En ja! Sophia Bush had zelf zin in een vrijpartij! Tja...

(Er zullen waarschijnlijk ook fouten inzitten langs mijn kant (?), dus je mag me corrigeren.)

Nee, ik heb nooit spanning gevoelt, door de opeenstapeling van fouten, voorspelbaarheden en clichés. Dialogen zijn erg slecht, en onder andere Sophia Bush kan niet acteren. Bah!

avatar van yeyo

yeyo

Dan moet je het origineel maar is kijken JDSsmetje. Of nog beter... Hitch-Hike van Campanile!

JDSsmetje

Doe ik! Bedankt voor de tip.

avatar van Erwinner

Erwinner

De insteek van dit verhaal is dat alles kan, en dat alles bedenkelijk toevallig is. Dit proef je trouwens de gehele film. Als je daar niet doorheen kan prikken, zou ik deze film allang na een half uur hebben uitgezet!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Inderdaad. Korreltje zout is een must

avatar van yeyo

yeyo

Zelfs met al die onlogica buiten beschouwing gelaten, is dit een erg saai 13-in-een-dozijn filmpje dat niet bijblijft en zijn potentieel niet benut. (het origineel deed dat dus wel) Ook de bad guy vond ik lang niet zo vermakelijk en overtuigend als Rutger Hauer. Enkel de aanwezigheid van Sophia Bush zorgt nog voor 2 sterren.

Erwinner schreef:
Zeker de helft van de fouten in het script hebben weinig of niets te maken met toevalligheden (hoewel een toevalligheid, zoals je zelf zegt, niet altijd als een fout aanzien moet worden). Bijv: een romantische en gezellige avond/nacht beleven terwijl een stalker je wil vermoorden, of door het raam kruipen, als je gewoon langs de deur kan. Tja, dat heeft al weinig te maken met toevalligheden, dat is gewoon echt onrealistisch! En er zitten gaten in het script!

avatar van Erwinner

Erwinner

Is ook onrealistisch, maar bedoeld om de spanning erin te houden. Dan vallen er meestal vanzelf gaten in het script. Niets om me druk over te maken. Puur entertainment voer noemen ze dit.

avatar van darkknight

darkknight

Ondanks het simpele verhaal een vrij spannende film met genoeg actie.

Het origineel is veel beter! En die stond op de planning om uitgezonden te worden vanavond. Nee, wat krijg je? Deze slappe hap. Een bezoeking, dazt is het!! Dikke vette 1

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Inderdaad. Heb er nu ook weer een half sterretje afgehaald. Volgende keer blijft er nog maar een halve over waarschijnlijk.

Man,wat erger ik me aan deze film. Afgezet na tweede poging er iets goeds in te ontdekken.

Die ene ster is voor Sean Bean. De rest kan..............!

avatar van streek

streek

Serieus, wat een ontzettende boutfilm! Een opeenvolging van frustrerende momenten waarin je denkt, handel toch eens logisch! Ik kijk veel films, maar deze is sowieso niet de moeite waard!

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

De scene dat Bean in dat politiebusje zit en zijn boeien los krijgt is zonder meer een van de lompste scene's ooit: die agent staart hem continue aan en merkt niets aan de blik van pijn aan het gezicht van Bean? Ziet niet zijn armen bewegen proberend te boeien los te krijgen? ongelofelijk zeg.

avatar van rensie32

rensie32

Als die laatste 20 minuten niet zo ongelooflijk irritant waren geweest, hadden er misschien nog wel 3 sterretjes vanaf gekund. Veel te overdreven en daarnaast zat er totaal geen logica in.

Ik dacht dat dat busje ontplofte maar 10 seconde later zie ik die vrouw zonder ook maar één schrammetje uit de bus stappen om de seriemoordenaar om te leggen. En zo kun je wel een lijstje opstellen van de onverklaarbare dingen die er gebeurde in deze film.

Bah bah!

avatar van blablabla89

blablabla89

Op het gebied van geloofwaardigheid scoort de film niet al te best, MAAR er gebeurt tenminste wel wat. Hoevaak word je niet teleurgesteld door een dergelijke film doordat er te weinig actie in zit. Je verveelt je geen minuut bij deze film en dat vind ik een ontzettend groot pluspunt. Ik had 5 minuten gemist en er was alweer iets heel nieuws gaande. En dat is wel wat je wilt zien bij dit soort films. Verder waren de acteerprestaties van de hoofdrolspelers ook vrij aardig. Blijft jammer dat het opviel dat sommige dingen wel erg ongeloofwaardig waren. Volgens mij is hier aan voldoende aandacht aan besteed dus ik laat het hier bij.

Vanwege de actie van begin tot eind, toch 3 sterren.

avatar van N_SANE

N_SANE

Wat een waardeloze film! Nadat ik zag dat het niet de versie van 1986 was, heb ik toch een poging gewaagd, aangezien ik deze remake niet eerder gezien heb. Het was een ware teleurstelling. Een horror kan je de film amper noemen, eerder een simpele thriller.

Er gebeurt veel in, maar het kon mij maar niet bekoren. Vele domme beslissingen en gebeurtenissen waarbij je denkt: "het is een film, maar zóó dom kan je niet zijn", de agent die niets merkt van Sean in de politiebus, de bus die ontploft en waarna de vrouw zonder enige schram eruit komt wandelen.

Nee, ik heb veel slechte films gezien, maar dit was me ook een matige!

avatar van GuyOverboard

GuyOverboard

De film was op zich best vermakelijk alleen het einde was waardeloos na al die mensen te hebben vermoordt laat hij zich maar gewoon doodschieten?

avatar van movierobert

movierobert

Ik zelf houd helemaal niet van horror, kijk het ook weinig maar dit was toch wel een spannend filmpje, viel me niks van tegen. Wel wat foutjes in de film maar heb er van genoten en hij kijkt lekker weg.

*3,5 - 4 ga er over nadenken

avatar van Elineloves

Elineloves

Wat een lekker tussendoor filmpje. Koude avond, joggingbroek aan, warm sweatshirt en een dekentje over je heen.. en dan kijken naar wéér een horrorklassieker die in een nieuw jasje is gestoken.

Oh oh oh, wat is Sophia Bush toch een ontzettend aantrekkelijk meisje. Korte topjes en nog kortere rokjes, en dat gedurende de hele film.. Whoohoot! Maar niet alleen zij is knap, haar vriendje mag er ook zijn. Twee mooie, verliefde mensen in beeld samen met een voorspelbaar verhaal. Toegegeven: er zitten een paar aardige schrikmomenten in. Beetje afgekeken van andere genrefilms? Natuurlijk, maar het deed weinig aan de spanning af.

Sean Bean doet het aardig, maar zijn motief? Mwoah.. Een echte band tussen de slachtoffers en de dader zie je niet. Waarom is hij zo vastbesloten ze te vermoorden, maar eerst op te jagen als wild vee? Ach, soms hoef je helemaal geen diepe, psychologische redenen te weten en doe je het maar gewoon met wat je te zien krijgt.

Al met al zeker geen slechte remake, minder tenenkrommend dan verwacht, en laten we vooral niet de eindscène vergeten..

avatar van jakobjan1908

jakobjan1908

Leuke film maar geen hoogstaand en diepgaand verhaal. Toch wel lekker om op een regenachtige herfstavond te kijken.

avatar van TimZor

TimZor

Ik was al door sommige hierboven gewaarschuwd maar als ik een film wil kijken doe ik het toch haha. En het oordeel jeetje wat was het slecht slecht slecht. Over fouten gaan ik niet meer beginnen dat heeft JDS al uitgebreid gedaan en sluit ik me geheel bij aan. Maar onze eigen Rutger was toch wel tientallen keren beter als Ryder dan Bean. En daarnaast oke Sophia heeft een leuk koppie maar er zijn zelfs soap actrices die het nog beter kunnen dan haar.

En euhh zag ik het goed Micheal bay bij de producers :S hoe heeft hij ooit kunnen denken dit wordt weer een toppertje op mijn cv ?:S

een 1,5 krijgt hij momenteel. het mooiste was het moment dat die twee politieauto's tegen elkaar aan vlogen en door de lucht gingen dat was wel mooi gefilmd.

avatar van LoTroPan

LoTroPan

Hebben we allemaal al eerder gezien.

avatar van rep_robert

TimZor schreef:

Bay heeft al een boel van die nieuwe horrorfilmpjes geproduceerd, zoals bijvoorbeeld de remake van the Texas Chainsaw Massacre.

JDSsmetje schreef:

- Sophia Bush stapt zonder echte verwondingen uit een net ontploft busje ?
- Waar haalt die psychopaat zijn auto's vandaan ?

Ik kan niet alles verklaren, maar toch een aantal dingetjes kunnen wel, zoals bijvoorbeeld die auto's. Hij blijft gewoon mensen vermoorden die hem oppikken lijkt me? Verder noem je denk ik toch kleine dinkies die niet echt veel uitmaken voor het verhaal. Zo heeft elke film wel rare dingetjes denk ik.

Over die douche ben ik op een andere manier geïrriteerd, dat die gozer er zo plots opeens uitstapt en op zoek naar hulp gaat. Hoezo zo plotseling, typische doodvonnis.

avatar van rep_robert

Voor de rest schaar ik me ook bij veel meningen, opzich voelt het wel lekker aan als tussendoor horrortje. De film kent dan vaak ook z'n sterke momenten.

Alleen is de cast niet altijd even goed en is Sean Bean ondanks een redelijk overtuigende rol toch geen Rutger Hauer, die toch echt de dreiging van een psycho had. Ook volgen er een aantal onlogisch handelingen die toch een irritatieniveau halen, vooral richting het einde. Ze willen liever dood gaan en ontsnappen liever uit de handen van de veilige politie dan dat ze tijdelijk ondervraagd worden..

Verder wel redelijk onderhoudend, met een paar leuke schrikeffectjes.

avatar van *stella*

*stella*

Voor een horror, niet slecht en genoeg actie.

avatar van melvddonk

melvddonk

Verstand op nul en kijken maar. Er zitten redelijk wat foutjes in, maar spanning is er zeker. Ik zat ook helemaal in de film en heb goed kunnen genieten van een vermakelijke thriller.

avatar van eltorro

eltorro

De film oogt een beetje alsof hij door 2 regisseurs is geregisseerd, misschien was Michael Bay niet de slimste zet als producer. Als actie film nog wel redelijk tot saai, en als horror / thriller een beetje te sterk en over de top allemaal. Jammer dat de film moeilijk een kant wist te kiezen.

avatar van Mavoe

Mavoe

Verrassend! Lang geleden dat ik een thriller van deze kwaliteit heb gezien. Toen ik aan de film begon, dacht ik al: "Weer zo'n film met een lifter.." Maar vond hem zeer verrassend en spannend! Heb me goed vermaakt.