• 9.378.492 stemmen

Geregisseerd door: Dave Meyers

Met onder meer: Sean Bean, Sophia Bush en Zachary Knighton

Releasedatum: 1 maart 2007

Plot The Hitcher

"Never pick up strangers."

Grace en Jim (een verliefd studentenstelletje) gaan op vakantie naar New-Mexico. Als ze in de regen door de woestijn rijden, staat er ineens een man midden op de weg die ze bijna omver rijden. Als de vreemdeling - die kennelijk autopech heeft - op de auto toeloopt, geven ze toe aan hun angst en rijden weg. Als ze benzine tanken, blijkt dat de man een lift heeft gekregen van een vrachtwagenchauffeur. Vervolgens vraagt de man aan Jim of hij een lift kan krijgen, Jim gaat daar mee akkoord, Grace vindt het maar niks. Als ze uiteindelijk met zijn drieën in de auto zitten komen ze vrij vlot achter de echte bedoelingen van de lifter...

John Ryder

Harlan Bremmer Jr.

avatar van shelle-bel

shelle-bel

Geweldige film

Ben een paar keer erg geschrokken!

Een aanrader voor iedereen!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De remake van The Hitcher uit 86 is toch nog wel goed te doen. Er worden andere elementen in gebruikt en is ook minder subtiel als het orgineel maar het verhaal komt natuurlijk op het zelfte neer. Dit keer gaat het niet om 1 man die een gestoorde lifter op zijn dak krijgt maar om een jong teenage stelletje. Het begint irritant met irritante muziek maar uiteindelijk word de film toch wel opgebloeid waneer ze The Hitcher tegenkomen. Rutger Hauer speelde al erg goed als de eerste John Ryder, maar Sean Bean kan er ook iets goeds van maken met zijn bad-guy uitstraling. En de film word vanaf dan ook best spannend. De vrachtwagen-uitrek-scene is btw dit keer volledig ongecencureerd terwijl ze het in de oringeel de ontleding niet lieten zien en aan het einde krijgen we ook nog te maken met een killer-bitch gehalte.

Voor de rest niet beter dan de orginele Hitcher maar evengoed nog wel goed te doen.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Vond het een geweldige film. Sean Bean heeft zijn rol uitstekend gespeeld en de rest van de cast was ook niet mis. Je blijft uiteindelijk met vragen zitten, maar dat was denk ik ook de bedoeling van de film.

Moet denk ik ook de originele film gaan zien.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Zeker het origineel zien! Bean verbleekt bij Hauer!

avatar van film88888

film88888

Spannende thriller.

Goede opbouw, en het juiste thriller sfeertje de hele eerste 24minuten non-stop

Mooie car-crashes, en een goede Bean, maar denk toch dat Haeur beter gaat zijn (Moet de orginele nog zien)

Ben wel reuze benieuwd naar die van 1987 !!

Kleine 4,0

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Deze film ontbeert alles wat de eerste wel heeft.

Mysterie en spanning zijn daarvan de belangrijkste twee onderdelen.

Ook de irritante muziek en de introductie vd hoofdpersonen laat alles te wensen over.

De kennismaking tussen Jim Halsey en John Ryder is vele malen intenser als in deze versie en daarmee wordt de toon vd film eigenlijk gezet.

De muziek,de conversatie en de heerlijke kille sarcastische wijze waarop Rutger John Ryder neerzet maakt het verschil vrij duidelijk.

Sean Bean doet zijn best maar de rest werkt niet mee. Kan hij niks aan doen. Ook het feit dat zij als stelletje door de film gaan en niet net als Jim in de eerste het grotendeels alleen moet stellen in deze hachelijke situatie doet niet veel goeds voor de spanning vd film.

Ik erger me ook vaak aan hun acties. Bv als zij binnenkomt in het cafe om hulp te vragen en niet meteen iedereen naar de auto roept of wijst en alleen doekjes gaat pakken in het toilet is totaal belachelijk!!

En zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

Voor mij een gigantische tegenvaller en nutteloos.

Ik ga hem snel vergeten en de eerste nog een keer kijken om de bittere smaak van deze weg te spoelen.

avatar van juhnzun

juhnzun

Spannende thriller plus lekker meisje der bij
helemaal tegek
ook lekker overdreven badguy richt in zijn eentje een slachfeest aan in het poltiebureau maait even op zijn dooie gemak 3 politieautos van de weg en haalt ook meteen een politiehelicopter neer
Spannende en vermakelijke film

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Een eindje geleden dat ik deze gezien heb maar ik weet wel nog dat ht een aardig filmpje was. Leuk om eens gezien te hebben.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Teveel ongeloofwaardige scenes.

Acteerwerk is ook dramatisch op Sean Bean na.

avatar van Rufio

Rufio

Al DeNiro schreef:

Teveel ongeloofwaardige scenes.

Hier kan ik me in vinden. Maar al bij al vond ik deze film zeer aardig.

Sean Ben speelt zijn rol als bad guy naar mijn mening heel behoorlijk.

Sophia Bush is trouwens echt wel een plezier om naar te kijken!

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Bovengemiddeld slasher filmpje
Vooral Sean Bean vond ik goed spelen, lekker laconiek en psycho.
Bij dat verhoor zit hij er ook echt zo ongeïnteresseerd bij, totaal emotieloos, een ware gek. Dat zie ik liever dan een soortgelijke film met een bovennatuurlijk persoon die moord met een moraal.
Ok, er zitten enkele overdreven scenes in, zoals die achtervolging met de politie, maar bij deze film heb ik mij daar niet zo aan gestoord.
Die scene met die vrachtwagen was ook ijzersterk.
3,5* van mijn kant, vooral te danken aan Sean Bean

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Vreselijk.....wat een flutfilm.

Een overbodige remake die niet veel verschilt van het origineel.

Sean Bean mag dan misschien aardig acteren, maar beter dan Rutger Hauer absoluut nooit.

Vooral de muziek was tijdens actiescènes lachwekkend.

Iedereen zijn/haar eigen mening.

De personen wat dit echter een geweldige film vonden, hebben het origineel niet bekeken.

Nee, wederom een overbodige remake.

Zelfs Sophia Bush kan hier weinig aan veranderen.

De filmwereld kent mooiere beauty's.

1,5 *

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

1e was veel beter

za 6 maart om 22.55 op 2BE

za 6 maart om 22.55 op 2BE

Ben van plan om te kijken!

Hip-Hop Drunkie

Niet veel speciaals eigenlijk , wat ongeloofwaardige scenes en weinig spanning....
Vond het wel geweldig dat dat mietje Jim ze lichaam uit elkaar werd gesleurd met die vrachtwagen want ik ergerde me al heel de film aan die pussyboy
Zwak verhaal ook , had wat meer horror en morbide dingen verwacht....

avatar van killerfreak

killerfreak

redelijk, maar niet beter dan gemiddeld. Maar natuurlijk leuk avondfilmpje. Veel hoeft dat niet te zijn om te vermaken

Niet bijzonder geweldige cast (acteerprestaites konden net iets beter bedoel ik dus) en muziek was ook niet that special. Maja... toch 3* voor de relatief goede spanning

Hip-Hop Drunkie schreef:

Ben van plan om te kijken!

Beter niet gedaan.

2 studentenjochies in een horrorfilm op een weg. Het gedacht alleen is al tenenkrommend en irritant. En dat is de film ook.
Een zero voor de acteerprestaties, omdat ze zo op mijn zenuws werken.
Is er een bepaalde regel in filmland dat een horrorfilm van dit kaliber een bepaald aantal keer de zin "Oh My god" moet bevatten? Script is zo cliché en werkelijk geeneen dialoog is niet-irritant.

Daarnaast nog enkele andere opmerkingen:

- Waarom vermoordt die kerel al die mensen? Is hij een zoon van de duivel? Bezeten? We hebben er het raden naar! In film moet alles kunnen, als het maar verklaard kan worden
- Waarom hielden de agenten hen eigenlijk aan? Het was toch duidelijk dat die kerel dat gezin probeerde te helpen.
- Hoe vond die kerel dat meisje in bijvoorbeeld de hotelkamer?
- Agenten die een shoot-to-kil doen op verdachten?
- Het einde is zeer slecht:
--> Een seriemoordenaar wordt door 3 matig bewaakte agenten in 1 auto begeleid naar zjn cel?
--> De chik die die exploderende auto overleefd en daarna de ijzeren deur aan hort schopt, uit de auto springt en de slechterik neerschiet?

Waste of my time

avatar van 606

Toch een aardige Hitcher film in een modern jasje.

Bean is erg goed als gevoelloze killer.

Bush was een genot om te zien.

3,5 ster

avatar van 606

Daarnaast nog enkele andere opmerkingen:

- Hoe vond die kerel dat meisje in bijvoorbeeld de hotelkamer?
- Agenten die een shoot-to-kil doen op verdachten?
- Het einde is zeer slecht:
Waste of my time

Zoals jij naar een film kijkt, dan kun je maar beter stoppen met films kijken.
Doe je dat ook bij fantasie films zo behoorlijk kritisch kijken.

AGE-411

1) Dit is geen fantasy-film.

2) Alles rammelde in deze film

3 De opeenstapeling van clichés werd me te veel Deze film lijkt zo goed op duizenden anderen in het genre.

4) Het script is belachelijk.

5) De acteerprestaties zijn echt slecht

Ik kan niets positiefs zeggen over deze film. Dus wordt dit helaas een 0,5*

Maar bewijs me het tegendeel. Wat was er wel goed aan?

Beter niet gedaan.

Haha idd! Ik had beter een film opgezet met Jesse Jane , Lichelle Marie , Brittney Skye of Briana Banks in de hoofdrol !

avatar van Kristeeel

Kristeeel

Wat een geweldige film, ben zelfs een paar keer geschrokken.
Acteerwerk vond ik helemaal niet zo slecht. Het verhaal lijkt simpel, maar het is echt geweldig.

Er waren wel een paar rare dingen zoals hoe die man nou opeens in die gesloten motel kamer zat

Voor mij echt een toppertje!

avatar van joe black

joe black

Al bij al best wel een goeie film binnen z'n genre. Sean Bean speelt een goed personnage en de actie is goed. Misschien een beetje te veel van het goede op het einde en de film leidt natuurlijk aan de klassieke, irritante, clichés (de beslissingen van de personnages zijn zo dom dat het ergernis opwekt).

een gulle 3*

avatar van R0b3rT

R0b3rT

Geweldige film met een echte freak die soms hele droge antwoorden geeft, ik hou er wel van!

Verder veel actie en snelheid in de film, ook voldoende bloed voor mij. Ik heb me vermaaaaakt !

avatar van flipflop

flipflop

Fijn filmpje. Aardig acteerwerk, met Sean Bean als hoogtepunt. Wel wat klassieke cliches en ongeloofwaardigheden (waarom trek je eerst je rokje aan als je weet dat er vlak in de buurt een sick fuck zit) maar die werden net aan goedgemaakt door de droge handelingen van de psycho en de spannende momenten. Verder bestond de soundtrack uit goede nummers, maar ze pasten niet in deze film op How we Operate tijdens de credits na. Dit deed iets af aan de spanning op sommige momenten, maar erg werd het nooit.

Voor de niet al te kritische kijker perfect vrijdagavond filmmateriaal.

avatar van d1rty7

d1rty7

3 x gezien in 2 weken, niet nagedacht op welke dag ik ging kijken. Ik keek lekker wanneer ik zin had in snelle actie en freaky shit!

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Leuke film.
Sean Bean acteerde goed, Sophia Bush vond ik ook goed acteren. (bovendien ook een lekker meisje)
De hele film door redelijk spannend, leuke muziek.. Aangenaam filmpje om te bekijken.

avatar van Theunissen

Vrijwel een letterlijke (wel een slappe) verfilming van het origineel uit 1986 met Rutger Hauer alleen een behoorlijk stuk slechter. Sean Bean vond ik niet echt overtuigend en hij valt in het niets met de rol van Rutger Hauer in het origineel. Het origineel is ook veel boeiender en spannender.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Best een aardig filmpje!Leuk om eens gezien te hebben.Maar toch geen hoogvlieger.