• 9.378.558 stemmen

Geregisseerd door: Dave Meyers

Met onder meer: Sean Bean, Sophia Bush en Zachary Knighton

Releasedatum: 1 maart 2007

Plot The Hitcher

"Never pick up strangers."

Grace en Jim (een verliefd studentenstelletje) gaan op vakantie naar New-Mexico. Als ze in de regen door de woestijn rijden, staat er ineens een man midden op de weg die ze bijna omver rijden. Als de vreemdeling - die kennelijk autopech heeft - op de auto toeloopt, geven ze toe aan hun angst en rijden weg. Als ze benzine tanken, blijkt dat de man een lift heeft gekregen van een vrachtwagenchauffeur. Vervolgens vraagt de man aan Jim of hij een lift kan krijgen, Jim gaat daar mee akkoord, Grace vindt het maar niks. Als ze uiteindelijk met zijn drieën in de auto zitten komen ze vrij vlot achter de echte bedoelingen van de lifter...

John Ryder

Harlan Bremmer Sr.

Harlan Bremmer Jr.

avatar van John Movie

John Movie

Gisteravond alle drie gekeken,op 50 inch scherm en groot volume ,ik vond de Remake toch de beste,goed geacteerd etc. TOPPER.

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Wat een overbodige remake zeg.

avatar van Fingquality

Fingquality

Wel vermakelijke film. Ik heb het origineel nog niet gezien, maar misschien moet ik dat maar eens gaan doen. Deze was niet echt de moeite waard.

Sean Bean wel overtuigend als psychopaat met een paar leuke scènes, maar verder stelt het verhaal erg weinig voor. Vooral twee hoofdpersonen zijn ronduit irritant en verder flinterdun verhaaltje. Bovendien ook nog een film waarin veel clichés om de hoek komen kijken.

Film die krapjes een avondje vermaak biedt. 2.5*

avatar van Rutte

Rutte

Aardige en vermakelijke thriller die als een tussendoortje heel goed fungeert vanwege z'n tamelijk korte speelduur.

Mooie hoofdrolspeelster trouwens.

Kan bij lange na niet tippen aan 't origineel met Rutger Hauer, maar ook deze is toch wel redelijk vermakelijk vanwege enkele grove scenes.

avatar van Flash1494

Flash1494

Grootste nadeel van de film is het ontbreken van een motief van de moordenaar. Heel jammer, anders was het een leuk wegkijk filmpje geweest..

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Goede actiefilm maar de originele versie van 1986 met Rutger Hauer was spannender. Sean Bean kon mij niet helemaal overtuigen als psychopaat.

avatar van Xen0n

Xen0n

Ik kijk niet naar het feit dat deze film een re-make is. Tenslotte is het origineel van ver voor mijn tijd, en na het zien van deze film is het me niet tegen gevallen. Er zijn hier aardig wat negatieve reacties, maar daar kan ik me niet bij aansluiten. Dit soort films zijn toch een soort favorieten van mij. Dit soort Thriller/Horror met op de juiste momenten schrik, dan ook nog een goed verhaal(waar het bij The Hitcher niet aan ontbrak), helemaal goed. Dat laat ik ook terugzien in mijn cijfer en daarom geef ik een 4,0. Vind ik deze film toch minimaal waard.

Ik heb deze gekeken samen met de spaanse film [REC], helemaal niet te vergelijken met elkaar. Maar toch een leuk filmavondje met deze 2, toch wel toppertjes.(The Hitcher vond ik de beste van de 2)

Al met al, is het wel een aanrader te noemen;) Zeker voor degene die zoals mij, van een leuk Thrillertje die makkelijk wegkijkt houden.

avatar van Spetie

Aardige remake, die het echter niet haalt bij het origineel.Vooral de pak hem beet eerste 40 minuten zijn redelijk spannend met af en toe hele aardige schrikmomenten. Daarna wordt de film helaas behoorlijk voorspelbaar en zitten er ook wat ongeloofwaardige momenten in de film. Sean Bean doet het trouwens best goed als gestoorde lifter, maar Hauer is toch nog wel een paar stapjes beter. Kortom een aardig onderhoudende film, die goed begint maar in zijn geheel toch de echte spanning mist die het origineel wel de hele tijd bezit.

avatar van WessRocks

WessRocks

Zeer goede film, nooit de eerste gezien maar dat moet ook niet natuurlijk.

Vind de spanning over heel de film goed, heb geen momenten gehad dat ik het voorspelbaar vond, op het einde na. Er zaten toch bepaalde stukken in dat ik totaal niet verwacht had. Sean is geslaagd in zijn rol, maar het koppel verdient ook een pluim. subliem!

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele vervelende film en een verkrachting van de orginele versie. Deze versie was voor mij veel te geweldadig en te onsmakkelijk. Waar zijn toch de tijden gebleven dat films door middel van suggestie spannend waren. Dit is een lange aaneenschakkeling van geweld zonder enige spanning of interessante ontwikkelingen.

0,5 voor Bean die het niet onaardig doet maar niet in de schaduw van zijn voorganger mag staan en 0,5 voor dat heerlijke lichaam van Sophia Bush. Alleen jammer dat ze niet kan acteren

avatar van Errie

Errie

aardige film,

Zit wel wat actie en spanning in.

avatar van P8rb

P8rb

Deze remake is echt een heerlijke horror tussendoortje. Waar het eerste deel van de film nog tamelijk rustig opbouwend en spannend is, barst in het tweede deel de hel helemaal los, wat ik eigenlijk niet bepaald had verwacht. Het regent op ten duur lijken en "the hitcher", Sean Bean, speelt de psychopaat erg sterk. Echt een rolletje voor hem, daar heeft hij het kopje wel voor!

Het origineel moet ik nog eens bekijken, de remake is in ieder geval een toppertje. Tamelijk voorspelbaar maar daar kan ik me totaal niet aan storen bij zo'n lekker filmpje als deze. 4 sterren zijn verdiend.

avatar van Ralf81

Ralf81

Aapje81 schreef:

Dat vraag ik me ook wel eens af, hoewel The Hitcher in het begin nog best wel wat aan de verbeelding overlaat.

avatar van aburex

aburex

Best aardige remake van de film uit 1986. Hij kan echter niet tippen aan het originele met Ruther Hauer als de psychopaat.

Toch een aardig tijdverdrijf

avatar van Jaegelsch

Jaegelsch

Toen ik deze film keek had ik The Hitcher uit 1986 nog niet gezien. Ik vind dit echt een hele spannende film. Toen ik de oude film met Rutger Hauer keek, vond ik die weer minder dan deze. Maar dat is ook logisch, het verhaal ken je grotendeels al. Kan iemand mij trouwens uitleggen waarom dit geen horrorfilm is volgens moviemeter, en de film uit 1986 wel?

avatar van Erwinner

Erwinner

Die gegevens zijn uit Imdb overgenomen.

Dat kan niet de verklaring zijn want op imdb staat er wel horror bij.

De toevoeger heeft het wschl. zo ingevoerd en je moet kiezen uit twee genre's, op imdb kunnen ze er meer vermelden.

Maar u bent allen vrij een correctie in te sturen met motivatie.

avatar van MovieEter

MovieEter

Verassende remake. Het origineel is een stuk subtieler en heeft veel meer opbouw. In de remake ligt de nadruk, meteen al, op botte actie. Niet zo goed als het origineel maar toch 3.5*

avatar van Killerkip

Killerkip

Flash1494 schreef:

Daarom is het dus een psychopaat

Ik vond het een lekker filmpje

Heb het origineel niet gezien maar kan me hevig voorstellen dat Rutger Hauer veel meer toevoegd aan de rol van psychopaat (is hem op het lijf geschreven), al deed Sean Bean het ook niet verkeerd!

Zou het origineel best willen zien, kan iemand hem spotten op ftd?

avatar van Heinelein

Heinelein

film met leuke schrikmomenten ik schrok nog meer van m'n vriendin dan van de film zelf!

avatar van aerts007

aerts007

Nee, kan zeker niet tippen aan het origineel,daar was Rutger Hauer subliem.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Bijzonder sterk.

Sinds lange tijd weer eens met zweet handjes een film zitten kijken.

Altijd leuk wanneer een koppel word opgejaagd, in dit geval word het erg goed uitgewerkt.

Gewoon erg goed.

En kom er net achter dat het dus een remake is, dan ben ik toch wel erg benieuwd naar het origineel, die beter schijnt te zijn.

avatar van homie

homie

Spannende film, en goed geacteerd van Sean Bean(vind ik)

Ondanks de weinige schrikmomenten blijft het een geweldige film, en verdient zeker een plaats in mijn Top 10!

Een 4,0 !

avatar van ronaldo the best

ronaldo the best

ik vond hem wel goed

avatar van wouterstouter

wouterstouter

Deze film is echt goed!

Spannend van begin tot eind, onverwachte momenten (altijd leuk vind ik zelf). Zeker leuk om te gaan kijken op een avondje, Zit ook een goed verhaal in!

avatar van Erwinner

Erwinner

wouterstouter schreef:

Deze film is echt goed!

Welk verhaal?

avatar van Unicorn_kiss

Unicorn_kiss

Ik vond hem erg goed!

Mooi acteerwerk en erg spannend

avatar van ;)

;)

een van de betere hitcher films die ik al heb gezien.

spanning gegarandeerd;)

avatar van Grunner

Grunner

Viel me niks tegen, geen moment verveelt en niet al te cliché op een aantal dingetjes na (geen bereik).

Vet einde ook!

3,5 sterren

avatar van Lennert

Lennert

Eigenlijk nog best een leuke film, al is het alleen al vanwege het feit dat Sean Bean Rutger Hauer's performance uit het origineel net niet evenaart, maar wel in de buurt komt. Hauer had met zijn uiterlijk gewoon net dat beetje extra, maar een monster zonder wroeging spelen lukte Bean zeker.

Sophia Bush vond ik een plezier om naar te kijken, maar als plotselinge heldin vond ik haar zeker niet overtuigend, daarvoor was het teveel het standaard schreeuwtutje. De rest van de cast was eigenlijk ook weinig bijzonder. NIet slecht, maar ik vond weinig personages echt memorabel.

Het kan de invloed zijn van producer Michael Bay, maar in vergelijking met het origineel was er veel meer visuele actie te vinden die in ieder geval goed geschoten was, maar niet per se iets toevoegde aan de algemene sfeer. Het origineel had minder gore en explosies, maar wel iets meer sfeer, zonder ook maar een moment minder hysterisch over te komen.

Zeker leuk om een keer te kijken door de goeie regie en cinematografie plus het acteerwerk van Bean. Niet veel meer, maar het is voldoende.