• 9.376.805 stemmen

Geregisseerd door: Dave Meyers

Met onder meer: Sean Bean, Sophia Bush en Zachary Knighton

Releasedatum: 1 maart 2007

Plot The Hitcher

"Never pick up strangers."

Grace en Jim (een verliefd studentenstelletje) gaan op vakantie naar New-Mexico. Als ze in de regen door de woestijn rijden, staat er ineens een man midden op de weg die ze bijna omver rijden. Als de vreemdeling - die kennelijk autopech heeft - op de auto toeloopt, geven ze toe aan hun angst en rijden weg. Als ze benzine tanken, blijkt dat de man een lift heeft gekregen van een vrachtwagenchauffeur. Vervolgens vraagt de man aan Jim of hij een lift kan krijgen, Jim gaat daar mee akkoord, Grace vindt het maar niks. Als ze uiteindelijk met zijn drieën in de auto zitten komen ze vrij vlot achter de echte bedoelingen van de lifter...

John Ryder

Harlan Bremmer Sr.

Harlan Bremmer Jr.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Dit lijkt nergens op. Geen opbouw, warrige regie, personages waar het je geen donder uit maakt wat er met ze gebeurd, brakke actiescenes, slechte acteurs...

Alleen Sean Bean haalt nog een voldoende, alhoewel hij zich ook moet afvragen wat hij in deze rolprent doet. Heren producenten: gebruik je geld eens voor iets moois, ipv dit soort onnodige remake-jes...

1 ster

avatar van Samm

Samm

T.S.S.A. schreef:

Ik ga huilen kunnen ze in Hollywood nou nooit iets NIEUWS bedenken... zo jammer dat er regiseurs zijn die dit willen... ik snap ook wel dat je niet altijd orgineel kan blijven maar waarom steeds die remakes... Maak desnoods een vervolg van een nieuwe film... maar niet een remake van een super film uit '86. Zelfs al is deze film beter... deze film had een voorbeeld, een verhaal ze hoefde alleen de acteurs maar te veranderen en een klein stukje verhaal. Schandalig geld verdienen. Kijk een remake zoals Man on Fire of The Bourne Identity heb ik geen probleem mee, dat waren TV-films uit de jaren 70/80.

Trailer was ook niet echt boeiend... jammer jammer jammer...

daar ben ik het dus helemaal mee eens! Je bent toch regisseur omdat je van film maken houd, en niet om remakes te maken! Je kunt indd niet altijd iets nieuws verzinnen, gelukkig worden er ook zat orginele films gemaakt. Maar ik vind het gewoon jammer van die remakes..

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Heb vertrouwen dat deze film wel een goede remake wordt.

avatar van serpico

serpico

Ik heb alleen nog maar slechte recensies gelezen anders...

avatar van papaEd

papaEd

Gisteren stukjes gezien bij TMF,ziet er aardig uit.

avatar van Sifra

Sifra

Hij lijkt me echt standaard

avatar van nietdatdus

nietdatdus

Die lijkt me wel leuk eigenlijk.

avatar van loezzzje

loezzzje

komt hij alleen in Pathé theaters uit? ik wou er zaterdag heen gaan maar als hij alleen in Pathé theaters uit komt zal ik naar Eindhoven moeten.

avatar van Inperfections

Inperfections

Ik ga nooit meer naar de sneak in Pathe. Voor 5 euro en 8 euro voedsel naar een tv-film op het doek zitten kijken, want het verbaast me niets als dat de laatste keer was dat die film in de bios draaide.

Geldverpesterij

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

haald het niet bij het orgineel dat echt niet opnieuw hoefte worden gemaakt.

avatar van mkp

mkp

Niet echt spannend maar wel de moeite waard om te kijken er zaten een paar mooie schrik momenten in.

3,5 *

avatar van MoviePom

MoviePom

is dit niet de vernieuwe versie van die film waar rutger hauer in speelde?

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Ja. Sean Bean speelde met te veel emoties en dat maakte het een beetje 'raar' hier en daar. Op het einde rond dat hij opgepakt was keek hij toch wel meer grimmiger en dat maakte het wel beter.
Als ze The Hitcher (1986) echt wouden remaken konden ze het beter laten bij Jim en een meid die hij later ontmoet in plaats van dit stel. Waarmee het ook nog eens vrij dom afloopt.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Vage film. 2 sterren want slecht is ie ook weer niet.

avatar van otherfool

otherfool

Buiten het laatste kwartier (zonde gewoon) een fijn filmpje. Sophia Bush mag anderhalf uur lang een miniskirt showen (en slaagt daar wonderwel in), Bean kijkt goed gemeen en de schrikeffecten waren prima verzorgd. Verder grimmige scenes en een hoge vaart. Wel jammer dat we niet wat meer van Bean's karakter te weten komen. Het origineel zag ik overigens nog niet.

3*.

Redelijke film, maar dat kwam vooral door die ongelofelijk lekkere meid. Toch spijt dat ik niet gekozen heb voor 'Confituur'. Bij die film krijg je tenminste nog het gevoel van "Madness, they're uncontrollable... Harriet, let them out!"

avatar van brave71

brave71

Ik vond het wel een aardige film, maar hij haalt het zeker niet bij het origineel.

Maar wel de moeite waard om een keer te kijken.

avatar van Word_Play

Word_Play

Pff, wat een lame film. Op Sean Bean (die op zich een aardige bad guy neerzet) en een onverwacht bloederig moment na was er helemaal NIKS boeiend, spannend of vernieuwend aan deze film. Een en al onlogische beslissingen, cliche ondervragingen en schrikmomenten die je van mijlenver aan ziet komen. Om maar te zwijgen van het vreselijke einde.

1,5*.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

brave71 schreef:

Maar wel de moeite waard om een keer te kijken.

______________________________________________Ga geheel met je mee.

Niet veel bijzonders, in ieder geval.

Hadden ze `t maar gelaten bij de versie uit 1986.

Movie Mansion

Een belediging voor de 1986 versie, een belediging voor Rutger Hauer, een dikke onvoldoende.

avatar van Afa

Afa

Samm schreef:

Ik vind ook dat dat waar is ik vond er niks aan (

avatar van RoOmieY

RoOmieY

er zaten indd wat schrikmomentjes in

maar verder was het een flauwige film

en heb hem toch op 1 of andere manier af moeten kijken.

avatar van LugtenbC

LugtenbC

Slechte remake. Origineel is beter.

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Leuke film, continu actie, weinig verhaal, maar dat hoeft ook niet echt in zo'n film, anders moet je naar mijn mening een ander soort film kijken. De paar schrikmomentjes waren leuk.

avatar van supered

supered

Ik heb hem gezien en het was tot het eind echt goed en ook nog spannend ook.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Echt goeie film. Spetterende spanning waarbij je de hele tijd op het puntje van je stoel zit. Jammer dat er zo veel van dit soort films zijn en dat het daardoor een beetje voorspelbaar was. 4*

Don_Mat schreef:

Pfffff

avatar van ryanmakhanlal

ryanmakhanlal

Begin van het film vond ik het wel redelijk - er waren momenten dat het spannend was, maar naarmate het film vorderde was het echt slecht. En een verschikkelijke einde!!

2, 5 sterren ***

ryanmakhanlal schreef:

2, 5 sterren ***

Helemaal mee eens, en dan toch nog 2,5 sterren????ik vond 0,5 sterren nog te hoog gegrepen voor deze slechte remake, maar ja,dat ben ik.

avatar van j0zman

j0zman

Vond het een vermakelijke film. Af en toe wat onwaarschijnlijke stukjes maar de film was best te zien. Zeker Sophia Bush is leuk om naar te kijken.