• 9.377.445 stemmen

Speed 2: Cruise Control (1997)

Actie / Thriller | 121 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Jan de Bont

Met onder meer: Sandra Bullock, Jason Patric en Willem Dafoe

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 3 juli 1997

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Speed 2: Cruise Control

"As the stakes get higher, the ride gets even faster."

Annie Porter denkt eindelijk een vriend gevonden te hebben die een veilig beroep uitoefent. Alex is immers een bezadigde politieman. Wanneer ze toevallig ontdekt dat hij als lid van een elite-eenheid regelmatig de waaghals uithangt, smeekt Alex om vergiffenis. Hij trakteert Annie op een romantische, zorgeloze vakantie aan boord van een luxe schip. Zes dagen romantiek, rust en ontspanning in een paradijselijke omgeving. Het klinkt bijna te mooi op waar te zijn. En dat is het ook. Eenmaal op zee besluit één van de passagiers, computergenie Giger, om het schip te saboteren. Het is aan Alex om Gigers plannen te dwarsbomen en het schip veilig aan wal te loodsen.

avatar van Doom

Doom

Speed 2: Cruise Control is, ondanks dat de film nog aardig wegkijkt, geen beste film. De actie is muf en vaak slecht in beeld gebracht. Ook zijn de special effects zwaar matig en alles behalve gedenkwaardig. Het plot is verder zwak en totaal inspiratieloos. De persoanges zijn standaard en ook ontkom je niet aan de cliches. Willem Dafoe komt totaal niet serieus over als de bad-guy. Zijn hele prestatie mag dan ook gerust waardeloos worden genoemd.

Nee, Speed 2 is geen beste film.

avatar van garlic senior

garlic senior

Vind dat deze film niet thuishoort in de flop 100, het is absoluut geen wereldfilm. Maar er wordt toch nog wel redelijk geacteerd en de actiemomenten zijn wel aardig. Vergeleken met het eerste deel valt deze in het water, maar het is zeker geen flop 100 film, ken talloze slechtere films als deze.

avatar van Tars

Tars

'T is ni zo een goede film, zeker niet als je hem vergelijkt met deel 1..

Maar als je hem niet kritisch bekijkt, zonder deel 1 in je hoofd te houden, valt deze film wel mee..

ik geef hem 2,5, mede omdat ik bullock graag zie spelen..

avatar van Wassup !

Wassup !

Stukken minder dan zijn voortreffelijke voorganger...

Maar er waren wél een paar leuke actiescènes tussen die best wel de moeite waard waren, maar jammer genoeg haalt dit vervolg het niet van zijn voorganger, helaas...

Cijfer: 1,5/5!

avatar van LaDistancia

LaDistancia

Dat laatste gedeelte met die boot door de stad,

Een verschrikkelijk einde van een verschrikkelijke film!

Jammer! Deel 1 was super...

Meer dan een 0.5* kan ik er niet van maken...

avatar van Vantage

Vantage

Geen topfilm, maar toch best aardig weg te kijken.

Is wel leuk af en toe weer eens te zien.

avatar van Kricky

Kricky

ik vond het nog wel een aardige film. Ik herinner mij nog dat hij ook in die periode snel op video verscheen

avatar van niethie

niethie

Deze film had nooit gemaakt mogen worden ze hadden het lekker bij deel een moeten houden, maarja let's face it dat hebben ze niet gedaan en om eerlijk vind ik al die ophef over deze film een beetje overdreven er zijn veel slechtere films gemaakt.

Dat wil echter niet zeggen dat dit een goede film is, het is al redelijk vermakelijk maar vaak veels te overdreven, ongeloofwaardig (alleen al het feit dat bullock in precies de zelfde situatie terecht komt als in deel een) en over de top geacteerd, het is eigenlijk gewoon een rip-off van het geweldige eerste deel maar dan met een groter budget.

2,5 sterren (toch nog genoeg vermakelijke taferelen)

avatar van Getting Louder

Getting Louder

Het einde is inderdaad wel heel erg slecht

avatar van veron35

veron35

De cast is idd beter dan van deel 1 Jason Patric en Willem Dafoe ipv. Dennis Hopper en Reeves.

avatar van Carl

Carl

waardeloos. Tot aan de muziek aan toe

avatar van Thomas83

Thomas83

Misschien wel een van de meest teleurstellende sequels uit de filmgeschiedenis.

De film duurt 121 minuten alsof het een lekkere adrenaline-actiefilm is zoals in deel 1, maar daar komt het nooit bij in de buurt. Er zitten nog redelijk veel grapjes in de film maar die zijn eigenlijk altijd nog flauw.. Zoals de slecht geschreven dialogen dat ook zijn.

Het hoge tempo uit deel 1 ontbreekt ook eigenlijk. Pas op het einde gaat de film wat dat betreft aardig los, maar op de stunts met het cruiseschip na is er weinig aan en het "spektakeleinde" is te lang gerekt en te geforceerd.

Waar de muziek en vooral het camerawerk sterk waren in het origineel is die hier gewoon slecht.. In de actiescènes klinkt de muziek nogal saai, tijdens de wat rustigere momenten vaak heel fout en ook niet echt passend vond ik. Het camerawerk is nogal chaotisch. Ik had tijdens de actie soms echt totaal niet het gevoel van overzicht over de situatie.

Keanu Reeves was een aardige hoofdpersoon (ook weer zeker geen topper) maar Jason Patrick is echt een charismaloze houten klaas. Bullock is dan weer wel veel van hetzelfde. Maar dat bedoel ik niet als compliment. Vind haar maar een wat irritante actrice.

De acteerprestaties zijn matig en van de bijpersonages (waarvan de grote rollen zeer overbodig en irritant zijn) zelfs vaak extreem slecht.

De motieven van de bad guy, die op momenten wel de goede maniakale blik heeft maar regelmatig behoorlijk de mist in gaat met zijn overacteren, zijn te ver gezocht en slecht uitgewerkt. En wat is dat voor onzin met die bloedzuigers?

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Saaie film. Ondanks de actie die erin zit, kon ik mijn aandacht er echt niet bij houden. Sandra Bullock is irritant in deze film. Belachelijk einde.

I've said enough

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Thomas83 schreef:

. En wat is dat voor onzin met die bloedzuigers?

Inderdaad!!

Ze wilden zeker iets lugubers toevoegen.........

avatar van niethie

niethie

veron35 schreef:

Meen je dat nou echt.

avatar van Santucci

Santucci

Zeer slechte film die waarschijnlijk door veel te veel mensen gezien is vanwege de verwachtingen die de film oproept door het 1e deel van Speed. Irritant geacteerd en heel erg 'over the top'. Sommige actiescènes zijn nog net te pruimen. Geen aanrader, maar een afrader.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik ben het met de meeste hier wel eens dat het werkelijk een ramp is deze Film, Sandra Bullock doet haar slechtste Film als je het mij vraagt (Van wat ik gezien heb dan) inderdaad allemaal erg Nep enzo dus kortom : Absoluut raad ik hem niet aan.

avatar van Thomas83

Thomas83

moviefanatic schreef:

Inderdaad!!

Ze wilden zeker iets lugubers toevoegen.........

De aanwezigheid van Bullock volstond wat dat betreft wel voor mij.

avatar van sweet69

sweet69

ik vond het 2de deel veel minder dan het eerste het enigste wat goed is is sandra

avatar van The Oceanic Six

Damn, zo laag? Ik vind het verre van een topper maar hij heeft me toch wel vermaakt moet ik zeggen...

Oke, het was allemaal matig uitgewerkt, maar ik vond bv het einde toch best goed.

Maar het is zeker geen eerbetoon aan deel 1 en scoort een onvoldoende bij me.

avatar van Het Beest

Het Beest

Niet te vergelijken met de eerste

Niet origineel, interessant of spannend...

Niet bepaald een aanrader...

Niet veel soeps dus...

1* (voor Sandra)

avatar van NightWolf

NightWolf

Als je niet teveel aan deel 1 denkt vind ik hem best vermakelijk. Ik kon de vele flauwe grappen zelfs appreciëren. Jammer genoeg is hij een sequel, dus wordt hij als een sequel beoordeeld:

avatar van -Roald-

-Roald-

vond hem redelijk, ik ga binnenkort Speed 1 maar is bekijken. daar verwacht ik meer van

avatar van lucdecoster

lucdecoster

-Roald- schreef:

Ik begrijp ook niet de lage score hier, een mooie actiefilm. Speed 1 is natuurlijk grandioos.

avatar van noa1

noa1

minder goed dan speed 1...

avatar van notorious_kim

notorious_kim

lang niet zo goed als de eerste, maar door Sandra Bullock kijk ik er wel nog naar.

wel enkele mooie spectaculaire scenes!

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Wat een laag gemiddelde! De eerste Speed vond ik best te pruimen, laat ik het dan maar niet verpesten door deze te kijken...

avatar van Berniertje

Berniertje

Geen toppertje, maar verder gewoon oke acteerwerk. Het verhaal is soms onduidelijk en iets overdreven en uitgemolken. Als je er zin in hebt goed voor tussendoor maar je moet er veel minder van verwachten dan van deel 1.

avatar van niekystyle

niekystyle

Zeer matige film! Meestal is een 2de deel niet beter en dat moet de maker van Speed 2 ook hebben gedacht. Want het verhaal is zeer zwak en te overdreven. Maar dat paste ook wel een beetje bij eind jaren 90!

avatar van nightbreed

nightbreed

Nog maar eens met 1 oog herzien.

Het viel me nu nog meer op hoe fantasieloos en saai deze film eigenlijk is.

De karakters en dialogen zijn veelal tenenkrommend.

Verlaagd van 2,5 naar 2.