• 9.369.537 stemmen

Death Wish 4: The Crackdown (1987)

Actie / Thriller | 99 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: J. Lee Thompson

Met onder meer: Charles Bronson, Kay Lenz en John P. Ryan

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 28 april 1988

Plot Death Wish 4: The Crackdown

"This time it's war!"

De architect Paul Kersey uit Los Angeles heeft het gehad met geweld en wil niets liever dan een rustig leventje leiden. Wanneer een dochter van een vriend aan een overdosis overlijdt ziet hij geen andere keus dan een oorlog aan te gaan met drugsdealers.

Karen Sheldon

Randy Viscovich

Vince Montono

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gister deze gezien. Ik vond deze ook goed.

De 66 jarige Bronson doet het nog goed in deze film en de sfeer is nog steeds het zelfde. Het verhaal slaat opnieuw weer nergens op maar Bronson en de harde actiescenes maken de film goed. Die scene op de olieveld bv en die in die rolschaats baan. Ik heb gelachen bij die scene dat die politie auto op de kop vloog deze keer niet ondploft, wat wel bij de vorige 2 delen gebeurt. En waarom ondploft ie niet? Juist, omdat bronson erin zat.

Weer een geslaagde DW-film. Hopelijk komt deel 5 nog op dvd.

4,0

avatar van Zinema

Iets beter dan de vorige twee delen is dit vierde deel uit de Death Wish reeks. Over een iets actievoller boegje gegooid en zowaar een klein beetje uit de toon. Uit de Cannon-koker kwamen destijds voornamelijk gewelddadige actiefilms van bedenkelijk niveau. Gemiddeld.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Een nieuw dieptepunt in de Death Wish reeks. Deel één tot en met drie had al niet echt een hoog niveau, maar dit is helemaal niks. Het verhaal is weer gigantisch eentonig. Dat hele maffia gebeuren is bovendien ook erg slecht uitgewerkt, en sloeg gewoon nergens op. Charles Bronson blijft het opzich aardig doen, als El Vigilante. Hij en de sfeervolle muziek zijn de enige twee dingen die niet superslecht zijn aan de film. Deel vijf komt binnenkort aan bod, maar om eerlijk te zijn zal ik blij zijn als ik er vanaf ben. Dit was in ieder geval weer een erg slechte film.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Aardig deel. Stoere Bronson en coole wapens maken deze film wel oke. Ook de eerste scene de nachtmerrie van Bronson is weer grof. Het einde was best geinig crimineel vermoord , zoals gewoonlijk, zijn vriendin en daarna schiet hij op grove wijze de crimineel dood. Bam.... crimineeltje weg . Krijgt een 3,0tje.

avatar van The Oceanic Six

Bij het herkijken van de Death Wish reeks kwam ik gister bij deel 4: The Crackdown uit.

Wat moet je eigenlijk over dit deel vertellen wat nog niet over de 1e 3 delen is gezegd? Want eerlijk eerlijk, ik vind het een leuke reeks maar het lijkt allemaal wel erg op elkaar.

Nadat in vorige delen onder andere al zijn vrouw, dochter, huishoudster en goede vriend vermoord zijn pakken ze nu zijn stiefdochter in zijn nieuwe relatie. Slachtoffer van drugs en dus trekt Paul Kersey ten strijde tegen de drugswereld.

Ik moet zeggen, het was toch wel weer leuk. Waar het eerder willekeurige straatrovers waren die hij afschoot, daar pakt hij nu gericht de drugsbazen aan. Het levert weer een hoop vermakelijke momenten op met hier en daar weer een leuke dialoog, zoals deze:

Rapist: Who the fuck are you?

Paul Kersey: Death!

Ik kan goed snappen dat mensen deze reeks maar beroerd vinden, maar ik blijf me er wel mee vermaken. Bronson is gewoon een prettig personage in de rol van Paul Kersey. Ook dit filmpje duurt niet te lang, zodat het ook niet verveelt. Deze reeks schommelt in cijfers bij mij steeds tussen 3* tot 3,5*. Deze is ietsjes minder dan de voorganger. Daarom blijven de 3* die al stonden ook nu staan.

avatar van Prudh

Prudh

Een film die na deel 3 weer een stuk realistischer moet overkomen, maar die toch elke vorm van logica laakt. Verder is deel 4 perfect voor sociologisch onderzoek naar de republikeinse inborst van Death Wish, nog veel meer dan de vorige films. Drugs maken van zelfs de meest brave burger een prostituee of crimineel (zelfs als ze dertien zijn!), geweren zijn goed, het gros van de slechteriken is niet representatief voor de blanke en succesvolle modelburger (terwijl de entniciteit van de boeven tot zover erg divers is geweest, is hier de corrupte agent zelfs een Japanner, zeker geen blanker!) en het recht moet vooral weer in eigen hand genomen worden als de politie faalt. Tja, je kan de film erom afbranden. Ik hou wel van die opzichtigheid. Nuance is het leukst als die goed aanwezig is, of compleet afwezig, zoals hier. Deat Wish 4 is niet zo leuk als deel 3, die by far het meest vermakelijk is. Deel 1 blijft wel het beste. Charlie Bronson is cool.

avatar van scorsese

Matige film waarin een architect het toenemende drugsprobleem in de stad een halt toe wil roepen. Op zich meer van hetzelfde, maar het niveau ligt simpelweg wel wat lager dan de vorige delen. De geloofwaardigheid is al snel ver te zoeken en de redelijk belabberde dialogen helpen hier ook niet bij. Goed is dit niet te noemen, maar hier en daar nog best vermakelijk. Net geen 3.0 sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Paul Kersey is pissed off wanneer zijn bijna-stiefdochter overlijdt aan een overdosis cocaïne. Tijd om af te rekenen met het drugsdealend gespuis. Lomp en weinig subtiel vierde deel in deze reeks, met een script dat zich beperkt tot het hoogst noodzakelijke maar nog interessant wordt dankzij de valse Nathan White figuur . Ook Bronson lijkt nogal op automatische piloot bezig maar toch vond ik het een leuke film.. ach die Death Wish films blijven gewoon leuk om zien

avatar van AngelicV

AngelicV

En weer verliest Paul Kersey een vriendin. Bijzondere quote:"Anyone connected to drugs must die", dat zouden tegenwoordig miljoenen mensen zijn, ruimt wel op tegen overbevolking. EN Jesus the vigilante aldus de politie. Corruptie tiert weer welig, verder een voice over die de volgende moord introduceert. Al met al bij elkaar geraapt en eigenlijk Bronson onwaardig. Verder bijzonder in Kersey's appartement modern art van Abraham Lincoln bij de trap.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Bronson ontgoochelt zelden en ook nu niet. Pretentieloze actie zoals het hoort. Er wordt behoorlijk geacteerd ook door de slechteriken en de wapens zien er goed uit. Ik kan van de Death Wish reeks meer genieten dan van de Star Wars films. Een tikkeltje gedateerd, maar toch goed voor 3,5 sterren.

avatar van Speelfilmgek

Speelfilmgek

Zoals ik al zei: ieder deel van Death Wish gaat het niveau en tempo naar beneden. De actie in dit deel mag er nog maar net wezen, maar het verhaaltje is flinterdun, tempo te laag. Kortom niet de moeite van het kijken waard.