Star Trek III: The Search for Spock (1984)
Genre: Sciencefiction
Alternatieve titel: Op Zoek naar Spock
Geregisseerd door: Leonard Nimoy
Met onder meer: William Shatner, DeForest Kelley en James Doohan
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 29 november 1984
Bekijk via SkyShowtime
Plot Star Trek III: The Search for Spock
"A dying planet. A fight for life."
Deze derde Star-Trekfilm gaat precies daar verder, waar deel 2 (The Wrath of Khan) ophield. De bemanning van de Enterprise keert terug naar huis, om daar te horen dat hun schip te oud is om nog langer gebruikt te worden. Als McCoy echter gedrag van Spock gaat vertonen, en beweert naar de planeet Vulcan te willen, besluit Kirk de Enterprise te stelen om McCoy en Spock te redden.
Admiral James T. Kirk
Cmdr. Uhura
Lt. Saavik
Ambassador Sarek
Dr. David Marcus
Een van de leukste tot nu toe gezien van de hele star trek serie. (ben maar eens begonnen met alle star trek films te kijken op yorin) Lekker duister sfeertje, aardig geacteerd. Special Effects daarintegen bedroevend. die hond ziet er echt niet uit gewoon, net als dat groene ruimteschip
Maa goed ik heb me wel aardig vermaakt. De eerste drie films vielen me wel een beetje tegen, maar goed ik wil e toch een keer allemaal gezien hebben want ik wil toch wel weten hoe het afloopt!!
neo
toch gek dat veel mensen deze wel goed vinden en de 1e en de 2e niks vinden.
Yak
Gisteren gekeken. Feitelijk was dit mijn eerste échte confrontatie met Star Trek. Ik kende de karakters natuurlijk wel, heb hier en daar wel een aflevering gezien, maar veel meer dan dat ook niet. De allereerste confrontatie met Star Trek was trouwens het nummer 'Star Trekking' (It's LIFE Jim, but not as we know it, not as we know it, not as we know it... Jim
De film dan: ik vond 'm sterk. Pakkend verhaal, mooie effecten, die geweldige altijd über-oprechte Jim. Vooral de focus op de karakters in plaats van op heftige space exploration vond ik fijn. En dan die "Jim. Your name is Jim", woohoo!
neo
Als je begint met deze al eerste is dat niet bepaald de goeie keuze.(deze gaat verder waar Wrath of Kahn ophield).
Yak
Maar als ik de VPRO-gids mag geloven is het wel de beste uit de serie, dus in dat opzicht was de keuze wel gerechtvaardigd.
Vpro en Star Trek..
Voor mij zelf zijn dat Wrath Of Kahn en Voyage Home.
bioscoopzaal
Wat mij betreft een wat mindere Star Trek, die erg goed begint, maar halverwege behoorlijk in elkaarzakt. Vooral dat hele subplot met de Klingons vond ik erg vervelend (net als de acteerprestatie van Christopher Lloyd trouwens), en ook dat gezeur met Saavik en David vond ik niet zo bijster.
Gelukkig trekt het naar het einde toe nog wat bij (vooral die 'samensmeltingsceremonie' op Vulcan vond ik erg fascinerend), en dankzij de (alweer) prima effecten en de goede muziek van James Horner toch nog het bekijken waard. Allen jammer dat hij nou alwéér het Star Trek-thema niet gebruikt.
3 sterren.

nathan_666
star trek is typisch iets voor nerds.
Leno
Toch wat oubollig, die eerste films. Verder ook soms wat knullig. Toch blijven het uitstekende films, ook deze. Amusant verhaal, aardige actiescenes en goede karakters.
Vantage
Uitstekende film, ook al haalt deze het niet bij de delen 2,6 & 8.
Vooral het eerste half uur vond ik erg vermakelijk.
Mescalino
Iedere startek film verliet huilend van verdriet deel 2. Dit is in deel 3 recht gezet. "Startrek technish" gezien is dit een goede film toch vond ik persoonlijk hem tegenvallen.
3.5 ster
dachief78
De eerste van de twee door Leonard Nimoy (Spock) geregisseerde films. In deel IV zal ook het verhaal van zijn hand zijn. In deze film is het verhaal nog van de hand van Harve Bennett, die ook meeschreef aan het verhaal van deel II: The Wrath of Khan.
Net als in deel 2 weet Harve Bennett heel goed hoe hij een aantrekkelijke film moet schrijven voor een publiek dat groter is dan de kijkers van de serie. Zonder iets over het verhaal te verklappen, chapeau voor Harve!
De regie in handen van Leonard Nimoy brengt het verhaal op een uiterst goede en voor Trekkies geloofwaardige wijze tot leven. Hij schept met zijn aandeel in deze film voor zichzelf de last om in deel IV zichzelf te moeten overtreffen wanneer hij ook verantwoordelijk is voor het verhaal. Vooruitlopend daarop kan ik alvast meedelen dat hem dit op een fantastische wijze lukt.
Ten tijde van deze film zaten we alweer midden in de jaren '80. En dat zie je vooral terug in de kostuums en de special effects. De film heeft meer snelheid gekregen dan de vorige 2 delen, geheel passend in de tijdgeest van de jaren '80.
De film krijgt 4,0 sterren, omdat het verhaal toch echt zwakker is dan het verhaal van The Wrath of Khan. Harve Bennett mistte tijdens het creatieve proces waarschijnlijk toch Jack Sowards, de co-auteur van deel 2. De regie van Leonard en het spel van William Shatner en consorten maken de film de moeite waard.
Tarkus
Deze derde Star Trek-film vind ik tot dusver de betere van de eerste 3.
Het scenario is veel beter dan in de eerste 2 filmen, maar het geluid op de DVD uitgave is dan weer van mindere kwaliteit.
Verder is er eigenlijk niet veel op aan te merken, alleen dat je nu wel verplicht bent om de 4de film te bekijken wil je het einde van dit verhaal kennen.
Maar voor een SF liefhebber als ik hoeft dat geen probleem te zijn.
megaman
Sterrendatum Zondag 23 November: Net als Tarkus hier voor al aangaf is het derde deel op meerdere vlakken beter. Niet alleen zit er meer vaard in de film en is 't secenario verbeterd, ook op 't gebied van effecten zag ik een duidelijke vooruitgang. De score van James Horner (hoewel minder aanwezig als bij Wrath of Khan en ik mis nog steeds Jerry Goldsmith's theme) was fraai en de schurk (Christopher Lloyd...nooit gedacht dat Uncle Fester een Klingon is geweest) is stukken beter dan bij de vorige 't geval was. Conclusie: De beste van de drie Star Trek films die ik tot nu toe heb gekeken. Ik ben erg benieuwd naar The Voyage Home.
BoordAppel
Christopher Lloyd als Klingon schurk. Té grappig want ik blijf hem toch altijd zien als Doc Brown. Toch komt hij wel goed over en dat spreekt voor zijn kwaliteiten als acteur.
In The Search for Spock is wat meer humor te vinden dan zijn voorgangers. Vooral de scènes met Bones, onder invloed van Spocks katra zijn lollig: "That green-blooded son of a bitch! It's his revenge for all the arguments he lost." Aan het eind komt alles natuurlijk weer goed en is Spock weer onder de levenden, het zal voor veel fans een enorme opluchting zijn geweest want volgens mij was Spock het populairste personage uit Star Trek.
Prima verhaal, leuke humor en weer wat meer vaart dan de voorgaande delen: 3,5*.
Betamax
Iets minder dan 1 en 2 maar nog steeds een plezier om naar te kijken.
movie fan
iets mindere star trek , maar toch nog goed , had er misschoen wel iets meer van verwacht , maar toch , goede star trek sfeer .
Gil -Galad
Wat een idioot verhaal. Sloeg werkelijk nergens op, het was gespoiled voor mij, anders had ik me zeker dood gelachen onder het zien van de film. Wat waren de scriptschrijvers aan het doen onder het schrijven? Nouja, ze hadden iniedergeval genoeg inspiratie.
EspenSGX
Kom op man, de film komt uit 1984! Wat voor SFX verwacht je dan?
goongumpa
Er zit welgeteld één goede scène in deze film: het gedachten lezen met die extreme close-ups van de mond van Sarek en de ogen van Kirk. Voor de rest is deze film van een bedroevend laag niveau. Het scenario is waardeloos en de weinige scènes die op papier nog spannend en spectaculair kunnen lijken, worden genekt door de tv-uitstraling van de film, vooral in decors, effecten en belichting. De slechterikken zijn als vanouds weer van een gehalte dat de gemiddelde Power Rangers-aflevering niet overstijgt.
Zelf heb ik een voorliefde voor dit soort 'camp' en heeft deze film me best vermaakt. Als je echter alleen van écht goede films houdt, dien je hier zo ver mogelijk vandaan te blijven.
Kom op man, de film komt uit 1984! Wat voor SFX verwacht je dan?

Star Trek VI: The Undiscovered Country

Star Trek: The Wrath of Khan
1982

Star Trek: The Motion Picture
1979

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Star Trek: First Contact
Actie / Sciencefiction, 1996

King Rat
Oorlog, 1965
genesisstarshipruimtevaartuigteleportationvriendschapresurrectiondestruction of planetruimte-operaalien friendship vader-zoon-relatiemating ritual outer space