• 9.375.212 stemmen

Geregisseerd door: Mennan Yapo

Met onder meer: Sandra Bullock, Julian McMahon en Nia Long

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Premonition

"Reality is only a nightmare away"

Linda Hanson krijgt het schokkende nieuws te horen dat haar echtgenoot is overleden als gevolg van een auto-ongeluk. Al even schokkend is het feit dat ze hem de volgende dag gewoon levend aantreft. Bepaalde aanwijzingen doen Linda vrezen dat ze een voorspellende gave heeft en ze tracht te voorkomen dat het betreffende ongeluk ooit plaats zal vinden.

avatar van lotteke_ik

lotteke_ik

Het eerste deel van de film was best vaag, maar toch boeiend. Toen we het eenmaal doorkrijgen vonden we hem helemaal leuk, en spannend! Vond het einde wel wat onverwacht, wat het nog beter maakte!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Aardige film met dito cast en verhaal, maar jammer genoeg nergens echte uitschieters kent.

avatar van macrobody

macrobody

De film bleef mij boeien tot het einde. Goed in elkaar gezet en over nagedacht. De afloop blijft spannend tot het eind.

avatar van Brabantse

Brabantse

Mooie film, wel eentje waar je continu goed moet opletten, maar zeker de moeite waard om te kijken.

avatar van Zuvaluppa

Zuvaluppa

Strange, Maar wel goed....

Persoonlijk vond ik de ontknoping in eerste instantie wat verwarrend, maar na er even over na gedacht te hebben, was hij toch wel cool!

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Dit was echt een goede film hoor! Snap niet dat de film enkel een 5,7 scoort op IMDB.

Vanaf sec.1 werd ik meegezogen in de film. Wel moet je er je hoofd goed bijhouden. Anders raak je de verhaallijn kwijt ....

avatar van Nubis

Nubis

Best okee film, niet een hoogstandje maar heb me wel vermaakt dus toch een 3.

Maar waarom is Linda's familie etc. donderdag en vrijdag helemaal panisch aan het doen en wordt ze in een inrichting gestopt? Wat heeft ze gedaan dan, behalve zich een beetje raar gedragen en naar een psychiater gaan voor een consult? Of denkt men gewoon dat ze haar man heeft vermoord (en haar kinderen iets aan heeft gedaan)? Maar dat is dus nooit gebeurd maar was in het toekomstperspectief..? En: welke dag is de laatste scene dan? Blijkbaar kon ze door in de toekomst te kunnen kijken dus weer 'normaal' doen en heeft ze uiteindelijk dus nooit in een inrichting gezeten? Maw: alle dagen die ze in de 'verwarde, negatieve' toekomst beleefde zijn uiteindelijk niet realiteit geworden toch?

Ben nooit zo goed in dit soort films helemaal snappen, wel een beetje irritant maar volgens mij heb ik daar de hersenen niet voor omdat ik vaak juist teveel op details let en doordenk!

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik snap er nu ook minder van dan toen ik hem de eerste keer zag.. blijkbaar doe ik iets niet goed.

avatar van Big-T

Big-T

Elineloves schreef:

Nee dat klopt, je moet de film ook onderste boven kijken.

avatar van Elineloves

Elineloves

He verdorie, ik lag op mijn zij, dat zal het geweest zijn.

avatar van Big-T

Big-T

avatar van J-Flow

J-Flow

Zo net de film op TV gezien.
Aangezien ik nog jong ben had ik een beetje moeite met alles te begrijpen, maar vond de film wel mooi in elkaar gezet.
Het eind had van mij anders gemogen, maar ik ben meer van de 'happy endings'.

avatar van Parisa

Parisa

Ik vond dat onze gids wel erg negatief was over deze film. Hij komt enigzins traag op gang. Maar als ie dan op gang is gekomen is het een fijne film om te kijken. Past mooi in het rijtje goede films met 'gekken' in de hoofdrol. 4*

avatar van Saaimen

Saaimen

Aardige film met een onvoorspelbaar einde, ook wel is leuk.... Begrijp alleen nog steeds niet waarom zij nou opgenomen werd!!! Iedereen wist dat dat kind door een glazen deur was gelopen :S

Aan het begin irriteerde ik me wel rot aan hoe traag sommige scenes waren en aan het personage van Sandra Bullock!!! Maar naarmate de film vorderde was het allemaal wel heel aardig en vond ik het wel spannend, ook ten opzichte van hoe de film nou zou eindigen....

avatar van angelotus

angelotus

Film klopt niet. Meisje had schaafwonden pas na het overlijden van papa, en later in de film toen bleek hoe die schaafwonden ontstonden bleek papa er gewoon wel te zijn.

avatar van lucatuna

lucatuna

Zitten aantal grote fouten in film, wat deze film dan toch net wat minder goed maakt. Script was super, maar had veel meer ingezeten.

avatar van Akkiej

Akkiej

Gewoon een leuk filmpje om even te bekijken, maar het heeft niet uitzonderlijke klasse of iets. Het script is goed, maar de uitvoering was veel minder.
Het einde was wel tof! Je denkt dat haar man gered is, maar nee. De film had minder gescoord als er een happy end was geweest.

avatar van Jessica.

Jessica.

Best een rare film, maar heb me er toch prima mee vermaakt ^^ Klopt dat de film zo nu en dan helemaal niet klopt, maar zulk soort films kloppen bijna nooit xD

Vond de sfeer in de film trouwens wel mooi, beetje angstaanjagend, zeg maar.

avatar van Carl

Carl

angelotus schreef:

Film klopt niet.

Volgens mij is nu juist een van die dingen waardoor je er niet helemaal zeker van bent of de jongedame nu wel of niet in een psychose leeft.

avatar van max cady

max cady

angelotus schreef:
Film klopt niet.

Klopt wel hoor. Het meisje had de wonden toen NOG STEEDS! Alleen mams had dit nog niet gezien omdat ze plots over die dag droomde en in werkelijkheid was het nog niet gebeurd. Pappa was er dus wel van bij. Was een aardige film alleen het einde vond ik nergens op slaan. En dan opeens zwanger, oh wat een twist in het verhaal. Wat ik erg vreemd was dat de vader zijn levensverzekering verhoogde. Waarom? Daar had hij helemaal geen reden voor en hadden ze voor mij weg kunnen laten in de film. Voor de rest een leuke film om door de week eens te bekijken omdat je toch wilt weten hoe het afloopt .. 3*

avatar van Randstad

Randstad

Geen slechte film, maar ook niet meer dan dat. Heb me er best mee weten te vermaken maar miste afentoe toch wel wat dingen die een film nodig heeft om voor altijd in je geheugen te blijven. Toch 3 sterren want buiten dat is het gewoon een prima film, misschien net iets te eentonig voor mij.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Sandra Bulock speelt een vrouw die gevangen zit in twee werkelijkheden, in de een is ze een weduwe, in de andere is ze nog getrouwd met haar man. Kan zij in de ene realiteit de zaken zo draaien dat ze haar man en huwelijk weet te redden? Het leuke principe wordt helaas wat karig afgehandeld met een plot dat alle kanten op zwengelt zonder antwoorden te geven. Sandra Bullock is trouwens wel erg sterk. Ze bewijst in ieder geval dat ze kan acteren.

avatar van 606

Niet echt een interessante film met een zwak verhaal, dat had beter uitgewerkt kunnen worden.

Bullock deed het aardig.

2,5 ster

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vandaag bekeken, en vond het eigenlijk wel een goede film. Maar had er toch meer van verwacht, maar dat even achterwege.

Het begin vond ik niet zo sterk, vooral omdat het niet echt overkwam bij mij, en dat is toch wel de bedoeling voor een film om de kijker vast te houden.

Maar later werd het toch steeds beter, en het was toch meer dat ik er in moest komen.

Het verhaal is ook een beetje raar, en soms wel verwarrend omdat alles door elkaar loopt, en dat maakt het minder aangenaam om te kijken.

Verder geniet je wel weer van die momenten, omdat je het gewoon niet snapt en natuurlijk ook het einde wilt weten, maar toch vond ik het einde niet zo spectaculair.

Het acteerwerk vond ik vooral sterk van Bullock, wat natuurlijk altijd wel het geval is. De andere vielen hierbij zeker teniet.

Maar dat is ook niet zo gek, met zo'n prachtige en leuke vrouw om te zien en ook nog eens een topactrice is die iedereen wel kent, en ook omdat ze de hoofdrol speelt en meer opvalt. En eigenlijk komen de bijrollen niet zo aanbod, maar ze zijn zeker wel belangrijk in deze film.

De film word soms wel heel erg monotoon, maar dat neemt niet weg dat ik niet genoten heb hoor.

Verder dus een leuke film om een keer te bekijken, niet heel bijzonder dus blijft het ook wel bij 1 keer.

Een standaard 3,5* van mij.

avatar van Woeke

Woeke

Geweldige film. Hij doet me een beetje denken aan THE BUTTERFLY EFFECT, maar dan anders. Deze film zal nog wel even door mijn hoofd blijven spoken. Ik moet hem zeker nog 1 of 2 keer zien om hem helemaal te vatten. Top!

Gelukkig heb ik mijn eigen bioscoop

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Naar het einde vond ik hem iets minder. Mooi verhaal. Kon mss wel iets beter uitgewerkt worden. Sandra Bullock speelde wel goed.

avatar van Kristen

Kristen

max cady schreef:

volgens mij deed hij dat met zijn levensverzekering omdat zij de dag ervoor had zitten zeggen dat hij niet op reis mocht gaan , dat hij een familie had en wat als er iets zou gebeuren enz

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Ijzesterk plot dat je constant laat nadenken over hoe het allemaal in elkaar zit.

Alleen het einde vond ik erg jammer wat het niveau van de film wat omlaag haalde.

Het onderliggend verhaal kon ik echt apprecieren.

Verder kon je in de film degelijke acteerprestaties van Sandra Bullock opmerken wat de film tot een hoger niveau tilde.

Een "must see"!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een prima thrillertje waarbij Sandra Bullock nog steeds lekker op dreef is. De film en verhaal zelf lijken doorsnee in eerste instantie maar toch staat de kijker regelmatig voor verrassingen wat je nog aan het nadenken zet. En vooral het einde is de ultieme spijker op de kop. En dan zit je gewoon af te vragen of er ook dromen in de film voorkomen van Bullock of dat Bullock fantaseert hoe alles was waneer der man nog gewoon in leven was. Of gewoon dat ongeluk aan dat einde probeert weg te denken. De kijker zal dit zelf wel in kunnen vullen.

Ik zie trouwens dat de film ook word vergeleken met The Butterfly Effect. Najah laten we eerder zeggen een Butterfly Effect in een ander soort jasje. Wat wel zo is is dat de film hier en daar doorsnee oogt waardoor het niet een topfilm is. Maar een matige film is het ook zeker niet.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Dit is een leuke en goede thriller. Sandra Bullock doet haar ding en het verhaal is best wel spannend. Vooral in het begin, het einde vond ik een beetje onderdoen aan de rest van de film. Was me iets te.... cheesy. Ook geloof ik dat er een aantal dingen niet volledig kloppen maar daar heb ik me niet aan geërgerd.