• 9.375.245 stemmen

Geregisseerd door: Mennan Yapo

Met onder meer: Sandra Bullock, Julian McMahon en Nia Long

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Premonition

"Reality is only a nightmare away"

Linda Hanson krijgt het schokkende nieuws te horen dat haar echtgenoot is overleden als gevolg van een auto-ongeluk. Al even schokkend is het feit dat ze hem de volgende dag gewoon levend aantreft. Bepaalde aanwijzingen doen Linda vrezen dat ze een voorspellende gave heeft en ze tracht te voorkomen dat het betreffende ongeluk ooit plaats zal vinden.

avatar van crowdsurfer

crowdsurfer

Wat een moeilijke film. Je krijgt er totaal de draad niet van te pakken. Hij springt van de hak op de tak...

Geen aanrader...

avatar van Vegetius

Vegetius

Deze film is nergens overdreven voorspelbaar. Behalve de affaire met die beeldschone blondine.

Daarbij wordt je geregeld aan het denken gezet. Bijvoorbeeld de sneeën in het gezicht van Megan.

Toch krijg je geen antwoorden, aleer Linda met een pastoor praat. Daar wordt je helaas niet veel wijzer van.

3,0

avatar van TimF

TimF

Spannende film, maar het belerende, klote einde met een misselijkmakende Amerikaanse moraal tilde de gehele film naar een dikke onvoldoende...

avatar van sgimp

sgimp

Wat een klote eind.

avatar van brielen

brielen

Ik vond het een mysterieuze, maar iewat onsamenhangende thriller. Het verhaal weet wel te boeien, maar de veelvuldige tijdssprongen zijn niet geheel logisch met elkaar verbonden. Een gemiste kans vind ik.2.

avatar van powerman

powerman

Sandra Bullock op haar best in deze film, die verder eigenlijk niet echt goed uit de verf komt, met een verhaal dat Linda Hanson (Sandra Bullock) in een niet chronologische volgorde beleefd. Dat merkt zij doordat haar man Jim (Julian McMahon) de ene dag dood is, en de andere dag springlevend. Dan blijft de film trekken, omdat je nieuwsgierig wordt naar de afloop. En die is dan ronduit terleurstellend. Acteerwerk maakt een hoop goed.

avatar van Carl

Carl

Een topfilm. Sandra Bullock op haar best.

Het verhaal was redelijk - maar ik hou gewoon niet van flashbackfilms. Niet echt mijn genre.

De sfeer in deze film vond ik geweldig.

Het einde was m.ik. best okay. Niets mis mee. Een heel natuurlijk en niet (overdreven) moraliserend. Mag een vrouw asjeblieft doen wat ze kan om de dood van haar man te voorkomen? daar is toch niks moraliserends aan?

4,5

avatar van Delvenaartje

Delvenaartje

Deze film komt vanavond op tv,waarom staat dat er niet bij?

Om 20:00u op RTL 4.

Goeie film, een goeie doordenker!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Delvenaartje schreef:

Deze film komt vanavond op tv,waarom staat dat er niet bij?

Om 20:00u op RTL 4.

Goeie film, een goeie doordenker!

Komt er aan.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

De film begon redelijk goed, maar de dramatiek was wel erg aangezet (muziek met name) en het ging allemaal erg traag. Ik had na een kwartiertje al wel door dat ze de dagen om en om beleefde in verschillende "realiteiten". Maar dat idee moest bij de kijker blijkbaar wel heel nadrukkelijk worden uitgelegd.

Maar ok, op zich nog een aardige film. Maar ik werd kotsmisselijk toen ineens die priester erbij kwam met zijn imbeciele moralistische lulkoek over ongelovigen die dingen over zich afroepen.

Daarna was de film niet meer te redden. Daarom een dikke onvoldoende. Goede tip voor de filmacademie: hoe je opgebouwde spanning vakkundig om zeep helpt.

avatar van ForeverYours

ForeverYours

sgimp schreef:

Wat een klote eind.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

De worsteling tussen droom en werkelijkheid wordt bijzonder geloofwaardig neergezet door Sandra Bullock. Jammer dat hier en daar te nadrukkelijk antwoorden worden prijsgegeven.

Deze film had alles in zich om na een open einde allerlei vragen bij de kijker op te roepen, maar helaas heeft men voor het cliché gekozen.

avatar van Dooz

Dooz

Goede film. En wat is die Sandra toch goed zeg.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Jammer dat Nip/Tucker Julian McMahon de man speelde, ik bleef maar denken die gaat natuurlijk vreemd en is een plastisch chirurg. Sandra Bullock kan geen kwaad doen bij mij. Zo prettig om naar te kijken. Goeie actrice.

Geen slechte film......maar ja, het einde was en verrassend en voorspelbaar.....

avatar van Snuffmob

Snuffmob

Film vol fouten...

Dochter snijd haar gezicht voordat vader dood gaat, dochter heeft idd kapot gezicht op begravenis. Maar dochter heeft geen kapot gezicht als moeder het slehcte nieuws over vader verteld...

avatar van Kelly_90

Kelly_90

Ik vond het best een goede film.

Ookal vond ik hem redelijk verwarrend.

Goed geacteerd door Sandra vind ik..

Een 3* (en niet echt een top einde..)

avatar van gerrit019

gerrit019

Een script waar meer in zat. Nu een enigszins voorspelbare film. Ook wat te traag naar mijn zin. De opening was nog aardig maar het einde was de totale afknapper. Absolute deceptie....

Sandra Bullock vertolkt haar rol goed waarvoor nog enige waardering. Maar die rare wenkbrauwenkerel (haar man) .... de priester .... de moeder .....

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het begint allemaal best aardig en in eerste instantie is het mysterie interessant om te volgen maar deze spanning kan niet worden volgehouden tot het einde aangezien lang voordat we daar zijn aanbeland alles al duidelijk is. Wel origineel dat het eens slecht afloopt in een Hollywoodfilm maar helaas maakt het laatste shot dit weer een beetje ongedaan.

Het grootste minpunt aan de film is de boodschap, uitgelegd door de priester die maar even alle ongelovigen beledigd. Bah.

avatar van Tun-89

Tun-89

Weer gezien, prachtige film.

Met een sterke Sandra.

3,5 *

avatar van ILDIB

ILDIB

Te traag bij aanvang, te moralistisch op het einde. Tussendoor wel nieuwsgierigmakende spanning en dat red hem. Bullock die hysterich wordt was nooit te pruimen en ook in deze film niet. Als ze rustig doet is het wel oke.

Dan wat stupiditeiten; ze maakt een weekoverzicht, met daarop ook zondag, waarom in hemelsnaam, deed er toen nog niet toe, had ze ook de 1e zaterdag erbij kunnen zetten. Dan, het gesprek met claire, dat zet ze op het overzicht op woensdag, terwijl dat dus vrijdag moet zijn..

De rol van de priester is echt te stompzinnig voor woorden. Had dat er gewoon buiten gelaten, was het nog steeds dezelfde film geweeest alleen zonder zeverig randje..

Voor degeen die McMahon een rare snuiter vonden, kijk een niptuck, die rol ligt hem wel.

avatar van vistrida

vistrida

Normaal gesproken ben ik niet zo weg van het acteerwerk van Sandra Bullock, maar deze verdient een lintje!

avatar van Loutjeeh

Loutjeeh

Snuffmob schreef:

Film vol fouten...

Ja, dat viel mij ook op.

Zo waren er wel nog meer dingen..

avatar van Zizzo

Zizzo

BoordAppel schreef:

Ik sluit me hier helemaal bij aan, een aardige film maar meer ook niet, Bullock zet een goede rol neer.

avatar van MrsDoodekins

MrsDoodekins

Vind Sandra Bullock in dit soort rollen véél sterker dan één of ander leeghoofd.

Dat toont ook wel weer wat een goede actrice ze is.

Goede film voor op de zondagavond.

avatar van Zizzo

Zizzo

Sandra bullock als leeghoofd in bijvoorbeeld speed 2

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Zeer teleurstellende film.

Het begin was nog goed, je komt voor een raadsel te staan die je langzaam maar zeker ontrafeld. Maar rond het einde gaat de film totaal de mist in. Ik kreeg het idee dat ik de hele film voor niks heb staan kijken. Ik had ook gehoopt dat de gebeurtenissen nog verklaard zouden worden, ook dit gebeurt niet. En zo wordt de hele probleemstelling niet opgelost en ook niet uitgelegd. En zo zit je aan het einde van de film nog vol vragen die onbeantwoord blijven. Dat was balen zeg. Als ik dat had geweten had ik die anderhalf uur nuttiger besteed.

Het moraal wat de film te bieden had was wat vaag. Die zogenaamde boodschap van die priester voegde weinig toe aan het plot van de film. Ook had ik verschillende malen het idee dat of er fouten in de film zaten of ik bepaalde dingen niet meegekregen had of begreep. Dit heb ik normaal nooit.

Het acteer en camerawerk was wonder boven wonder wel in orde. Maar ondanks dat kom ik niet verder dan een 2 sterren.

avatar van elmo4ever

elmo4ever

Naja zeg ik vond hem juist geweldig, echt heel gaaf!

oké het wordt niet allemaal helemaal duidelijk maar als nog bij de 2e keer kijken is het echt gaaf! De film loopt geweldig over in elkaar. Groot deels wordt het allemaal duidelijk aan het eind. Het was niet zo`n hollywood productie zoals we ze allemaal wel kennen. Ik heb echt genoten van deze film! Het acteer en Camera in combinatie met muziek werk. Echt helemaal gewedig!

4* is mischien net te veel maar 3,5 zeker te weinig!

avatar van jochemslot

jochemslot

Goeie film maar ik had liever een happy ending gehad

avatar van elmo4ever

elmo4ever

jochemslot schreef:

Goeie film maar ik had liever een happy ending gehad

Néé ik juist niet! dan krijg je weer zo`n hollywood productie.

avatar van Justchill

Justchill

Weet er iemand welke dag de laatste scène is? Ik snapte de laatste scène niet helemaal...