• 9.375.219 stemmen

Geregisseerd door: Mennan Yapo

Met onder meer: Sandra Bullock, Julian McMahon en Nia Long

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Premonition

"Reality is only a nightmare away"

Linda Hanson krijgt het schokkende nieuws te horen dat haar echtgenoot is overleden als gevolg van een auto-ongeluk. Al even schokkend is het feit dat ze hem de volgende dag gewoon levend aantreft. Bepaalde aanwijzingen doen Linda vrezen dat ze een voorspellende gave heeft en ze tracht te voorkomen dat het betreffende ongeluk ooit plaats zal vinden.

Ik heb vandaag deze film zitten kijken, het eerste deel van de film werd je helemaal gek van alle dromen die door elkaar lopen en moest je goed opletten. Het verhaal vond ik op dat moment spannend in elkaar zitten en je blijft met vragen zitten.

Naarmate de film echter vorderde werd het steeds minder boeiend en het einde vond ik wel heel erg slap. Toen hij omdraaide met de auto en vervolgens schrok van de tegemoet komende auto is tot daar aan toe, maar dat je dan op je gemak even je GSM gaat oprapen terwijl je midden op de weg staat ging me iets tever. Ook dat de auto afsloeg (in America rijdt 99% in een automaat) is al even onwaarschijnlijk.
Al met al een sterk beginnende film die mij uiteindelijk een beetje tegen viel.

avatar van N811

N811

ik beoordeel een film hoe deze mij heeft ge-entertaint.

De hollywood smaak en kleurstoffen waren bij deze film wel heel erg aanwezig.

avatar van Nelusje

Nelusje

Vast een vrouwenfilm, maar met tranen in mijn ogen en het besef wat belangrijk is in mijn leven kwam ik uit deze film. Origineel en ontroerend. Mooi acteerwerk! Beter dan menig ander Hollywood drama.

avatar van Nielskie

Nielskie

djkoelkast schreef:
Goede film, alleen ik ben van mening dat hij toch niet dood is gegaan omdat zij in het laatste shot van de film zwanger blijkt te zijn en dat moet toch ergens vandaan komen? .
Einde om over na te denken dus

De priester zei dat ze keuzes moest maken. Zij heeft het goed gemaakt, zich zwanger laten maken op de avond voor het ongeluk. Ze heeft gekozen voor nieuw leven en dus niet voor haar man.

avatar van otherfool

otherfool

Buiten de schitterende hoes valt er weinig te genieten van 'Premonition'. Beloofde de bijzonder spoilerige trailer een soort bovennatuurlijke thriller, de film zelf is meer een woensdagavond RTL4 drama over het familieleven en het toelaten van hoop, danwel God in je leven.

Meisje Bullock levert weer eens een matige prestatie af en laat haar tepels het meeste werk doen en McMahon wordt eigenlijk nauwelijks gebruikt; hij is er en ohoh misschien gaat hij wel vreemd, wat voor de doelgroep allicht de ultieme bad guy vertegenwoordigd, dat dan weer wel.

'Premonition' strompelt zo wat door het warrige verhaaltje om op een dusdanig suffe manier te eindigen, dat het haast passend is. Erg jammer dat deze film niet even wat intelligenter probeert te zijn, want voor een goed geschreven thriller heb ik een zwak waardoor ik schoonheidsfoutjes (al maakt deze film met een aantal joekels van plotholes het wel erg bont) best wil vergeten. Helaas komt 'Premonition' ook qua entertainment bij lange na niet in deze categorie.

1,5*.

avatar van Aapje81

Aapje81

Sandra Bullock is een redelijk goede actrice en doet hier haar werk naar behore, maar de rest van de film is om te janken.

Het scenario is orgineel, maar werkt niet en is erg fragmentarisch om uiteindelijk in verschrikkelijk moralistisch gezever te eindigen. Ik ben absoluut geen tegenstander van het vermengen van genres maar dit is half werk om uiteindelijk nergens op uit te komen. Helaas is dit wel een van de rollen die bewijzen dat Bullock de laatste jaren voor de verkeerde films kiest. Zij kan veel maar maakt verkeerde keuzes

avatar van Devoo

Devoo

Ik heb altijd moeite met dit soort films, waar ze dus in de tijd reizen. De film begint dus de donderdag, waar ze te horen krijgt dat haar man dood is, maar dan moet ze toch eigelijk die dagen daarvoor toch meegemaakt hebben? Is ze dan haar geheugen verloren ofzo? Zijn dingen die ik eigelijk erg raar vind, want ik denk altijd verder. Ook de schrammen op het gezicht van haar dochtertje.

Verder vind ik het wel goed in elkaar steken hoor, maar toch denk ik altijd verder bij zo'n films. Toch nog een 2.5*

avatar van Maurien

Maurien

Prachtig!:P

avatar van cowboyveeman

cowboyveeman

Gezellige thriller

avatar van Mars4i

Mars4i

Na het lezen van wat berichten hier waren mijn verwachtingen voor deze film vrij laag. Het is me echter enorm meegevallen. Ik vond het verloop helemaal niet warrig en zelfs wel wat intrigerend. Een van de betere films van Bullock naar mijn mening.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Wel een mooie sfeer, maar eigenlijk is het niet meer dan een interessant weergegeven rouwproces... Daarddoor is het toch een film die te makkelijk en te Oprah Winfrey achtig in elkaar zit.

avatar van kort0235

kort0235

Niet mijn ding. sandra acteert wel goed. Voor de rest boeide de film mij niet.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Niet boeiend, slechte Sandra, chaotisch. Enig pluspunt is de tijdsduur. Nee, deze film is absoluut niet voor mij bedoeld.

O ja, bel altijd handsfree!

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Een redelijke thriller.

Het grootste nadeel aan deze film is dat er zo weinig te raden over blijft. Ik werd bijna nergens verrast en waar dat gebeurde vond ik het niet interessant genoeg. Het verhaal loopt verder wel vrij vlot en het is ook zeker geen slechte film, maar ook geen briljante thriller.

ps. Sandra acteerde erg goed voor haar doen.

avatar van Rich_B

Rich_B

Sprakeloos goede film is dit.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik dacht dat dit een matig filmpje was maar de film viel me reuze mee. Omdat ik al een tijdje geen film in dit genre had gekeken heb ik me extra vermaakt, want ik hou wel van dit soort films met een bovennatuurlijk tintje. Bullock doet het niet slecht moet ik bekennen.

Geen topper maar een aangename verrassing als je het mij vraagt.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Mooi concept met een vrij grote portie drama. Het mooie van deze film in tegenstelling tot de meeste andere drama films die ik heb gezien is de spanning constant aanwezig. Ik heb dit niet vaak bij films, maar ik zat in de spreekwoordelijke zin op het puntje van mijn stoel te kijken, hopend op een climax. Echter eindigt de film enigszins met een anticlimax, wat ik wel jammer vond maar het heeft ook wel iets.

Erg goede film voor de drama-liefhebbers.

avatar van teigetje37

teigetje37

Prachtige film, mooi in elkaar gezet.

Wel een film waar men goed op moet letten, anders raak je de draad kwijt in het verhaal.

Met mooie passende film muziek.

Waardering: 4 sterren

avatar van anke1978

anke1978

Ik vond deze film in het begin zo vreselijk vaag dat ik niet geloofde dat ik hem interessant zou gaan vinden.

Had ik het even goed mis. Samen met een vriendin hielpen we Sandra Bullock mee met uitpluizen van de waarheid.

Het was flink puzzelen en nadenken, maar uiteindelijk zat hij zo goed in elkaar...

Ik denk dat de mensen die hem afkeuren, hem niet goed begrepen hebben, de diepere betekenis van de film zijn misgelopen. Want anders zou iedereen, die maar een beetje van mysterisch en ingewikkeld houdt, hem waarderen, denk ik.

Eén ding snapten wij alleen niet. Hoe kon het dat de dochter de eerste dag in de film, de donderdag, geen schrammen had, en deze vervolgens toch dinsdag had opgelopen... Met gissen zagen we hier wel een verklaring voor, maar de film legde dit niet uit...

avatar van film_kaza

film_kaza

Best een mooie film, met een goed verhaal. Jammer dat dit in het midden weg zakte. De acties van Linda waren toen wat dom, en echt spanning was er niet meer. Ook (wat ik bij bijna alle thrillers van de laatste tijd heb) is de spanningsobouw niet zo goed. Snel haal de was naar binnen voordat het nat word, eemm.. echt iets thrillerigs is hier niet aan.
Dat was het midden. Maar het begin en einde waren goed. Vooral de liefde tussen Linda en Jim was mooi om te zien. Jammer dat je niet te weten komt of Jim bij het einde echt dood is, of dat ze samen met hem het 3e kind kan opvoeden.

3,0 - 3,5

Toen ik 'm voor de tweede x ging kijken vond ik 'm leuker dan de eerste x. Wat wel schokkend is, is dat eigenlijk zij het ongeluk heeft 'veroorzaakt'. Ze kon er natuurlijk ook niks aan doen dat de auto het niet deed enzo, maar toch als ze niet had gezegd dat ie moest stoppen dan was hij ook niet aangereden.

avatar van wiebew

wiebew

Devoo schreef:

Wat is er nou moeilijk aan te begrijpen dat zij niet wist wat er in de tussentijd is gebeurd? Zij wordt gewoon wakker met haar eigen geest en als een toekomstsprong ook haar geest zou veranderen (namelijk alles in het geheugen zetten wat er in de tussentijd is gebeurd), zou de persoon wetenschappelijk gezien niet doorhebben dat die in de toekomst terecht is gekomen, want wat hij/zij zich dan zou herinneren was dat hij/zij de avond ervoor ging slapen.

Tja, beetje vage uitleg, maar het is gewoon zo logisch als wat.

avatar van Theunissen

Aardige thriller met best een aardig einde maar tevens een dom einde want het einde had makkelijk voorkomen kunnen worden. Ben normaal geen Sandra Bullock fan maar in deze film vond ik haar best aardig spelen. Het is geen top film maar hij weet wel vanaf het begin tot het einde te boeien.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik kan er echt geen touw aan vast knopen.

Zal wel aan mij liggen maar ik heb het niet kunnen volgen.

Verder was Bullock wel sterk in deze film.

avatar van Handsome Bill

Handsome Bill

Ik sluit me aan bij Theunissen.

Ik kreeg deze film van een makker en dacht; Bullock ??

Dat is toch die van die speed onzin....?

Toch had deze film wel iets aparts, het is een leuk probeersel en het kijken wel waard.

Geen topper maar gewoon vermakelijk, wel opletten dus.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Interessant filmpje over het welbekende thema tijdreizen.

Het tijdreizen boeit me altijd wel, zo ook bij deze.

In het begin was het allemaal nogal vaag en kon ik er niet zo onmiddelijk een eind aan vastknopen. Maar naar het einde toe wordt het steeds duidelijker. het einde vind ik dan ook één van de beste delen uit de film.

En Sandra Bullock vond ik aangenaam om naar te kijken.

Geen topfilm, maar zeker wel vermakelijk om te kijken.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Bepaald een boeiende en beklemmende film met een goede rol van Sandra Bullock. Op zich niet een orgineel thema, maar wel orgineel uitgewerkt. Het einde is onvermijdelijk; een soort hondje wat zichzelf in de staart bijt en dan verbaasd is dat het pijn doet. Goede aan te raden film.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Goede film, verdient beter dan 3,15 * gemiddeld.

Lekker vaag sfeertje. Wel een beetje goedkoop om al die stapels vaagheden die in het begin van de film voorkomen, afgedaan worden met het feit dat Linda paranormaal begaafd is . Verder zit de film, op een paar onlogische dingen en foutjes, redelijk goed in elkaar.

De film deed me denken aan "The Others" en "Groundhog Day", hoewel deze film wel totaal verschillend is dan de laatstgenoemde.

Nette 3,5*.

avatar van stoffel75

stoffel75

Bullock blijft leuk om bezig te zien, maar zie haar toch liever in komische rollen. Dit is eigenlijk een behoorlijk verwarrend en onnozel filmpje maar je blijft wel kijken om te zien hoe het afloopt, hoewel dat in dit geval misschien nogal dom klinkt aangezien het einde meerdere keren wordt aangekondigd. Leuk om eens te zien, niets meer en niets minder. Die McMahon is wel behoorlijk onsympathiek de ganse film door.

avatar van jan

jan

Is inderdaad een vage en verwarrende film. Maar ik moet zeggen dat ik het einde toch wel verrassend vond.