• 9.373.163 stemmen

Geregisseerd door: Mennan Yapo

Met onder meer: Sandra Bullock, Julian McMahon en Nia Long

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Premonition

"Reality is only a nightmare away"

Linda Hanson krijgt het schokkende nieuws te horen dat haar echtgenoot is overleden als gevolg van een auto-ongeluk. Al even schokkend is het feit dat ze hem de volgende dag gewoon levend aantreft. Bepaalde aanwijzingen doen Linda vrezen dat ze een voorspellende gave heeft en ze tracht te voorkomen dat het betreffende ongeluk ooit plaats zal vinden.

avatar van svennv

svennv

slechte en zeer saaie film. Bv. 1 minuut lang kijken naar een sandra bullock die het huishouden doet. Er is gepoogd een diepe boodschap over te brengen die totaal niet overkwam bij mij. Te veel niets toevoegende scenes en gebeurtenissen. 1,5*

avatar van nick1974

nick1974

Aardige film. Bullock weet altijd haar draai er wel aan te geven. 3 sterren

avatar van JuuB

JuuB

Vond het eerst echt een goede film.. Maar wat een achterlijk einde...

avatar van JuuB

JuuB

fleur2412 schreef:

Ehmm misschien ben ik heel dom hoor, maar ik heb de film niet begrepen
Ik snapte hem echt niet, is hij nou wel of niet dood? En is ze zwanger van hem, dus hij leeft wel nog?
Kan iemand het please even uitleggen?
Alvast bedankt!

Ja ze is zwanger van hem en hij is dood..

avatar van edejong

edejong

Best een aardige film, alles stak goed in elkaar.

al moet ik zeggen dat hij eerst toch wel heel erg rommelig over kwam.

avatar van nejixx

nejixx

wat edejong ^^ al heeft gezegd : goed in elkaar gezet, maar allleen vind ik dat zulke films niet het bij sandra bullock passen . Zou naar mijn mening veel beter zijn geweest als ze iemand anders hadden genomen in plaats van haar. Maar voor de rest best wel goed

avatar van EmperoR

EmperoR

Vond het einde erg voorspelbaar! Waarom zou Jim anders midden op de weg stil gaan staan, zijn mobieltje laten vallen en de moter niet meer kunnen starten... Ik had vantevoren ook niet gedacht dat Linda haar man zou kunnen redden.

Verder goede film, beetje verwarrend aan het begin, en ik vond er nog een aantal nutteloze scènes tussen zitten.

avatar van nairobi

nairobi

best wel okee, de film is af en toe wat warrig maar verder wel goed te volgen. bullock speelt goed in tegen stelling tot een aantal films geleden.

ruim voldoende

3,5**

avatar van rosco39

rosco39

ik heb betere films met Sandra Bullock gezien en deze was zekere niet de beste

avatar van Raffael77

Raffael77

Deze film is vet goed en zelfs 1 van de betere van Bullock sinds tijden. Jammer dat veel mensen deze film verwarrend vinden, want dat is het juist niet. Maar ik ben dan ook een ervaren film kijker en daar heeft het vaak wel mee te maken of mensen dit snappen of niet. Dit soort films worden ook wel moeilijke films genoemd. Ik vind het een super film en geef Premonition een 4,5

avatar van sissi21

sissi21

hoi allemaal,

ik vond het een supergave film ok je moet wel je aandacht erbij houden maar, de film maakte mij duidelijk dat je de dingen in het leven moet waarderen ook al lijken ze zo gewoon.
en in dit geval ging het dus over hun relatie.
de magie was verdwenen tot hij een dodelijk ongeluk kreeg en toen pas besefte hoe veel ze nog van hem hield
je weet pas wat je mist als je het kwijt bent.

en zo heb ik de film begrepen .

maar een relatie is als een levend wezen ,als je het niet voedt gaat het dood.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Langdradige dramafilm die ook nog eens lichtelijk voorspelbaar is

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Jezus, wat een saaie zeikfilm.

1*.

avatar van paramount

paramount

Goeie film met een leerrijk verhaal. 3,5*.

avatar van timburton

timburton

Best wel spannende film. Normaal gesproken ben ik niet zo van de drama. Maar deze was beter dan andere drama's.
Goed gedaan, bij sommige scenes gebeurt niks maar het is heel eng (Sandra doet de afwas)
Gelukkig overleeft Jim het niet. Dat zou te hollywood zijn. Leuke drama film. Beetje David Lynch stijl...
*4,0 (By the Way: Wat heeft die voorkant nou weer met de film te maken?)

avatar van janhero

janhero

Tja , wel een aardige film. Begint een beetje rommelig dan een sterk middenstuk maar op het einde zakt het toch wel in. Waar ik wel moeite mee had was toch weer het kwijlerige stukje van"ik kan het niet en ik hou toch alleen van jou" Dit had het verhaal niet nodig. Ook die priester maakte het weer een beetje te moralistisch.

Een drietje.

p.s. Mooie filmposter

avatar van Smith

Smith

Wel aardige film. 1 waar je aardig bij moet blijven anders volg je het niet meer zo goed denk ik.

Was weer eens leuk een film met Sandra Bullock te zien. Was weer een tijd geleden. Ze heeft de rol overtuigend gespeeld

Premonition is zeker de moeite waard. Heb m 3 en halve ster gegeven.

avatar van prikprak

prikprak

ik vond het een leuke onderhoudende film eens een keer wat anders

avatar van magnum95

magnum95

Wat mij nogal dwars zit is het feit dat de film op donderdag "begint" en dan heeft die oudste dochter nog geen littekens, terwijl dat al dinsdag gebeurt zou zijn !!

Matige film 1.5 *

avatar van unexpected_faith

unexpected_faith

indrukwekkend film...!

ik vind Sandra ook 1 van de mooiste vrouwen van het witte doek!

en een geweldige actrice ! =)

Uniek verhaal, en mooie scenes !!

Sandra speelt linda heel erg goed..

alleen jammer dat er soms gaten in de film zaten, soms klopte het gewoon niet.. en de film deed me denken aan de forgotten!

avatar van WB

WB

magnum95 schreef:

Dat is ook iets wat mij nog een beetje dwars zat. Zitten een aantal plotgaten in, inderdaad. Voor de rest heb ik me er niet aan gestoord. Goeie film. Bullock speelt erg overtuigend!
Tussen 3,5 en 4... Voordeel van de twijfel!

avatar van nr10micha

nr10micha

Ik vond het wel een leuke film en als je eenmaal aan het kijken zijn wil je ook weten hoe het zit. Eerst dacht ik dat het wel een film was waar je te veel van in de war raakt en het daardoor minder leuk maakt, maar als je goed blijft kijken is hij goed te snappen. Goed gespeeld door Sandra Bullock en de anderen. Een 3,5*

avatar van Tunnis

Tunnis

hij was leuk maar, viel toch een beetje tegen. toch was het een vermakelijk filmpje 3*

avatar van T.Bos

T.Bos

Ik vind het een knappe film met een helder plot en subtiele diepgang tussen de regels. Sandra Bullock op haar best, en Julian McMahon acteert ook prima, net als de rest van de cast. Eindelijk geen irritante kinderen. Het thema is overdonderend en heel goed uitgewerkt. Soms in het leven gaat er iets vreselijks fout. Je zou willen wakker worden uit die nachtmerrie, je zou weer terug willen gaan in het verleden. Om het te begrijpen, om het te doorgronden. Je zou willen dat je in de toekomst had kunnen vooruit zien. Om het te voorkomen, om het te veranderen. Als je dan echt wakker wordt in het heden en de draad wil oppakken om verder te gaan, dan lukt het alleen als je in het verleden en in de toekomst hebt rechtgezet hoe je tegen dingen aankijkt. Dit thema is uitstekend uitgewerkt in de film, met een goede slottwist. Tot op het eind is het spannend of het nou lukt of niet, en hoe. Als je niet door hebt waar de film overgaat, vind je het waarschijnlijk niks. Van mij een dikke 5*+.

avatar van Eric07

Eric07

Al zolang de mens zich bewust is van zijn sterfelijkheid worstelen we met de vraag of de toekomst en dus ons (nood)lot te beïnvloeden is. De Griekse mythologie staat er bol van, Shakespeare wist er ook wel raad mee en voor Hollywood is het ook nog altijd een dankbaar onderwerp, getuige recente films als Déjà Vu en Next.

Linda (Sandra Bullock) beleeft het fatale ongeluk dat haar man Jim (Julian McMahon) zal overkomen, compleet met begrafenis en andere details. Als ze eenmaal door heeft dat het geen nachtmerrie is maar dat de dagen wat door elkaar gehusseld zijn en ze daardoor een blik in de toekomst heeft gehad besluit ze er wat aan te moeten doen. Of juist niet?

Hier vliegt het verhaal net zo hard uit de bocht als haar man die het ongeluk nog moet krijgen. Semi filosofisch piekert Linda zich suf of het nu moord is als ze het ongeluk niet voorkomt? Zo moeten er nóg een aantal dilemma's in de relationele sfeer genomen worden máár dan is het haar ook duidelijk wat haar te doen staat.

In Hollywood zijn ze er rotsvast van overtuigd dat alles voorbestemd is want ook dit keer valt het noodlot niet te ontlopen.

Jammer voor Jim maar uiteindelijk veroorzaakt Linda precies dat, wat ze nu juist had willen voorkomen. Heb je nu je zin?

avatar van Joke02

Joke02

Beetje verwarrende film. Verleden heden toekomst (in welke volgorde eigenlijk) lopen heel erg door elkaar. Dat maakt het moeilijk te volgen.

Het eind is een voorspelbaar. 3*

Wel moeilijk te snappen

toch een 4.0

avatar van MrEd

MrEd

Vond hem toch wat tegenvallen. Film was erg traag en ontbeerde enige vorm van spanning (voor een thriller). Het verhaal zelf laat vele vragen bij mij open.

Nee, niet mijn soort film.

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Raffael77 schreef:

Ja de rest die hier films beoordeelt kijkt eigenlijk nooit naar films.... :S Je bent wel erg vol van jezelf zeg, misschien moeten we een oscar voor je verzinnen....

avatar van patjenmgn

patjenmgn

MrEd schreef:

Nee, niet mijn soort film.

Helemaal mee eens Ed, blijf ook met te veel vragen zitten om die hier te stellen. Wil het ook niet eens meer weten, had het een half uur voor het einde wel gehad met deze film....