• 9.372.586 stemmen

Geregisseerd door: Mennan Yapo

Met onder meer: Sandra Bullock, Julian McMahon en Nia Long

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Premonition

"Reality is only a nightmare away"

Linda Hanson krijgt het schokkende nieuws te horen dat haar echtgenoot is overleden als gevolg van een auto-ongeluk. Al even schokkend is het feit dat ze hem de volgende dag gewoon levend aantreft. Bepaalde aanwijzingen doen Linda vrezen dat ze een voorspellende gave heeft en ze tracht te voorkomen dat het betreffende ongeluk ooit plaats zal vinden.

avatar van Linn

Linn

Wijkt niet mega veel af van het origineel Japans van Tsuruta.

Maar wat wijkt dit in tegenstelling tot het origineel toch ver uit naar Drama. Spanning ontbrak in zijn geheel en op sommige momenten was het zelfs haast saai te noemen. Nee ik was al niet erg fan van de Tsuruta versie, maar dit is nog minder. 1,5*

Vond het ook allemaal wel érg melig worden.

Krijg je natuurlijk ook wel een beetje met Bullock in de hoofdrol. Toch een beetje een saaie tante. Verder nogal dromerig zelfs, de spanning en sfeer krijgen eigenlijk amper aandacht en op het einde weten ze een slecht einde nog te verbouwen tot een vreselijk sentimentele draak. Op zich is dat wel knap, maar allesbehalve goed natuurlijk.

Had weinig deze film, behalve dan dat het concept wel onderhoudend is en dat je zo'n beetje door de film sleept. Verder braaf maar verzorgd, maar vooral melig en veel té braaf.

Saaie bedoening. 1.5*

avatar van Demoniac

Demoniac

Vond het een mooie film. Sommige dingen zijn ietwat vaag, ik vraag me van sommige dingen nog af of het nu wel of niet klopt. Ik ga hem binnenkort nog eens weer zien denk ik, want de commentaren hier spreken elkaar wat tegen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Niet alleen de uiteindelijke boodschap (iets met lege vaten) is onduidelijk dat geldt eigenlijk voor de hele film. Beetje onder het mom van, laten we een zo'n ingewikkeld plot maken dat uiteindelijk niemand er iets meer van snapt, misschien komen we dan wel weg met al die onlogische plotgaten.
Nou, nee. Alhoewel ik halverwege ook het spoor totaal bijster was zitten er toch zaken in die me wel heel erg onlogisch overkomen en die zelfs volgens mij gewoon niet kloppen. Ik ga een dappere poging wagen enkele opvallende zaken op te sommen.

1) Het telefoontje in het begin van de film had Bullock nooit kunnen krijgen omdat dit nog niet gebeurt was (ze had toen nog niet besloten haar man achterna te reizen.
2) Het dochtertje valt door de raam en heeft snijwonden, haar man leefde toen nog. Echter op de morgen dat hij vertrekt en z'n dochters naar school brengt is er ineens niets aan de hand
3) Waarom wist die moeder niet dat het kind enkele dagen daarvoor door een ruit was gelopen? En laat ze haar dochter opnemen.
4) Waarom heeft haar man de verzekeringsuitkering verhoogt (de 1e keer) zonder dat het aanleidende gesprek heeft plaatsgevonden.

5) etc, etc.

Buiten dit bar slechte script, kent de film ook nauwelijks een fatsoenlijke spanningsboog en enkele tenenkrommende misplaatste sentimenten, met als hoogtepunt het belabberde einde.

Ik had al zo'n voorgevoel... al met al geen beste film dit. 1.5*

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het verhaal is op zich wel goed maar ik vind het niet goed uitgewerkt. Er blijft iets ontbreken naar mijn gevoel. Ze hadden wat dieper over het gevoel van haar in mogen gaan. De gedachten achter al deze gebeurtenissen.

Het bleef voor mij teveel op de vlakte. Alleen toen ze bij die priester was gingen ze wat meer in op het gevoel achter dit alles maar daar bleef het ook bij.

Je ziet ook helemaal niet hoe ze uit de kliniek is gekomen, of ze daar naderhand uberhaupt nog wel inzat. Ja, naar mijn idee had er zo veel meer gekund met dit verhaal maar bleef het allemaal een beetje op de vlakte.

avatar van otherfool

otherfool

Buiten de schitterende hoes valt er weinig te genieten van 'Premonition'. Beloofde de bijzonder spoilerige trailer een soort bovennatuurlijke thriller, de film zelf is meer een woensdagavond RTL4 drama over het familieleven en het toelaten van hoop, danwel God in je leven.

Meisje Bullock levert weer eens een matige prestatie af en laat haar tepels het meeste werk doen en McMahon wordt eigenlijk nauwelijks gebruikt; hij is er en ohoh misschien gaat hij wel vreemd, wat voor de doelgroep allicht de ultieme bad guy vertegenwoordigd, dat dan weer wel.

'Premonition' strompelt zo wat door het warrige verhaaltje om op een dusdanig suffe manier te eindigen, dat het haast passend is. Erg jammer dat deze film niet even wat intelligenter probeert te zijn, want voor een goed geschreven thriller heb ik een zwak waardoor ik schoonheidsfoutjes (al maakt deze film met een aantal joekels van plotholes het wel erg bont) best wil vergeten. Helaas komt 'Premonition' ook qua entertainment bij lange na niet in deze categorie.

1,5*.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Niet boeiend, slechte Sandra, chaotisch. Enig pluspunt is de tijdsduur. Nee, deze film is absoluut niet voor mij bedoeld.

O ja, bel altijd handsfree!

avatar van Theunissen

Aardige thriller met best een aardig einde maar tevens een dom einde want het einde had makkelijk voorkomen kunnen worden. Ben normaal geen Sandra Bullock fan maar in deze film vond ik haar best aardig spelen. Het is geen top film maar hij weet wel vanaf het begin tot het einde te boeien.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik kan er echt geen touw aan vast knopen.

Zal wel aan mij liggen maar ik heb het niet kunnen volgen.

Verder was Bullock wel sterk in deze film.

avatar van powerman

powerman

Sandra Bullock op haar best in deze film, die verder eigenlijk niet echt goed uit de verf komt, met een verhaal dat Linda Hanson (Sandra Bullock) in een niet chronologische volgorde beleefd. Dat merkt zij doordat haar man Jim (Julian McMahon) de ene dag dood is, en de andere dag springlevend. Dan blijft de film trekken, omdat je nieuwsgierig wordt naar de afloop. En die is dan ronduit terleurstellend. Acteerwerk maakt een hoop goed.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

De film begon redelijk goed, maar de dramatiek was wel erg aangezet (muziek met name) en het ging allemaal erg traag. Ik had na een kwartiertje al wel door dat ze de dagen om en om beleefde in verschillende "realiteiten". Maar dat idee moest bij de kijker blijkbaar wel heel nadrukkelijk worden uitgelegd.

Maar ok, op zich nog een aardige film. Maar ik werd kotsmisselijk toen ineens die priester erbij kwam met zijn imbeciele moralistische lulkoek over ongelovigen die dingen over zich afroepen.

Daarna was de film niet meer te redden. Daarom een dikke onvoldoende. Goede tip voor de filmacademie: hoe je opgebouwde spanning vakkundig om zeep helpt.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het begint allemaal best aardig en in eerste instantie is het mysterie interessant om te volgen maar deze spanning kan niet worden volgehouden tot het einde aangezien lang voordat we daar zijn aanbeland alles al duidelijk is. Wel origineel dat het eens slecht afloopt in een Hollywoodfilm maar helaas maakt het laatste shot dit weer een beetje ongedaan.

Het grootste minpunt aan de film is de boodschap, uitgelegd door de priester die maar even alle ongelovigen beledigd. Bah.

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Zeer teleurstellende film.

Het begin was nog goed, je komt voor een raadsel te staan die je langzaam maar zeker ontrafeld. Maar rond het einde gaat de film totaal de mist in. Ik kreeg het idee dat ik de hele film voor niks heb staan kijken. Ik had ook gehoopt dat de gebeurtenissen nog verklaard zouden worden, ook dit gebeurt niet. En zo wordt de hele probleemstelling niet opgelost en ook niet uitgelegd. En zo zit je aan het einde van de film nog vol vragen die onbeantwoord blijven. Dat was balen zeg. Als ik dat had geweten had ik die anderhalf uur nuttiger besteed.

Het moraal wat de film te bieden had was wat vaag. Die zogenaamde boodschap van die priester voegde weinig toe aan het plot van de film. Ook had ik verschillende malen het idee dat of er fouten in de film zaten of ik bepaalde dingen niet meegekregen had of begreep. Dit heb ik normaal nooit.

Het acteer en camerawerk was wonder boven wonder wel in orde. Maar ondanks dat kom ik niet verder dan een 2 sterren.

avatar van elmo4ever

elmo4ever

Naja zeg ik vond hem juist geweldig, echt heel gaaf!

oké het wordt niet allemaal helemaal duidelijk maar als nog bij de 2e keer kijken is het echt gaaf! De film loopt geweldig over in elkaar. Groot deels wordt het allemaal duidelijk aan het eind. Het was niet zo`n hollywood productie zoals we ze allemaal wel kennen. Ik heb echt genoten van deze film! Het acteer en Camera in combinatie met muziek werk. Echt helemaal gewedig!

4* is mischien net te veel maar 3,5 zeker te weinig!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Aardige film met dito cast en verhaal, maar jammer genoeg nergens echte uitschieters kent.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Sandra Bulock speelt een vrouw die gevangen zit in twee werkelijkheden, in de een is ze een weduwe, in de andere is ze nog getrouwd met haar man. Kan zij in de ene realiteit de zaken zo draaien dat ze haar man en huwelijk weet te redden? Het leuke principe wordt helaas wat karig afgehandeld met een plot dat alle kanten op zwengelt zonder antwoorden te geven. Sandra Bullock is trouwens wel erg sterk. Ze bewijst in ieder geval dat ze kan acteren.

avatar van 606

Niet echt een interessante film met een zwak verhaal, dat had beter uitgewerkt kunnen worden.

Bullock deed het aardig.

2,5 ster

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een prima thrillertje waarbij Sandra Bullock nog steeds lekker op dreef is. De film en verhaal zelf lijken doorsnee in eerste instantie maar toch staat de kijker regelmatig voor verrassingen wat je nog aan het nadenken zet. En vooral het einde is de ultieme spijker op de kop. En dan zit je gewoon af te vragen of er ook dromen in de film voorkomen van Bullock of dat Bullock fantaseert hoe alles was waneer der man nog gewoon in leven was. Of gewoon dat ongeluk aan dat einde probeert weg te denken. De kijker zal dit zelf wel in kunnen vullen.

Ik zie trouwens dat de film ook word vergeleken met The Butterfly Effect. Najah laten we eerder zeggen een Butterfly Effect in een ander soort jasje. Wat wel zo is is dat de film hier en daar doorsnee oogt waardoor het niet een topfilm is. Maar een matige film is het ook zeker niet.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Dit is een leuke en goede thriller. Sandra Bullock doet haar ding en het verhaal is best wel spannend. Vooral in het begin, het einde vond ik een beetje onderdoen aan de rest van de film. Was me iets te.... cheesy. Ook geloof ik dat er een aantal dingen niet volledig kloppen maar daar heb ik me niet aan geërgerd.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een redelijk Mysterie film...

Redelijk apart verhaal volgen...

Bekende actrice Sandra Bullock speelt wel goed...

Het lijkt wel klok terugdraaien?

Daarom 't klopt "volgorde" verhaal niet...

Geen top film...

avatar van Spetie

Toch wel een tegenvaller dit.

Premonition valt vooral op door de manier waarop het verhaal verteld wordt. Dat moet bij de kijker voor verwarring zorgen en dat lukt in het begin ook wel. Het grote probleem van de film is echter dat het soms zelf ook niet meer lijkt te snappen hoe de vork nu precies in de steel zit. Een paar kleine plotgaatjes vind ik op zich niet erg, maar hier zijn de plotgaten toch wel opvallend aanwezig.

Verder is de film ook niet zo heel bijzonder. Bullock acteert aardig, maar ook weer niet zo dat ik enige sympathie of medeleven voor haar personage kreeg. Verder is de manier van vertellen best origineel, maar het heeft als nadeel dat in de tweede helft van de film de spanning, voor zover die er was, al totaal verdwenen is.

Nee een zwakke film, die onbedoeld zelfs een paar grappig overkomt, wat hier al helemaal de bedoeling niet kan zijn.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Ik ben weer misleid door de genre's die hier op moviemeter staan. Dit is geen thriller, maar een drama, fantasy, mystery zoals dat op Imdb wel staat.

Verder vond ik de film bij vlagen saai en voorspelbaar. Weinig kijkplezier, geen aanrader. Ik vind Sandra Bullock altijd leuk, maar zelfs dat vind ik in deze film niet.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Mooie film met een interessant gegeven. Het is de vraag of het levenslot al vaststaat en of voorbestemming werkelijkheid is en daar gaat deze film goed op in.
De hoofdpersoon heeft een visioen en probeert het lot te keren. Althans, zo is de film opgebouwd en dit wil de film ons doen geloven, maar het werkelijke verloop kan anders zijn. Het gevoel van verwarring is namelijk goed vormgegeven door de chronologie door elkaar te gooien.

De ontkenning of afwijzing van waarheid over het gebeurde in het begin van de film is misschien ook te beschouwen als de bekende eerste fase in het proces van rouwverwerking. Met in het slot de laatste fase, aanvaarding van het onveranderbare.
Ik zie er nu dus net iets meer in dan in mijn eerdere review(tje).

Ik vind het een boeiend verhaal met af en toe een mysterieuze sfeer. Een beetje spannend en beklemmend is het regelmatig ook wel.
Goed geacteerd door Sandra Bullock en de twee kleine meisjes die haar dochtertjes spelen.
De beelden en de muziekscore zijn niet bijzonder, doch verzorgd, mooi en passend. Ik had deze eerder dit jaar ook gezien en blijf dezelfde waardering houden. Zelfs het eind vind ik verrassend goed.

avatar van K. V.

K. V.

Deze was op tv en nu ook maar eens bekeken. 'k vond het wel een mysterieuze film, die door de niet doorlopende tijdslijn wel boeiend blijft.

De cast deed het prima, de film zag er goed uit en was van speelduur prima, niet te lang en niet te kort.

'k vond het wel een prima film om eens gezien te hebben.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

prachtige kijk ervaring.

Mooie bescheiden soundtrack .

Goede overtuigende rol van Bullock.

Gewoon laten mee gaan in dit verhaal.

In eerste instantie een dikke 8,5 voor Premonition .

Je zult wellicht later behoorlijk wat gaten in het verhaal zien,die de ervaring minder maakt .

Maar als je je laat meevoeren in dit mysterieus tijd drama,zal het je meeslepend en ontroerend achter laten.

avatar van cor1946

cor1946

Vreemde film, acteurs oke. Hij was wel boeiend op sommige scenes.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Hoewel Sandra Bullock in deze film eens te meer bewijst door haar goede acteertalent dat ze alle genres aankan, is deze film toch een van haar mindere.

Het verhaal is zeer moeilijk om volgen, en ik denk dat je hem na een 2de keer zien beter zal kunnen begrijpen.

Doordat de dagen elkaar niet goed opvolgen in het verhaal raak je al snel de draad kwijt, het is dan ook een prent waarbij je al je aandacht moet houden.

Maar meer dan 3 sterren vind ik deze film niet waard, en ze zijn allemaal voor rekening van Sandra Bullock.

Heb met deze tweede kijkbeurt mijn stem toch iets verhoogd, maar dat is toch opnieuw te danken aan Sandra Bullock.

Maar ook het scenario is me nu beter bevallen, kon wat beter volgen nu, wellicht omdat ik wist wat er ging gebeuren...

avatar van IH88

IH88

“I wake up and he's dead. I wake up and he's alive.”

Uiteindelijk een meer dan prima film. In het begin van Premonition had ik nog mijn twijfels of hoe lang het verhaal interessant zou blijven, maar gelukkig was dat nergens voor nodig. Sandra Bullock is uitstekend op dreef, en het is altijd leuk wanneer zowel de kijker als het hoofdpersonages geen idee heeft wat er aan de hand is. Niet alles werkt, en een bepaald subplot (man gaat vreemd) voelt wat fantasieloos aan. Maar Premonition is voor de rest een film waarnaar je wilt blijven kijken om te zien hoe het afloopt. En dat is een compliment waard aan de regisseur en de acteurs.

avatar van Brandt

Brandt

Aanvankelijk een boeiende film, tot je doorhebt waar het allemaal om draait. Daarna zakt het hele spul als een pudding in elkaar. 'Spelen met tijd is spelen met vuur' las ik ergens in een recensie, en zo is het maar net.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Leuk uitgangspunt en goed gespeeld, maar áls er dan toch een verklaring benodigd is voor deze vorm van tijdreizen (of liever gezegd dit ervaren van "tijdsontwrichting"), dan liever niet via deze moralistische adviezen van een priester. Pluspunt is dat het einde dan weer geen traditioneel happy end is, en dat kwam toch mooi onverwacht binnen). Het ziet er allemaal goed verzorgd uit, en Sandra Bullock doet het prima, maar de manier waarop de "gimmick" wordt afgewikkeld zorgt bij mij toch een beetje voor een domper.

avatar van boemboem27

boemboem27

beetje vreemd allemaal ,je moet eigenlijk zelf de stukjes opnieuw aan elkaar plakken in een andere volgorde om m begrijpelijker te maken.

alle lof voor de mooie Sandra Bullock die toch weer de sterren van de hemel speelt