• 9.375.060 stemmen

Geregisseerd door: Mennan Yapo

Met onder meer: Sandra Bullock, Julian McMahon en Nia Long

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Premonition

"Reality is only a nightmare away"

Linda Hanson krijgt het schokkende nieuws te horen dat haar echtgenoot is overleden als gevolg van een auto-ongeluk. Al even schokkend is het feit dat ze hem de volgende dag gewoon levend aantreft. Bepaalde aanwijzingen doen Linda vrezen dat ze een voorspellende gave heeft en ze tracht te voorkomen dat het betreffende ongeluk ooit plaats zal vinden.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Net gezien en hij viel me niet tegen. Ik vond het allemaal ietwat simpel en doorsnee (behalve het verhaal natuurlijk). Ook vond ik het acteerwerk meer dan redelijk. Het is misschien af en toe wat te saai, maar dit irriteert niet. Ook wel vaag. En iderdaad best jammer dat er geen verklaring voor wordt gegeven, maar toch een goed filmpje.

Cijfer; 3 1/2 ster.

avatar van D-time

D-time

Echt een prachtige film !!

Mooie verhaallijn, prachtige acteerprestaties !!

Ik heb echt genoten bij deze film

avatar van mikey

mikey

Een mevrouw raakt in de ban van haar kalender en op een gegeven moment wist ik ook niet meer hoe laat het was. Verder veel flauwe geluidseffectjes, herfstbeelden en wat misplaatste emotionele momenten. Wellicht de minst sympathieke rol van Bullock als berekenende maar hysterische huismoeder.

avatar van GioFunny

GioFunny

Ben het eens met Mikey,,

Had echt een hoge verwachting, omdat ik dit soort verhalen leuk vind, zoals the groundhogday. Dit is dan in een thriller sfeertje.

Maar viel me erg tegen,

Jeroen87

Erg genoten van de film

avatar van flimlover

flimlover

super mooie film! in het begin was het erg verwarrend dat de dagen door elkaar gingen maar na een klopte alles. ik vond het zeker geen voorspellend einde. en het acteerwerk vond ik heel erg goed. wat ik ook gewend ben van bullock en mcmahon.

4,5

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Redelijke film.

Het verhaal is aardig en wordt ook fijn verteld. Bullock en McMahon zijn leuk op het scherm maar acteren matig. Hoewel het een best interessant uitgangspunt is weet de film niet te boeien. Het einde is matig en aangezien alle vraagtekens op een simpele wijze worden opgelost vraag je je af wat de film eigenlijk bijdraagt. Niet veel. Leuk om te kijken als je op nieuwjaarsochtend gestrand bent bij je familie, voor de rest....not so much.

2.0

avatar van anne J

anne J

Goede film. Als je bij films zelf moet puzzelen en denken vind ik het ook meestal een leukere film om te zien. Hierbij moest je ook wel denken. Het einde vond ik alleen ja, er kan natuurlijk geen ander einde komen maar het past niet echt bij de film vond ik.

Maar dus wel een goede film die zeker goed vermaakt!

avatar van misty honey

misty honey

Ik vond de film enorm tegenvallen, en wat een ongeloofwaardig eind. Een happy end was leuker geweest

Kortom jammer....

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Ik vond de film echt heel mooi. Hij begint alleen wel een beetje snel zo zie je Julian McMahon en Sandra Bullock voor hun nieuwe huis staan en dan wordt ze wakker en is haar man "al" dood. Verder vind ik ook dat de "premonitions" niet echt goed naar voren komen, nou die wel, maar niet wat het nou echt is (of het een gave is of iets anders).

Toch 3,5* want ik vond ze wel heel goed acteren.

avatar van siepietheman

siepietheman

Mooi, maar ingewikkeld verhaal, volgde het niet altijd helemaal.

Jammer van de overdreven geluidseffecten, was niet echt nodig.

Acteerwerk ook goed, Sandra Bullock maakt deze film geweldig.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Niet slecht, maar ook niet goed. Je zou ook kunnen zeggen de beste van de slechtste of de slechtste van de beste. Maar wel de moeite waard om te zien. 3*

avatar van Tarkus

Tarkus

Hoewel Sandra Bullock in deze film eens te meer bewijst door haar goede acteertalent dat ze alle genres aankan, is deze film toch een van haar mindere.

Het verhaal is zeer moeilijk om volgen, en ik denk dat je hem na een 2de keer zien beter zal kunnen begrijpen.

Doordat de dagen elkaar niet goed opvolgen in het verhaal raak je al snel de draad kwijt, het is dan ook een prent waarbij je al je aandacht moet houden.

Maar meer dan 3 sterren vind ik deze film niet waard, en ze zijn allemaal voor rekening van Sandra Bullock.

avatar van Gael

Gael

viel mij enorm tegen. wel goede acteerprestatie van sandra bullock. maar het verhaal verveelde mij. ook het einde was slecht.

avatar van Donvado

Donvado

Vind het een goede film! Aantal dingen zijn wel voorspelbaar, dat maakt het wat minder!

avatar van gentenaar

gentenaar

goede film; maar op het eind moest ik toch even alles op een rijtje zetten, goede acteerprestaties, best leuk om te zien

avatar van stuffie

stuffie

Viel mij ook een beetje tegen. Soms zaten er beelden tussen zonder toegevoegde waarde.

avatar van DrJ

DrJ

Op zich wel vermakelijk, maar wat nou de uiteindelijke boodschap van de film is...is mij helemaal onduidelijk...

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Niet alleen de uiteindelijke boodschap (iets met lege vaten) is onduidelijk dat geldt eigenlijk voor de hele film. Beetje onder het mom van, laten we een zo'n ingewikkeld plot maken dat uiteindelijk niemand er iets meer van snapt, misschien komen we dan wel weg met al die onlogische plotgaten.
Nou, nee. Alhoewel ik halverwege ook het spoor totaal bijster was zitten er toch zaken in die me wel heel erg onlogisch overkomen en die zelfs volgens mij gewoon niet kloppen. Ik ga een dappere poging wagen enkele opvallende zaken op te sommen.

1) Het telefoontje in het begin van de film had Bullock nooit kunnen krijgen omdat dit nog niet gebeurt was (ze had toen nog niet besloten haar man achterna te reizen.
2) Het dochtertje valt door de raam en heeft snijwonden, haar man leefde toen nog. Echter op de morgen dat hij vertrekt en z'n dochters naar school brengt is er ineens niets aan de hand
3) Waarom wist die moeder niet dat het kind enkele dagen daarvoor door een ruit was gelopen? En laat ze haar dochter opnemen.
4) Waarom heeft haar man de verzekeringsuitkering verhoogt (de 1e keer) zonder dat het aanleidende gesprek heeft plaatsgevonden.

5) etc, etc.

Buiten dit bar slechte script, kent de film ook nauwelijks een fatsoenlijke spanningsboog en enkele tenenkrommende misplaatste sentimenten, met als hoogtepunt het belabberde einde.

Ik had al zo'n voorgevoel... al met al geen beste film dit. 1.5*

avatar van Kisje

Kisje

Tamelijke film, maar had er meer thriller in verwacht. Viel een beetje tegen. Voor mij is dit een typische Hollywood-film, nog wat drama scheppen op het einde van de rit om zo nog maar te redden wat er te redden valt. Zonder Sandra Bullock was dit een grote NUL geworden.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Deze film heeft zo'n beetje alles wat er mis is met veel huidige films. Zoveel mogelijk ongeloofwaardige plottwists bij elkaar smijten en vooral proberen iedereen te verrassen - dat moet dan wel een goede film opleveren. De waarheid is anders. Ik werd inderdaad verrast - maar dat kwam omdat ik de draad allang kwijt was geraakt door het verschrikkelijk slechte script, een ware gatenkaas, en het gebrek aan spanning. Vind Bullock bovendien ook maar matigjes, irritant gezicht, slechte acteerprestaties. Drie keer niks deze film. Echt zo'n film die niets toevoegt aan de trailer.

avatar van Fre1000

Fre1000

Redelijke film, maar hij viel mij wel wat tegen.

Het is eigenlijk een verhaal van een week in stukken "geknipt" en de dagen doorelkaar gegooid....

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Lijkt dit niet in grote lijnen op films als Mothman Prophecies of White Noise e.d.? Het komt me zo overbekend en oubollig voor allemaal qua thema

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Deze film viel erg tegen, vooral het einde was saai. De verhaallijn op zich viel wel mee (al moest je goed opletten om de draad niet kwijt te raken) maar ook dit was erg voorspelbaar.

avatar van sangha

sangha

Ik vond het een redelijke film. Er zitten wel behoorlijk wat plotgaten in..hoe komt Bullock bijvoorbeeld opeens uit die inricrhting? De film zelf verloor ook soms de spanning en Bullock acteerde soms wat overdramatisch.
Nogmaals het plot zat heel slecht in elkaar, als ik er zo over nadenk. De kern van het verhaal was wel duidelijk toen ik de film zag, en toch zat er op veel momenten spanning in de film. De acteerprestaties waren redelijk op de overacting van Bullock na.
Al met al toch 3 sterren, ik heb wel met plezier naar de film gekeken.

avatar van buitenbeentje

buitenbeentje

ik vind persoonlijk sandra een goeie acteur, goeie film, touwens ik kende die man van haar gelijk als cole in charmed. echt mijn film acteurs top, verhaal top of terwel alles top echt van die raadsel dingen hou ik van

*4,5 sterren*

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Goh, wat heeft deze film mij verbaasd! Ik had eerst wat previews gelezen hier en dacht dat deze allemaal waar gingen worden aan het begin van de film. Maar als je je mee laat glijden in het verhaal en het (wat zeer belangrijk is) goed blijft volgen, snap je het verhaal, en kon het mij in ieder geval erg boeien. Ik moet wel zeggen, bij het einde moest ik ff nadenken, maar blijkt eigenlijk heel simpel te zijn. Gewoon ff logisch denken .... Ik denk wel dat ik deze film nog een 2e keer moet zien, omdak maar twijfel tussen een 3.5 en een 4.5.

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

O, en Bullock... zeer goed geacteerd !!

avatar van Skeleton

Skeleton

Vond het geen bijzondere film. Vooral het begin van de film kon mij niet zo boeien. Later als ze er een beetje achter komt wat er gaande is wordt het wel leuker maar nog steeds niet top.