Genre: Drama / Mystery
Geregisseerd door: Mennan Yapo
Met onder meer: Sandra Bullock, Julian McMahon en Nia Long
Releasedatum: 7 juni 2007
Plot Premonition
"Reality is only a nightmare away"
Linda Hanson krijgt het schokkende nieuws te horen dat haar echtgenoot is overleden als gevolg van een auto-ongeluk. Al even schokkend is het feit dat ze hem de volgende dag gewoon levend aantreft. Bepaalde aanwijzingen doen Linda vrezen dat ze een voorspellende gave heeft en ze tracht te voorkomen dat het betreffende ongeluk ooit plaats zal vinden.
Linda Hanson
School Aide
Sheriff Reilly
Funeral Attendant
Carcamel
Film keek NIET lekker weg, vond hem geen moment spannend, ik vond het verhaal wel boeiend.
Tegenvaller !
Hanne
Ik vond het best een goeie film, t was best spannend, maar ik heb nog steeds het gevoel dat er toch niet iets klopt in het verhaal. Hij moest iets duidelijker. 3**
iGeO
Een hele aardige film, met een goeie rol voor Bullock.
Het concept van elke dag een stap terug of verder in de tijd is goed uitgevoerd (alleen dat voorval met Dr. Roth, is niet helemaal duidelijk voor mij).
Het einde had ik anders verwacht (vanaf het moment dat ze weer opnieuw opstaat), maar wel sterk.
3***
stan
Ik vond het een vrij goede film, ik heb helemaal geen plotgaten of iets dergelijks gemerkt en ook niet over dat kind en dat glas. Komt gewoon doordat de scene's tijdverschil hebben.
Alles is goed uitgedacht, de kraai, jim's dood, kind door het glas etc het probleem alleen is dat ik me een beetje genaait voel dat ik deze film heb gekeken want Linda doet al deze moeite om haar man te redden enzo terwijl er eigenlijk gewoon niks aan te doen is, alles zit goed in elkaar maar alles wat ze dus heeft gedaan is voor niks geweest en dat geeft me een slecht gevoel over de film
Echt ik vond het een leuke film maar het einde deed me neit veel goed, en waarom dan weer zwanger?
3,5* (had beter kunnen scoren)
dennislaport
vond het een goede film alleen dat met dat kind door het glas en dat mensen dachten dat zei dat kind iets had aangedaan en dan wordt ze opgenomen.
En dan?
Hoe loopt het af?
waarom dat nou in de film moest
alles had een begin en een eind behalve die scene of heb ik iets gemist?
verder goede film en sandra speelde haar rol goed
ik geef ook 3.5* had 4 willen geven maar het klopte toch niet 100%
zeker het kijken waard
thedudesons
een echte tranentrekker. ben een fan van sandra bullock en in deze film laat ze weer even zien wat ze kan. maar het verhaal was wel een beetje wazig. heb je toch al gauw met dit soort film's. vond het geen echte thiller, maar dat is mijn mening.
Reginaldo
Ben net geregistreerd, dus dit is mijn eerste commentaar. Wil onderhand ook wel eens mijn mening geven. Ik heb de indruk dat veel mensen naar deze film hebben gekeken, terwijl het niet hun smaak is. Het commentaar betreft meestal juist daar waar de kracht van deze film ligt. Ik hou van mysterie-thrillers en ik vind dit een heel goede. Knap hoe twee werelden worden verweven op een manier waarop je niet alleen toeschouwer bent, maar gedwongen wordt mee te denken.
Wezze
Misschien is het handig om eerst een ziekenhuis rapport aan te vragen voordat je iemand in een inrichting stopt.. xD
Voor de rest wel een goede film..
MrAmsterdam
Was best een goede film. Ik vond het einde goed in elkaar gezet.
Helaas was het eind een beetje verwarrend omdat je niet weet wat er na het "ongeluk" gebeurt.
L2E
Pff, ben geen bullock fan, maar ze kan wel goed acteren, dus maar wel gekeken.
Hele trage film vond ik, dat probeerde ze goed te maken door alles door de war te schoppen....maar wel een pluspunt is het einde, niet weer zo'n "eind goed, al goed" einde. Wat voor mijn vrouw de film gelijk een k*t film maakte
missy85
ik vond het een rare film, ik snap er nog steeds niet van!
geen aanrader!
_AeoN_
Op zich wel een goede film.
Heel goed acteer werk van Sandra Bullock.
Maar het verhaal klopt niet echt naar mijn mening.
éne keer weet de psychiater wat ze gedaan heeft wat nog moet gebeuren.
En andere keer weten ze niet wat met haar dochter gebeurt is.
En meer van die dingen die niet kloppen.
Einde was ook zeer voorspelbaar.
Dacht al daar komt vast een grote en ja hoor daar was ie al.
Jammer.
lukie
Leuke film
Sandra Bullock was weer eens geweldig.
Alleen had ik het einde beter gevonden als ze uiteindelijk in die inrichting moest blijven.. ik bedoel dat het uiteindelijk toch mis gaat op het eind met een scene erachteraan dat het weer goed komt is een beetje slap
JVD
niet de meest logische film, maar het uitstekende acteerwerk maakt enigsinds goed.
Dit is zo`n film waarmee je achteraf met heel veel vragen blijft zitten....
3 sterretjes
Ché Cliché
Zoals eerder gezegd een film met een plot met veel gaten. Dit had iets beter uitgewerkt konden worden. Nu is het wat chaotisch. Desondanks heb ik mij aardig vermaakt met deze film. Bullock was weer een keertje goed... Ja, een voldoende met 3 sterren.
Naduah
Inderdaad....een film met veel vragen achteraf. Maar...zoals ik het interpreteer....komen haar voorgevoelens uit....en is ze uiteindelijk...aan het einde van de film zwanger....Maar...waarom al die omwegen....that's the question!. Psychologisch drama/thriller dus...is ze nu psychiatrisch patiente of gebeurt echt wat ze van tevoren denkt.....
Tovare
Een film waar je zeker de aandacht bij moet houden. Het verhaal zit redelijk goed in elkaar, helaas zitten er verschillende gaten in. Hierbij denk ik aan de stickers die Linda op de ramen geplakt zou hebben, opname in een inrichting etc. (zie ook voorgaande reacties), daar zien we niets van terug. Dat Linda zwanger blijkt te zijn is niet vreemd, de avond vóór het ongeluk hebben Jim en Linda hun relatie (eindelijk weer) geconsumeerd
Toch zit ik met één erg brandende vraag…. Misschien zie ik het wel helemaal verkeerd, maar waarom word Linda door Sherrif Reilly op de hoogte gebracht van het overlijden van haar man terwijl ze uiteindelijk zelf getuige, en de oorzaak, was van het ongeluk? (Quote: “Jim, Do you love me?, Do you trust me?, Turn around”), dit blijkt ook uit het bericht wat Jim had ingesproken op hun antwoordapparaat.
Of heeft iemand hiervoor een andere verklaring?
Al met al een zeer intrigerende film met een goed spelende Bullock en MacMahon. Zeker een aanrader voor de liefhebbers van het genre ‘mysterie’
RealMovieFan
Pjoew, slechte film. Het begon vrij goed. De eerste scenes waren sterk van verhaal. Maar uiteindelijk ging ik me afvragen waarom het personage van Sandra Bullock niet meteen keek of vroeg welke tijd/datum het was. Voordat ze dat eens eindelijk deed was de film al bijna afgelopen
Ik zat ook steeds mee te roepen en mezelf op te winden naar het einde toe, je had kunnen verwachten dat het zo zou aflopen door haar acties.
Ik heb me vooral veel zitten irriteren. Wel goed geacteerd en dat maakt deze film nog 2,5 *
dewulfda
mooie film, kijkt lekker, verveelde geen seconde
ik hou wel natuurlijk van dit genre films waar er met de tijd gespeeld wordt. the butterfly effect, deja vu en the lake house zijn ook van mijn favoriete films
deze past zeker in dit lijstje!
RodneyS
Aardige thriller. Ik vond het soms wel een beetje verwarrend allemaal. Al met al, leuk voor een avondje.
morreke
hmm weet niet wat ik hiermee moet. Ik zie het als een gemiste kans. Opzich zit het wel aardig in mekaar maar als je op deze manier een film wil brengen moet je echt wel zorgen dat hij perfect in mekaar zit, anders bedrieg je de kijkers.
Ik zou de film nog wel eens willen terugzien om zeker te zijn of die tijdssprongen een droom of werkelijkheid waren. ( als ze een droom zijn dan kan je bepaalde plotholes misschien wel door de vingers zien ).
wat me vooral stoorde was de manier hoe sommige scenes in mekaar gezet waren.
bvb de scene met de kist, komaan hé ... dat kwam precies uit een goedkope b-horror, met als enige verschil dat ze hier de kop niet lieten zien. ik dacht trouwens dat die man verkoold zou zijn na die immense vuurzee, raar dat er dan nog een hoofd uitrolt
of waarom reageerde dat kind zo hysterisch toen het begon te regenen, precies of dat het een zuur was wat uit de hemel viel, en dan zo naar binnen lopen, en niet meteen stoppen maar gewoon vol door het huis lopen en dan door het raam ? wtf ??
2.5 voor mij
orange
Ben het niet met de criticacaster eens, Bullock speelde vrij goed en ook zeer realistisch. Is goed in elkaar gezet. Ja je moet er bij blijven, maar verder prima thriller.
Men moet niet vergeten dat simpelweg niet in iedere film een plot kan zitten a la Se7en, of unsual supect om maar 2 voorbeelden te noemen.
Tegenwoordig verwachten we van iedere thriller dat er een einde komt wat je niet verwacht. Nou die heb ik er de laatste tijd al genoeg gezien, en dat komt de film voor 99% niet ten goede.
Het einde is juist zeer goed in elkaar gezet zonder er wat over te verklappen.
Denk daar maar eens goed over na...hihi
Koerok
Linda doet al deze moeite om haar man te redden enzo terwijl er eigenlijk gewoon niks aan te doen is, alles zit goed in elkaar maar alles wat ze dus heeft gedaan is voor niks geweest en dat geeft me een slecht gevoel over de film.
1. de toekomst is te veranderen (zoals in Back to the Future en The Butterfly Effect)
2. de toekomst ligt vast (zoals in Twelve Monkeys).
Premonition is er nu eenmaal een uit categorie 2.
thysum
Vooral in de auto blijven zitten en omdraaien midden op de weg!!
Bravo!! Zeer voor de hand liggend ja.....
Hmm..oh, wat voor dag is t vandaag?? Kzie t altijd meteen als ik opsta..wekker radio, krant, tv, horloge....maar ja, sommige doen er dus n halve week over..???????? Bijzonder simpel
Jammer van t einde..goed verhaal wel, Bullock redelijk goed..niet echt overtuigend. Al met al..voor diegene die niet te veel eisend zijn, of gewoonweg n film niet goed begrijpen, best n aardige film..voor de doorgewinterde kijkers.. irritant!
2,5*..+0,5 voor t verhaaltje= 3*
xangadix
Het ziet er allemaal verzorgd uit en Bullock verstaat haar vak, maar voor de rest valt het allemaal behoorlijk tegen.
Pluk
Aan deze film hou ik het carpe diem gevoel over. Wees iedere dag blij met wat je hebt, voor je het weet heb je het niet meer.
Het einde is mij onduidelijk. Ook de scene aan het meer snap ik niet, die is nergens mee verbonden. Wat doet ze daar opeens? En wie is die kerel? Jammer dat de film hier en daar niet lijkt te kloppen.
Mel24
Ik vond de film wel meevallen, alleen het einde was slecht!
Zó melig!
Normaal gezien heeft haar moeder het blad gevonden waar ze al de datums en gebeurtenissen op genoteerd heeft. Ze dachten dus allemaal dat ze alles zelf gepland had. Vandaar dat ze haar laten opnemen in de instelling. Zo had het ook moeten eindigen! Maarja... Er zitten dus serieuse gaten in de film.
3,5 *
_AeoN_
@KoeroK
2. de toekomst ligt vast (zoals in Twelve Monkeys).
Dan zou je die film nog eens moeten gaan kijken.
En voor al op het allerlaatste stukje goed je ogen open doen.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
het einde is wel mooi!! En klopt bovendien ook! Zij heeft immers gevochten voor hetgene wat zij het meest graag ziet en dat is duidelijk gelukt, een prachtig einde als je er tegoei over nadenkt!!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Foxfire
Drama, 1996

El Hilo Rojo
Drama / Romantiek, 2016
deja vuverlies van geliefdesterven en doodtijdreizenauto ongeluk