- Home
Met onder meer: Dan Castellaneta, Nancy Cartwright en Julie Kavner
Releasedatum: 16 augustus 2007
Bekijk via Disney+
Plot The Simpsons Movie
"See our family. And feel better about yours."
Het meer van Springfield is ongelofelijk vervuild en er moet iets worden gedaan. Iedere bewoner stopt vervolgens met afval in het meer te gooien en het probleem lijkt te zijn opgelost. Maar als Homer Simpson dan de uitwerpselen van zijn net aangeschafte varken in het meer dumpt, gaat alles helemaal mis. Homer en zijn familie weten te ontsnappen en vluchten naar Alaska. Maar daar horen ze dat de regering Springfield geheel van de kaart wil vegen en weten dat ze hun woonplaats moeten zien te redden.
Homer Simpson / Itchy / Barney / Abe Simpson / Stage Manager / Krusty the Clown / Mayor Quimby / Mayor's Aide / Multi-Eyed Squirrel / Panicky Man / Sideshow Mel / Mr. Teeny / EPA Official / Kissing Cop / Bear / Boy on Phone / NSA Worker / Officer / Santa's Little Helper / Squeaky-stemrold Teen (stemrol)
Marge Simpson / Selma / Patty (stemrol)
Bart Simpson / Maggie Simpson / Ralph / Nelson / Todd Flanders / TV Daughter / Woman on Phone (stemrol)
Lisa Simpson (stemrol)
Professor Frink / Comic Book Guy / Moe / Chief Wiggum / Lou / Carl / Cletus / Bumblebee Man / Male EPA Worker / Dome Depot Announcer / Kissing Cop / Carnival Barker / Counter Man / Apu / Drederick Tatum / Sea Captain / EPA Passenger / Robot / Dr. Nick / Wise Guy (stemrol)
Scratchy / Mr. Burns / Rev. Lovejoy / Ned Flanders / Lenny / Skull / President Arnold Schwarzenegger / Kent Brockman / Principal Skinner / Dr. Hibbert / Smithers / Toll Booth Man / Guard / Otto / Kang (stemrol)
Milhouse Van Houten / Jimbo Jones / Rod Flanders (stemrol)
Sweet Old Lady / Colin / Mrs. Skinner / Nelson's Mother / Pig / Cat Lady / Female EPA Worker / G.P.S. Woman / Cookie Kwan / Lindsey Naegle / TV Son / Medicine Woman / Girl on Phone (stemrol)
Russ Cargill (stemrol)
Mrs. Krabappel (stemrol)
Jordy
Tja het is een stuk beter dan het dramatische niveau van de afgelopen jaren, maar dit kan niet in de schaduw staan van de kwaliteit van seizoen 3 t/m 8, waar ik toch een beetje op gehoopt had.
Het probleem is toch (logischerwijs na 18 jaar SImpsons) dat werkelijk elke verhaallijn in deze film al minimaal 3x voorbij is gekomen in de serie. Wel een paar prachtig geanimeerde scenes, en ik vond het een pluspunt dat het oude "menselijke" weer terug was, in tegenstelling tot het Family Guy-achtige absurdisme van de serie de laatste jaren.
donnie darko
Ik snap echt niet wat iedereen zo slecht vindt aan the simpsons na seizoen 8. Ik vind dat het 15e seizoen denk ik het beste is dat ze ooit hebben gemaakt. Oke, misschien zijn de verhalen wat minder, maar so what? De grappen zijn veel origineler en gewoon veel grappiger, en ik vind dat er nog genoeg moraal in de afleveringen zit. Dat vond ik namelijk één van de mindere punten van de eerste reeksen, dat er in elke aflevering wel een levensles moest zitten. Maar dat is dus niet bij de latere seizoenen, en terug wel in deze film. Maar hier stoorde het me niet, want het was al lang geleden dat ze het nog eens hadden gedaan, en het was gewoon fijn uitgewerkt.
Je merkt al dat ik duidelijk niet ontgoocheld ben door de laatste seizoenen en ook niet door deze film. De film is hilarisch grappig, maar heeft toch ook een paar moppen voor de iets kleinere, heeft alle waarden van de oude simpsons-afleveringen, maar is gewoon minder belerend, en is mooier geanimeerd dan de afleveringen op tv. So what's not to like? Ik heb me alleszins nooit verveeld, en vond vooral Homer geweldig(zoals altijd), maar ook elk woord dat Chief Wiggum zegt, is hilarisch.
4.5*. Geen 5, want ik vind deze film net niet zo grappig en goed als de beste afleveringen, maar toch een dikke 4.5* en een zekere aanschaf op dvd.
neo
The Simpons vind aardig om soms in de 20 minuten vorm te kijken. Helaas is het vaak te braaf met al dat familie sentimentele gezanik, en niet verwonderlijk dat ik de seizoen met meer absurdistishce trekjes leuker vond. Deze film is voor mijn gevoel een kruising tussen beiden. Wel een onnodige film, waar je duidelijk ziet dat er meer aandacht en budget naar de animatie is uitgegeven. En daardoor absoluut niet persee veel beter. Dit klinkt allemaal erg negatief, maar toch is het best leuk entertainment. 3 sterren
Respekked
Vond het allemaal maar wat mat. Er werd teveel geleund op de afwezigheid van verstand bij Homer, dat is een half uur leuk (de serie) maar bij anderhalf uur achter elkaar verliest het toch zijn kracht. Er kon op het laatst amper meer een grinnik van af.
Stempel: overbodig.
Shinobi
Vanmiddag nog in de bios gezien, was op zich wel een aardige film met veel betere animatie dan op tv.
Verder zaten er wel wat aardige verwijzingen in, zoals Eski Moes, Grand Theft Walrus en Spider Big was uiteraard lachen.
Dat iedereen deze film anders beleeft, besefte ik achter mij, er zaten wat 10 jarige gastjes die alles lauw vonden.
Ik geef 'm 3 sterren.
Flipman
Ik ben niet héél erg bekend met The Simpsons, maar ik ben wel dol op deze humor! De grapdichtheid was perfect en de film werd dus nooit saai. Wel jammer dat veel grappen al in veel previews te zien waren! Maar wel vreemd dat zo'n succesvolle serie niet eerder verfilmd is.
Ik geef een vier en 'n half.
maxcomthrilla
Nooit echt een fan geweest van The Simpsons. Al komt dat niet omdat ik er niets aan vindt, maar meer doordat ik pas vier of vijf afleveringen heb gezien. En niet verder ben geraakt, mede doordat ik de serie elders toevallig bekeek. De film blijft ook constant boeien, maar mist alleen wat scènes die naast zo `n skateboard scène mogen pronken.
The Simpsons film was voor mij dan ook een frisse, heerlijke wirwar aan grappige personages. Ik kende hun karaktertrekjes nog niet zo, maar vond het allemaal wel grappig. Vooral de egoïstische Homer toverde meerdere malen een glimlach op mijn gezicht.
Met de grappendichtheid zat het wel goed. Zeer gevarieerd ook. Een nummer als Happy Together, die als een kort intermezzo werd gebruikt om een bepaald gevoel te versterken, verdwijnt weer net zo snel, als hij wordt ingezet. Verder veel snelle dialogen en monologen. Met name de droge opmerkingen van Homer waren wat cynisch en soms ook best gedurfd. Zeker voor een film die ook breed bekeken wordt door een wat jonger publiek. Desalniettemin, lof dat hier geen rekening mee gehouden werd. Daardoor verliest dde film geen scherpte en ooogt hij absoluut niet kinderachtig.
Ik ga mij als ik wat meer tijd heb, toch maar eens verdiepen in de tv -serie van The Simpsons. 4*
Qua verhaal is The Simpsons movie natuurlijk niet veel meer dan een verlengde aflevering, maar qua grappen is het geweldig. De film kent nauwelijks inkakmomenten en zit bordevol heerlijke inside-jokes gecombineerd met de 'standaard Simpsons humor". Heb uitermate genoten en dat het verhaal niet zoveel om handen heeft, kan me bij dit eerlijk gezegd nogal gestolen worden...
DieGo
Helaas minder dan de serie. Vond de grappendichtheid te kort schieten maar heb me toch wel vermaakt. Hoogtepunt: Spider-pig.
Tip: blijf nog even zitten als de aftiteling begint.
jumpstylemovie
heb hem toenet even gezien ,
echt geweldig leuk.
op dit moment wel een plaatsje in mijn top 10
Sportingerke
Tja, rare film om over te oordelen. Ik zie het immers niet echt als een film, maar eerder als een verlengde versie van een televisieaflevering.
De gemiddelde tv-aflevering zou ik quoteren op 4 sterren (de serie op zich heeft 5 sterren, want het is een prestatie om honderden afleveringen te maken met een gemiddelde van 4 sterren
Deze verlengde "aflevering" vond ik niet speciaal goed, maar ook niet speciaal slecht. Als aflevering zou ik hem dan ook 4 sterren geven. Maar, als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik veel meer van deze film verwacht had en om mijn ontgoocheling af te reageren geef ik slechts een 3.5 (ik geef altijd hoge cijfers omdat ik steeds goede dingen zie in films - misschien omdat ik films goed uitkies en zo nooit volledig ontgoocheld ben
otherfool
Ik ben toch niet geheel overtuigd. Natuurlijk zitten er heerlijke grappen in maar het moordende tempo van de serie wordt nergens gehaald. Ik heb me over het algemeen prima vermaakt hoor maar het suffe vader/zoon thema had er wel uit gelaten kunnen worden en een aantal favoriete karakters kwamen niet of nauwelijks voorbij (Barney, Ralph, Nick).
3 sterretjes.
mister blonde
Als dvd verzamelaar is zo'n film wel een fijne uitkomst. Vind de serie leuk en zou ik wel wat van op dvd willen hebben, maar om nu ook meteen een heel seizoen aan te schaffen, vind ik een beetje overdreven. Zo'n film is dus mooi. De beste seizoenen uit het begin wordt zo nu en dan benaderd en die flauwe latere seizoenen overtroffen.
Verhaaltje is leuk genoeg, grapdichtheid prima en de kwaliteit van de grappen uiteenlopend van aardig tot leuk. Het zal een beetje puberaal zijn en ik las al dat ik niet de enige ben, maar ik heb dus echt heel hard gelachen om Spider-Pig. Verder genoeg leuke momenten ook.
Echt bijzonder wordt het niet. Leuke film om erbij te hebben in mij collectie. Dat wel. 3,5 sterren.
hellblazer93
Leuke film, maar niet beter dan de serie. Je krijgt hier precies wat je verwacht: een flinke dosis flauwe humor, een matig verhaal, maar toch is het vermakelijk. Je moet hier gewoon je gedachten op nul zetten. Ik vond het overigens wel vreemd dat Spider-Pig (of was het nou Harry Protter?) niet meer terug kwam nadat hij de plank wegdrukte.
Heerlijke animatiefilm vol absurde, leuke humor, die af en toe zeer origineel is en voor de fans van de serie heel herkenbaar overkomt. Het verhaal is lekker vlot en snel en je krijgt eigenlijk precies wat je kan verwachten. Ik heb echt een paar dubbel gelegen van het lachen en vooral de Spiderbigscene is geniaal. Kortom prima animatiefilm, waarvan ze er wat mij betreft nog wel eentje van mogen maken.
DeCol
Net als de South Park film een goede verfilming van een nu al klassieke animatieserie. Voordat de film begon moest ik al lachen. Let maar op het 20th Century Fox stukje! Het verhaal is leuk verzonnen en er zitten echt prachtige stukken in die heel grappig zijn. De film is lekker vlot en kijkt goed weg. Net als de serie, lekker simpel genieten.
Halcyon
Een extra-lange Simpsons aflevering, meer is deze film eigenlijk niet. Dat is niet eens als verwijt bedoeld, want het blijft allemaal erg vermakelijk. Paar keer goed gelachen, ondanks het feit dat het niveau van de meest legendarische afleveringen nergens gehaald wordt. Leuk eigentijds thema ook, overgoten met de nodige moraal zoals we dat van de schrijvers gewoon zijn. Maar nergens belerend, ook zoals we dat van de schrijvers gewoon zijn. Het valt wel op dat men achter de schermen bij The Simpsons professioneel (en commercieel) genoeg is om allerlei losstaande personages en situaties in het geheel te integreren zonder dat daar eigenlijk een geldige reden voor is. Maar ach, dat foefje zorgt alleen maar voor meer vermaak, dus kwaad kan het zeker niet.
Metalfist
For years, lines have been drawn...and then colored in yellow
Zolang als ik me kan herinneren zijn de Simpsons altijd op televisie geweest. Wederom zolang als ik me kan herinneren heb ik er altijd met plezier naar gekeken, al zorgden de vele herhalingen ervoor dat ik het toch minder keek. Mijn verwachtingen waren dus ook hooggespannen toen bleek dat er een complete film ging komen. Vroeger in de cinema gaan zien (4*) maar gisteren was het tijd voor een herziening op dvd.
Wat me direct het meeste tegenviel was de animatiestijl. Er werd eigenlijk echt teveel gebruik gemaakt van cellshading. Oké, het ziet er allemaal wel mooi en gelikt uit maar het zag er allemaal te klinisch uit. Vooral bij scènes waar de camera bijna door heel de woedende menigte duikt is tenenkrommend. Die woedende menigte op zich is dan wel weer leuk omdat daar bijna elk personage is in te herkennen die in de Simpsons voorkomen.
De verhaallijnen in de Simpsons zijn soms heerlijk absurd en ook hier zijn er weer een aantal stukken waar ze het niveau van vroeger weten te halen. Het is alleen jammer dat er dan weer wordt besloten om een doos clichés open te trekken die we al een aantal keer hebben gezien. De problemen tussen Marge en Homer, Lisa die verliefd wordt, ... Het enige subplotje dat me niet bekend voorkwam uit de serie is gelijk dan ook het minste, namelijk heel de Bart-Flanders relatie. Dat paste eigenlijk totaal niet bij Barts karakter. Gelukkig wordt dat allemaal dan weer teniet gedaan met de nodige spot van de makers zelf. Het Fox reclamestukje waar ze advertisen voor hun shows, Homer die zich luidop afvraagt waarom iemand betaalt voor wat ze gratis op tv kunnen zien, ...
Qua grappen zit het in de Simpsons Movie ook wel dik in orde. Zelfs wanneer de film nog niet is begonnen en je Ralph in het Twentieth Century Fox teken ziet zitten en bijhorend deuntje neuriet lag ik al strijk. Voor de rest passeren er nog een aantal situaties die toch dik in de buurt komen van de beste stukken uit de afleveringen. Dan heb ik het vooral over Spider-Pig/Harry Plopper, ondertussen al wel weer wat te gehyped maar het blijft toch ontzettend vermakelijk.
Niet zo goed als de beste afleveringen maar nog altijd met een aantal vette knipogen (Scwarzenegger als president!) Ik was van plan om een halfje er af te trekken maar als ik men eigen recensie lees blijven die 4* toch staan.
movie acteurs
Het is wel leuk maar de series zijn toch beter. Begon leuk met die kat en die muis. Moet wel zeggen dat sommige dingen veel te gewelddadig zijn voor kinderen van 6. De Soouth Park film is beter naar mijn mening maar dit was een voldoende dus 3,5 sterren.
Prudh
Het niveau van de film is zwaar ondermaats. In dertig minuten was het vast goed behapbaar, maar uitgesmeerd over negentig minuten zijn het moeilijk verteerbare brokken. Flauwigheid regeert. Ik had ook wel iets meer randpersonages verwacht, die natuurlijk één van de grappigste onderdelen uit de serie zijn. Genoeg tijd in ieder geval. De hype om ook maar een film te maken van je succesvolle tv-serie doet hier niet goed. Niet genoeg niveau in te veel tijd dus.
%%%%%%
The Simpsons the movie is leuk vermakelijk.
De serie haalt toch een constanter niveau,omdat het gewoon heel simpel korter is ( de serie) . De film heeft hier wat meer moeite mee om op die niveau van de serie te blijven.en dat maakt de film soms wat flauw.Er zitten soms echt leuke stukjes in onderandere. De spider varken en Harry Plotter en zo zitten er soms nog een paar tussen,die komen natuurlijk van Homer af
Bart Simpson heeft weer een hele rare rol vind ik persoonlijk.
In het begin is hij weer zo'n jongen met wat streeken,maar dat verandert als die Flanders mee gaat bemoeien die hadden ze er niet in moeten stoppen.
Hoelanger de film duurt hoe minder het word.
Het begin is daarintegen wel erg grappig.
Leuke film zonder dallen heb je geen pieken zal ik maar zeggen.
Near_Dark
Hmmmm....
Ik zie héél graag een Simpsons aflevering op TV, maar deze langspeelfilm kon me niet écht overtuigen.
Het gegeven is ideaal om er een toffe aflevering van te maken, maar voor een langspeelfilm is het wat mager uitgevallen.
Bij momenten voel je de Simpsons-Magic,
maar da's lang niet bij elke scène het geval
6,5/10
Al met al een onderhoudende Familie-Komedie, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er véél meer had ingezeten.
Wat me ook stoorde waren de ondermaatse computergraphics.
Filmsite : Simpsons Movie - simpsonsmovie.com
belizard
heel erg grappig door alle mooie grappen, het sloeg echt nergens op maar het was wel grappig.
Vinokourov
De beste televisieserie op het grote filmdoek pakt heel niet verkeerd uit. Genoeg gelachen hoor, het niveau van seizoenen 2-9 wordt echter nooit gehaald, maar het zit toch heel leuk in elkaar allemaal.
dave
Amusante extra lange Simpsons aflevering die goed stand weet te houden.
Het verhaal rammelt nochtans aan alle kanten, maar is in feite niet eens van tel. Wat belangrijk is, is de gebruikte humor die op verschillende momenten echt geslaagd is. Lekker typische grappen en grollen die af en toe doen denken aan de periode toen het nog goed ging met de reeks. Homer die zichzelf op de meest dwaze manieren pijnigt, het blijft aanstekelijk.
Dit is natuurlijk niet het enige herkenbare aspect. De gemiddelde Simpsons fan zal veel referenties terugvinden die gaan van figuren en hun overbekende oneliners tot kenmerkende omgevingen. Er worden dus een aantal zaken gebruikt die letterlijk in de serie aan bod kwamen. De vader-zoon relatie tussen Bart en Flanders springt het meest in het oog, maar ook een detail zoals de sprong over het ravijn is een knipoog naar een of andere aflevering. Nu ja, herhaling vermijden wordt na 21 seizoenen een full-time job.
Minder succesrijk zijn de dramatische scènes, waarbij het clichématige gereutel de wenkbrauwen doet fronsen. De hele film hangt aaneen van absurde situaties, en dan komt zo'n serieus moment allesbehalve adequaat over. Gelukkig wordt dit zo veel mogelijk geweerd.
De animatie ziet er leuk uit en zorgt voor wat meer dimensie, in alle betekenissen van het woord. Alsof de serie eens goed opgeboend is.
Geen tegenvaller, zoals voorspeld.
3,50 (3,25)
Pasion
Ik ben zowiezo wel een fan van de Simpson en de film was dan ook weer super.
Homer was gewoon zoals normaal hilarisch!
DOH!!!!
ikzendenbee
Ik vond hem niet erg geslaagd. Het leuke en alledaagse humor is in de laatste seisoenen trouwens al lang ver te zoeken. De humor wordt absurder en de verhalen de warrig en politiek getint.
Vroeger was een verhaal voor ieder wat wils. De kinderen hebben kinderproblemen (op school of met andere kinderen) de ouders hebben hun eigen bezigheden (op het werk bijvoorbeeld) In de film is daar niets van te zien. Homer komt helemaal niet op zijn werk en de kinderen al evenmin op school. Verhalen begonnen meestal vanuit de meeste alledaagse en herkenbare situaties. Niet in deze film. Het is een lang verhaal dus moet het weer een Globaal probleem worden.
Het verhaal van who shot mr Burns dat twee afleveringen bestreek was een veel beter "simpson" verhaal geweest.
Ik had enige hoop toen werd beweerd dat de oude schrijvers van de reeks terug opgetrommeld waren om het verhaal van de film te schrijven maar niets is minder waar geweest.
Het verhaal is in de lijn van de laatste seisoenen. Alleen dan zonder alle leuke elementen die de simpsons zo leuk maakten.
Op school, In de kerncentrale, bij Moe's enz...
Jammer maar elke serie geraakt na zoveel verhalen eindelijk uitgeblust en verliest zijn scherpte. Misschien is het soms beter om dan de handdoek in de ring te gooien...
De film is een laatste stuiptrekking volgens mij, van een eens zo sterk product dat op is.
miss_efron
Alvorens ik de film heb gezien was ik een heuse simpsons fan! Toen ik hoorde dat er een film van kwam was ik door het dolle heen! Het kon beter omdat de serie gewoon super is en de film beter maar.Het was zeker niet slecht!
Spiderpig.
Zelfs een hele speelfilm lang zijn de Simpsons grappig. Het spiderpig-liedje is een van de meest hilarische momenten, maar ook tijdens de grote finale blijft het lachen om de masochistisch ingestelde vader van de knotsgekke gele familie. Misschien duurt e.e.a. iets te lang om over de gehele speelduur te blijven boeien, de telkens opduikende grapjes zijn vaak voldoende om de kijker met enige regelmaat in lachen te doen ontaarden.
Goed.
Montorsi
Ook een middelmatige aflevering van The Simpsons is gewoon leuk.
Want dat is dit gewoon eigenlijk, een extreem lange aflevering, met een verhaaltje wat ook in 20 minuten kan, en dus verder niet zoveel toevoegt aan de serie. Het tempo is ook wat lager, en ook de grapdichtheid is niet heel erg hoog. Verder snap ik de opgepimpte animatie niet zo. 3D, why?
Alsnog komen er wel flink wat mooie momenten voorbij en vermaak je je elk moment wel, maar het is nergens zo groots als de serie kan zijn. Kijk ik nog liever een stuk of 4 afleveringen in dit tijdsbestek dan deze film.

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Queen: Days of Our Lives

Der Baader Meinhof Komplex
Drama / Misdaad, 2008

In the Shadow of the Moon
Documentaire / Historisch, 2006
ouder-kindrelatiemeerspringfieldduff beer garbagepigpollutionenvironmental protection agency quarantinealcoholismeliefdealaskadisfunctioneel gezindysfunctional marriageecologiesaving lives eerste liefdeduringcreditsstingerdonuts